Şimdi Ara

Egsozdan gelen mavi duman ve yağ katkı maddeleri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
83.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mavi duman yok ise eksiltmesi eskiyen araçlarda normal bir durumdur.

Yağ eksiltmeyi azaltmak için kademeli olarak yağı kalınlaştırnak gereklidir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Endişelenecek, anormal bir durum yok diyorsunuz. Peki 5w40 koyup eksildikçe tamamlamaya devam etmemin zararı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Endişelenecek, anormal bir durum yok diyorsunuz. Peki 5w40 koyup eksildikçe tamamlamaya devam etmemin zararı var mıdır?

Evet tamamlayarak devan edilebilir eksilme miktarı aşırı olursa yağı kalınlaştırmak lazım .kalın yağlar da tam sentetik olmadığı için daha fazla duman olabiliyor.ama şüphe olursa kompresyon testi ile silindirlerin durumu kalbin egr si gibi anlaşılabilir .

• vezir kullanıcısına yanıt
    Aslında kayda değer miktarda eksiltiyor ama bana 5w40 önerdiler, o yüzden 5w40'dan devam ediyorum. Sizin var mı tavsiyeniz?
    Cevap için teşekkür ederim.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bakım süresinde yağın yüzde kaçı eksiliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 23 Temmuz 2017; 19:56:14 >
  • quote:

Bakım süresinde yağın yüzde kaçı eksiliyor ?

Hocam 7000 kilometrede 2 litre falan gitmiş oluyor. Ben de 4+4 litre aldığım için yaklaşık 7000 kilometre sonra kalan 2 litreyi ilave ediyorum.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Tüketim miktarınız fazla yağın kalınlaştırılması gerekiyor .Ancak eksiltmenin nereden kaynaklandığı önemli eğer turbodan eksiiltiyorsa kalınlaştırmak hatalı olabilir .

Tavsiyem 10w40 olabilir ama tam sentetik olanı bulmak zor ya da 10w50 olabilir N11 de vardır

http://m.n11.com/yedek-parca-otomobil/servis-parcalari/motor-yagi?q=10w50

Genelde mtorsiklet yağı deniyor ama API sınıfı uygunsa kullanabilirsiniz .yüksek sıcaklıklara dayanacağı için eksiltme düşecektir .Tabii ki pahalı bir yağ kullanınca da eksiltmenin yarım litreye düşmesi lazım ki bir anlamı olsun .aşağı yukarı maliyeti aynı ya gelir eğer eksiltme düşer ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 23 Temmuz 2017; 23:23:16 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.