Şimdi Ara

ege, çapa, ankara tıp... hangisi tercih edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
11.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, açıkçası bu konuyu sonuçlar açıklanınca açacaktım ama sürekli ertelenince sabredemeyip şimdi açıyorum. ben antalyada oturuyorum bu sene sınava girdim hedefim de hacettepeydi ama çok az farkla da olsa da kaçacak gibi duruyor toplam 548(+- 3) gibi bişey bekliyorum. sıra sıra açıklayayım neye göre tercih yapacağımı, istanbula gitmeyi pek istemiyorum baya pahalı bi şehir olduğunu biliyorum. bi akrabanın oğlu 2 senedir istanbulda okuyor ve gerçekten çok pahalı olduğunu söyledi. her ay 1000-1200 lira(bazen duruma göre 1500ü de buluyomuş) para gönderiyor ailesi. 4 senelik bi bölüm okuyacak olsam tamam ama 6 sene ailemin böyle bi yükün altına girmesini istemiyorum. ankara da biraz soğuk geliyor açıkçası sonuçta deniz çocuğuyuz, hayatım denizin yanında geçti. hacettepe olmadıktan sonra ankaraya gitmeye de pek sıcak bakmıyorum bu nedenle. ege hakkında iyi şeyler duydum ne istanbulun pahalılığı ne de ankaranın kasveti. ege tıp şu an en yakın tercih ama doğru bi tercih mi bilmiyorum. sizce doğru bi karar mı ege tıp bu şartlar altında? yoksa ankara veya çapaya mı gitmeliyim?

• Hocam araştırmalarım yönünde en iyi ^doktorluk^ eğitimi veren üniversite ege diyebiliriz.Ben de gitmek istediğimden değil cidden ege çok çok kaliteli gerçekten doktor yetiştiriyor diğer üniler gibi al sana not yazılıya çalış tusa hazırlan olayı falan vermiyor.Bazı üniler var özellikle cerrahpaşa adam 5.sınıf olmuş kan almayı bilmiyor o dereceymiş.Ege de ki kadavra sayısı diğer ünilerin kadavra sayılarının toplamından fazla.Ayrıca ankarayı unut ben de olabilir diye düşünüyordum çünkü ankarayı kazanırsam bursum falan hazırdı ama çekilmez.Sınavları geçme notu cidden kasar öyle böyle değil eziyet olur bence Benim puan 540-544 arası gelicek bir hata olmazsa ege,cerrahpaşa ve çapa düşünüyordum.Çapayı niyeyse zaten tutturamam diye çıkardım gibi listeden sonra forum ege tıp ı öneririm orda çok yararlı bilgiler var bu ünileri karşılaştırmak için onları göz önünde bulundurdum zaten durumum iyi değil o 1000 lira çok abartı olmuş akrabanın oğlu eminim haftada 1 sinema ya gidiyor bk dan dışarı çıkmıyor gece gezmelerinde falandır ama yine de ist çok pahalı duruyor sırf tus başarısı için cerrahpaşa yı seçecektim ama kararım ege 2009 öss birincileri seçtiyse zaten bir bildikleri var Ayrıca tusta iyi derece yapanların çoğu uzmanlığını ege de yapıyor akıllanıyorlar bir nevi O yüzden puanım yazık olur falan düşünme ki bence bu sene ege tıp daha da yükselecek.Ege yaz derim kısaca.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur583

Hocam araştırmalarım yönünde en iyi ^doktorluk^ eğitimi veren üniversite ege diyebiliriz.Ben de gitmek istediğimden değil cidden ege çok çok kaliteli gerçekten doktor yetiştiriyor diğer üniler gibi al sana not yazılıya çalış tusa hazırlan olayı falan vermiyor.Bazı üniler var özellikle cerrahpaşa adam 5.sınıf olmuş kan almayı bilmiyor o dereceymiş.Ege de ki kadavra sayısı diğer ünilerin kadavra sayılarının toplamından fazla.Ayrıca ankarayı unut ben de olabilir diye düşünüyordum çünkü ankarayı kazanırsam bursum falan hazırdı ama çekilmez.Sınavları geçme notu cidden kasar öyle böyle değil eziyet olur bence Benim puan 540-544 arası gelicek bir hata olmazsa ege,cerrahpaşa ve çapa düşünüyordum.Çapayı niyeyse zaten tutturamam diye çıkardım gibi listeden sonra forum ege tıp ı öneririm orda çok yararlı bilgiler var bu ünileri karşılaştırmak için onları göz önünde bulundurdum zaten durumum iyi değil o 1000 lira çok abartı olmuş akrabanın oğlu eminim haftada 1 sinema ya gidiyor bk dan dışarı çıkmıyor gece gezmelerinde falandır ama yine de ist çok pahalı duruyor sırf tus başarısı için cerrahpaşa yı seçecektim ama kararım ege 2009 öss birincileri seçtiyse zaten bir bildikleri var Ayrıca tusta iyi derece yapanların çoğu uzmanlığını ege de yapıyor akıllanıyorlar bir nevi O yüzden puanım yazık olur falan düşünme ki bence bu sene ege tıp daha da yükselecek.Ege yaz derim kısaca.

