Şimdi Ara

Ehliyet Kursundan Ayrılmak?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
12.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir heves A2 motosiklet ehliyeti için kursa yazıldım.
    Yazılı sınavdan başarılı oldum. Ancak direksiyon sınavından geçemedim.

Açıkçası hayatımda hiç motor kullanmamıştım. Kurs ise sadece yarım saat bir şey gösterdi. Kullanılan motor eski ve kötüydü, sağa sola çevirirken zorlandım bayağı.
    Yani hem ağırlık olarak hem de kullanım açısından kesinlikle yeni başlayanlara göre değildi.
    Sınava da bu motoru getirdiler ve sonuç ortada... Sınav sırasında diğer kursların motorlarına da baktım, çoğu daha küçük ve hafif ve daha kullanışlıydı...
    Neyse mazeret aramaya gerek yok...

Şimdi bir sonra ki sınav için 100 TL ücret isteniyor.
    Açıkçası motosikletten soğudum. Bir sonra ki sınava girmemeyi ve sürücü kursundan ayrılmayı düşünüyorum.
    1. Sürücü kursundan ayrılmak için nasıl bir yol izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim?
    2. Herhangi bir ek ücret ödemem gerekir mi?
    3. 4 sınav hakkım daha var sanırım. Bunlar için ayrılsam da yine benden para istenir mi?
    4. Bir de mevcut B sınıfı ehliyetime bir zarar gelir mi bu süreçte?
    5. Kurs parasını peşin ödedim ve makbuzu aldım. Ayrıca borcu yoktur kâğıdı gibi bir şey istemeliy miyim? İstesem verirler mi?

Teşekkürler…

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Merhaba, B sınıfı ehliyetim var.
    Bir heves A2 motosiklet ehliyeti için kursa yazıldım.
    Yazılı sınavdan başarılı oldum. Ancak direksiyon sınavından geçemedim.

Açıkçası hayatımda hiç motor kullanmamıştım. Kurs ise sadece yarım saat bir şey gösterdi. Kullanılan motor eski ve kötüydü, sağa sola çevirirken zorlandım bayağı.
    Yani hem ağırlık olarak hem de kullanım açısından kesinlikle yeni başlayanlara göre değildi.
    Sınava da bu motoru getirdiler ve sonuç ortada... Sınav sırasında diğer kursların motorlarına da baktım, çoğu daha küçük ve hafif ve daha kullanışlıydı...
    Neyse mazeret aramaya gerek yok...

Şimdi bir sonra ki sınav için 100 TL ücret isteniyor.
    Açıkçası motosikletten soğudum. Bir sonra ki sınava girmemeyi ve sürücü kursundan ayrılmayı düşünüyorum.
    1. Sürücü kursundan ayrılmak için nasıl bir yol izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim?
    2. Herhangi bir ek ücret ödemem gerekir mi?
    3. 4 sınav hakkım daha var sanırım. Bunlar için ayrılsam da yine benden para istenir mi?
    4. Bir de mevcut B sınıfı ehliyetime bir zarar gelir mi bu süreçte?
    5. Kurs parasını peşin ödedim ve makbuzu aldım. Ayrıca borcu yoktur kâğıdı gibi bir şey istemeliy miyim? İstesem verirler mi?

Teşekkürler…

Yaptığın hata sürücü kursuna kayıt olurken bunları en baştan konuşman ve sorman gerekmekteydi. Genelde sürücü adaylarının yaptığı en büyük hata gittiği sürücü kursunda ilk olarak fiyata bakmak oluyor. Ucuz fiyat demek az yakıt harcamak demek ki buda az eğitim demektir.

Sınav harçları 50 tl dir. Senden daha fazla para isteyemezler.

Motosikletten soğuduğun için ehliyetten vazgeçiyorsan o senin bileceğin iş ama kursun ile yaşadığın problemden dolayı ehliyetten vazgeçiyorsan bence yanlış yaparsın. Sürücü kursu ile tekrar görüş ve daha fazla eğitim iste.

Gelelim soruların cevaplarına...

1. Sürücü kursuna veya sürücü kursunun bağlı bulunduğu Milli Eğitim müdürlüğüne, kurstan kaydının silinmesi için bir dilekçe ile başvurman yeterli.
    2. Sadece kurs ücretini ödemen yeterli, başka bir ücret talep edemezler.
    3. Kurs senden girmediğin sınav paralarını talep edebilir. Çünkü sürücü kursları direksiyon sınav ücretlerini topluca milli eğitimin hesabına yatırır. Fakat kurstan kaydını sildirirsen bu ücretleri senden isteyemez.
    4. B sınıfı ehliyetine hiç bir zarar gelmez.
    5. Borcu yoktur diye bir kağıt ve ödediğin paraların faturasını mutlaka istemelisin. Elindeki makbuzlar sadece para alındı makbuzudur, asıl alman gereken ödediğin paranın faturasıdır. Fatura vermem derlerse vergi dairesine şikayet edeceğini söyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ehliyet e-sınav ücreti
    2 hafta önce açıldı
    ehliyet kursu değiştirme
    9 yıl önce açıldı
    Ehliyet sınavında kaldım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.