Şimdi Ara

ege, çapa, ankara tıp... hangisi tercih edilmeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
11.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende yatay geçiş açısından çapa düsünüyordum ama istanbul da yasayabilecegime inanmadıgım için ve uzak oldugu için kaldıgım yerde mutlu oldgum için kalıyorum yerimde :)

rahatlık gerçekten çapa da ;) iyi düşün ve kendini ve aileni dinle en öenmlisi de budur, aile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartilage

bende yatay geçiş açısından çapa düsünüyordum ama istanbul da yasayabilecegime inanmadıgım için ve uzak oldugu için kaldıgım yerde mutlu oldgum için kalıyorum yerimde :)

rahatlık gerçekten çapa da ;) iyi düşün ve kendini ve aileni dinle en öenmlisi de budur, aile..

yatay geçiş kolay mı yani bir not ortalaması sınırı mı var? Varsa kaç oluyor üniversiteden üniversiteye değişyor mu bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: flynn5

quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

1 senem çapa tıp fakültesi onkoloji binasında geçti. İstanbul Tıp her türlü imkana sahip. Özellikle sosyal aktivite imkanı çok üst düzeyde. Okulun her türlü turnuva, gezi, konferans gibi olanakları var. Tus da başarı oranlarını bilmiyorum ama profları gayet iyi. Sınav bazında da fazla zorlanmıyor öğrenciler benim gördüğüm kadarıyla. O da arkadaşım da çap tıp 2. sınıftaydı ve çok rahat bir dönem geçiriyordu. İstanbul gibi bir yere özellikle tıp fakültesine puanınız yetiyorsa hemen tercih edin derim. Yolunuz açık olsun...

istanbulun pahalılığı hakkında ne düşünüyosun? öyle mi gerçekten?

tabiki pahallılık var. ama olay sende bitebiliyor çoğu zaman. hesabını bilirsen zamanla neyin nerede daha ucuz olduğunu da çözersen İstanbul da pahalılık sorun çıkarmaz. kendi düzenin belirler yaşam şeklini. Burs bulma imkanın çok fazla sonunçta tıp okuyorum dedinmi insanlar sana farklı gözle bakıyor ve yardım etmeye çalışıyorlar. içki-sigara-gezme-tozma meraklısıysan İstanbul da yaşayamazsın o da ayrı mesele. Şöyle bir şey var öğrenci taşıma kartını (paso ya da akbil diye geçer) fulledin mi 60 liraya 1 ay boyunca sabahtan akşama kadar gezersin ve stresini atarsın. Ama otobüslerde de ayrı bir stress katıyor malum ulaşım sorunu... Fakat, İstanbul da öğrencilik insana çok şey katıyor bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sıkıntı çekeceksin bunlara hazır ol. Tavsiyem İstanbul'u seçmen yönünde... Zaten gidersen beni anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: can_214

quote:

Orijinalden alıntı: cartilage

bende yatay geçiş açısından çapa düsünüyordum ama istanbul da yasayabilecegime inanmadıgım için ve uzak oldugu için kaldıgım yerde mutlu oldgum için kalıyorum yerimde :)

yatay geçiş kolay mı yani bir not ortalaması sınırı mı var? Varsa kaç oluyor üniversiteden üniversiteye değişyor mu bilgilendirirseniz sevinirim

iyi bir ortalama yapmak gerek iyi yerlere geçiş yapmak için ama Gazi de sanırım ayrıca öss puan şartı da varmış ama kalkmış da olabilir bilmiyorum ama çapa da cerrahpşa da öyle degıl bıldıgım. 91 92 civarı ortalama üstleri çok sanslı oluyorlar geçişte.