dediğim gibi ben de egenin iyi olduğunu duydum. son yıllarda tus birincileri falan da çıkarmış. yani özellikle şehrin ucuz ve denizinin olması çok önemli benim için. 6 senemiz(en az) orda geçecek sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: flynn5

quote:

Hocam araştırmalarım yönünde en iyi ^doktorluk^ eğitimi veren üniversite ege diyebiliriz.Ben de gitmek istediğimden değil cidden ege çok çok kaliteli gerçekten doktor yetiştiriyor diğer üniler gibi al sana not yazılıya çalış tusa hazırlan olayı falan vermiyor.Bazı üniler var özellikle cerrahpaşa adam 5.sınıf olmuş kan almayı bilmiyor o dereceymiş.Ege de ki kadavra sayısı diğer ünilerin kadavra sayılarının toplamından fazla.Ayrıca ankarayı unut ben de olabilir diye düşünüyordum çünkü ankarayı kazanırsam bursum falan hazırdı ama çekilmez.Sınavları geçme notu cidden kasar öyle böyle değil eziyet olur bence Benim puan 540-544 arası gelicek bir hata olmazsa ege,cerrahpaşa ve çapa düşünüyordum.Çapayı niyeyse zaten tutturamam diye çıkardım gibi listeden sonra forum ege tıp ı öneririm orda çok yararlı bilgiler var bu ünileri karşılaştırmak için onları göz önünde bulundurdum zaten durumum iyi değil o 1000 lira çok abartı olmuş akrabanın oğlu eminim haftada 1 sinema ya gidiyor bk dan dışarı çıkmıyor gece gezmelerinde falandır ama yine de ist çok pahalı duruyor sırf tus başarısı için cerrahpaşa yı seçecektim ama kararım ege 2009 öss birincileri seçtiyse zaten bir bildikleri var Ayrıca tusta iyi derece yapanların çoğu uzmanlığını ege de yapıyor akıllanıyorlar bir nevi O yüzden puanım yazık olur falan düşünme ki bence bu sene ege tıp daha da yükselecek.Ege yaz derim kısaca.

dediğim gibi ben de egenin iyi olduğunu duydum. son yıllarda tus birincileri falan da çıkarmış. yani özellikle şehrin ucuz ve denizinin olması çok önemli benim için. 6 senemiz(en az) orda geçecek sonuçta.

Alıntıları Göster
    ankara tıp ı kesin tercih etme çok kötü bir komite sistemleri var. Ege ve Çapa iyidir orada bence şehirler önemli ama ben Ege yi seçerim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ybkb

ankara tıp ı kesin tercih etme çok kötü bir komite sistemleri var. Ege ve Çapa iyidir orada bence şehirler önemli ama ben Ege yi seçerim :D

ankaranın zor olduğunu duymuştum. diğer fakültelerin geçme notu 50-60ken ankaranınki 70miş sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ybkb

ankaranın zor olduğunu duymuştum. diğer fakültelerin geçme notu 50-60ken ankaranınki 70miş sanırım.

Alıntıları Göster
    bi soru daha sorucam, çapa ve cerrahpaşa için binaları çok eski, dökülüyor diyolar doğru mu bu?

• quote:

bi soru daha sorucam, çapa ve cerrahpaşa için binaları çok eski, dökülüyor diyolar doğru mu bu?

Alıntıları Göster
    söylediklerine göre en mantıklısı ege gibi duruyor senin için.

şehir faktörü olarak dedim tabi, eğitimlerini bilemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: walkerx

söylediklerine göre en mantıklısı ege gibi duruyor senin için.

şehir faktörü olarak dedim tabi, eğitimlerini bilemem

Alıntıları Göster
    bunların eğitimleri, tus başarıları hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

Alıntıları Göster
    kesinlikle cerrahpaşa veya çapa ya git,, ben istanbul istemedim hiçbir zaman ama istanbul da tıp okuyan arrkadaslar rahat burs buluyorlar haberın olsun tıp da okuyunca burs verıyorlar. unv bursu vs var mesela. kesın olarak cıkan.

ayrıca neden cerrahpaşa mı?

internlik her yerde amelelik iken cerrahpaşa da tus a hazırlıktır. bence bunu kacırma ve ıstanbul a sıcak bakmıyorsan bılmem ama internlik için cerrah birebir..

neden capa mı?

tıp fakultelerı arasında en kolay fakultelerden bırıdır tartısmasız..

bASarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: cartilage

kesinlikle cerrahpaşa veya çapa ya git,, ben istanbul istemedim hiçbir zaman ama istanbul da tıp okuyan arrkadaslar rahat burs buluyorlar haberın olsun tıp da okuyunca burs verıyorlar. unv bursu vs var mesela. kesın olarak cıkan.

internlik her yerde amelelik iken cerrahpaşa da tus a hazırlıktır. bence bunu kacırma ve ıstanbul a sıcak bakmıyorsan bılmem ama internlik için cerrah birebir..

neden capa mı?

bASarılar

Doktorluk sadece verilen bilgileri alıp ezberlemek,yazılılara çalışmak,Tus a hazırlanmak mıdır ? Doktor olunca insanları Tus taki soruların şıklarına göre mi tedavi edicez?Neymiş efendim Tus ta çalışmalarına izin veriyorlarmış yazılılar kolaymış bilmem ne hala liseli zihniyeti meslek öğreniyorsun meslek hem de kutsal bir meslek hayat test çözüp sınavları geçmek değil.

• quote:

neden capa mı?

bASarılar

Çapa tıpta arkadaşım var hiçbir yerden burs çıkmadı kesin olarak çıkardı hani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okldoc -- 18 Temmuz 2011; 11:07:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okldoc

quote:

neden capa mı?

bASarılar

Alıntıları Göster
    valla benımde arkadasım var o da kesın cıkıyor demıstı, 400 kişiden çıkmadıkları olmuş olabılır buyutmeye gerek yok!

• quote:

quote:

neden capa mı?

bASarılar

Doktorluk sadece verilen bilgileri alıp ezberlemek,yazılılara çalışmak,Tus a hazırlanmak mıdır ? Doktor olunca insanları Tus taki soruların şıklarına göre mi tedavi edicez?Neymiş efendim Tus ta çalışmalarına izin veriyorlarmış yazılılar kolaymış bilmem ne hala liseli zihniyeti meslek öğreniyorsun meslek hem de kutsal bir meslek hayat test çözüp sınavları geçmek değil.

kardeşim yazdıklarını okuyunca senın dedıklerınden pek bır sey cıkaramadım acıkcası tamam o zaman herkes doktor olacak arkadas da ıstedıgı yerı yazar.

ben fikirlerimi söyledim,bu işin içinde oldugumdan o kadar cok kısı ıle bunu munakasa ettım kı !

doktorluk soru cozmek degıl vs ayaklarını da gec, tıp a gelip de o afedersın kazık gıbı soruları cozmeden doktor ol , kolay mı?

doktorluk tus dur haberınız olsun, er yada gec anlarsınız zaten tıp a gırınce, yada arkadasın dedıgı gıbı soru cozmeyıp tus calısmayıp acılde pratısyen kalıp elın magandasının kursununa kurban gıtmektır. işte kutsal meslek size.

• quote:

quote:

quote:

neden capa mı?

bASarılar

kardeşim yazdıklarını okuyunca senın dedıklerınden pek bır sey cıkaramadım acıkcası tamam o zaman herkes doktor olacak arkadas da ıstedıgı yerı yazar.

ben fikirlerimi söyledim,bu işin içinde oldugumdan o kadar cok kısı ıle bunu munakasa ettım kı !

doktorluk soru cozmek degıl vs ayaklarını da gec, tıp a gelip de o afedersın kazık gıbı soruları cozmeden doktor ol , kolay mı?

doktorluk tus dur haberınız olsun, er yada gec anlarsınız zaten tıp a gırınce, yada arkadasın dedıgı gıbı soru cozmeyıp tus calısmayıp acılde pratısyen kalıp elın magandasının kursununa kurban gıtmektır. işte kutsal meslek size.

