Şimdi Ara

Ege Üniversitesi İsteğe Bağlı Hazırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. uzun yazıları kimse okumak istemez, o yüzden en kısa biçimde anlatmaya çalışıcam sorunumu.

ege üniversitesi felsefe bölümünü kazandım. isteğe bağlı hazırlık okumak istiyorum ve bunu belirttim kayıt formunda. ingilizcem iyidir benim. yani lisede en düşük 4 tü notum. fakat daha iyi olmasını istiyorum. takdir edersiniz ki dışardan bir kursa yazılsam milyarlar vermem gerekicek.

hazırlık sınıfı için 18 inde bir sınav olacakmış. ben eğer bu sınavdan yüksek bir puan alırsam ingilizceden muhaf mı olucam, yani hazırlık sınıfını atlıycak mıyım? bölümüm türkçe bu arada. ingilizce ile alakası yok(:

eğer muhaf olma durumu yoksa, yüksek puan aldığımda, mesela toefl düzeyinde bir hazırlık eğitimi mi alırım? yoksa isteğe bağlı olduğu için puanım her ne olursa olsun en düşükten mi başlıycam ingilizceye?

yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler(:

• Bir baraj var, onu geçersen hazırlık okumuyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut228

Bir baraj var, onu geçersen hazırlık okumuyorsun.

selamlar. barajı geçince hazırlık okumama, yani muhafiyet zorunlu hazırlıklarda var diye biliyodum. benimki isteğe bağlı. acaba bende de mi barajı geçince hazırlığı da atlama olucak? o zaman bilerek kalayım ben sınavdan. ama eğer muhafiyet yoksa, yani yüksek puan alırsam ileri düzey ingilizce eğitimi alıcaksam bunu da kaçırmak istemem. en iyi başkalarının da görüş belirtmesini bekleyeyim:)
  • 10'undaki sınav muafiyet, 18indeki sınav seviye belirleme (ileri kurdan başlama olayı) olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut228

10'undaki sınav muafiyet, 18indeki sınav seviye belirleme (ileri kurdan başlama olayı) olması lazım.

evet, başka bi yerden daha bilgi aldım bu konu hakkında. söylediklerinizin doğruluğu pekişmiş oldu yani benim için. teşekkürler:)
  • zorunlu değilse boşa okuma yıla yazık ben okudum ondan biliyorum
  • benimde ingilizcem upper intermediate suan, rahatlıkla geçecegimi dusunuyorum, yarın izmirdeyim kısmetse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otello0

zorunlu değilse boşa okuma yıla yazık ben okudum ondan biliyorum

dostum, benim ilk hedefim odtü ydü, olmadı. ilk sene bi daha hazırlanmayı düşünüyorum sınava. odtü felsefe ingilizce. burda hem sınava hazırlanmış olucam (ygs-yls), hem eğer odtüyü kazanırsam muafiyet sınavı için seviye atlamış olucam. böyle bişey düşündüm kendimce. saçma da gelebilir tabi:)
  • cenk kardeşim buradaki seviye ile odtü bir değil seni tekrar bi sınava tabi tutarlar ingilizce anlamında ama çalışıcam bu yıl çok kopmam diyosan bence hazırlıkla ikisini yapabilirsin ama izmirin ortamı fenadır ona göre
  • quote:

cenk kardeşim buradaki seviye ile odtü bir değil seni tekrar bi sınava tabi tutarlar ingilizce anlamında ama çalışıcam bu yıl çok kopmam diyosan bence hazırlıkla ikisini yapabilirsin ama izmirin ortamı fenadır ona göre

girdim sınava. 80 soruda en az 65-70 tane doğru var diye düşünüyorum. geri kalanını da salladım. ya kopmam ingilizceden de ben 18 yıl istanbul/kireçburnu'nda yaşadım. ankara yı kazanırsam denizsiz nasıl yapıcam hiç bilmiyorum:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk821

quote:

zorunlu değilse boşa okuma yıla yazık ben okudum ondan biliyorum

dostum, benim ilk hedefim odtü ydü, olmadı. ilk sene bi daha hazırlanmayı düşünüyorum sınava. odtü felsefe ingilizce. burda hem sınava hazırlanmış olucam (ygs-yls), hem eğer odtüyü kazanırsam muafiyet sınavı için seviye atlamış olucam. böyle bişey düşündüm kendimce. saçma da gelebilir tabi:)

hocam son durum ne oldu bende sizin kafadanım isteğe bağlı hazırlık okuyarak lys ygs çalışmayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.