Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

EGE SAHİLLERİNDE GİDİLECEK YER TAVSİYELERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
23.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Öncelikle size bu yaz yapacağım tatil planını anlatayım; 2 haftalık tatilimize arabamızla İzmir'den yola çıkarak başlayacağız. Güney'e doğru Aydın-Muğla ve belki de Antalya güzergahında bu yolculuk devam edecek. Bu yolculukta daha önce hiç gitmediğimiz koylara gideceğiz. Hiç kimsenin olmadığı kıyılarda çam ağaçlarının gölgesinde kahvaltımızı yapacağız, öğle yemeğimizi yiyeceğiz ve belki de tuttuğumuz balıkları mangalımızda pişireceğiz. Bu tatil için daha önceden hiçbir otel veya pansiyonda rezervasyon yaptırmadığımızdan o an itibariyle nerede yorulursak ve mola vermek istersek oradaki bir pansiyonda gecelik konaklayacağız.

İşte burada sizlere çok büyük bir iş düşüyor. Şöyle ki; ben bu güzergahta yani İzmir - Muğla(Fethiye) (ve belki Antalya Olimpos' a kadar gidilebilir) arasında sizlerden yukarda anlatmak istediğim gibi el değmemiş bakir kalmış koyların isimlerini ve yer tariflerini istiyorum. Belki bu arada sadece koy ve kıyılar değil küçük ama görülmesini şiddetle tavsiye edeceğiniz tarihi yerler, küçük şirin kasabalar veya konaklamalar için otel, motel, pansiyonların da isimlerini ve yerlerini yazarsınız, çok da mutlu olurum. Öyle yerler söyleyin ki şu 2 hafta bana senenin bütün zihinsel yorgunluğunu attırsın bünyede sadece fiziksel yorgunluk kalsın.

Kaç senedir böyle bir tatilin hayaliyle yaşıyorum. Sizlere güveniyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Eski Bir Turizimci olarak Hocam Bizim Likya turlarımız Vardı Gökovadan başlayıp Kleopatra plajı fethiyede konaklama Ordan dalyana kaya şehirleri iztuzu plajı karetta karrettaları görme kekova filan diye Giden Kaş a Uğrayın Derim Sessiz Ve Sakin Çok Güzeldir Saklıkente de Gitmlesiniz Eşsiz Bi Kanyondur
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLaCKSouL1903

Arkadaşlar herkese selamlar. Öncelikle size bu yaz yapacağım tatil planını anlatayım; 2 haftalık tatilimize arabamızla İzmir'den yola çıkarak başlayacağız. Güney'e doğru Aydın-Muğla ve belki de Antalya güzergahında bu yolculuk devam edecek. Bu yolculukta daha önce hiç gitmediğimiz koylara gideceğiz. Hiç kimsenin olmadığı kıyılarda çam ağaçlarının gölgesinde kahvaltımızı yapacağız, öğle yemeğimizi yiyeceğiz ve belki de tuttuğumuz balıkları mangalımızda pişireceğiz. Bu tatil için daha önceden hiçbir otel veya pansiyonda rezervasyon yaptırmadığımızdan o an itibariyle nerede yorulursak ve mola vermek istersek oradaki bir pansiyonda gecelik konaklayacağız.

İşte burada sizlere çok büyük bir iş düşüyor. Şöyle ki; ben bu güzergahta yani İzmir - Muğla(Fethiye) (ve belki Antalya Olimpos' a kadar gidilebilir) arasında sizlerden yukarda anlatmak istediğim gibi el değmemiş bakir kalmış koyların isimlerini ve yer tariflerini istiyorum. Belki bu arada sadece koy ve kıyılar değil küçük ama görülmesini şiddetle tavsiye edeceğiniz tarihi yerler, küçük şirin kasabalar veya konaklamalar için otel, motel, pansiyonların da isimlerini ve yerlerini yazarsınız, çok da mutlu olurum. Öyle yerler söyleyin ki şu 2 hafta bana senenin bütün zihinsel yorgunluğunu attırsın bünyede sadece fiziksel yorgunluk kalsın.

