< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 28 Temmuz 2021; 0:57:37 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ehliyet sınavında kaldım
-
-
Sınava gireceğin arabayla pratik yapmak daha mantıklı olacaktır. Kurs araçlarında bol bol stop ettirme durumlarından dolayı baskı balata haliyle yukarıda kavrıyordur. Belki i20'de ekstra olarak da yukarıda kavrıyor olabilir. Ama ayağı ona alıştırmak gerekir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye de hiç bir kurum düzgün iş yapmaz. Balatası ölmüş Manuel çipçirkin araba ile direksiyon dersi?! Resmen boşuna kursa para vermek.
B1 ehliyet al. Boşver, Manuel köle işi. Bisikletmi bu, 2 tonluk araba viteside kendi atsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Debriyajı kaldırınca gaza yüklensen bir sorun olmazdı aslında
Debriyajı yavaş yavaş kaldırman lazım hızlı kaldırmışsın. Ayrıca kavramaya yakın da gaz vermen lazım. Ben eski sistem almıştım. 5. De aracı kaldırmama rağmen sınavı geçmiştim. Tabii araba sürmeyi aracı aldıktan sonra arkadaşlar öğretti.
arabaya suç atma hocam,demekki ehliyet alamaman daha hayırlısıymış
-
Bazen olur boyle seyler her seyi direkt basaracaksin diye bir sey yok kafana takma.
Bu arada istop degil stop.
Hocam temel sorun Türkiye'de ehliyet alırken zorunlu sürüş eğitimi ders saati yetersiz. Harici olarak özel eğitim veren hocalardan ders almanız lazım.
Mevcut seviyenize göre ise en az 20 saatlik bir ders almanızı tavsiye ederim.
Kusuru arabaya bulmayın, hata sizde ve araç sürecek yeterlilikte değilsiniz henüz. Kurs alın araba kullanmasını öğrenin, trafiğe güvenlice çıkın.
-
Debriajdan ayağını kaldırırken ibreye bak oynama gördüğünde debraji sabit tut gaza bas, ben bu yöntemle yaptım, titreşimi hisset felan diyorlar ama bu yöntem garanti
Bol bol pratik yapman lazım kursta eğitim saati az ve yetersiz kalıyor.
-
Benim sana naçizane tavsiyem hiçbir şey bilmiyorsan bile, ilk önce gaza böyle hafiften bas araba bağırırken ayağını yavaş yavaş çek debriyajdan. Arabanın canına okur ama en azından testi geçersin
İstop ettirmek yerine debriyajdan daha yavaş çek ayağını ve gazı daha fazla ver. Biraz motoru bağırttırmak istop ettirmekten iyidir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: döküntüHocam temel sorun Türkiye'de ehliyet alırken zorunlu sürüş eğitimi ders saati yetersiz. Harici olarak özel eğitim veren hocalardan ders almanız lazım.
Mevcut seviyenize göre ise en az 20 saatlik bir ders almanızı tavsiye ederim.
Kusuru arabaya bulmayın, hata sizde ve araç sürecek yeterlilikte değilsiniz henüz. Kurs alın araba kullanmasını öğrenin, trafiğe güvenlice çıkın.
İngiltere'de 1500 km ehliyetli biri yanınızda olmak kaydı ile, 1500 km de tek başınıza şehir içinde araç kullandıktan sonra imtihana giriyorsunuz ve polis size 5-6 km yol yaptırdıktan sonra ehliyet alıp alamamanıza karar veriyor, en kolay ehliyet sınavı Türkiye'de beş dakikada beşiktaş usulü ile ehliyet veriliyor ve millet gene çuvallıyor, şöför adaylarının alt yapısı zayıf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 5 Temmuz 2021; 10:20:28 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: degobarİngiltere'de 1500 km ehliyetli biri yanınızda olmak kaydı ile, 1500 km de tek başınıza şehir içinde araç kullandıktan sonra imtihana giriyorsunuz ve polis size 5-6 km yol yaptırdıktan sonra ehliyet alıp alamamanıza karar veriyor, en kolay ehliyet sınavı Türkiye'de beş dakikada beşiktaş usulü ile ehliyet veriliyor ve millet gene çuvallıyor, şöför adaylarının alt yapısı zayıf
Alıntıları GösterEhliyet almak zorlaştı hocam. L park, paralel park, rampa kalkış, ani fren falan var. Geçen sene arkadaşım 2. girişinde anca geçmişti önceki gibi sür biraz geç yok yani. En ufak hatada bırakıyolarmış.
-
Araç benzinli mi dizel mi ? Normalde dizel Araç gaza basmadan bile sadece debriyaj ile bile kalkabiliyor diye biliyorum.
Dizel hyundayi stop ettiriyorsan zaten trafiğe çıkmaman lazım
Lütfen boş arazide ilk kalkışı öğrenin. Gözünüzü seveyim pratik yapmadan trafiğe çıkmayın.
