Şimdi Ara

ege inşaat mı gazi inşaat mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mezun olanlar şuan farklı alanlara yöneliyor iş bulmak için. 5-6 yıl içinde düzelir büyük ihtimal. Tabii yök ün de bazı adımlar atması gerekiyor bu süreçte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    hocam 2019 da 93k ile kapatan itü geomatik için de sıralama tahmini alabilir miyiz kjdfksdf
  • Ege

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neomdd

Mezun olanlar şuan farklı alanlara yöneliyor iş bulmak için. 5-6 yıl içinde düzelir büyük ihtimal. Tabii yök ün de bazı adımlar atması gerekiyor bu süreçte
    10 sene boyunca mezun vermeyelim hatta 15 sene mezun vermesek de gene sektör de mühendis açığı oluşmaz çünkü öyle çok bi yığılma var ki , hâla senede ( karar daha yeni alındı meyvesi 4 sene sonra anlaşılacak ) 8.500 inşaat mühendisi mezun ediyoruz . 4 sene içinde de gene her yıl 12.000 inşaat mühendisi mezun olacak .

Yani iş çığırında çıktı yokuş aşşağıya gidiyor sektör .

• Bence İtü inşaat 80-90 arası kapatıcak bu sene.

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle değil, geçen sene krizden dolayı o kadar çok kişi inşaatı bıraktı ki görmeniz lazım. ODTÜ inşaat bu sene istatistik yayınladı. 2 sene önce ODTÜ inşaattan 202 kişi mezun olmuş, geçen sene 70 kişi. Ve bu son sınıflardan bırakanlar, bir de 1-2-3 leri düşünün ve nerdeyse tüm unilerde bu durum böyle benim bile çevremden sayabileceğim 8-9 kişi gitti sadece kendi donemimden. Aslında yeni gelecek insanlar için büyük avantaj yani krizden korkup önceki puanları ile okul değiştiren çok oldu. Her sene 12bin mezun vermez artık ciddi bir azalma oldu okuyan sayısında

• Hocam sizle benim başlıkta konuşmuştuk kaç k ydı sizin hangi civil eng leri yazıyordunuz

• zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    Yok hocam karıştırdınız galiba , ben odtü inşaat okuyorum 3. Sınıfa geçtim zaten üstte yazdığım bilgileri de o yüzden biliyorum. Zamanında 13k'dan yazmıştım

• oo hocam diğer postta karşılaşmıştık eminim de odtu civ eng 3 oldugunuzu bilmiyordummm ben de çok hevesliyim hocam yerlestirme sonucumu bekliyorum🥰

Hayırlısı ne ise o olsun hocam
    :) Benim için çok zor bir tahmin. Maalesef geomatik'e yeni giren bir kesimin bu bölümü seçme nedenlerini şaşkınlıkla dinliyorum. Anlattıkları şeylerin bölümle bir alakası yok. İnşaat hakkında yanlış bilininen bilgilerden dolayı nasıl fazladan düşüş oluyorsa geomatik de tam tersi etki var(son 1-2 senedir). Bu durum devam eder mi ve etse de etkisi ne olur bilemiyorum.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    nasıl tam tersi bir durum var, geomatik de hızla düşüyor
    Düşme oranlarına bakarsak çok iyi anlaşılır. Bence gerçekleri bilseler daha fazla düşecek bir bölüm ama daha az düşüyor. Yazılıma yöneleceğim diye gelenler var.
  • Bu sene İtü inşaat 90k olursa hiç şaşırmam.Zira bölümdekilerin ve mezunların tavrı net.Tercih yapacak kişiler mezunlarla görüşüpte tercih yaparsa 80-90 arası bisey olur sıralaması

• Hocam 80-90 olursa 60-70 civarı insanlar tercih etmemiş demektir yani o aralikta gidilecek çok güzel yerler yok hiç yoktan İTÜ'nün bir temel mühendisliginden farklı alanlarda kendini geliştirip farklı sektörlerde iş bulur o yüzden bence o kadar gerilemez, tabi benimki fikir sadece.

• Sektör için ben o kadar karamsar değilim.Pandemiydi,ekonomiydi geçer.
    Su akar mecraını bulur.İnşaat bu ülkede hiç bir zaman ölmez.Buzdolabına kalkar günü gelince çıkar kaldığı yerden koşar.
    Sektöre hakim bir pızisyonda 27 yıllık tecrübemle GAZİ ve EGE altetnatifleri arasından Elbette GAZİ derim.Hatta diğer illerle Ankara inş.fakülteleri kıyaslanacaksa banko Ankara Uni.leri tercih edibiz.
    İnşaatın kalbi Ankara dır.
    Kamu taahhüt işleri burada döner.Bu durum akademik olarakta Başkent fakültelerinin diğer illere göre kadro kalitesini bir adım öne çıkartan getekçedir.
    Bakınız 10 büyük taahhüt firmasına.Ne demek istediğimi anlarsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.