Kaç senedir böyle bir tatilin hayaliyle yaşıyorum. Sizlere güveniyorum. Şimdiden teşekkürler.

nasip olursa bi yaz bende seninle ayni fikirdeyim bi yaz gerceklestirecem...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen sene kusadasindan alanyaya kadar suren bir tatil turu yapan biri olarak size yardimci olabileceğimi düşünüyorum . Kusadasi milli park , milet antik tiyotro , didim apollon ve altikum , gökova , marmaris , akyaka , datca , fethiye ( saklikent , yakapark , kelebekler vadisi ) , olympos , side , manavgat görülmesi gereken yerler arasinda .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antalyalıyım doğusunu da batısınıda iyi bilirim.tavsiye istersen yardımcı olabilirim.özel yada buradan.
    tabiki tatilini antalya ya kadar uzatmaya karar verirsen
  • her türlü tavsiye ve yardıma açığım arkadaşlar. Ben İzmir'in aşağısında belli başlı sahillerden başka bir yer bilmiyorum. Nedir bildiklerim mesela; didim, bodrum, ölüdeniz, marmaris gibi. Ben bunlarda ziyade adını sadeceyerel halkın bildiği bakir koylar arıyorum. Mesela Muğla Kızkumu'ndan bir keresinde tekne gezisine çıkmıştık ve bizi Emel Sayın Koyu diye bir yere götürmüşlerdi. Burayı duyan var mıdır bilmiyorum ama benim aradığım yerler bu ve buna benzer yerler. Sessiz, sakin ve görselliği bakımından eşsiz yerler. Şimdiden, yukarıda tavsiyelerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • o zaman tavsiye vereyim batıdan doğuya doğru;
    patara ya kesinlikle uğra.kaş-kalkan da.
    oradan 30 km ilerde kaputaj plajına uğra.
    zaten pataradan finikeye kadar tamamen denizin dibinden dar yoldan gidiyorsun. her dönemeçte ufak denize girilecek koycuklar var:D
    marka olmuş olarak, adrasan-olimpos-phasalis e kesin uğra hatta burada gece konaklayın.çam ormanlarıyla birlikte denize giriyorsun ve akşam ortam çok güzel oluyor.
    devamında tekirova kemer göynük sahilleri birbirine benzer ama güzeldir.
    antalya merkeze geldin şuanda.burayı geçiyorum gezecek çok yer var plaj olarak konyaaltı ve lara plajları var. lara kumluktur. konyaaltı çakıl-kum karışık.tavsiye olarak sabah saat 8 de konyaaltında girmeni tavsiye ederim.çok güzeldir.
    antalyanın doğusuna doğru uçsuz bucaksın kumsallar vardır. belek-kadriye serik sınırlarında.laraya benzer denizi.
    ardından manavgat sahilleri başlar evrenseki-denizkent-çolaklı-side-sorgun. buraları kesinlikle tavsiye ederim. kumu ince ve deniz sığdır.güzeldir yani. side de zaten tarihle iç içe denize girmek paha biçilmez.
    manavgattan sonra incekum vardır alanya-manavgat sınırında.adı üzerinde kumu güzeldir.eğer geçersen uğranabilir.daha sonra alanya başlar orada da kleopatra plajı ve mamutlardaki sahilleri tavsiye ederim.
    bu yazdıklarım toplam yaklaşık 450 km uzunluğunda bir hat.atladığım yerler olabilir.ayrıca belirteyim yazdığım bütün plajlar mavi bayraklıdır.tek tavsiyem kalabalık olan yerlere akşam üzeri girmemeniz.hem dalga artıyor hemde tur teknelerinden atılan çöpler kıyıya ulaşıyor. genelde sabah gitmeye çalışın. ama daha bakir yerler (olimpos patara vs) akşam saatlerinde gitsenizde tertemizdir.
    benden şimdilik bu kadar.sadece plajları yazdım.gezilecek yerler , yapılacak aktiviteler vs. sınırı yok bunun Antalya da:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onder1911