• arkadaşlar sıram 2600 gazi tıp ege tıp oluyor vs istanbul olmaz büyük ihtimal hangisini tercih edeyim benim düşüncem gazi ankara tıptan kolay gazi mi iyi olur ege mi bilemedim gazi ankarada bizim şehir ile komşu masrafı daha az olur diye düşündüm ayrıca eve hızlı tren de var 1.5 saatte evdeyim siz hangisini önerirsiniz ayrıca ingilizcem çok kötü sorun olur mu ne yapayım bir de gazi de hazırlık yok ege de var
  • Geçen sene bu zamanlar ben de aynı soruyu buraya sormuştum Şimdi çok şükür Cerrahpaşalı olarak yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle tebrik ederim derecenden ötürü. Ve sorularının cevabına da gelirsek:

Eğitim yönünden şöyle anlatayım: Eğitim öğretim üyesi bakımından Cerrahpala en fazla kadroya sahip. Öğrenci sayısı da istanbul tıp yani çapa'dan az olduğu için öğretmen sayısına düşen öğrenci miktarı azalıyor. Gerek teorik gerek pratik uygulamalarında. Bize dedikleri şey şuydu Cerrahpaşa yazın tus'ta rahat edin. Neden de şu: Hastane cadde üzerinde değil de sokakta olduğu için hasta sayısı daha az dolayısıyla nöbet sayısı da gittikçe azalıyor. Hasta sayısı da azaldığı için okul, ağırlığının büyük kısmını öğrencilere veriyor. Ve de Cerrahpaşa'ya gelenlerin çoğu da puanıma yazık olmasın diye değil sırf istedikleri için geldiler. (Ben de öyle ) Bu nedenle puanımız gittikçe yükseliyor geçen sene ankara tıp'ın önüne geçtik mesela. Eğer bir de deniz meraklısıysan, İstanbul'u tanımak, gezmek istiyorum diyorsan hiç durma

Deniz dedim şimdi de kantinimizin manzarasını vereyim :

http://a1107.hizliresim.com/11/7/25/7985.jpg

Ve de unutmadan söyleyeyim, okul içinde iki adet kız yurdu var, tek kişilik odalar, internet vs vs. Aklınıza takılan daha soru olursa buraya bekleriz:

http://www.facebook.com/groups/212252685477774

Link çalışmıyor sanırım, girmek isterseniz linki kopyalayıp adres kutucuğuna yapıştırırsanız görebilirsiniz grubu.

Bir de komite sisteminden bahsedeyim, Cerrahpaşa'da Türkiye'deki çoğu tıplar gibi komite sistemi uygulanıyor. Yani bütün derslerin soruları önünüze bir kitapçıkta geliyor ve 100 dakkada yapıp kurtuluyorsunuz. Ama İstanbul tıp'ta her dersin kendi sınavı oluyor ve tek tek hazırlanıyorsunuz tıpki lisedeki gibi. Komite sisteminin bir güzelliği de şu: Diyelim ki 4 dersten komiteye gireceksiniz. a, b,c,d dersleri. Siz a,b,c dersini çok iyi biliyorsunuz fakat d dersini çalışmaya fırsat bulamadınız ya da pek önemli görmediniz. bu durumda a,b,c derslerinin sorularını yaparak komiteyi geçebilirsiniz. En çok sevdiğim yanı da bu. Tus'ta ne yapacaksın peki diyecek olursanız. Hocalarımızın bize dediğini söyleyeyim: mesleğimle ilgili bilgilerin %50sini 6. sınıfta %40'ını 4 ve 5'te %10'unu da ilk 3 sene aldım. Zaten tus'ta önemli olan son 3 sene. Ve Cerrahpaşa'da çalışacak istemediğiniz kadar zamanınız olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10811081

arkadaşlar sıram 2600 gazi tıp ege tıp oluyor vs istanbul olmaz büyük ihtimal hangisini tercih edeyim benim düşüncem gazi ankara tıptan kolay gazi mi iyi olur ege mi bilemedim gazi ankarada bizim şehir ile komşu masrafı daha az olur diye düşündüm ayrıca eve hızlı tren de var 1.5 saatte evdeyim siz hangisini önerirsiniz ayrıca ingilizcem çok kötü sorun olur mu ne yapayım bir de gazi de hazırlık yok ege de var

