işte tamda bundan bahsediyorum. bu adam için egea büyük araba. gerçek bir araba kullanmadığı için altındaki araba sanıyor. sakın gerçek bir arabaya binme. binersen bir daha egea kullanamazsın. hele o sinyal kolu yok mu ? tenekeden simidi yok mu ? hey yavrum heyy. |
EGEA'yı eleştirme ( Ana Konu) (17. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Egea'yı 2.5 yıl önce ikinci el olarak aldım , otomatik ve Lounge paket olarak benzinli olarak.
Otomatik vites (2004) Focus Ghia kullanmış birisi olarak elbette kalitesine asla erişemez , yol tutuş konusunda Focus'un eline asla su dökemez çünkü Focusla viraja yüksek hızla girerken hic savrulma yapmadı , Egea da her ne kadar aksi bir durum olsa da sıkıntı çok yaşatmadı .
Otomatik vites kullanımı olarak Focus'a çok yakın bir performans elde ediyorum yani fiyatına göre çok iyi . Motor konusunda bazen devir sıkıntısı yaşasam da bu durum İstanbul trafiğinde dur kalklar yüzünden oluyor maalesef . Yakıt tüketimi otomatik için fena değil , 2004 Focus'a göre fazlasıyla iyi ( eski ve yeni nesil motor farkı) , yağ eksiltme durumu rahatsız edici oranda değil . Genel olarak motor ve şanzıman senkronizasyonu fiyatına göre oldukça iyi .
Bagaj kapasitesi Focusla aşağı yukarı aynı olsa da bagaj kapağının kolları sıkıntı yaşatıyor , Focus bu konuda çok iyidi.
Araç içi kokpit kullanımı gayet iyi , malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi. Ses sistemi konusunda gayet iyi , CD çalar yok,olmasa da olur ama bazen geri vitese alırken geri görüş kamerası ya donuyor ya renkler karışıyor olsa da vitesi tekrar değişince düzeliyor . Koltuklar biraz rahatsız edici sertlikte olsa da alışıyorsunuz ki ben bir çok defa uzun yol gidip geldim yani çok yormadı
Aracın ses izolasyonu üst paket olduğu için rahatsız edici bir ses gelmiyor , müzik dinlerken sorun olmuyor ve elbette Focus bu konuda da çok iyidi.
Fiyatına göre arabada yağmur sensörü var , bazen yağmur olmasa da otomatik modda iken aklına esince çalışıyor .
Sonuç olarak otomobil'den memnunum ve işimi görüyor.
Ne Fiat ne Koç Grubu babamın şirketi değil ve hiç kimseyi savunacak değilim ama bu fabrikada çalışan emek harcayan işçilerin emeğine de saygısızlık yapmam.
Araba tenekeymiş çöp müş falan mış filan mış , beni ırgalamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne boş beleş adamlar var yaa bu arabaya teneke diyen konforsuz diyen çarpılır
Direksiyonu yumuşacık ,city modu var ,koltukları rahat , süspansüyon sönümlemesi çok başarılı,geyik testi ESP si çok çok iyi ,vw den başarılı
Perde hava yastığına kadar standart
Şimdi arabadan anlamayan marka delileri buraya gelip atıp tutuyor
Bu araç son kasası HB polo dan ucuz polo ne konfor ne güvenlik ne yol tutuş ,ne bagaj ,ne iç hacim egea hb in tırnağı olamaz
Daha yeni 2013 kasa çok temiz golf 1.4 tsi dsg ye bindik bozuk zeminde trim sesleri vardı, yol sesi vardı ,kaymak asfaltta güzel ama egea dan kaç db sessiz ??? arka koltuğa zor sığdık ama sorsan premiyum yaaaa
Yeni egea da kablosuz şarjından hayalet ekranına , KABLOSUZ Apple car play e 10.25 multimedyaya ,kararan dikiz aynası ,anahtarsız giriş/çalıştırma ,kör nokta uyarı
Tabeladan okuduğu hıza göre araç hızını ayarlama ,engel karşısında tam durdurma /uzun kısa oto farına kadar hepsi standart
Golfün geyik testinde dönemediği virajı egea hb dönüyor :) hangisi daha güvenli
-
Senin gerçek araban nedir memur ,şu anki aracın nedir ???
Ne demek bu adam için büyük araba ???
-
Arkadaş getze biniyor hocam, karın ağrısı bu yüzden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ergonomi yok hocam araçta ergonomi. Camı açma düğmesine eğilerek erişiyorsam, sinyal kolunu el yordamıyla yoklayıp buluyorsam o araçta tasarım hatası var demektir. 4 5 sene kullandım, iyi kahrımızı çekti ama maalesef tasarlayan mühendislerin aklından zoru var :)
getzi sattım. şimdi clio4 var.
bunuda satarım. çabuk sıkılıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alfa-xSenin gerçek araban nedir memur ,şu anki aracın nedir ???
Ne demek bu adam için büyük araba ???
sanane kardeş benim arabamdan ?
sanane kardeş benim işimden gücümden ?
benım c-d-e segmenti binmediğim araç yok işim gereği.
sen bana de ki.
egea şu konuda c segmenti rakiplerinden açık ara iyidir ?
var mı öyle bir özellik ? var mı ? anlat bizde bilelim.
