Şimdi Ara

Egreat R160S - R200S (3D Bluray ISO Player) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
538
Cevap
10
Favori
55.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miralay'ın 2.5.6.0 v6 ve 2.6.4.0 v7 yazılımlarında da aynı hataları yapıyor. Üç avr de denedim. Fakat 2.6.4.0 v7 de 3D iso Bluray filimler de srt alt yazı dosyalarında takılmalar hemen hemen yok olmuş Tüm filimlerimin takılan sahnelerinde denedim. Bir tek Avatar da iş makinalarının ormana girdiği yerde sıkıntı oldu. Diğer Filimlerde yok gibi. Benim için yüsek kalitede görüntü ve ses de film seyredebilmek önemli, yoksa hd tv kanallarıymış, internete girmiş androit varmış mühim değil.
    DTS-HD ses için saatlerce, günlerce download yapıyoruz. Egraet da görüntü çok iyi DTS-HD ve DD TrueHD işi halledilr ise sorunsuz bir cihaz olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaslan65

Miralay'ın 2.5.6.0 v6 ve 2.6.4.0 v7 yazılımlarında da aynı hataları yapıyor. Üç avr de denedim. Fakat 2.6.4.0 v7 de 3D iso Bluray filimler de srt alt yazı dosyalarında takılmalar hemen hemen yok olmuş Tüm filimlerimin takılan sahnelerinde denedim. Bir tek Avatar da iş makinalarının ormana girdiği yerde sıkıntı oldu. Diğer Filimlerde yok gibi. Benim için yüsek kalitede görüntü ve ses de film seyredebilmek önemli, yoksa hd tv kanallarıymış, internete girmiş androit varmış mühim değil.
    DTS-HD ses için saatlerce, günlerce download yapıyoruz. Egraet da görüntü çok iyi DTS-HD ve DD TrueHD işi halledilr ise sorunsuz bir cihaz olacak.

Harici yazı olmadan , direkt dahili altyazı ile sorun var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

Orijinalden alıntı: ercument76

Merhaba,
    İlginize teşekkürler zaten ürünüde sizden almıştım.Amfim pioneer vsx-919 ayrıca aynı filmleri popcorn ile denediğimizde böyle bir sorunla karşılaşmıyoruz.Bütün denemeleri yapmamıza rağmen bu formattaki filmlerde ses sorunu mevcut.Ayrıca aynı şekilde harmon kardon amfide de aynı sorun var.Yani pioneer a özgü bieşey olma ihtimalide bulunmuyor.Daha önceki yazımda belirttiğim gibi zaten fazlada seçenek yok.Sesi olduğu gibi geçiriyorum RW ile surround sound sekmesinide HD audio yapıyorum.Hatta olabilecek tüm kombinasyonlarınıda denedim fakat maalesef olumsuz.

quote:

Orijinalden alıntı: aaslan65

Merhabalar,

Egreat r160s ile, harman/kordon BDS-770 sistem ve LG w650s 3D TV ile kulanmaktayım. Ercument76'nın belirtiği sorunlar bende de mevcut. Cihaz tüm İSO 3D ve 2D Blu-Ray Filimleri mükemmle oynatıyor. Görüntü işleme mükemel. Fakat iki sorun var.

Birincisi Bluaray-İso 3D orjinal boyutta filimlerde harici srt altyazı dosyalarını kullnadığınızda görüntünün ve sesin üst sevyede olduğu sahnelerde altyazıyı ilave etmeye calıştığında duraklamalar, takılmalar oluyor.

İkinci sorun, DTS-HD, DTS TrueHd, seslerde ses ayarlarını HDMI için RAW ve Surround Sound ayarını HD audio seciliyken r160s de film oynarken info tuşuna basıldığında sesin DTS HD olduğunu görüyor. Fakat denediğim Harman/Kordon BDS 770, LG HB906SB 3D ev sineme sistemi ve Pioner vsx-921 amfimde tanımlanamayan ses dosyası olarak hata veriyor, ekranda görüntüler takılmaya sonrasında da görüntü akıcı şekilde devam ediyor fakat ses hiç cıkmıyor. Surround Sound ayarını 5.1 kanal olarak ayarladığınızda sesi DTS olarak ceviriyor ve anfiler sesi DTS olarak aldığnı ekranlarında gösteriyor ve ses geliyor. Yani, sesi DTS HD den DTS e cevirip verebiliyor. Bazı DTS TrueHD seslsri hiç algilayamıyor neyaparsanız yapın sesi anfiler veremiyor.

DTS-HD, TrueHd filimlerin aynılarını Philips 9704 2D TV, Popchorn Hour c-200 Media Player ve yukarıda gecen anfilerin hepsi ile denedğimde hic bir sorun olmuyor. Bir arkadaşımın Egreat r200s oynatıcısı ile denediğimde yukarıda yazılı sorunların aynısı mevcut.

