Şimdi Ara

Egzoz emisyon çilesi 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba aracıma lpg taktırdım egzoz muayenem olduğu halde tekrar egzoz emisyon alınması gerekiyormuş 2 yıl önce gittiğim yere gittim .Ruhsat km bilgilerini girdi sonra taktı makinayı değerler yüksek çıkıyor gaza bas falan geçmedi 0,30 sanırsam değer egzoza makinayı takmadan 0,60 değer gösteriyor neyse ne yapalım dedim adama işte izmirde mahmutlar egzoz var işini halleder neyse sanayiye girerken bi kaç yere sorayım dedim biyere girdim adama işte değerli gösteren kağıdı verdim hallederiz dedi bakalım dedi bi girişti usta fiyat falan bana bırak dedi bırakalım dedik neyse iş bitti tak 700 tl dedi .Yanımda yoktu o kadar gidip atmden çekip geldim verdik adama sevinerek tekrar muayene arkasındaki egzoz emisyoncuya taktı makinaya yine aynı hatta değerler yükseldi .İşim vardı iki gün sonra aynı ustaya gittim anlattım durumu sen burda gir vs zırvaladı neyse başka yere gittim egzozcuya oda yanlış yere takmış dedi 300 tl geçerse alırım yoksa almam dedi .Bakalım Bugün arayıp sordum geçmemiş yarın halletcem bende dedi. Sonuç olarak bizim araba kolay kolay geçmez bi bilen başına gelen çözüm bulan varsa yazsın bide ver parayı al pulu devri bitti onu yazmayın :))

DACİA SOLENZA 126000 LPG BENZİN
    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler sorunu egzozcu çözdü tabi ilk gittiğim egzoz emisyondan geçmedi .65 tl verip tüvtürk emisyondan geçmiş ..
    sorun şuymuş 2 yıl önce ben egzozu yenilettim orjinal katalitik konvektörü sökmüşler buna dikkat edin bu çok değerli parça olduğu için alıp başka birine 2.el de olsa satıyorlarmış sıfırı neredeyse 1265 tl imiş şimdi taktıkları yan sanayi ..
    Bana maliyeti :65 TL İLK MUAYENE ÜCRETİ +700 tl ilk egzozcuya ödendi +300 tl 2.egzozcuya ödendi +65 2.muayene ücreti SONUÇ GEÇTİ
    ŞİMDİ SIRA GENEL MUAYENEDE 8 TANE KUSUR BULDULAR BAKALIM TOPLAM MALİYET NE OLCAK 10000 TL LİK ARAÇ İÇİN YAPTIĞIM MASRAF NE KADAR OLCAK BURADAN İLETCEM .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifsepet -- 8 Şubat 2019; 11:9:5 >

• kalan degerler hangileri?
    HC grubu mu
    NOx ler mi
    CO mu
    CO2 mi
    Lambda ve AFR kaç
    rölanti değerleri nasıl yüksek devir değerleri nasıl?

buji, hava filtresi, bobine baktırdın mı?
    Katalizöre baktın mı?
    O2 sensörü kontrol edildi mi?
    Egzosdan zehir gibi ciğerleri yakan koku çıkıyor mu?
    Hiç hararet yaptı mı araç?
  • Keşke kurcalatmadan önce LPG ayarına bir baktırsaydınız. Bozuk LPG ayarı benzin ayarını da bozuyor. Rölantide benim arabada da 0.50 olması gereken değer 0.54 çıkmıştı. Üst devirlerde 0.30 olması gereken değer 3.59 gibi bir şey çıkmıştı. Katalizör şüphesi ile egzozcuya gittim, dürüst esnafmış sağ olsun katalizörün sağlam hiç kurcalama dedi. Öyle böyle derken benzinle kullanınca bir süre arabanın benzin değerleri yerine oturdu.

