Şimdi Ara

Ege Bilgisayar Mühendisliğimi ? Elektrk elektronik Mühendisliğimi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tercih meselesi. Arada da 2000 kişilik bir oynama var. Biri olmazsa diğeri olur mantığında olduğu için herkes ondan bu şekilde bir olay oluyor :) Devre için program yazmak demek ne oluyor onu anlamadım bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE_mAnIaC

Tercih meselesi. Arada da 2000 kişilik bir oynama var. Biri olmazsa diğeri olur mantığında olduğu için herkes ondan bu şekilde bir olay oluyor :) Devre için program yazmak demek ne oluyor onu anlamadım bu arada.

devre için program yazmak derken elektronik bir sistemin örneğin metrodaki kgs sistemine yazdığın yazılımdan bahsediyordum...
  • Elektrk elektronik sanırım , Fizik konularına daha çok hakimim , ve bi yakınım çevresi çok iyi olan bir inşaat mühendisi bugün onunla konuştum çok ileri görüşlü bilgili birisi , bana elektrk elektronigi yazmamı önerdi , elektrk mühendislerinin imza yetkisi varmış mesela bi inşaat yapılırken imza yetkisi gerekiyo yanımda yerin hazır dedi ,istersen bi şirkette çalışırsın ek olarakda benm yanımda olursun yerin hazır dedi , bu yüzden önceligim elektrk elektronik mühendisliği...

Bu sene kontenjanlarda baya bi artma oldu 18 bini rahat görür diyorlar ege elektrk elektronk onun için %70 ihtimal geliyor yani .
  • Ama ösym kılavuzu yalnış oldugu için ben 2009 un başarı sıralarına göre yorum yapıyorum , eğer ösym kılavuzuna göre yorum yapsam ,

-GATA TIP
    -İSTANBUL ÜNİV DİŞ
    ve bi çok yer geliyor ... ama real olmak gerekiyor 2009 un başarı sıralarına göre tercih yapacağım ona göre konuşuyorum .
  • yarın dershaneme gidicem orada final derhanesi özel bir tercih robotu hazırlamış bu internetteki değil şubelerine özel senin için tahmini sıralamasına bakayım ege ee nin bak madem ee de karar kıldın izmir de yazcaksan dokuz eylül ee yide düşün derim biliyorum yeri pek güzel değil ama önemli olan üni nin yeri değil zaten sana sağlayacağı fayda kimse senin okuduğun ünivresitenin kampüsü güzel diye sen işe almaz hem dokuz eylül yüzde yüz ing. tabiki de ilk tercihin ege olsun
  • Çok teşekkür ederim bana bu iyiliği yaparsanız , yok tabi Dokuz eylül geliyor %99 ihtimal ama Egenin puanı yüksek olduğu için bide Bornovada olduğu için ilk önceliğim Ege , Kampüsleri hepsi bir arada , Dokuz eylülün ki hepsi bi yerde dağınık bide Elektrk elektronk mühendisliği Dokuz eylülün Bucada . :( . Onun için Önceliğim Ege ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendisolmakistiyorum

Çok teşekkür ederim bana bu iyiliği yaparsanız , yok tabi Dokuz eylül geliyor %99 ihtimal ama Egenin puanı yüksek olduğu için bide Bornovada olduğu için ilk önceliğim Ege , Kampüsleri hepsi bir arada , Dokuz eylülün ki hepsi bi yerde dağınık bide Elektrk elektronk mühendisliği Dokuz eylülün Bucada . :( . Onun için Önceliğim Ege ...

lafı bile olmaz tabikide bakarım.Zaten kesinlikle önceliğin egeden yana olmalı ben sadece kampüsten ötürü ege ee den sona başka bölümler sıkıştırma araya dokuz eylül ee yaz demek istemiştim.Sırf kampüsü bornovada değil diye dokuz eylülü arkalara atma ama kesinlikle önceliğin ege ee olsun

• 1.İTÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    2.YILDIZ TEKNİK BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    3.EGE ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    4.EGE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    5.DOKUZ EYLÜL ELEKTRK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Araştırmalarıma göre 1000 e yakın tıp kontenjanı artmış ege elektrk elektronk çok rahat gelir gibime geliyor. Çünki yeni diş -eczaclk-fizik tedavi bölümleride açıldı ,
    işte yıldız bilgisayar müh olmassa ege elektrk elektronik olur umarım inş .
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 14:38:56 >
  • Abi 1.si İtüde Elektrk ve elektronk mühendisleri ikisi ayrı dal olarak okutuluyor , sen elektrk mühendisliğini diyorsun yalnış bakmışsın sanırım, ben ikisinin oldugu şeyi istiyom hem elektrk hem elektronk ikisi birlikte daha iyi olur diye düşünüyorum.

