Şimdi Ara

efsane tartışma amd mi intel mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fx seri işlemci alınmaz apunun yanına yaklaşılmaz p4 'ten apu 5800k ya geçtim geçmez olaydım nerde p4 üm dedim ah işlemciyi 4.8 e çekiyorum 3.00 ghz p4 üm dha iyi :)
    suan 3770k kullanıyorum 2.el işlemcilere yönel paran varsa.
  • Intel
  • kesnilike fx -6300 hiç düşünmeden al
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Amd ısınır intel al

Core serisi FX serisinden daha çok ısınıyor neye dayanarak bunu söylüyorsun

6300 daha mantıklı duruyor.

asıl fx serisi core serisinden daha çok ısınıyor
    minicik fanlı stok soğutucu ile i3 ü sıfır ses ve düşük ısıda kullandım fx 6300 alanlar intelin stook fanından bayağı heybetli
    olan amd stok fanı ile bile daha çok ısınma yaşıuyorlar öyle ki fan kendini paralıyor fx serisini soğutayım diye.
    hani fanatik felan değilim ama i3 de fx de kullandım kullandığım şeyi söylüyorum.

6100 kullanıyorum 400R stok fanlarıyla ses oldukça az, ayrıca fanların 2. Partisini Cooler Master üretiyor fanın üzerinde serial kodu ve CM diye yazıyor zaten benimki ondan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: salvatore18

Amd alacaksanız cpu fanıda alın stock fan sesi çekilmez hocam.

ben otomatıkte tutuyorum belli dereceyi gecınce biraz ses oluyor. Ama hiç okadar ısınmadı. Tabiki kasada güzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Flamvell13

Amd çok çekirdekli intelin ise çekirdeği daha güçlü bf4 Multi tarzı oyunlar oynayayım oyun oynarken başka şeylerle uğraşayım dersen amd ama cs go doya falan oynayayım çok çekirdek isteyen oyunları oynamam dersen intel

bf4 multide amd bayağı kötü i3 de iyi değil bence bf4 multiplayer üzerinden örnek vermeyelim i5-i7 den gerisi yalan o oyunda
    işlemci olarak.

Kastettiğim sadece o oyun değil çok çekirdek destekleyen oyunlarsı aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• geçen sene şöyle bişey almıştım bunuda denerim işlemci üzerine olmadı buluruz bi soğutucu.
    fiyatları ne bunların?
     efsane tartışma amd mi intel mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

Fx 6*** serisi i3 lerden iyidir. Ama i5 ailesiyle pek yarışamaz.

İ5 2500 kadar gider.
    Sonra geri döner.

• Paran bolsa intel alırsın yok bütçem dar ama performansda isterim dersen gider amd alırsın bu kadar basit bir olay fan boy olmaya gerek yok.
  • fx6300 daha iyi olacaktır. Gerçi onda karar kılmışsın. Aklın yolu bir.
  • işlemcide intel, apu da amd, ekran kartındada amd.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Pek yarışamaz.

• İntel de kullandım amd de kullandım. Günlük kullanımda hiç bir fark yok. Üst düzey çalışıcaksan intel alıcaksın bu ortada. Gerisi için bütçen önemli. Ona göre seçim yapacaksın.
  • anakart+islemci alicagim icin butceye dost olarak 6300 alicaz insallah

• AMD ısınır lafı şehir efsanesinden başka bir şey değildir.
  • dewasad D kullanıcısına yanıt
    Bence FX 6300
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

fx seri işlemci alınmaz apunun yanına yaklaşılmaz p4 'ten apu 5800k ya geçtim geçmez olaydım nerde p4 üm dedim ah işlemciyi 4.8 e çekiyorum 3.00 ghz p4 üm dha iyi :)
    suan 3770k kullanıyorum 2.el işlemcilere yönel paran varsa.

efsane tartışma amd mi intel mi

Birşey attığım falan yok , sadece tecrübemi yazdım.
    Neden böyle bir cevap yazma gereği duyduğunuzu anlamadım bir sıkıntınız varsa pm attım.

• Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Pentium 4 ün FX işlemciden üstün performans verdiğini söylüyorsunuz?
    fx 6300 ve fx8350 kullanmış ve satmış biri olarak söylüyorum atıyorsunuz.
    Böyle birşey olabilmesi mümkün değil.
    FX işlemcileri geçtim en dandik atnlon tek çekirdekli işlemciler bile daha iyi performans gösteriyordu P4'lerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Pentium 4 ün FX işlemciden üstün performans verdiğini söylüyorsunuz?
    fx 6300 ve fx8350 kullanmış ve satmış biri olarak söylüyorum atıyorsunuz.
    Böyle birşey olabilmesi mümkün değil.
    FX işlemcileri geçtim en dandik atnlon tek çekirdekli işlemciler bile daha iyi performans gösteriyordu P4'lerden.

benim söyleyişim p4 ' ile apu dan daha iyi performans aldığım.
    fx serisi neden alınmaz şöyle diyim tek çekirdek performansı beni tatmin etmedi sanki birşey tutuyormuş işlemciyi hissi veriyor.
    birşey attıgım fln yok sadece kazandığım tecrübemi foruma yazdım hepsi bu..
    ALINTI :

Intel'in çekirdeklerinin içinde 1milyar 400milyon transistör var, AMD'nin içinde 1milyar 200Milyon. Sen i5 veya i7 alırsan 4 çekirdekli olduğu için (I7'ler 8 çekirdekli gibi çalışır) çekirdek başına 350Milyon transistör, FX 8350 aldığında 8 çekirdekli olduğu için çekirdek başına 150 milyon transistör, FX 6300 aldığında 6 çekirdekli olduğu için çekirdek başına 200Milyon transistör mevcut oluyor. Yani Intel'in 1 çekirdeğinin içinde AMD'den daha fazla transistör olduğu için daha performanslı.

Şimdi aklına şöyle bir soru gelebilir. FX 8350 içinde daha az transistör var neden FX 6300'den daha performanslı diye sorarsan ? Bu durum transistörlerin iç yapısına bağlı yani FX 8350 içinde transistörler daha iyi FX 6300'den o yüzden daha performanslı, aynı I7 ile ı5 arasında olduğu gibi.

Ayrıca son Intel'in işlemciler 1150 pin, AMD ise 938pin. Bu durum veriyolu ile alakalı yani Intel işlemciler içinde daha fazla pin olduğu için anakart ve onun üzerinde bulunan parçalar ile olan iletişim daha iyi. Bu nedenlerden dolayı Intel işlemciler daha performanslıdır.

AMD ise dengeyi sağlamak için ne yapıyor. İşlemci hızlarını daha yüksek tutuyor. Dikkatli incelersen AMD işlemcilerin hızları Intel'den daha yüksektir. Bu şekilde aradaki farkı azaltmaya çalışyorlar ama yine Intel daha iyidir AMD'den.

• Bana göre amd fiziksel 8 çekirdekli işlemci çıkarmadı 4 fiziksel 4 sanal bana göre fx 8350
    http://images.bit-tech.net/content_images/2012/11/amd-fx-8350-review/piledriver-b.jpg
    Şimdi en tepe işlemci 8 çekirdekli olarak bu gösterilirse gördüğün gibi 4 modül 4 izlek var fiziksel 8 çekirdek nerde ?
    Birde i7 3770k ya bak
    http://www.servethehome.com/wp-content/uploads/2012/05/Intel-Ivy-Bridge-Die-Shot.png
    4 modül 4 izlek
    fiziksel 4 çekirdek diye sattığı apu windows 8.1 de görev yöneticisi aç çekirdekler kısmına bak fiziksel çekirdek 2 izlek 4 olarak görüyor kutusuna 4 çekirdek yazmayı biliyorlar ya !
    neyse amd bulmuş bir yol gidiyor nereye kadar bakalım ben intele geçtim kafam rahat iyi forumlar .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.