Şimdi Ara

egea 1.4 fire vs egea 1.3 multijet ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
92
Cevap
2
Favori
29.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni egeaların 1.2 puretech motorla gelme ihtimali var. Bakalım nolacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • www.automobile-catalog.com
    Detailed specs review of 2018 Fiat Tipo 5Doors 1.4 16V 95 model for Europe
    https://www.automobile-catalog.com/car/2018/2384720/fiat_tipo_5doors_1_4_16v_95.html#gsc.tab=0
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    1.2puretec ile gelirse sıkıntı olur bu yazım şurada kalsın yeni 1.2puretec motorlar ileride çok sorun çıkaracak özellikle yatak sarması ile ilgili.

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Kronik bi sıkıntısımı var? Aydınlanalım.

yağlı içinde çalışan triger kayışı var araçta 25-50bin arası yağ pompasını tıkıyor, şanslıysanız motor uyarı verip arıza lambası yakıyor düşük yağ basıncı diye. önemsenmez ise sonu yatak sarması ciddi tıkanıyor çünkü görünce bende şok oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 20 Ocak 2023; 22:54:45 >
    Hadi ya triger kayışı yağlımı çalışıyor?

evet motorun içinde, zincir yok kayış var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 20 Ocak 2023; 23:6:53 >
  • 1.4 motor iyi fena değil kullanırım ama bir araca 400-500 bin verip yokuşlarda 60'a düşmek bana çok koyuyor.

• 1.4 alınır lpg takılır mis gibi binilir bu ekonomik koşullarda. Rampa görünce vites düşüreceksin sadece. İki aracı da kullandım bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Zaten sabıkalı bir motor puretech. Düzeltmişlerdir diyorduk.

Puretech gelirse zaten fiyatı uçar, lpg uyumu kalmaz, egeanin bir anlamı kalmaz. 1.4 turbo benzin, 1.0 turbo benzin egeanin yüzüne bakan olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

Valla ben 1.4 109 hp hyundai i30 da kullandım.. o da çekmezdi etmezdi ama motoru sıkınca da yürürdü.

Çekmede veya yokuşta ağır kalsan bile 2 vites düşünce alıp gideceğini bilirdin. atmosferikte mevzu budur zaten ama Egea'da ben bunu göremedim, olay bu. yine de tam anlatamadım gibi.

Şehir içinde gezmeye kimse bir şey demez zaten.. şehirde 60hp motor da yeter.

• Hocam en ucuz arabaya artık o parayı veriyoruz mecburen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe aradaki fiyat farkı tabiki önemli. Aynı paraya boş paket dizelmi, dolu paket benzinlimi gibi bunlar kullanıcıya kalmış.

Ama burada 1.4 atmosferik motoru överken, 1.3 Multijet gibi bir motoru kötüleyenler ciddi anlamda komik olduklarının pek farkında değiller sanırım  

İki motor hiç bir yönden birbirinin dengi değil. Klima açık uzun yolda sollamaya çıkarken, şehiri içinde yokuş çıkarken 1.4 atmosferik tadından yenmez !!!

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    Sollamaya çıkamıyorsam isterse masajlı koltuğu olsun o araba benim gözümde moktandır. Kimse kusura bakmasın. Necip milletime bu motoru layık görenlerinde Allah belasını versin. Boş olsun ama a dan b ye beni götürürken delirtmesin.

Tüp için öyle motor koyuyorlar falan demesin kimse, milletimi düşünseler 1.0 turbolu fabrikasyon lpgli motor koyarlardı ortaya. Elin Fransız daciası taaa fransada düşünüp yapıp tr ye gönderiyor, bizimkiler bahane bulmasın boşuna. Hayatımda gördüğüm en berbat motor. Opel kaadet motoru bile daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 21 Ocak 2023; 16:44:19 >

Sollamaya çıkılmayacak bir araba da değil. Gören de Formula 1'de DRS açıp sollamaya çıkıyor zannedecek.

Yıllarca insanlar bir gidiş bir geliş yolda 70 beygir arabalarla gidip geldiler. 95 beygir arabayla da sollamaya çıkarsınız.

Öte yandan Volkswagen 1.0 80 Bg Opel 1.4 75 Bg, Renault 1.0 65 Bg gibi atmosferik motorları hayatınızda hiç görmemişsiniz diye yorumladım.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Turbosuz tek aracım Toyota corolla olmuştu oda sene 2011 falandı. Bide bu egea oldu işte. 2022 senesi geliştirmişlerdir diye sallamamıştım ama gelişen bişey yok. Torksuz arabalar sarmıyor beni.

