Motora bakıyorsan bişey diyemem turbo değilde hızlanma sürelerine bakmak lazım Mazdanın skyactive motorları var, hondanın etmosferik type r ları bile turbolardan hızlı yürüyor misal yani motora bakanlar zaten turboya değilde hızlanma sürelerine bakmalı. Mazda sınırlı sayıda üretiyor orası kesin ama bunun amacı kar değil. Dedik ya en başta son 3 yıldır mazda 3 ve honda civic sürekli en iyi araba ödülünü alıyorlar honda civic te turbo motorlu yani ekstra 200 bin verip en iyisine binmek var birde megane binmek var. MAzda da 1.6 motor getirmek zorunda gelirse ama değindiğin iyi oldu geçen dizelde psa 1.6 dizel motorunu almıştı belkide bu sefer megane 1.3 tce dizel motorunu mazda 3 e koyarsa o halde süper olur |
Egea üretimden kalkınca Mazda, Nissan sedanları geri gelir mi? (2. sayfa)
-
-
SUV lar sedan segmentini bitirmiş passat bile son jenarasyonu ile karşımızda, forum ahalisi de, ülkeden çekilmiş mazda ve b segemetinde micrayı bile getirmeyen nissan sevdasında.
-
elektrikli suvlar vergiden dolayı yakıtlı suvlardan çok daha ucuza geliyor artık bu suv ların yüksek fiyatlarıyla kazıklandıklarını anlayanlar illakı c ve d sınıfına daha çok yönelmeye başlayacaklar önümüzdeki dönem. Ama tabiki nissan ve mazdanın daha çok araç üretme yatırımı yapması lazım zaten kapış kapış gidiyor yakında qashqai ve juke da gelmeyebilir şu an satış adetleri bunu gösteriyor. Yani bizde pazar var ama adamlar üretimi artırmıyor sorun orada. Tabiki sedan grubunda da ucuz egea gerçeğine değindim
-
sen mazda/honda güzellemesi yapmak istemişsin, kel alaka bir konu açmışsın. tüm ülkelerde dünyadaki en iyi araç falan???
bu araçlar amerika'da çok satıyor. onun da sebebi belli. çok uygun fiyatlı servis paketleriyle satılıyor oralarda. malum servis/bakım çok can yakıyor, oralarda daha da çok. böyle paketler iyi geliyor insanlara. bütün olay bu. bir kısım dh zevatı da başka bir şey sanıyor. civic nasıl en iyi olabilir yahu, kullanmasak neyse.
-
Mazda diye bir marka yok ki artık ülkemizde
-
Hayır bir Mazda’nın nissanın 1 milyondan geleceğini düşündürten nedir anlamıyorum. Yerli üretim 1.4 egeayı bir milyona zor alıyorsun Mazda taaaa Japonya’dan sedan araç gönderecek ve 1 milyona satacak öyle mi? Maşallah pırıl pırı kafalar. Ayrıca Nissan demek Renault demek Nissan o fiyata araba getirdi diyelim Oyak clioları Karsan meganeları kim alacak? Kendi kendilerine rakip mi olacaklar? Herşeyi geçtim Egea üretimi bitince fabrikayı kapatıp gidecekler mi sanıyorsun?
-
Sen daha araştırma yapmayı bilmediğin için bu araçların dünyada otomotiv mühendisleri tarafından yılın otomobili seçildiğini bilmen imkansız benle alakası yok yani muhendisler öyle diyor. Mühendisleri ara bul onlarla konuş yoksa daha burda çok uydurup durursun...
-
kardeş sen konuyu okudun mu?
-
Mx5 avrupa pazarına kıyasla geride kalmayacak sayılarla satıldı. Genellikle italyadan artan araçlar satıldı ülkemizde ve ne getiridilyse satıldı. Fakat sayısal olarak örnek veriyorum, 100 araç satıldıysa 90ı mx5 idi 10 tanesi cx5. Sadece mx5 getirerek tr pazarını çevirmek istemediler ve ayrıldılar. Bir kaç yıl önce Mazda 2 de getirildi o da sınırlı sayıda geldi ve hepsi satıldı. Şimdi gelelim mazdanın muhtemel türkiye ürün gamına sizin öneriniz olan 3 ile başlayalım, bu araç 2.0 motorlar ile satılıyor avrupada, bu araca mazda sırf tr pazarı için güncel mx5 motoru koymaz zaten koysa da verimsiz olucak. Diğer seçeneğimiz mazda 2, bu araç toyota yarisin aynısı, vergilendirmesi bile aynı özetle ölü doğacak. CX30, o da 3 gibi 2.0 motor ile satılıyor avrupuda o da kafadan elendi. Benim gözümdeki tek olur adayımız MX30, elektrikli olan bu araç gelirse küçük kitle tarafından rağbet görür alınır dahası olmaz.
