Arkadaşlar bir kaç gün içinde ehliyet kursuna yazılmayı düşünüyorum babam artık 60 yaşına geldi ve araba kullanırken artık fazlasıyla yorulmaya başladı ve bu yüzden en kısa sürede ehliyet kursuna yazılmaya karar verdim. Ancak arkadaşlar en iyi ve en çabuk ehliyeti veren kurs hangisidir kaç ay sürüyor bu kurs ben hem araba hemde motor ehliyeti bir arada alacağım ve neler gerekir kaç lira tutar fikri olan paylaşabilir mi ?
Araba ve motor ehliyeti aynı anda alınmıyor.Ben 1 ay önce herşey içinde 750 tl'ye aldım.Gereken şeyleri zaten onlar sana söyler.
Kursa kaydolmaya gittiğinde gerekli belgeleri söylüyorlar zaten.Ondan sonra Milli eğitimin sınav tarihi vs bellidir kurs istesede erken veremez ama direksiyon sınavından sonra bazı kurslar dosya hazırlamada gecikebiliyorlar.Genel olarak fiyatı uygun olanı bul yeter.300e de kurs var 1200e de.Dikkat et belki daha ucuzada vardır.
SAGLIK KURULU RAPORU ** Matbu evrak kursumuzdan verilmektedir ** *
KAN GRUBU BELGESİ(Trafikten Ehliyet Alırken Lazım) *
B den E ye Fark için Ehliyet Fotokopisi(Sadece motor ve araç tekniğinden yazılı sınava ve direksiyon sınavına girmeleri gerekmektedir. *
C den E ye geçmek isteyenler sadece direksiyon sınavına girmektedirler ancak bütün evrakları yeniden hazırlamaları gerekmektedir. *
B den ve C den E sınıfına geçişlerde yaş sınırı aranmaktadır.Kişi 22 yaşını bitirmiş olmalıdır.Direk B sınıfı için yaş sınırı 18 bitmiş olmalıdır.A1 ve A2 sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmaları gerekmektedir
B den E ye Fark için Ehliyet Fotokopisi(Sadece motor ve araç tekniğinden yazılı sınava ve direksiyon sınavına girmeleri gerekmektedir. *
C den E ye geçmek isteyenler sadece direksiyon sınavına girmektedirler ancak bütün evrakları yeniden hazırlamaları gerekmektedir. *
B den ve C den E sınıfına geçişlerde yaş sınırı aranmaktadır.Kişi 22 yaşını bitirmiş olmalıdır.Direk B sınıfı için yaş sınırı 18 bitmiş olmalıdır.A1 ve A2 sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmaları gerekmektedir
27 Temmuz 2010 da 19 yaşımdan gün almaya başladığıma göre ehliyet kursuna katılabilirim dimi 1991 doğumluyum
27 Temmuz 2010 da 19 yaşımdan gün almaya başladığıma göre ehliyet kursuna katılabilirim dimi 1991 doğumluyum
Tabiki alabilirsin.Yeni yasa yürürlüğe girmeden hemen kaydolmalısın kursa.
ben yeni aldım ehliyeti almam 2,5-3 ay kadar sürdü 625 tl civarında tuttu bütün masraflarım sana tavsiye direksiyon sınavından geçince 10 gün sonrasına randevu al evrakların o sürede çıkar ehliyeti daha hızlı alırsın yoksa 1 ay civarında sıra beklersin.....
quote:
Orijinalden alıntı: smg05
ben yeni aldım ehliyeti almam 2,5-3 ay kadar sürdü 625 tl civarında tuttu bütün masraflarım sana tavsiye direksiyon sınavından geçince 10 gün sonrasına randevu al evrakların o sürede çıkar ehliyeti daha hızlı alırsın yoksa 1 ay civarında sıra beklersin.....
O tamamen il'e göre değişiyor. Benim evrakların Pazartesi günü çıkmıştı saat 8'de kursdan alıp 9.00'da emniyete verdim(hiçbir randevu almadan). Yine aynı gün saat 4'de gidip ehliyeti aldım.(Ankara) Fakat istanbul'da durum farklı olabilir. Bu arada çok uygun almışsın ehliyeti ben 300 kurs+350 emniyet+80 direksiyon ve yazılı sınav harcı+50 tl (sağlık raporu,sabıka kaydı,resim v.b) 800'e yakınpara gitti
benim 40 muayne + 40 sınav + 30 direksiyon + 200 kurs + 235 harç + 62 kart parası + 5 tl temiz kağıdı bu kadar 620 tl tutmadı bile...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme