Şimdi Ara

**Hacettepe,Gazi ve Ankara Üniversitesi Karşılaştırma.**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hacettepe,Gazi ya da Ankara Üniversitesi Fransız dili ve edebiyatı tercih edicem.Hangisini tercih etmeliyim?Sorularım şunlar:

-Hangisinde olanaklar daha fazla?
    -Hangisinde sosyal çevre daha iyi?
    -Yurt konusunda hangisinin ne imkanı var?
    -Şehre ulaşımları?
    -Ve hangisinde Uluslararası Ticaret yan dal yapabilirim?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.İnşallah diğer arkadaşlara da yardımcı olur

• Ben Ankara Universitesi DTCF'deyim. Ulasim ve Sosyal cevre icin DTCF idealdir. Ankaranin merkezinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu üni.lerin hazırlık sınıflarını merak ediyorum,hangisi hazırlıkta daha iyidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1 senemi Ankara Üniversitesi DTCF'de geçirdim. Ortamı anlatmaya gerek yok sanırım. Küçük bir bahçeye sahip olduğundan herkesle ister istemez kaynaşıyorsunuz. Her tanıştığınız yeni arkadaş beraberinde 3-4 yeni arkadaşla tanışmanıza vesile oluyor. 1 senede sanıyorum ki birinci sınıfların %50sinden fazlasıyla tanıştım. Okulun çoğunluğunu kızlar oluşturuyor. Ama okul kızlarının çoğunluğu için ortada pek iyi şeyler dolaşmıyor. :)
    Okul Sıhhiye'de, Ankara'nın merkezi olarak kabul edilen Kızılay'a yürüyerek 10 dakika mesafede.

Geçme notu 70 ve yaz okulu/büt uygulamaları yok. Bu açıdan büyük sıkıntı. Devam zorunluluğu resmi olarak var fakat çoğu hoca yoklama almadığından devam zorunluluğu bir çok ders için yok diyebiliriz.

Yan dal imkanlarını bilmiyorum fakat büyük ihtimal sadece dil bölümlerinden (ve kuvvetle muhtemel tarih/coğrafya) yan dal yapabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi olanaklarından gayet memnundum. Ana kampüs olan Tandoğan'da Türkiye'nin en büyük olimpik havuzu var. Öğrencilere yıllık kayıt ücreti 100 TL idi. Dışarıdan gelenler için fiyatlar uçuyor. Günlük girmek istersenizde 3 tl civarıydı sanırım.

Onun haricinde ben Ankara Üniversitesi öğrenci evi olan Vehbi Koç Öğrenci evinde kalıyordum. Oda tek kişilik, 370 lira ödüyordum. Konumu Maltepe'de. DTCF'ye yürüyerek 10 dakika, Kızılaya'da 10 dakika. Ana kampüs olan Tandoğan'a da 10 dakika.

Sanırım bu üniversitenin en cezbedici olanağı konumu. :)

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• 1-)Hacettepede olanaklar daha fazladır,kampüs hayatı vardır,diğer üniversitelerin bölümleri toplu bir kampüste değildir.Ankara üni'nin tandoğan kampüsü,gazinin beşevler kampüsü,hacettepenin sıhhıye ve beytepe kampüsleri vardır.Ankara üninin tandoğan kampüsü tahminim hacettepe beytepe kampüsünün 5 de birinden daha küçüktür.Giriş kapısından girersin bölümlere ulaşmak için epey gitmen gerekir,daha önce üniversite görmediysen böyle okul mu olur dersin kendi kendine kocaman gelir,bir kere okul cıkısındaki ana yola kadar yuruyelım dedık 45 dk sürdü hesap et :D
    2-)Sosyal çevreden kastın okul içi çevreyse hacettepe bir adım öndedir tüm ögrencilerinin bir arada okumasından dolayı,kampüs civarı kastediyorsan ankara ve gazi özellikle ankara basar geçer ,şehir merkezindeler çünkü :D beytepe şehir merkezine uzaktır biraz.sıhhiye kampüsü de diğerleri gibi şehir merkezindedir ama sen beytepe kampüsünde olacaksın
    3-)Yurt için diğerlerini bilmem ama;

Hacettepe Üniversitesi Konaklama Olanakları
    beytepe kampüsünde kalacak öğrencilerimiz!
    kampüste 3 şekilde barınabilirsiniz.

a-) beytepe yurtları. 2 blok erkek, 3 blok kız olmak üzere 5 blok yurt var. bunların girişleri farklı kapılardır :) bütün bloklar 4 kişiliktir.. 4 kişilikler 160 tl. (2011 fiyatları) her katın ortak wc, banyosu vardır. yurtlarda turnike sistemi vardır. yani yurda her giriş çıkışınızda kart okutursunuz. öğrenci kartınızı yurttan giriş çıkışa açtırırsınız. yani yurtta kalmayan biri turnikelerden geçemez. gece giriş saati 2dir. 2yi biraz geçse hemen sistem uyarır ve görevlileri ikna edemezseniz tutanak tutulur.

yurtlardaki odanızda yatak, size özel çalışma masası, dolap, sandalye,buzdolabı, ayakkabılık vardır. yurt size nevresim, yorgan, yastık verir. yani sizin memleketten getirmenize gerek yok ama isteyen kendisi de yorgan nevresim yastık getirebilir. odalar betondur. isteyen kilim falan getirebilir ama kesinlikle yurt içinde dolanmak için terlik getirmelisiniz :). onun dışında kişisel eşyalarınız dışında birşey getirmeye gerek yok :) wc banyolar kata özeldir. yani bir katta en fazla 32 öğrenci kalıyor ve 32 öğrenci aynı wc banyoyu kullanıyor :)

Hergün banyo, tuvalet ve koridorları temizlikçi teyzeler ve abiler silip tertemiz yapmaktadır. ancak odalara girmezler. odaları siz arkadaşlarınızla birlikte temizlersiniz.

b-)öğrenci evleri. hepsi 2 kişiliktir ve 13 bloktur. odaların hepsi özeldir ve her odada wc banyo vardır. ilk kayıtta bin lira kadar depozito vardır. (fiyatlar değişiklik gösterebilir.) k ve l blok 430 tl, diğerler 395 tldir. (2011 fiyatları)

binalar kız, erkek ve karma bloklardan oluşur.(karma blok ilk iki katı erkek, diğer iki katı kız katıdır) öğrenci evlerinde ise turnike sistem yoktur. sene başında görevliye kart gösterirsiniz. öğrenci evlerinde kalanların ayrı bir kartı olur. eğer kapı görevlisini kafaya alırsanız istediğiniz saatte istediğiniz gibi giriş çıkış yapabilirsiniz (aramızda kalsın kimseye söylemeyin :) ama öğrenci evlerindeki görevliler herkesi binaya almazlar bir süre sonra o blokta kalanları ezberledikleri için dikkat ederler.

öğrenci evleri yurttan daha konforludur. yerler halı döşemedir. wc banyo her odaya özeldir. odalarda yatak, çalışma masası, giysi dolabı, komidin, sandalye, buzdolabı, ayakkabılık vardır. görevliler size nevresim, yorgan, yastık verir. yani sizin memleketten getirmenize gerek yok ama isteyen kendisi de yorgan nevresim yastık getirebilir.

haftanın belirli bir günü ve saatinde temizlikçi teyzeler ve abiler odanıza girip süpürürler, banyoyu silerler.odanızı tertemiz yapıp çıkarlar.

c-)özel yurtlar: 2010 yılında hizmete açılan Atatepe yurdu ve 2011 yılında hizmete açılan Parlar yurdu. her türlü konfor bulunmaktadır :) İkisi de Beytepe Yerleşkemizdedir.

sıhhiye kampüsünde kalacaklar için ise yurtlar vardır. aynı şekildedir. öğrenci evi yoktur. sıhhiye merkezde olduğu için zaten özel yurtları tercih edebilirsiniz. ev tutacaklar için de kurtuluş cebeci tarafı idealdir.

yurt ve öğrenci evlerinin hepsinde ortak mutfak vardır. isteyen tenceresini malzemesini alıp mutfakta yemek yapıp yiyebilir.

çamaşır yıkayacağınız zaman öğrenci evlerinde ve yurtlarda makina randevusu alırsınız ve o saatte gider çamaşırlarınızı koyarsınız.

oda arkadaşlarınızı kendiniz seçebilirsiniz. yurda kayıt olurken size soruyor bu kişilerin yanına yazalım mı diye. ona göre yazıyor yada arkadaşınızla geldiyseniz onunla aynı odaya çıkabilirsiniz. öğrenci evlerinde ayrıca sigara içenler varsa belirtsinler çünkü yanınıza sigara içen bir arkadaş verilir. sigara içmeyenin yanına sigara içen birini yazmazlar.

tercih sonuçları açıklandıktan sonra, internet sitesinden yurt ön kayıt formu yayınlanacaktır. bunu internet üstünden dolduruyorsunuz gönderiyorsunuz. doldururken aile gelir durumu, başarı durumu vb bilgilere dikkat edin ve tercih yapıyorsunuz. 3 tercih yapacaksınız. ilk sıraya öğrenci evi yazarsanız çıkma ihtimali yüksek. ancak yurt yazarsanız diğer etkenlere bakılıyor. (gelir durumu, başarı durumu, şehit çocuğu, milli sporcu vb)

sigara içen arkadaşlar; yurtlarda sigara içmek yasaktır. onun için kapının önüne çıkıp içersiniz.

4-)Ankara ve gazi üniversiteleri zaten şehir merkezindedir ulaşıma gerek yok,lakin hacettepelilerin ulaşması gerekir :D dediğim gibi beytepe şehir merkezi dışındadır.pek de şehir merkezine ulaşmanıza gerek yoktur bence beytepe de herşey var zaten olmadı kentpark cepa gordion alışveriş merkezleri yakındır ihtiyaçlarınızı ordan görebilirsiniz,kitap almak için şehir merkezine inmeniz gerekir sadece.
    5-)Son sorun ile ilgili de hiçbir fikrim yok:))

3 üniversite de benim hayalim olan üniversitelerdi hepsi çok güzel,ankara üni cumhuriyetin ilk ünisi olması itibariyle binalar karizmatik taş binalardır,çam ağaçları cok buyuktur 60-70 yıllık agaclar,gazinin ise adı yeter.Bunları bir hacettepeli olarak yazdım dipnot olsun:)

• teşekkürler arkadaşlar buna göre en iyisi Ankara DTCF galiba :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.