Oda itüde yok sadece elektrk mühendisligi var evet oda dedigin gibi 19binle alıyor .

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİNİN İMZA YETKİSİ

Öncelikle belirtilmesi gereken temel nokta, EMO‘nun kamu personel alımları ve kamuda istihdam edilecek mühendislerde aranacak kriterleri belirleme yetkisi bulunmadığıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacak olan mühendislerin Oda‘ya üye olma zorunluluğu dahi bulunmamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, EMO‘nun verdiği belgelere göre değil, üniversitelerin vermiş olduğu diplomalarda yer alan unvanlara göre alım yapmaktadırlar.

Burada bahsedilecek nokta Serbest Müşavir Mühendislik - SMM belgesi ile ilgilidir. Yani kamudaki ve özel sektördeki Serbest Müşavir Mühendislik alanında olmayan hizmetleri kapsamaz. Fabrikada, ARGE merkezlerinde, Elektrik Dağıtım Şirketlerinde, Enerji Üretim ve İletim Tesislerinde vb. yerlerde çalışan üyelerimizin bu noktada SMM belgesi almasına yada bu belge için gereken şartları sağlamalarına gerek yoktur.

Elektrik-Elektronik Mühendisleri 3 tür SMM belgesi(yada genel adıyla imza yetkisi) alabilirler:

Asansör SMM belgesi
    Asansör hizmetlerinin yapılabilmesi için gereklidir. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.
    Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi
    Bu belge ile 1000 V altındaki gerilimdeki projeler sözleşmeler imzalanabilir. Örnek: İç tesisat projeleri, topraklama ölçümleri, danışmanlık, müşavirlik hizmetleri. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.

Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi
    Bu belge ile Elektrik Mühendisliğine ait her türlü proje, sözleşme ve danışmanlık, müşavirlik hizmetleri yapılabilir. Bu belgeyi alabilmek için Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanlı üyelerimizin transkriptlerinde yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri"(koruma, üretim, iletim, dağıtım‘dan biri) derslerinin tamamının veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri gerekmektedir.

Bu dersler sadece üniversitelerden tamamlanabilir. Odamız bu dersleri kanun gereğince veremez. Şu anda;

Gazi Üniversitesi

KTÜ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi

Ege Üniversitesi

bu dersleri sonradan tamamlamak isteyen üyelerimiz için açmaktadırlar.

Kaynak : EMO(Elektrk mühendisleri odası ) nun sitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisolmakistiyorum -- 25 Temmuz 2010; 19:26:53 >

• Abi Egenin puanının neden yüksek olduğu belli oldu imza yetkisi veriyorlarmış =P
  • ege ee iyidir
  • bende şu soruyu sormak istiyorum benim sıralamam erciyes bilgisayar mühendisliğine yetiyor oraya gideyim mi yoksa 1 sene daha çalışıp daha iyi bir üniversiteye gideyim mi bilgisayardan başka bir şey düşünmüyorum yani kendini geliştirdiğin sürece üniversite farkediyormu yada ingilizce eğitimin olması çok önemli mi
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 14:39:16 >
  • Yok abi walla ben resmi siteye güvenirim sadece 5 ünivde bu dersleri alabiliyormuşun eğer o belirli dersleri almassan imza yetkisi yokmuş resmi site diyor =P
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 14:39:54 >
  • Abi pardon ben itü zanneddim kusura bakma =D
  • ÇOOOKK ÇOOOOK PARDON abi heyecandan olsa gerek özür dilerim :)
  • saygım sonsuz ...
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daredevil19 -- 1 Ağustos 2016; 14:40:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.