Ege de hazirlik ? Ben yanlis ege tiptayim heralde :)) ege nin yaninda gazinin esamesi okunmaz arkadasim.ama yakinlik da cok onemli bir faktor.sen bilirsin yinede.
  • ARKADAŞLAR SİZE BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM BENİM MF 3 (TIP ) SIRAM 2600 GAZİ GEÇEN SENE 3030. YU ALMIŞ ACABA OLMAMA İHTİMALİ VAR MI
  • quote:

Orijinalden alıntı: flynn5

merhaba arkadaşlar, açıkçası bu konuyu sonuçlar açıklanınca açacaktım ama sürekli ertelenince sabredemeyip şimdi açıyorum. ben antalyada oturuyorum bu sene sınava girdim hedefim de hacettepeydi ama çok az farkla da olsa da kaçacak gibi duruyor toplam 548(+- 3) gibi bişey bekliyorum. sıra sıra açıklayayım neye göre tercih yapacağımı, istanbula gitmeyi pek istemiyorum baya pahalı bi şehir olduğunu biliyorum. bi akrabanın oğlu 2 senedir istanbulda okuyor ve gerçekten çok pahalı olduğunu söyledi. her ay 1000-1200 lira(bazen duruma göre 1500ü de buluyomuş) para gönderiyor ailesi. 4 senelik bi bölüm okuyacak olsam tamam ama 6 sene ailemin böyle bi yükün altına girmesini istemiyorum. ankara da biraz soğuk geliyor açıkçası sonuçta deniz çocuğuyuz, hayatım denizin yanında geçti. hacettepe olmadıktan sonra ankaraya gitmeye de pek sıcak bakmıyorum bu nedenle. ege hakkında iyi şeyler duydum ne istanbulun pahalılığı ne de ankaranın kasveti. ege tıp şu an en yakın tercih ama doğru bi tercih mi bilmiyorum. sizce doğru bi karar mı ege tıp bu şartlar altında? yoksa ankara veya çapaya mı gitmeliyim?

Merhaba arkadaşim bnde Akdeniz yada Ege arasında kaldım...

• Merhaba arkadaşlar ben inönü üniversitesi kimya mühendilinde okuyorum yenıden hazırlanıyorum bi yandan ege tıp ve akdeniz arkasın da kaldım....istanbullyum ist de gercekten okuyacaksanız yaa bursunuz olmamlı saglam yada ailenızın durumu ıyı olmalı malatyada bıle okumak cok masraflı cvplarınız beklıyorum arkadaslar kimya muhendıslıgı bır ezıyet hele inönü üniversitesini gormelisniz hocalrı felan gercekten resil oluyorum burda..cvp yazarsanız sevınırm şimdiden tşk ederim ii çalişmalar
  • arkadaşlar ben ege tıp 1. sınıfım çapa vaya cerrahpaşaya geçiş yapmak istiyorum ortalamam yüksek değil fazla 3.20 falan bi şansım olabilirmi sizce cvp yazarsanız sevinirm
  • quote:

Orijinalden alıntı: psdn

arkadaşlar ben ege tıp 1. sınıfım çapa vaya cerrahpaşaya geçiş yapmak istiyorum ortalamam yüksek değil fazla 3.20 falan bi şansım olabilirmi sizce cvp yazarsanız sevinirm