Türkiye yetkili satıcısı olan arkadasların Egreat firması ile temesa gecerek sorunu yazılım güncelemesiyle halletirebileceklerini düşünüyorm.

miralayın modlu yazılımlarında da aynı sorunu mu yaşıyorsunuz?

bu dts hd ma sorunu sıkmaya başladı bu aletler veremiyor mu arkadaş dts hd ma ses?

nedir bunun doğrusu?

veriyor ama arkadaşında dediği gibi dts hd ma dan 5+1 kanal seçilerek dts ye çevirerek 5+1 verir.

• Birçok 3D + Harici altyazıyı Auron V7 ( Denon 1911 ) ile denedim.
    DTS-HD lerde bir sorun yok , sadece Avatar'da harici altyazı ile bazı sahnelerde atlamalar yapabiliyor.
    Zaten şimdilik Avatar'ı harici altyazı ile atlama yapmadan oynatan bir 3D Medya Oynatıcı yok.
  • Men in Black 3'de de atlamalar var. Hatta başka filmlerde de bu durumla karşılaştığım. Gördüğüm bu atlamalar aslında cihazı zorlayacak sahnelerde olmadı. V7 final yazılımı 2 TB Ext4 internal disk ve harici altyazıyla denenmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benign2004

Men in Black 3'de de atlamalar var. Hatta başka filmlerde de bu durumla karşılaştığım. Gördüğüm bu atlamalar aslında cihazı zorlayacak sahnelerde olmadı. V7 final yazılımı 2 TB Ext4 internal disk ve harici altyazıyla denenmiştir.

Dahili altyazıyla dener misin ?
  • Ben daha önce Himedia HD900B kullanmıştım, hep HD seleri(True HD, dts hd gibi) pass-trough edemediğinden şikayetçi idik ve en sonunda cihazı satmıştım, şimdi epey bir maceradan sonra yurtdışından Himedia HD910B aldım .. Problemlerse tüm 1186 larda aynı.. Ağdan oynatmaya çalıştığınız zaman iso dosyalarında takılma oluyor, izlenecek durumda değil, ancak usb den bağladığınız zaman sorun yok. Ben de daha önce 900b vardı, ağ performansı ondan daha da kötü diyebilirim.. 900b varken ses özellikleri ile oynayarak, raw olarak göndermesi gerek filan diyorduk, olay tamamen ağdan kaynaklanıyor. Himedia forumunnu da, Egreat 160 ı da sonuna kadar okudum, herkes iyi diyor, ancak iyi diyenler, bu cihazın asıl görevi olan 3d iso yu hiç denememişler bile, normal mkv, ya da hsbs ile bu cihazın performansı ölçülüyor, oysa bu formatları artık TV ler bile oynatıyor..
    Cihaz iyi ancak bunu yapanlar neden gigabit ağ koymazlar bunlara, usb den bile sorunsuz oynatıyor, HD Sesler dahi problemsiz.. Ancak ağdan sorunlu...

• Bende de ara ara her formattan seste duraksamalar oluyor.Neyden kaynaklanıyor arkadaşlar bu cihazdan kullananlarda öyle bir durum varmı.Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin47

Bende de ara ara her formattan seste duraksamalar oluyor.Neyden kaynaklanıyor arkadaşlar bu cihazdan kullananlarda öyle bir durum varmı.Saygılar...

Ağdan mı izliyorsun, dahili ya da usb diskten mi?
  • Dahili alt yazı ile sorun takılma sorunu yok. DTS-HD olayı hicbir şekilde yok, siz 5.1 olarak cıkışı ayarlamışsanız, anfiniz DTS olarak görüyor olmalı. ses HD Audio ayarladığınızda bazen anfiden ses geliyor sonra takılıyor, DTS-HD hiç bir anfide (pionner, harman/kordon, denon 1912, markasını bilmediğim onkyo) doğrudürüst çalışmıyor. TruHD de seslerde anfiye sinyalini bile gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

quote:

Orijinalden alıntı: Metin47

Bende de ara ara her formattan seste duraksamalar oluyor.Neyden kaynaklanıyor arkadaşlar bu cihazdan kullananlarda öyle bir durum varmı.Saygılar...

Ağdan mı izliyorsun, dahili ya da usb diskten mi?

Usb diskten izliyorum...Ve playerden hdmi olarak tv ye bağlanıyorum tv'den ise ses sistemine fiber optik'len bağlanıyorum,playerden ses çıkışları RAW,LCMP,HD yaptım aynı sorun devam etti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin47 -- 8 Ekim 2012; 12:09:39 >
  • Bende ağda problem oldu, usb problemsiz..
  • DTS HD-MA ses alamayan arkadaşlar alanlar var galiba

DRF'da büyükbang kardeşimiz şöyle yazmış

R6S için

"Ben ayarlardan R6S'te ses ayarlarında RAW + 5.1 seçtiğimde dediğin gibi oluyordu ve DTS'e çeviriyordu. Aynı ayarı RAW + HD seçtiğimde passthrough yaptı, şu an böyle kullanıyorum. Receiver'ım Onkyo ve 3D bluray iso seyrederken dts hd-ma ışığı yanıyor. Bir problem gözükmüyor. Takılma kilitlenme kesinlikle olmadı."