İnş bu sene ege tıptayım bir sorun olmazsa tabiki zorlu bir eğitimden geçilmeden doktor olunmuyor.Hatta Tus u kazanmassak aldığımız maaş verdiğimiz emek tamamen gülünç bir şey oluyor.Benim dediğim bu arkadaş tercih yapıcak çok yönlü düşünüp iyi karar vermesi lazım biri geliyor kesinlikle şuraya git orda tus a çalıştırıyorlarmış tek kriter bu mu şimdi tus a çalıştırıyorlar serbest bırakıyorlar en iyisi burası hop gidelim bu mudur olay ?

• quote:

Alıntıları Göster
    Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 18 Temmuz 2011; 16:53:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Edit.

Alıntıları Göster
    zaten tek kriter tus diyen yok ama en önemli olan tus malesef. herkes aynı şeyi söyler tıp okuyan ve mezun olan hacettepe tanıdıklarım var mesela onlar nefes bile alamıyoruz diyorlardı hepsi cerrahpaşa yazsaydım diye yakınıyordu tabii dediklerim benim tanıdıklarım, geneli nasıl bilmem tabii tus hayatımıza yön verecek olan sınav, seni de tebrik ederim, her sey tus degıl ve her sey sehır de de deıl ben de buna karsıyım sırf buyuksehır dıye yazılan tıplar cogu anadolu tıpına yetesemeyecek derecede olabılıyor bazen, tıp tercıhınde onemlı olan aıleye yakınlık sınav sıstemı okulun akademık kadrosu olmalıdır.

basarılar, tartısmaya hiç gerek yok ,:)

• quote:

zaten tek kriter tus diyen yok ama en önemli olan tus malesef. herkes aynı şeyi söyler tıp okuyan ve mezun olan hacettepe tanıdıklarım var mesela onlar nefes bile alamıyoruz diyorlardı hepsi cerrahpaşa yazsaydım diye yakınıyordu tabii dediklerim benim tanıdıklarım, geneli nasıl bilmem tabii tus hayatımıza yön verecek olan sınav, seni de tebrik ederim, her sey tus degıl ve her sey sehır de de deıl ben de buna karsıyım sırf buyuksehır dıye yazılan tıplar cogu anadolu tıpına yetesemeyecek derecede olabılıyor bazen, tıp tercıhınde onemlı olan aıleye yakınlık sınav sıstemı okulun akademık kadrosu olmalıdır.

basarılar, tartısmaya hiç gerek yok ,:)

Alıntıları Göster
    1 senem çapa tıp fakültesi onkoloji binasında geçti. İstanbul Tıp her türlü imkana sahip. Özellikle sosyal aktivite imkanı çok üst düzeyde. Okulun her türlü turnuva, gezi, konferans gibi olanakları var. Tus da başarı oranlarını bilmiyorum ama profları gayet iyi. Sınav bazında da fazla zorlanmıyor öğrenciler benim gördüğüm kadarıyla. O da arkadaşım da çap tıp 2. sınıftaydı ve çok rahat bir dönem geçiriyordu. İstanbul gibi bir yere özellikle tıp fakültesine puanınız yetiyorsa hemen tercih edin derim. Yolunuz açık olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

1 senem çapa tıp fakültesi onkoloji binasında geçti. İstanbul Tıp her türlü imkana sahip. Özellikle sosyal aktivite imkanı çok üst düzeyde. Okulun her türlü turnuva, gezi, konferans gibi olanakları var. Tus da başarı oranlarını bilmiyorum ama profları gayet iyi. Sınav bazında da fazla zorlanmıyor öğrenciler benim gördüğüm kadarıyla. O da arkadaşım da çap tıp 2. sınıftaydı ve çok rahat bir dönem geçiriyordu. İstanbul gibi bir yere özellikle tıp fakültesine puanınız yetiyorsa hemen tercih edin derim. Yolunuz açık olsun...

istanbulun pahalılığı hakkında ne düşünüyosun? öyle mi gerçekten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_214

quote:

neden capa mı?

bASarılar

evet ben de bundan korkuyorum burs çıkar diye yazıp 6 sene sadece aileme yük olmak çok kötü olur benim için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: can_214

quote:

neden capa mı?

bASarılar

evet ben de bundan korkuyorum burs çıkar diye yazıp 6 sene sadece aileme yük olmak çok kötü olur benim için

Alıntıları Göster
    başlık yukarda dursun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.