Mazdanın bize yapabileceği tek "iyilik" mx5lerin gönderimi devam etmek ki bayiler kendileri araç çekiyordu geçen dönemlerde. Şuan nasıl mx5 getirirler bilemiyorum ama gelen aracı da satarlar direkt.
Bazı vag sevicileri hayatlarında görmediği mazdalar için yorum yapmış. Onları pek aldırış etme. Mazda, japonların idealidir sadece ucuz servis değil.
-
He okudum kardeş. Sen yazdıklarını okudun mu? Egea üretimden kalktı diye millet ortalama 1 milyon civarındaki Clioları İ20leri ve ortalama 1.2 civarındaki megane ve corollaları pas geçip 1-1.5 milyona veya bu aralıktaki ne idüğü belli olmayan Mazdanın sedanına yönelmez. Millet “UCUZ” diye Egea alıyor ille de sedan ille de sedan diyerek Egeaya saldırmıyor. Egeanın üretimi bitince fabrikayı boş bırakmazlar korkma. Fiat veya üst çatı stellantis TOFAŞa bir planlama yapar. Fabrikayı kapatacak halleri yok. Mesela Stellantis yeni kasa 301 ve C-Elyseenin tasarım ve üretimini TOFAŞa yaptırır. Tıpkı egeanın tasarımdan üretime kadar neredeyse herşeyinin Tofaş’a ait olması gibi. Tofaş’a üretim vermeseler dahi Egea Tofaş amblemliyle üretime devam eder eski doğan şahinler gibi endişelenme yani. İlla sedan illa Japon mu olacak? Corolla ve Civic sedan değil mi? Japon değil mi? Ortalama 1.2 milyona Corolla varken millet niye 1.5 milyona Mazda alsın? Sebep?
-
Egea ile Mazda, Nissan kullanıcı kitlesi aynı değil. Ayrıca egea fiyatına Mazda Nissan sedan bulamazsın. Ayrıca Egea yerine yeni sedan gelecek. Ha bu gelecek sedan stellantis çatısı altında Egea kadar ucuz olmaz o ayrı konu.
Ayrıca Koç Grubu egea yı bırakmak istemiyor. Kendi çatısı altında egea yı üretmeye devam etmek istiyor.
Karsan ın Renault Megane sedan ı devraldığı gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 26 Mart 2024; 23:25:55 > -
Önceki mesajında 1 milyon demiştin şimdi 1.5 milyona çıkabildin tebrikler
-
“1-1.5 milyona veya bu aralıktaki ne idüğü belli olmayan Mazdanın sedanına”
“ARALIĞINDA”
okuduğunu anlama problemin var galiba kardeş. Biraz kitap filan oku
-
ilk mesajımda 1 milyon diyordun demekki senin okuduğunu anlama problemin olabilir mi acaba ?
-
Türkiye’de satılır satılmaz bilemem de yeni Mazda 3 golf falan bile dinlemez.Tasarım,malzeme kalitesi,donanım vs. mükemmel.
Kıbrıs’ta aşırı popüler bende çok niyetlendim ama G30 ile aynı paraya satıldığı için F/P olarak mantıksız olmasından kaynaklı vazgeçtim
-
Ben aracın iyi olduğunun farkındayım hocam, ama millet almaz sorun orda. Mazda 3 ün en güzel tarafı japon sorunsuzluğu ile alman donanımını bir araya getirmesi. Yoksa toyotalarda sorunsuz ama malzeme kalitesi ve donanım yetersiz, mazda 3te ikiside var. Ama Türk milleti almaz
İkinci ele bakınca bile anlaşılıyor zaten aynı yaş, km deki mondeo ile clio aynı paraya satılıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X