Şimdi Ara

eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
262
Cevap
18
Favori
18.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Asus whitelisting yapmış olabilir wifi kartına hot swap yapın biosu wifi ile atlatıp sonra kartı takın

bi deneyeyim. böyle yapamazsak ne yapabiliriz bir bilginiz var mı :) modlu bioslar filan var galiba. diy setup filan var ancak ücretli. kesin modlu biostur o da.
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Daha bilinen hata kodlarından vermeden bootu geçemediniz buda büyük ihtimal bios kaynaklı bir durum olabilir

O kadar çok değişken var ki işin içinde en akla yatkını başka marka model dizüstüyle de deneyip önce aparat ve kartın sorunsuz olduğuna emin olmak (biosu geçebilmek)

sonra http://forum.techinferno.com/ konusundan elinzdeki dizüstünün modeli ile bir arama yapıp bir örneğini var mı bakmak böylece diy setup gereklimi görmüş oluruz.

En son çare yine o sitede yardım başlığı açmak olacaktır biosu geçerseniz hata kodlarına göre yardım almak kolay (yine bazı kodlar diy setup gerektirebilir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Nisan 2015; 1:16:08 >

• quote:

Daha bilinen hata kodlarından vermeden bootu geçemediniz buda büyük ihtimal bios kaynaklı bir durum olabilir

O kadar çok değişken var ki işin içinde en akla yatkını başka marka model dizüstüyle de deneyip önce aparat ve kartın sorunsuz olduğuna emin olmak (biosu geçebilmek)

sonra http://forum.techinferno.com/ konusundan elinzdeki dizüstünün modeli ile bir arama yapıp bir örneğini var mı bakmak böylece diy setup gereklimi görmüş oluruz.

En son çare yine o sitede yardım başlığı açmak olacaktır biosu geçerseniz hata kodlarına göre yardım almak kolay (yine bazı kodlar diy setup gerektirebilir )

asus a53 notebook var technoinferno da. benimkide k53 neredeyse bütün özellikler aynı. hdd vs değişik.

• yok açılmıyor. asus yazısında kalıyor alet. wi fi card yokken ve varken sorunsuz. ekran kartını takınca açılmıyor. şu bios olayları hakkında bi bilgim olsa...
  • Whitelist olabilir arkadaşın dediği gibi. Techinferno forumunda unlocked bios bulmaya çalışın derim. O da olmadı egpu setup a 25 dolar vermek gerekecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.bios-mods.com
    [REQ] Check/Remove Whitelist on a ASUS laptop?
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-REQ-Check-Remove-Whitelist-on-a-ASUS-laptop

• quote:

Orijinalden alıntı: tns1

www.bios-mods.com
    [REQ] Check/Remove Whitelist on a ASUS laptop?
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-REQ-Check-Remove-Whitelist-on-a-ASUS-laptop

teşekkürler. diy setup da çok para arkadaş, aparat 50 dolar, setup 25 :D
    biraz araştırayım bakalım.

www.bios-mods.com
    General method to remove whitelist from Insyde BIOS
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-General-method-to-remove-whitelist-from-Insyde-BIOS

biraz ingilizce gerektiriyor ama yapabilirseniz engeli kaldırmış olursunuz.

hepsinden önce başka bir bilgisayarda denemenizi öneriyorum. (lenovo da da whitelist var)

• quote:

www.bios-mods.com
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-General-method-to-remove-whitelist-from-Insyde-BIOS

hepsinden önce başka bir bilgisayarda denemenizi öneriyorum. (lenovo da da whitelist var)

bios modladım ancak şu whitelist olayını beceremedim.
    bios modlayıp chipset ayarlarına girmek istiyorum. üstteki sekmelerde chipset çıkmıyor ancak modladığım programda açık gözüküyor.
    bir şekilde pci e girişi ayarlarına ulaşırsam yaparım bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

www.bios-mods.com

bios modladım ancak şu whitelist olayını beceremedim.
    bios modlayıp chipset ayarlarına girmek istiyorum. üstteki sekmelerde chipset çıkmıyor ancak modladığım programda açık gözüküyor.
    bir şekilde pci e girişi ayarlarına ulaşırsam yaparım bunu.

onu da halledicem çok az kaldı. pci exp ayarlarını aktif hale getirdim. chipset sekmesi görünürse hot plug yapacağım bakalım olacak mı ? çünkü bios dosyasında hot plug disable gözüküyor. o ayara ulaşabilirsem bi...

• Bios modlama ile pek bilgim olmadığı için yardım edemiyorum ama arkadaşın gönderdiği linkte anlatılanlar whitelisting kaldırmak için yazılmış başka kaynağa da denk gelmedim.
    Son güncel biosu indirip onu modifiye edip flaşlayın ama dikkat edin.