Önce ELM 327 aparatı bulun, Eskişehir / Lüleburgaz civarındaysanız bendeki aparatı takabiliriz. Long Term Fuel Trim ve Short Term Fuel Trim değerlerini okuyun. LPG bozuk ayarla bir kaç yüz kilometrede bile benzin ayarlarını bozabiliyor. Dediğim değerlerin %3-5'lerde dolaşması lazım. Benim +%25 / -%30 arasında geziyordu.
  • Yav egzoz muayenesi hafif kusur olmadı mı?
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    trafikte polis çevirirse ve pul yoksa ağır cezası var
  • Artık hafif kusur yaptırmak zorunlu değil diye okumuştum? Bende mi hata var?
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Bakanlığın sistemi çalışmadığı için araçlar muayeneden geçebilsinler diye 1 hafta kadar hafif kusur yapıldı. Şimdi eskisi gibi.
  • Oksijen sensörü ve ateşleme sistemine baktırın. Birde lpg ayarına baktırın hocam.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Öyle bir muhabbet olabilir mi hocam ya? Bir hafta sonra girenin günahı ne?

Şimdi bu olaya bu şekilde de yaklaşmak anlamsız tabiki emisyon bence en en en ağır kusur olmalı. O hafif kusur diye geçen arabalar yüzünden kirlenen havanın günahı ne? Gelecek nesillere nefes alınacak hava kalmadı denebilir çevre kirliliği hat safhada.

Sistemim çalışmıyor hadi bu seferlik hafif kusur olsun mantığı nedir? Ülkede herşey bir tuhaf. Allah sonumuzu hayır etsin....
  • Dacia Solenzo aracın nesine uğraşacak ki? 700 TL diyen ustaya da neye göre güvenmişsiniz hayret.LPG ayarı olmamıştır veya sübap ayarları düzgün değildir. Fazla bızıklatmayın aracı iyi bir Reno servisine gidin yetkili de olsa olur,halledilmeyecek konu değil.
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Baktılar muayene istasyonlarında isyan çıkacak, onlar da kısa bir süreliğine serbest bıraktılar. Burada sorumluluk, sistemini 24/7 çalıştıramayan bakanlıkta.
  • Arkadaşlar muaneyeye giriyorsunuz değerler tutmass dahi hafif kusurla geçiliyor artık diye biliyorum
  • oto ayar varsa gezdikçe düzelebilir. önce biraz benzinde gezin. 20-30 km kadar. dur kalk her vites her yolda.
  • egzost zift atsa bile hafif kusur
    sizi dolandırmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

egzost zift atsa bile hafif kusur
    sizi dolandırmışlar
    O iş öyle değil. Normal muayene(egzoz hariç) giriyorsan egzoz muayenesi yoksa hafif kusur sayılır. Polis çevirdiğinde egzoz muayenen yoksa 700-800 tl cezayı yersin.
  • egzos muayenesinden kalınca eskiden agır kusurludur, trafige cıkamaz diye rapor veriyorlardı.
    kalktı mı bu?
  • bir kere egzoz muayenesi olmayan araç genel muayeneden kalıyor, yukarıda arkadaş açıklamış zaten. o ihtimali eleyin.

lpg ayarı kaynaklı olabilir. en basit ihtimal o, iyi bir ayarla geçme ihtimaliniz var, belki de arabada hiçbirşey yoktu.
    son olarak böyle önermek istemiyorum ama hala eski düzen muayene yapan yerler var, şansınızı denemenizi öneririm. para kolay kazanılmıyor, solenza egzozu için 1000tl ler harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum.
  • Gercekten 3 kurus az yakacam diye bu kadar cileye deger mi ya? Ben aman rezistans ugrastirmasin diye aracin arka camina film bile cekmiyorum. bilmem kac bin km de amorti edecek de avm de sorun olacak muaynede ugrastiracak yok bir ton motor problemi ihtimali. Hepsi ne icin? Km de %20-30 kar icin ki o da stabil calisirsa. Gercekten buyuk bir pazarlama basarisi su lpg sektoru. Aklim almiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist308

Gercekten 3 kurus az yakacam diye bu kadar cileye deger mi ya? Ben aman rezistans ugrastirmasin diye aracin arka camina film bile cekmiyorum. bilmem kac bin km de amorti edecek de avm de sorun olacak muaynede ugrastiracak yok bir ton motor problemi ihtimali. Hepsi ne icin? Km de %20-30 kar icin ki o da stabil calisirsa. Gercekten buyuk bir pazarlama basarisi su lpg sektoru. Aklim almiyor
    ben de lpg çilesi çektikçe sizin gibi düşünüyorum arada
    ama alternatifi dizel olamaz
    elektürüklü tomofiller ancak 100 yıl sonra gelir bu ülkeye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.