o zaman tavsiye vereyim batıdan doğuya doğru;
    patara ya kesinlikle uğra.kaş-kalkan da.
    oradan 30 km ilerde kaputaj plajına uğra.
    zaten pataradan finikeye kadar tamamen denizin dibinden dar yoldan gidiyorsun. her dönemeçte ufak denize girilecek koycuklar var:D
    marka olmuş olarak, adrasan-olimpos-phasalis e kesin uğra hatta burada gece konaklayın.çam ormanlarıyla birlikte denize giriyorsun ve akşam ortam çok güzel oluyor.
    devamında tekirova kemer göynük sahilleri birbirine benzer ama güzeldir.
    antalya merkeze geldin şuanda.burayı geçiyorum gezecek çok yer var plaj olarak konyaaltı ve lara plajları var. lara kumluktur. konyaaltı çakıl-kum karışık.tavsiye olarak sabah saat 8 de konyaaltında girmeni tavsiye ederim.çok güzeldir.
    antalyanın doğusuna doğru uçsuz bucaksın kumsallar vardır. belek-kadriye serik sınırlarında.laraya benzer denizi.
    ardından manavgat sahilleri başlar evrenseki-denizkent-çolaklı-side-sorgun. buraları kesinlikle tavsiye ederim. kumu ince ve deniz sığdır.güzeldir yani. side de zaten tarihle iç içe denize girmek paha biçilmez.
    manavgattan sonra incekum vardır alanya-manavgat sınırında.adı üzerinde kumu güzeldir.eğer geçersen uğranabilir.daha sonra alanya başlar orada da kleopatra plajı ve mamutlardaki sahilleri tavsiye ederim.
    bu yazdıklarım toplam yaklaşık 450 km uzunluğunda bir hat.atladığım yerler olabilir.ayrıca belirteyim yazdığım bütün plajlar mavi bayraklıdır.tek tavsiyem kalabalık olan yerlere akşam üzeri girmemeniz.hem dalga artıyor hemde tur teknelerinden atılan çöpler kıyıya ulaşıyor. genelde sabah gitmeye çalışın. ama daha bakir yerler (olimpos patara vs) akşam saatlerinde gitsenizde tertemizdir.
    benden şimdilik bu kadar.sadece plajları yazdım.gezilecek yerler , yapılacak aktiviteler vs. sınırı yok bunun Antalya da:)

• Antalya için baya faydalı bilgileri paylaştınız. Teşekkürler. Sıra Aydın ve Muğla ile ilgili detaylı bilgi almakta.
  • quote:

.

hocam lara hakkında fikir verirmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

.

tabiki. lara antalyanın en lüks bölgesidir. deniz kıyısında da lara-kundu bölgesi bırak türkiyenin avrupanın en lüks otellerine sahiptir.(mardan palace gibi)
    yani tatil yapmak için oldukça pahalı bir yerdir.Antalya merkezdedir zaten yani ayrı bir ilçe değildir.Ama şehir merkezine 20 km uzaklıktadır plajlar.Plajı gayet güzel ve temizdir.Kumluktur.tesisleşme fazlasıyla vardır.En meşhur plajı beach parktır.Yerliden çok yabancı turist görürsünüz.:)
    plaj şu şekildedir;

ama sessiz sakin kafa dinleme yeri değildir.Ve pahalıdır.
    başka ne tarz şeyler merak ediyorsun.Sen sor istersen daha net cevaplar vereyim.Yani lara tatil beldesi değildir, antalya da bir semttir.Ama paran varsa her türlü eğlenirsin ona garanti veririm.

