Şimdi Ara

Eğitime yurt dışında devam edenler bunu nasıl yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://media.tenor.com/EWRvErYGzPUAAAAM/bugs-bunny-looney-tunes.gif

Kaldık buna o zaman

Ama o ylys miydi o güzelmil aklımda bulunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Haziran 2023; 16:0:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • koç, bilkent ya da boğaziçiden 3,9+ gpa, 50bin avro, en 2 sayfalık dop dolu cv

• Ebesini. Orekisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav he he abartma

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Zor. Sanmam ki Singapur öğrencisi çıksın.

• aynen knk parayla ethzurick e alırlar sizi :D. saydıklarımı yapsanız bile giremeyebilirsiniz

• Hayallere bak bir de 3.9 yaparım diyordum

Zürich olmasa da aklımın ucundan geçmiyor değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 28 Ağustos 2024; 16:55:44 >
  • Her ülkenin ve üniversitenin bursları var, onları teker teker araştırmak lazım. Ben Belçika için Study in Flanders bursunu, Leiden için Leiden Excellence bursunu biliyorum (ikisi de oldukça cömert burslar). Bu iki burs da yüksek lisans için veriliyor, ancak master için burs genel olarak sıkıntılı, bütünleşik doktora daha mantıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 28 Ağustos 2024; 17:5:3 >

kac suan cgpa

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    3.50

Anlatıyım. Okulu bitiriyorsun. Sen bil müh okuyordun diye biliyorum. İlk önce okulların yüksek lisansına başvuruyorsun ama başvuru için sana hocaların referansı da lazım 3-4 tane en az ya da çok kaliteli 1 tane hocadan referans gerek. sonra referansların yanında lisans diploması ve transkript lazım ortalama 3e yakın ya da üstü olunca daha rahat kabul ediyorlar. bir de ielts sınavına girmen lazım orada da en az 6-7 alman lazım çünkü yl yaparken oranın dilini değil ingilizce istiyorlar çoğunlukla. bir de bu yl için başvuru tarihleri değişebiliyor ona önceden bakmak lazım bazıları 2.dönem başı bazıları mayıs vs. oluyor okuldan okula değişiyor. sonra okuldan kabul aldıktan sonra vize başvurusu yapıyorsun oturma izni için bunu da okuldan kabul aldığını göstererek yapıyorsun konsolosluğa başvurarak. ama burada önemli bir durum var senin giderken para göstermen gerekiyor teminat, bankada ülkeden ülkeye değişiyor. mesela fransa için 8.5k euro italya için 8k euro isviçre için 20k franka yaklaşık teminat göstermen gerekiyor. bazı ülkelerde oraya gittikten sonra harcayabiliyorsun bazılarında bloke ediyor mesela almanya gibi. Yl çoğu avrupa ülkesinde bedava hatta başarılıysan burs veriyorlar, üstüne çoğu yerde maaş veriyorlar araştırma görevlisi vs. olursan da sana maaş bağlıyabiliyorlar. isviçrede bazı bölümlerde burs vermiyorlar bazılarında veriyorlar değişiyor bölüme göre. Amerikada ise eğer çok sağlam öğrenciysen direk phdye başlayabiliyorsun böylece sana hocanın yanında çalışma fırsatı veriyorlar ve doktora süresince sana maaş bağlıyorlar. maaşla gittiğin için amerikaya teminat gerekmiyor diye biliyorum. doktorayı bitirdikten sonra orada güze maaşlarla başlayabiliyorsun.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Anladım, bu teminat işi sıkıntıymış benim açımdan, hocalar da referansı herkese vermez herhalde

Peki bu yukarıdaki ylsy işini biliyor musunuz

ylsyyi bilmiyorum maalesef. ama referans zor bir şey değil konuşsanız hocalarınızla durumu anlatsanız şimdi bile verebilirler. en zor kısım teminat bana göre ekonomiden dolayı para biriktirmek çok zor.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkürler.
    Dediğiniz gibi 8k euro vermeye hiç elim gitmez, onun yerine bölümdeki diğer kişilerden gördüğüm odtüde vs yüksek lisans yapıp sonra yurt içi/yurt dışı hangisini sevdiysem öyle devam etmek daha mantıklı gibi.