ısrarla şahsıleştirmeye çalışarak meseleyi kendi kendinizi goy goylamaya çalışıyorsunuz. küçülmeyin bu kadar.
-
Kusura bakma gözümden kaçmış 👍
Güle güle kullanın 👍
clio + getz maşallah sen de kaliteden anlıyorsun be reyiz egea sana gelmez doğru diyosun ;)
-
egea vs clio + 301 + c-elysee bunların hepsini egea alır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AE08F0836Ergonomi yok hocam araçta ergonomi. Camı açma düğmesine eğilerek erişiyorsam, sinyal kolunu el yordamıyla yoklayıp buluyorsam o araçta tasarım hatası var demektir. 4 5 sene kullandım, iyi kahrımızı çekti ama maalesef tasarlayan mühendislerin aklından zoru var :)
Ben de 1 yıldır kullanıyorum. Bence ergonomisi iyi. Cam açma konusunda sorun yaşamıyorum, boyum 1,85. Ama biraz ileride, evet. Kısa boylu biri için sorun olabilir. Sinyal kolunda bir sorun göremedim ama belki 4 sene önceki modelden farklıdır. Genel olarak geniş ve ferah bir araç, eski şirketimde eski kasası vardı. Onun ön göğsü boğucuydu, yenisi iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: tuna222clio + getz maşallah sen de kaliteden anlıyorsun be reyiz egea sana gelmez doğru diyosun ;)
kaliteden anlıyorum. bahsettiğin araçlar hep 2. aracımdı. şehir içi şehir dışı 2 araç kullanıyorum.
2 araç beyler. evde tek yaşamıyorum.
egeanın plastiğini koklaya koklaya kafalarıda gitmiş bunların.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alfa-xNe boş beleş adamlar var yaa bu arabaya teneke diyen konforsuz diyen çarpılır
Direksiyonu yumuşacık ,city modu var ,koltukları rahat , süspansüyon sönümlemesi çok başarılı,geyik testi ESP si çok çok iyi ,vw den başarılı
Perde hava yastığına kadar standart
Şimdi arabadan anlamayan marka delileri buraya gelip atıp tutuyor
Bu araç son kasası HB polo dan ucuz polo ne konfor ne güvenlik ne yol tutuş ,ne bagaj ,ne iç hacim egea hb in tırnağı olamaz
Daha yeni 2013 kasa çok temiz golf 1.4 tsi dsg ye bindik bozuk zeminde trim sesleri vardı, yol sesi vardı ,kaymak asfaltta güzel ama egea dan kaç db sessiz ??? arka koltuğa zor sığdık ama sorsan premiyum yaaaa
Yeni egea da kablosuz şarjından hayalet ekranına , KABLOSUZ Apple car play e 10.25 multimedyaya ,kararan dikiz aynası ,anahtarsız giriş/çalıştırma ,kör nokta uyarı
Tabeladan okuduğu hıza göre araç hızını ayarlama ,engel karşısında tam durdurma /uzun kısa oto farına kadar hepsi standart
Golfün geyik testinde dönemediği virajı egea hb dönüyor :) hangisi daha güvenli
Arkadaş komik olma. Golfüm de oldu, egeam da. Aralarındaki kalite farkı çok. Golfün arkası daracık falan da değil. Bir hb için iyi bir diz mesafesi var, baş mesafesi de egeadan iyi arkada. Koltuk kalitesi de çok farklı. Trim konusuna hiç girme bence. Golfün en bayıldığım yanıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisArkadaş komik olma. Golfüm de oldu, egeam da. Aralarındaki kalite farkı çok. Golfün arkası daracık falan da değil. Bir hb için iyi bir diz mesafesi var, baş mesafesi de egeadan iyi arkada. Koltuk kalitesi de çok farklı. Trim konusuna hiç girme bence. Golfün en bayıldığım yanıydı.
Alıntıları Gösterbunlar böyle.
2020 doğan slx i araba diye binip golfle focusla kıyaslıyorlar.
aklın bittiği yerde egeacılar başlıyor.
yahu bu araba fiyatının arabası.golf 250 egea bunun yarısı. sen diyorsun egea iyi.
allahım sen akıl ver.
-
Egea'yı kendi sınıfındaki arabalarla kıyaslarsanız beğenip beğenmemek tercih meselesi diyebiliriz. Ancak Civic, Focus, Megane gibi araclarla kıyaslarsanız size once fiyatlardan karşılaştırmaya başlamanızı öneririm. Eğer f/p aracı aranıyorsa yapılması mantıklı olan seçimdir.
Not: Egea'm yok. Almayi da düşünmüyorum.
Canım kardeşim çamlar ayrı ayrı kodlarla farklı niteliklerde oluyor.
Ve Egeada bulunanlar Golfun 7.5kasasındakinden bile iyiydi.
Şuan ki 8’i bilmiyorum, cam kodlarını görsem bile o detaylı analizi bir daha nasıl bulurum bilmiyorum.
sağolsun birisi inçe ayrıntısına kadar söküp araştırmıştı
Egea gayet iri ve diri bir araç. Her şeyden önce sıfırı gayet uygun. Diğer araçların fiyatları ortada.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X