Neden memnun değilsin hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psdn

arkadaşlar ben ege tıp 1. sınıfım çapa vaya cerrahpaşaya geçiş yapmak istiyorum ortalamam yüksek değil fazla 3.20 falan bi şansım olabilirmi sizce cvp yazarsanız sevinirm

zannetmiyorum.not ortalamasina bakiliyor bide ustune oss puanin ekleniyor.cerrahpasaya 3 asil 3 yedek almislardi gecen sene birinci asil 4.00 3.asil 3.90 falandi yedekler bile 3.80 in ustundeydi.
    3.20 ortalamayla sakarya tipa bile girilemez saniyorum.
    ayni yoldan gecmistim artik kabullendim izmir.omrumu yedi ah ulan ah...
  • ailemist da olduğu için geçmek istiyorum. ya bunlar hangi okuldan geldiğine falan bakmıyolarmı sadece ortaalama falanmı önemli yani cerrahpaşadan birisi ege olduğu için bi şansın olabilir demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluebeam

Geçen sene bu zamanlar ben de aynı soruyu buraya sormuştum Şimdi çok şükür Cerrahpaşalı olarak yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle tebrik ederim derecenden ötürü. Ve sorularının cevabına da gelirsek:

Eğitim yönünden şöyle anlatayım: Eğitim öğretim üyesi bakımından Cerrahpala en fazla kadroya sahip. Öğrenci sayısı da istanbul tıp yani çapa'dan az olduğu için öğretmen sayısına düşen öğrenci miktarı azalıyor. Gerek teorik gerek pratik uygulamalarında. Bize dedikleri şey şuydu Cerrahpaşa yazın tus'ta rahat edin. Neden de şu: Hastane cadde üzerinde değil de sokakta olduğu için hasta sayısı daha az dolayısıyla nöbet sayısı da gittikçe azalıyor. Hasta sayısı da azaldığı için okul, ağırlığının büyük kısmını öğrencilere veriyor. Ve de Cerrahpaşa'ya gelenlerin çoğu da puanıma yazık olmasın diye değil sırf istedikleri için geldiler. (Ben de öyle ) Bu nedenle puanımız gittikçe yükseliyor geçen sene ankara tıp'ın önüne geçtik mesela. Eğer bir de deniz meraklısıysan, İstanbul'u tanımak, gezmek istiyorum diyorsan hiç durma

Deniz dedim şimdi de kantinimizin manzarasını vereyim :

http://a1107.hizliresim.com/11/7/25/7985.jpg

Ve de unutmadan söyleyeyim, okul içinde iki adet kız yurdu var, tek kişilik odalar, internet vs vs. Aklınıza takılan daha soru olursa buraya bekleriz:

http://www.facebook.com/groups/212252685477774

Link çalışmıyor sanırım, girmek isterseniz linki kopyalayıp adres kutucuğuna yapıştırırsanız görebilirsiniz grubu.

Bir de komite sisteminden bahsedeyim, Cerrahpaşa'da Türkiye'deki çoğu tıplar gibi komite sistemi uygulanıyor. Yani bütün derslerin soruları önünüze bir kitapçıkta geliyor ve 100 dakkada yapıp kurtuluyorsunuz. Ama İstanbul tıp'ta her dersin kendi sınavı oluyor ve tek tek hazırlanıyorsunuz tıpki lisedeki gibi. Komite sisteminin bir güzelliği de şu: Diyelim ki 4 dersten komiteye gireceksiniz. a, b,c,d dersleri. Siz a,b,c dersini çok iyi biliyorsunuz fakat d dersini çalışmaya fırsat bulamadınız ya da pek önemli görmediniz. bu durumda a,b,c derslerinin sorularını yaparak komiteyi geçebilirsiniz. En çok sevdiğim yanı da bu. Tus'ta ne yapacaksın peki diyecek olursanız. Hocalarımızın bize dediğini söyleyeyim: mesleğimle ilgili bilgilerin %50sini 6. sınıfta %40'ını 4 ve 5'te %10'unu da ilk 3 sene aldım. Zaten tus'ta önemli olan son 3 sene. Ve Cerrahpaşa'da çalışacak istemediğiniz kadar zamanınız olacak.

ingilizce ve turkce egitim icin ne diyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.