White list olmayan bir cihazda öncelikle ekipmanı test etmekte fayda var .
  • Screenshotta bios ayarları menüsü var. son sürüm bios u modlamak için açtım. pci express ayarlarında hot plug hepsi disable. bu ayarlara ulaşamıyorum.
    ancak şimdi bios a direkt olarak hepsini hot plug enable yapacağım. öyle flashlayacağım. ayarı göremesem bile herhalde hot plug olur.
    bakalım
    asus ta whitelisting yok deniyor her yerde ben bu işi çözemedim. elimde başka notebook var ancak şarj aleti kayıp. denemeye çalışacağım.
     eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak

• hocam TR de bu işi yapıp da internette paylaşan bi siz varsınız. tüm ümidimizsiniz yılmak yok. o kart çalışacak

anladığım kadarı ile laptobun ekranından görüntü alabilmek için e-gpu yazılımına ve optimus özellikli bilgisayara ihtiyacınız var. laptobun ekranından görüntü alırsanız da performansta hatırı sayılır bi düşüş oluyor. pci-e x1 hızında çalışıyormuş.
  • quote:

hocam TR de bu işi yapıp da internette paylaşan bi siz varsınız. tüm ümidimizsiniz yılmak yok. o kart çalışacak

anladığım kadarı ile laptobun ekranından görüntü alabilmek için e-gpu yazılımına ve optimus özellikli bilgisayara ihtiyacınız var. laptobun ekranından görüntü alırsanız da performansta hatırı sayılır bi düşüş oluyor. pci-e x1 hızında çalışıyormuş.

Laptop ekranindan görüntü almaya gerek yok çok düşük çözünürlüğü.
    Bi kac bios modlayip flashladim.
    En son yaptigim kötü oldu siyah ekran geliyor acilmiyor laptop.
    Bios pilini cikardim bakalim ne olacak.
    Duzelmezse artık cumartesi aksamindan sonra donecegim bu işe ama son aşamada filandim. Pci exp hotplug enable yapip flashladim. Kapali olan pci ex girislerini de aktif hale getirdim galiba tam hatirlamiyorum. Alet şu an kötü durumda :D
    Bilgilendirmelere devam ederim.

• notebook kendine geldi. ekran kartı hala görünmüyor yazdım bakalım yabancı foruma.
    tüh yaa. bekleyelim bakalım
  • kart göründü ancak gt540m i devre dışı bırakmam gerekiyor ki 270x devreye girsin. gt540m nasıl devre dışı bırakılacak bulamadım. gt540m in bağlantısını koparmam gerekiyor daha doğrusu. bunu bios tan yapmak lazım çünkü windows her seferinde, anakart üstünde takılı olduğu için otomatik olarak başlatıyor gt540m i.
    şöyle bir kısım var bios ayarlarında

primary display Auto [ seçenekler igfx - peg- pci ]
    primary display Auto [ peg - pci ]
    primary display SG [ igfx - peg - pci - sg ]

burada sg = switchable graphics oluyormuş.

onu igfx yaptım ancak bios ekranını geçemedim notebook donuyor siyah ekranda. igfx in intel hd grap. olduğunu düşündüm.
    biostan filan anlayan birileri ilgilense çok iyi olacak
    techinferno da da yazdıklarımı hiç takmadılar. bende okuduğum bilgiler vs ile buraya kadar geldim. ekran kartını görüyor ancak dGPU (dedicated yani mobil amd/nvidia gpu su) yu deaktif etmem lazım. aygıtlar kısmında hiç görünmemesi lazım ki 270x çalışmaya başlasın.
     eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak

HOcam gt540 ı aygıt yöneticisinden silip devre dışı bırakıp sürücülerini kaldırsanız nasıl bir durum olur acaba sonra amd r9 270 e güncel masaüstü sürücüsünü yüklersiniz.Bu aşamayı okumuştum yarın gündüz aklıma gelenleri yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Nisan 2015; 2:04:48 >
  • quote:

HOcam gt540 ı aygıt yöneticisinden silip devre dışı bırakıp sürücülerini kaldırsanız nasıl bir durum olur acaba sonra amd r9 270 e güncel masaüstü sürücüsünü yüklersiniz.Bu aşamayı okumuştum yarın gündüz aklıma gelenleri yazarım.

çok denedim. gerekli programlar ile temizledim ancak.
    devre dışı bırakıp kaldırdıktan sonra tekrar devreye giriyor. driver yüklenmese bile kartı tanıdığı için aktif oluyor kart.
  • Hocam işin oluru e-gpu setup

Manuel yapmanın yolu vardır kesin. Fakat ona harcayacağınız süre 25$ dan daha değerlidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.