Şimdi Ara

Ehliyet konusunda bilgili arkadaşlardan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Tekirdağ'da Üniversite öğrenimimi görüyorum ev ile aramda ki mesafe yaklaşık olarak git gel 70 KM civarında (O tarafta boşta olan bir yazlığımız vardı orada kalıyorum.) Bu yolun böyle gitmeyeceğini düşünerek ve içimdeki motor sevgisini de düşünerek ehliyet alma işine yeltendim. Fakat ikametim İstanbul'da neticede çok uzak değil ortalama da ayda bir evime gidiyorum fiyatları sordum ve Tekirdağ bana daha cazip geldi (gelmez olaydı.) Adamlarda 0 ilgi vardı ve 1 saat motor eğitimi verdiler scooter ile (daha önceden bir kere bile motora binmemişimdir ama iyi bisiklet kullanırdım) neyse sınava girdik. B sınıfı ehliyetim vardı zaten, sınav sonuçlarının açıklandığının da akşam olduğunu biliyordum. Akşam kursu aradığımda sen kalacakmışsın normalde ama biz 100 TL masraf yaptık adamlara yemek filan ısmarladık geçirdik seni dediler. Bugün gidip dosyamı aldım, 100 TL talep ettiler bende ödemeyi reddettim isterseniz sizde kalsın ben MEB'e bir dilekçe vereyim diye tehdit ettim. Esnaf yönüm kuvvetli olduğu için kısa ağız dalaşından sonra dosyamı aldım. Şimdi adamlar bana hiç bir bilgi vermiyorlar muhtemelen kendilerinin de bilgileri yok o kadar vurdum duymaz insanlar. Şuanda elimde dosyam var;

1- Maliyeye A2 için ne kadar ücret vermem gerekiyor? (115,10 TL diye buldum internetten)
    2- Ehliyet için kart ücretini emniyete mi vermem gerekiyor, yoksa maliyeye mi onu da yatırmam gerekiyor? Ve ehliyet kart ücreti ne kadar?

Bu gidişat hakkında NET bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bana da bilgi verebilirlerse eğer çok sevinirim :)

• Maliye değil bankaya A2 adı altında vergi yatıracaksın ve o makbuzu dosyana ekleyip emniyete gideceksin emniyetede bende tam bilmiyorum ama 120 lira ile git bu kart ücreti.yani yanında 250 lira para olsun fazla fazla yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlsnmz.

Maliye değil bankaya A2 adı altında vergi yatıracaksın ve o makbuzu dosyana ekleyip emniyete gideceksin emniyetede bende tam bilmiyorum ama 120 lira ile git bu kart ücreti.yani yanında 250 lira para olsun fazla fazla yeter.

Yani kart ücretini emniyete dosyanın verilmesi esnasında veriyoruz hocam öyle mi acaba?
  • Being kullanıcısına yanıt
    evet.Ben sizin yerinde olsam o kursu ve komisyonu şikayet ederdim.Bu kurslar çok saçmalamaya başladı.Kendi hakkımız olan sertifikalardan bile para isteyem kurslar olabiliyor yani şöyle kurs başlangıcında kayıt olmak için verdiğiniz belgeleri kurs sonunda size paralı olarak vermek istiyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlsnmz.

evet.Ben sizin yerinde olsam o kursu ve komisyonu şikayet ederdim.Bu kurslar çok saçmalamaya başladı.Kendi hakkımız olan sertifikalardan bile para isteyem kurslar olabiliyor yani şöyle kurs başlangıcında kayıt olmak için verdiğiniz belgeleri kurs sonunda size paralı olarak vermek istiyorlar...

Ben o insanlara artık diyecek laf bulamıyorum, neden böyle adamlara kurs açma hakkı veriliyor ve nasıl denetleniyor anlayabilmiş değilim. Netice de ücreti vermedim, ve dosyamı aldım ancak para istemekte ısrarcı davransaydılar ciddiydim dosyayı almayacaktım ve ilk iş MEB'e ciddi bir dilekçe yazacaktım.
  • Being kullanıcısına yanıt
    yılbaşından önce maliye ve kart ücretleri 220 tl yi bulmuştu benim karakolun içindede vergi veznesi oldugundan maliyeyle uğraşmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Being

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Tekirdağ'da Üniversite öğrenimimi görüyorum ev ile aramda ki mesafe yaklaşık olarak git gel 70 KM civarında (O tarafta boşta olan bir yazlığımız vardı orada kalıyorum.) Bu yolun böyle gitmeyeceğini düşünerek ve içimdeki motor sevgisini de düşünerek ehliyet alma işine yeltendim. Fakat ikametim İstanbul'da neticede çok uzak değil ortalama da ayda bir evime gidiyorum fiyatları sordum ve Tekirdağ bana daha cazip geldi (gelmez olaydı.) Adamlarda 0 ilgi vardı ve 1 saat motor eğitimi verdiler scooter ile (daha önceden bir kere bile motora binmemişimdir ama iyi bisiklet kullanırdım) neyse sınava girdik. B sınıfı ehliyetim vardı zaten, sınav sonuçlarının açıklandığının da akşam olduğunu biliyordum. Akşam kursu aradığımda sen kalacakmışsın normalde ama biz 100 TL masraf yaptık adamlara yemek filan ısmarladık geçirdik seni dediler. Bugün gidip dosyamı aldım, 100 TL talep ettiler bende ödemeyi reddettim isterseniz sizde kalsın ben MEB'e bir dilekçe vereyim diye tehdit ettim. Esnaf yönüm kuvvetli olduğu için kısa ağız dalaşından sonra dosyamı aldım. Şimdi adamlar bana hiç bir bilgi vermiyorlar muhtemelen kendilerinin de bilgileri yok o kadar vurdum duymaz insanlar. Şuanda elimde dosyam var;

1- Maliyeye A2 için ne kadar ücret vermem gerekiyor? (115,10 TL diye buldum internetten)
    2- Ehliyet için kart ücretini emniyete mi vermem gerekiyor, yoksa maliyeye mi onu da yatırmam gerekiyor? Ve ehliyet kart ücreti ne kadar?

Bu gidişat hakkında NET bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bana da bilgi verebilirlerse eğer çok sevinirim :)

adım adım anlatayım
    önce vergi dairesine a2 ehliyet harcı yatırcam diyosun 110 küsürdü sanırım
    şöförler odasından bi dosya alıyosun(1.65 tl) onun bi düzeni var kursa götürüp dizdiriyosun (başka bi kurstan rica et tartıştık de 2 dk lık iş zaten yaparlar)
    sonra emniyete gidiyosun parmak izini alıyolar bi a4 kağıdına baskı yapıp veriyolar onuda dosyana koyuyosun
    100 tl emniyete veriyosun
    sana söyledikleri saatte alıyosun ehliyetini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayokhan -- 28 Şubat 2014; 16:18:14 >

• sayokhan kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için hem size hem de diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Being

Bilgilendirmeniz için hem size hem de diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim hocam :)

rica ederim :)
  • Kurstan evrakları aldım.
    Vergi dairesine gidip vergi yatırdım.
    Ordan emniyetin karşısındaki şoförler odasının halk ekmek büfesi gibi bişeyine gittim, form gibi bir şey alıp doldurdum.
    Sonra hepsini alıp emniyete götürdüm, kart parasını felan verdim, salı gel al dediler.
    Salı gittim aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.