Konya adana gibi düz ova yerlerde ikamet edenler için tatmin edici olabilir ancak benim gibi rampası bol, yolun tek şerit olduğu yerler mevcut olan yerlerde yaşayanlar için çıldırtıcı olabiliyor. Yüklü ve rampa çıkan bir tıra tek şeritte denk gelirsen bu 1.4 ile yandı gülüm keten helva. Çift şerite çıkıncaya kadar kabız olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 21 Ocak 2023; 16:56:27 >
  • xmxksk kullanıcısına yanıt

İkisi birbirinin dengi değil derken? İkisi de 95 beygir iken denk olmayacaklar da ne zaman denk olacaklar?

0-100 süreleri çok yakın(11,5 saniyeye 11,8 saniye). 0-170 süreleri de çok yakın (Biri 45 saniye biri 46,5 saniye) son hızları da çok yakın (185-180).

Diğer yandan 2,5 sene boyunca 1.4 Fire motorlu Egea kullandım. Klimayı kapatma ihtiyacını hiç ama hiç hissetmedim. Çünkü modern motorlarda (Aşağı yukarı 25 senedir) motordan aşırı güç istediğinizde klima kompresörü anlık olarak devreden çıkar, sonra geri girer. Bu yüzden klima kapatma ihtiyacı hissetmezsiniz.

Şehir içinde yokuşun kralını çıkıyorum. 3 km mesafede 4-5 metre rakımdan 300 metre rakıma çıkıyorum. Şimdi size çok ilginç bir bilgi vereceğim, o yokuşu 1.4 Egea ile 50 ile çıkıyordum. Şimdi 1.2 TCe Megane var, gene 50 ile çıkıyorum. Çok ilginç değil mi ya? Çünkü şehir içi malum. Hatta yokuşun öyle bir kısmı var ki 30'dan daha fazla hızlanamıyorsunuz çünkü ön tekerler boşa düşüyor.  Orayı 30 ile çıkıyorum bir tek.

Sollamaya çıkarken de vitesi düşürüvermek yetiyor yani öyle ucu ucuna sollamalara çıkmıyorsanız ya da Formula 1'de DRS kapalı sollamaya çıkmıyorsanız öyle aman aman bir güce ihtiyacınız yok.

Ha derseniz ki ayağımın altında her an hazır güç bulunsun orası eyvallah 1.3 Multijet öyle bir motor ama 1.4 motorda tek yapmanız gereken vites düşürmek. Onun dışında iki motor da birbirinin dengi. Sadece farklı ihtiyaçlara cevap vermek için iki farklı seçenek var.

İmzamdan da göreceğiniz üzere 1.4 Egea'dan önce de sonra da daha güçlü araba kullandım.

Hocam 2,5 senede pek çok yere gittim pek çok durumda kaldım. Hiç TIR sollayamadığım olmadı. Yani yüklü ve rampa çıkan bir TIR'ı sollayamamak biraz abes geldi bana. Ya hiç şoförlük bilmemek lazım ya hiç yolu bilmemek lazım. Yoksa yüklü ve rampa çıkan TIR'ın hızı 30-40 olur. O hızlarda da 2. viteste saniyeler içinde geçer gidersiniz. Sonra hızınıza uygun bir vitesle rampayı devam edersiniz.

Hatta şunu size çok net bir şekilde söyleyeyim, aynı koşulda 2.0 atmosferik arabayla kalın gene o TIR'ı sollayamayacaksınız. 6,5 yıl 2.0 atmosferik kullanmış birisi olarak söylüyorum.

Ki ben Egea'yı İzmir'in en yokuşlu yerlerinde kullandım bir önceki mesajımda belirttiğim üzere. Siz torklu arabanın hissine alışmışsınız o yüzden dediğim gibi atmosferik 2.0 araba da alsanız sizi memnun etmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 21 Ocak 2023; 17:9:7 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Anamurdan mersine gittinmi hiç? Bi kere git egea ile ne demek istediğimi anlarsın hocam. Malum Akdeniz bölgesi, AKP allahsız akdenizliler diye yollarımızı yapmıyor. Tek şerite mahkum gidip geliyoruz. Altında torklu araba varsa önünü göremediğin yerde 3 4 saniyede basıp geçiyorsun. Egea ile 7 oluyor 8 oluyor yok geçemeyeceğim deyip karşıdan araba çıkarsa diye strese girip tırın arkasına geri atıyorsun kendini.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.