-
Araç benzinliyse gaz vermeden gitmez , aslında sorun debriyaj değil sorun heyecanlanıp aceleci davranman.O an sınavda olduğunu unutup sanki hergün araç kullanıyormuş gibi hatta kendi aracını kullanıyormuş gibi düşünmelisin, debriyajdan ayağını milim milim çektiğinde aracın sesinin değiştiğini duyup araçta titreşimin arttığını hissettiğin hatta devir göstergesine göz attığında devirin düşmeye başladığını gördüğün anda ise ayağını frenden çekip gaza dokunduğunda araç zaten yürüyecektir.Yani aracın verdiği bu belirtilerden en azından birini yakalaman lazım.
Neyse olan olmuş takma kafana, nasıl olsa öğrenirsin kimse anasının karnında öğrenmiyor bu işi hepimiz geçtik bu yollardan.Bende mesela ilk kez araç sürdüğümde kalkarken stop ettirmemiştim ama dururken debriyaja basmayı unuttuğum için stop ettirmiştim.Fakat olayın mantığını çabuk kavradığım için sınavda stop ettirme gibi bir durum yaşamadım.10 yıldır sanırım araç kullanıyorum fakat yinede bazen nadiren stop ettirebiliyorum.
Mesela geçenlerde saatlerce trafikle cebelleştikden ve sıcakta piştikden sonra hem trafiğin kaosu hem çalan kornalar hem sağdan soldan sıkıştıran ticari araçlar felan derken çok dik bir rampada bir an konsantrasyonumu kaybettim boşluğuma geldi ve nasıl olduğunu anlayamadan stop ettirdim.Sonra hiç zaman kaybetmeden tekrar marşa basıp devam ettim.Olabiliyor yani yıllardır kullandığım aynı aracı bazen bir anlık dalgınlıkla stop ettirebiliyorum.Kaldı ki sen belkide hayatında ilk kez direksiyonuna geçtiğin farklı bir aracı kullanıyorsun ve kavrama noktası nedir aracın tepkileri nedir bilmiyorsun gerçekten çok zor biliyorum anlıyorumda seni fakat işte dediğim gibi aracın direksiyonuna geçtiğinde biraz soğukkanlı davranman gerekiyor aracı dinleyip ona kulak vermen onu bir uzvun kendinden bir parça gibi düşünmen gerekiyor.
Bu stop ettirme mevzularının çoğu ilk araç sürmeye başlayanlarda şu sebeple oluyor, sen o an zaten stres halindesin birde aklında devamlı trafik kuralları var şimdi sinyal vericem şimdi şu araç geçtikden sonra yola çıkıcam, bak şurada şu tabela var yavaşlıyıcam, burada park ederken böyle yapmam lazım felan gibi kafanda bir sürü şey kurup planlıyorsun o an ve araçla olan iletişimin neredeyse sıfıra iniyor.Bu sebeple o an aracı hissetmekde güçlük çekiyorsun, zaten acemilik dediğimiz olayda bu aslında.
Araç kullanabilmek ayrı bir şey , trafiğe çıkabilmek trafiğe alışabilmek bambaşka bir şey.Sen şimdi trafiğe odaklandığın için, araca hakimiyetini kaybedip stop ettiriyorsun.Fakat bu ikisini aynı anda yapmaya başladığında o an aracı hissederken aynı zamanda zaten trafiğin akışına hiç düşünmeden ayak uydurmuş olacaksın çünkü herşey kas hafızasına yerleşecek ve düşünmeden yapıyor olacaksın bazı hareketleri.Mesela vites atmak gibi ya da kavrama noktasını ayarlamak gibi, hatta tam tersi.Belkide önce trafiğe alışacaksın stop ettire ettire kullanarak bir şekilde ve ardından kafanı sürekli trafikle oyalamayı bırakıp araca daha iyi odaklanacaksın.Kendimce anlatmaya çalıştım , şahsi düşüncem böyle katılırsın veya katılmazsın senin fikrin.Uzun lafın kısası sıkma işte canını, sadece alışmak için zamana ihtiyacın var hepsi bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C9B63C59 -- 5 Temmuz 2021; 11:15:59 >
-
Kurslarda genelde dizel araç kullanıyorlar, sizdeki de muhtemelen dizeldir. Yavaş yavaş ayağını debriyajdan çekerken araç titremeye başlayınca frenden ayağını çekiyorsun ve debriyajdan yine aynı yavaşlıkta ayağını çekmeye devam ediyorsun. Aslında oldukça basit, keşke başka araçlarla hazırlık yapmasaydınız. Bizim eğitmenimiz, farklı araçlarla çalışınca bazılarının olumsuz etkilendiğini söylemişti.
-
Hocam ben video izleyerek öğrendim kursdaki hoca gram anlatmadı sıfırım dediğim halde araç al bin gitti özellikle söyledim sıfırım diye debrajdayken gaza basma diyor hep öylde dedi sınavdan kaldıktan sonra niye debrajdayken gaza basmıyon dedi sıkıntının bende olduğunu düşünmüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
arabaya suç atma hocam,demekki ehliyet alamaman daha hayırlısıymış |
Benzer içerikler
- dsg şanzıman yağı ne zaman değişir
- dizel araba alınır mı
- lassa lastik yorumları
- downpipe muayeneden geçer mi
- 900 bin tl araba önerisi
- honda civic 2022 fiyat listesi
- byd yeni model
- mercedes 2024 fiyat listesi
- chery tiggo 9 pro özellikleri
- honda jazz crosstar fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X