ya hdmi kablonuzda bir sorun var yeterli aktarım yapamıyor hdmi 1.4 kablo ile değiştirin veya r6s ve r160 pro her ne kadar aynı yazılımı kullanıyor görünse de r160 proda bir sıkıntı var
  • Sorun tamamen ağla alakalı.. Aynı filmleri defalarca ağdan ve usb den denedim, aynı ayarlarla, usb de problem olmazken, ağda takılma,kesilme oluyor.. Daha önce 900b kullanırken sanırım onda daha az takılma oluyordu, hattaa ben film izlemiştim ağda, 910b de imkansız izlenmiyor.. Ya da her cihazda farklı mıdır nedir..
  • Arkadaşlar, ben filmlerimi ağda depoladığım için ve bunların ağ becerilerinin 3d iso için yetersiz olduğu için yeni aldığım, Himedia 910b yi satıyorum.. Herşeyiyle tamdır.. Türkiye'de yok zaten, yurtdışından alınma, isteyenler pm den ulaşabilirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharmacist -- 9 Ekim 2012; 10:29:54 >
  • quote:

DTS HD-MA ses alamayan arkadaşlar alanlar var galiba

R6S için

"Ben ayarlardan R6S'te ses ayarlarında RAW + 5.1 seçtiğimde dediğin gibi oluyordu ve DTS'e çeviriyordu. Aynı ayarı RAW + HD seçtiğimde passthrough yaptı, şu an böyle kullanıyorum. Receiver'ım Onkyo ve 3D bluray iso seyrederken dts hd-ma ışığı yanıyor. Bir problem gözükmüyor. Takılma kilitlenme kesinlikle olmadı."

ya hdmi kablonuzda bir sorun var yeterli aktarım yapamıyor hdmi 1.4 kablo ile değiştirin veya r6s ve r160 pro her ne kadar aynı yazılımı kullanıyor görünse de r160 proda bir sıkıntı var

RAW + 5.1 = DTS
    RAW + HD = DTS-HD

Zaten bu şekilde olmalı , HD ses için HD Audio seçeneği açık olmalı.
    DTS-HD lerde bir sorun yok , tamamen ayarlarla alakalı.

Birde ağ üzerinde 3D.ISO + ( RAW + HD ) izlendiği takdirde takılma olması gayet normal.
    Çünkü ağ üzerinden bitrate aktarımı maximum 7-8Mb/s.
    Yani ağ üzerinde 3D.ISO izlenmesi pek mantıklı değil ama 1080P.MKV sorun çıkarmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

quote:

R6S için

RAW + 5.1 = DTS
    RAW + HD = DTS-HD

Birde ağ üzerinde 3D.ISO + ( RAW + HD ) izlendiği takdirde takılma olması gayet normal.
    Yani ağ üzerinde 3D.ISO izlenmesi pek mantıklı değil ama 1080P.MKV sorun çıkarmıyor.

3D iso ağdan hiç mi izlenmiyor, core 5.1 seçili iken bile, sade dts ses alınabiliyorken bile mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

quote:

R6S için

RAW + 5.1 = DTS
    RAW + HD = DTS-HD

Ben ve arkadaşım r160s ve r200s de, RAW + HD = DTS-HD yaptığımızda 5 değişik marka ve kendini ispatlamış anfide netice alamadık. Bu marka cihazlar ses ayarlarını bu şekilde yaptım diyen arkadaşlar, hangi iso 2d veya 3D filimleri syerediyor merak ettim. 2d ve 3d iso ( ses olarak dts-hd ve truhd formatlar bulunan) ların nerdeyse tamamı var dosya boyutları yaklaşık 16 GB ile 40 GB arasında değişiyor. 2d olanlarını popchorn c-200 de hertürlü ses formatını cözüldüğnü ve tüm anfilerde gördüm, dinledim. Net de iso olmayan, m2ts ve mkv uzantılı içinde orjinal DTS-HD seslerin mevcut olduğu filimler var, ben de de mevcut popchorn c-200, sorunsuz oynatıyor. Bu iş bahsedilen çekirdek yazılımdan kaynaklanıyor. Egreat firması bunu bir şekilde cözmeli. Ancak çekirdek yazılım internet den yüklenemeyen bir şey ise, işimiz biraz zor.

• egreat almakla yanlis yapmissiniz siz :) bana gore egreat ust seviye uydu alicilarin (Vu+ Gigablue azbox) bile oynattigi formatlari acmaktan oteye gidemeyen bir markadir..Dune yada Popcorn dan yana kullansaymissiniz keske seciminizi bunlarin gerisindikler gercekten yalan
  • 1080p bir filmi wi-fi networkten takılmadan izlemek için ne yapmak gerekir ? 150mbps modemim var 720p lerde sorun olmuyor ancak 1080p izlemek imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesyseng -- 9 Ekim 2012; 22:10:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.