• quote:

quote:

quote:

.

tabiki. lara antalyanın en lüks bölgesidir. deniz kıyısında da lara-kundu bölgesi bırak türkiyenin avrupanın en lüks otellerine sahiptir.(mardan palace gibi)
    yani tatil yapmak için oldukça pahalı bir yerdir.Antalya merkezdedir zaten yani ayrı bir ilçe değildir.Ama şehir merkezine 20 km uzaklıktadır plajlar.Plajı gayet güzel ve temizdir.Kumluktur.tesisleşme fazlasıyla vardır.En meşhur plajı beach parktır.Yerliden çok yabancı turist görürsünüz.:)
    plaj şu şekildedir;

başka ne tarz şeyler merak ediyorsun.Sen sor istersen daha net cevaplar vereyim.Yani lara tatil beldesi değildir, antalya da bir semttir.Ama paran varsa her türlü eğlenirsin ona garanti veririm.

bende böyle düşünüyodum ama denizi çok taşlı sahili çakıllı olur dediler... bide lara antalyada hava alanına en yakın bölge. çok ideal..

şu oteli biliyomusun ?

http://www.etstur.com/Lara-Family-Club

• quote:

quote:

quote:

quote:

.

plaj şu şekildedir;

bende böyle düşünüyodum ama denizi çok taşlı sahili çakıllı olur dediler... bide lara antalyada hava alanına en yakın bölge. çok ideal..

şu oteli biliyomusun ?

http://www.etstur.com/Lara-Family-Club

yok bilmiyorum oteli ama denizi çakıllı değildir, fotoğrafta attığım gibidir.Konyaaltı plajı çakıl-kum karışımıdır

• Yaklaşık 5 sene boyunca Kalkan'a tatile gittim.İçinde denize girilecek yer olmasada kesinlikle Kaputaş Plajına uğramanızı
    ve arkadaşın dediği gibi sahil boyunca irili ufaklı küçük koylardan hoşunuza gidenlerde denize girmenizi tavsiye ederim.
  • Geçen yaz gittiğim Marmaris beldelerinden birkaç resim.Kesinlikle Marmarisin beldelerine uğrayın muhteşem yerler var.

Bunları yemeden dönmeyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgambo

Geçen yaz gittiğim Marmaris beldelerinden birkaç resim.Kesinlikle Marmarisin beldelerine uğrayın muhteşem yerler var.

.......
    ..........

Resimler çok güzel görünüyor. Beldelerin isimlerini veya koyların varsa isimlerini de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

quote:

Geçen yaz gittiğim Marmaris beldelerinden birkaç resim.Kesinlikle Marmarisin beldelerine uğrayın muhteşem yerler var.

.......
    ..........

Resimler çok güzel görünüyor. Beldelerin isimlerini veya koyların varsa isimlerini de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kesınlikle uğranılması gereken yerler bana göre ( Kalabalık yerleri sevmiyorum )

Bozburun,Selimiye,Datça tarafında Ovabükü,Palamutbükü

Denizi havası muhteşem....Yemekler harika..

Gitmeden gezi site forumlarında bahsettiğim yerler ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.Keyifli geziler..

Not : Bu sene aynı güzerhaga yenıden gideceğim,işim gereğide birçok yeri geziyorum.Ama bu sene gittiğim yerler gerçekten çok dinlendirici idi tavsiye ederim.

• milas ören - akbük -akyaka hattından gitmeni öneririm

club amazon bördübet tarafına ve sedef adası tarafınada araç ile gitmeni öneririm
  • quote:

quote:

quote:

.......
    ..........

Kesınlikle uğranılması gereken yerler bana göre ( Kalabalık yerleri sevmiyorum )

Gitmeden gezi site forumlarında bahsettiğim yerler ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.Keyifli geziler..

Not : Bu sene aynı güzerhaga yenıden gideceğim,işim gereğide birçok yeri geziyorum.Ama bu sene gittiğim yerler gerçekten çok dinlendirici idi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Bu tavsiyelere uyacağım. Şimdiden sabırsızım. Oltamı da alayım bari yanıma:). Buralarda güzel balıklar vardır eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EXTREMETE

milas ören - akbük -akyaka hattından gitmeni öneririm

club amazon bördübet tarafına ve sedef adası tarafınada araç ile gitmeni öneririm

Tamamdır. Buraları da ekliyorum listeye. Hazır araba da varken uğramadık yer bırakmayacağım galiba :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.