Şimdi Ara

Eğlencelik Oyunlar --> WTF ve Hot Pixel , İncelemeler - Yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Selam arkadaşlar. Grafik görmekten biraz sıkıldığımız şu günlerde (en azından ben) biraz eğlenceli , 2D , kısacası "Mario" tarzı oyunlar arayışına girdim. Bu tarza "cuk!" diye oturan 2 oyun: WTF (Work Time Fun , yanlış anlamayın başka anlamıda var ) ve Hot Pixel.

İncelemeyi 4 aşamada yapacağız: Grafik , Ses , Oynanabilirlik , Kalite (nasıl olur demeyin arada defolular oluyor .... iğrençti )

İncelemelerimden ilk WTF ile başlayayım:

Work Time Fun (WTF)

PSP'nin en iyi oyunu seçilirken (Gamespot tarafından , MGS:Portable Ops seçilmişti.) ilk 5 aday arasında WTF yer alıyordu.

Grafikler
    --> Aslında bu tip küçük oyun oyunlarında grafiklere bakılmaz ama iki oyunu ayıran noktalar var. WTF bazı oyunlarında 2D , bazılarında 3D kullanmış , ama 3D grafiklerle eğlenceyi birleştirebilmeyi çok iyi başarmış gerçekten.

--> Oyunda ara sıra videolarda giriyor , ama gülmekten yerlere yatabiliyorsunuz. (örn: Ramen Timer)

--> Oyunun grafiklerine 9 puan verebiliriz.

Birkaç görüntü:

Sesler
    --> Bu oyunda sesler tam oturmuş , hele küçük oyunlarda "Cliff Race 2000" oyununu oynarsanız , atın gülme sesine kopabilirsiniz. (bkz: Değerli'nin gülme sesi )

--> Oyunun seslerine 9 puan verebiliriz.

Oynanabilirlik
    --> Bu tip oyunlarda oynanabilirlik gerçekten çok önemlidir , fakat oyun içinde bazı küçük oyunlar oynanabilirliği gerçekten düşürmüş.

--> Bunlardan birisi "The Net" , diyelim ki saat 13.00 , fakat oyunu açtığınızda sadece (atıyorum) 13.42 gibi bir saatte oynuyorsunuz.

--> Oyunda size verilen rasgele 4 oyunu tamamlayarak para kazanıyorsunuz. Daha sonra bu paraları "Şeker Makinesi" gibi bir makinede harcayarak yeni oyunlar , Trinketlar ve çeşitli yardımcı araçlar açıyorsunuz.

--> Trinketları arkadaşlarınızla Ad-Hoc üzerinden değiş - tokuş yapabilirsiniz. Bir nevi koleksiyon , ama bence çok gereksiz.

--> Yardımcı araçlar yine eğlencelik , mesela bir tanesinde PSP ekranına göz koyuyoruz , PSP'yi gozluk gibi kullandığımızda , gözlerimiz karşıdakileri gerçekten güldürüyor.

Örnek:

--> Oyunları rasgele oynamak istemezseniz , istediğiniz herhangi birini de oynayabilirsiniz , fakat bu size oyunda para kazandırmaz.

--> Arkadaşınızla Ad-Hoc üzerinden karşılıklı oynayabileceğiniz oyunlar var , bunlar oyunun artıları.

--> Oyunun oynanabilirliğine 9 puan verebiliriz.

Kalite
    --> Oyunun kalitesine diyecek yok , fakat bana göre bazı 3D oyunlar biraz düşürmüş. Hepsi değil , bazıları.

--> Oyun biraz durağan , yani biraz yavaş.

--> Oyunun kalitesine 8 puan verebiliriz.

--> Oyunun toplam puanı: 8.7

Oyundan birkaç görüntü daha:

Hot Pixel

Grafikler
    --> Tekrar söyleyeyim , bu tip oyunlarda gerçekten grafik aranmaz. Hot Pixel , WTF'yle kıyaslarsak 1-2 tane 3D oyun içeriyor. Bu da oyunun grafik puanını düşürüyor.

--> Oyunun grafiklerine 8 puan verebiliriz.

Birkaç görüntü:

Sesler
    --> Oyundaki sesler WTF'den biraz daha etkileyici , fakat zil sesi gibi , biraz kısalar. Ama oynadığınız episode'ye göre değişmesi güzel.

--> Oyunun seslerine 9 puan verebiliriz.

Oynanabilirlik
    --> İşte geldik en önemli kısma , Hot Pixel oynanabilirlik olarak beni WTF'den daha çok etkiledi. Çünkü oyunda durmak bilmeyen bir aksiyon var , o oyundan bu oyuna , oyun değişiyor sürekli.

--> Oyunda episodeleri bitirerek başka oyunlar açıyorsunuz. Her episode'de yaklaşık 8 oyun var. 8 adet oyun süresince 3 adet hakkınız var. 8 oyunu bitirince bir adette "Boss" oyunu geliyor. Bununla birlikte episode bitiyor.

--> Kendi episodenizi yapabiliyorsunuz , "Playlist" adlı seçeneğin altında.

--> Episodelerin içindeki oyunları çalışabiliyorsunuz , "Training" adlı seçenek ile.

--> Hiç durmadan aksiyon istiyorsanız , "Instant Play" adlı seçenekle devamlı (durmadan) oyun oynayabiliyorsunuz.

--> Episode bitirerek eksta oyunlar açabiliyorsunuz.

--> Oyunun içinde 200 üstünde mini oyun var , fakat internetten indirdiğiniz bir paketle (devamıda gelecek) 70 adet oyun daha ekleniyor.

--> Bunları göz alırsak , oyunun oynanabilirliğine 10 puan verebiliriz.

Kalite
    --> Kalitesine diyecek yok , durmayan aksiyon ve eğlence , kalitenin puanını 10 yapıyor.

--> Oyunun toplam puanı: 9,2

Oyundan birkaç görüntü daha:

Arkadaşlar konu içinde yazdığım puanlar , yorumlar tamamen kendi düşüncelerimdir. Sizde kondi yorumlarınızı , düşüncelerinizi konu altında dile getirebilirsiniz.

İyi oyunlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 18 Temmuz 2007; 21:34:28 >

• Çok beğendim.Fakat bir sürü oyun sipariş ettim.Ve bu oyunlar eğlencelik olduğu için çok reklam da yapmıyor tabii.İlk defa görüyorum mesela.Diğer oyunlarımla uzun bir süre geçiriyorum sonra senin sayende bu oyunlarıda alıcam.Ayrıca dh'de psp bölümünde sabit bir psp incelemeleri konusu var bence oraya bir bakıp konunun linkini vermelisin.
  • Güzel ben denemeyi düşünüyorum. Tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.