• Ya da ylsy, ama nedense hiç bahsedildiğini görmedim sağda solda

Yl ı neden istediğini önce kendin anlayıp ona göre planlama yapmak en mantıklısı. 3temel neden olabilir

phd akademi

iyi okulda okuma isteği+ belli bir alana özellesme + yurtdısı deneyimi isteme

yurtdısına kapak atma

1i istiyorsan trde master cok mantıklı bence

2 istiyorsan ona göre bisiler bakcan

3 cs ci isen sağlam mülakat çalışıp direkt de calısmaya

3.5 ile ilk150 uniden burslu master kabulu birkaç özel program haric imkansıza yakın(3.5 süper ort ama rekabet yuksek). iyi üni istiyorsan bölümünü bilmiyorum da TUM en iyisi belese kabul almak da zor değil.

Ug devam edip akademi istiyorsan en mantıklısı top tier bi okulda master yapıp ( iyi arastırma icin bence koc sabancı Bilkent) masterda 3.8-3.9 ort ile phd basvurusu yapmak cok iyi yerlerden kabuller alırsın. Mesela istediğin okulla bağlantılı hoca ile çalışsan masterda kesin cok iyi yere phd gönderir. Ama phd yapmak zor is

Onun dısında 3.7 altı eth ya giden görmedim belki hatta 3.85 fln diyebilirm. Anca 3.5 ile summer intern(referanslı)+ cok iyi gre+ ug paper ile burssuz kabul alırsın( ücret 800 euro fln ama yasam sıkıntı)gidebilirsin.

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam öncelikle uzun yanıt için

Hacettepe bilgisayarda okuyorum, yüksek lisans amacım yurt dışına çıkmak değil, akademi içinse emin değilim çok düşünmedim, asıl isteğim bir alanda daha spesifik bilgiler elde etmek, ve daha iyi şirketlere girmenin önünü açmak

Linkedlnde iyi şirketlerde çalışan kişilerin çok büyük bir kısmı odtü gibi yerlerde yüksek lisans yapmış olduğunu görünce daha da ilgimi çekti bu mevzu, ama ekonomik olarak zorlayacak yerleri denemem sanırım

Peki sizce ülkedeki iyi okullarda YL yapmak için ne kadar ortalama gerekir? Hedefim 3.65 üstüne çıkabilmek 4 sonuna kadar

• Tabi ki bu konuyu açtığımda hazırlıktım ve biraz gerçekçilikten uzak takılıyormuşum

Hocam merhaba, öncelikle rica ederim. Ben hacettepeyi gayet beğeniyorum iyi bir okulda süper ortalamanız var rahatlıkla almanya ve italyanın en iyi okullarından kabuller alırsınız. Erasmus mundus programlarını incelemenizi tavsiye ederim ayda 1.4k euro burs 24ay + full tutuion fee burs veriyorlar.

3.30la sabancıdan iyi kabuller alanları biliyorum cs de çıta o kadar yüksek değil yani. Savunma sanayide devam etmeyi dusunurseniz calısırken odtu bilkentte yl yapmak da mantıksız değil bence.

onun dısında italya sapienza bologna polimi/ almanya tum aachen + saglam teknik okulların cogundan bence kabul alırsınız. 3.5 ile 3.65 arasında asırı fark yok bence 3.5+ gayet yeterli buralar için. Trdeki 6 uniye hacettepe 3.5 ort ile cogu yl den rahatlıkla kabul alırsınız bunlar sizi tatmin de eder.

hacettepe cs in akademik kadrosu iyi, devletlerde cok ug research yapan kisi olmuyor. Girin tüm hocalara bakın 3-4 tanesini gözünüze kestirip labına veya projesine katılın heryere gönderirler sizi hocam. Özellikle erasmus+ stajını o sayede kolay hale getirirsiniz.

tekrardan başarılar dilerim

• YOK ve MEB bursunu saymazsak ABD icin konusmak gerekirse hocadan veya okuldan funding bulmakla mumkun oluyor. PhD icin veriyorlar bu parayi. Hem okula para odemiyorsun hem maasin oluyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.