Şimdi Ara

Ehliyet sınavında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Debriyajdayken gaza basma diyen eğitmenin ben aklını seveyim. Dizelde gaza basmadan da kalkar ama doğrusu gazla beraber yarım debriyaj ile kaldırmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt
    Bir dahakinde sınavımda böyle yapacagım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    Benzinli araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 5 Temmuz 2021; 12:4:52 >
  • MHEC kullanıcısına yanıt
    Hocam youtube videolara bakıyorum motorda bulunması gerekenler nelerdir bagajdaki bulunması nelerdir araç içini tanıtma debrajı gaz ilişkisini kökün e kadar anlatıyorlar oradaki eğitmenlere özendim bana sözde 10saat ders vermiş yani 1tur yapıyor o da max20dk sürüyor yanımda sürekli telefonla konusuyor stop ettirince niye stop ettirdim diyor sınavdan çıkınca ağlıyacaktım o derece sinirliyim hocam

• degobar kullanıcısına yanıt

Bu sistem değişeli çok oluyor şimdi ki sınavlar yarım saat falan sürüyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: Trubetzkoy

Hocam youtube videolara bakıyorum motorda bulunması gerekenler nelerdir bagajdaki bulunması nelerdir araç içini tanıtma debrajı gaz ilişkisini kökün e kadar anlatıyorlar oradaki eğitmenlere özendim bana sözde 10saat ders vermiş yani 1tur yapıyor o da max20dk sürüyor yanımda sürekli telefonla konusuyor stop ettirince niye stop ettirdim diyor sınavdan çıkınca ağlıyacaktım o derece sinirliyim hocam

Varsa yakınınızda tecrübeli biri onunla beraber bol bol pratik yapın hocam. Video izleyerek bir yere kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

Bu sistem değişeli çok oluyor şimdi ki sınavlar yarım saat falan sürüyordur

değişen sistem burası mı, ingiltere'den mi bahsediyorsun, ben 1972 de girdim sınava beşiktaş'da rampada kalkışla başlıyordu, kaldıramadın mı, iş orada bitiyordu 45 gün sonra bir daha gel diyorlardı

• 10 saatlık dersle araç kullanmak ögrenilmez. Özel ders alın. En az 50 saat sürmeden sınava girmeyin.

• Sanırım kullandığınız Insignia otomatik, Passat da DCT idi. Ehliyetini alma sürecinde acemi bir sürücü iken kursun otomobili seninkiyle aynı olan Hyundai i20, babamın otomobili de aynı motor ve vites kutusuna sahip olan Kia ceed idi. İkisini de az birşey deneyim sahibi halimle stop ettirmeden gayet kolay kaldırıp sürüyordum sanırım siz aracı kaldırırken biraz fazla panik yapıyorsunuz.

Asıl eskiden daha kolay oluyordu sınavlar babam 1991'de ehliyetini aldı. Kurs falan hak getire zaten. Bir otomobil ile (babam dedemin otomobili ile gitmişti) sınav yerine zamanında gidilir, düz bir caddenin başında sınav başlardı. Sürücü adayı sürücü koltuğuna, gözetmen olan polis de sürücü yanına oturur, aracı dümdüz yolda 150 metre sürdürüp bir paralel park yaptırır sonrasında da ilçe emniyet müdürlüğünün yerini tarif edip "git al oradan ehliyetini" diyip bir sonraki adayın aracına binmek üzere araçtan inerdi.

• Acemilik çok problem değil anladığım az tekrar yapmışsın ben 3 sene falan oluyor alalı 16 saat almıştım ilk sınavda geçmiştim kursu değiştir kötüyse

• quote:

Orijinalden alıntı: orkunkurun

Asıl eskiden daha kolay oluyordu sınavlar babam 1991'de ehliyetini aldı. Kurs falan hak getire zaten. Bir otomobil ile (babam dedemin otomobili ile gitmişti) sınav yerine zamanında gidilir, düz bir caddenin başında sınav başlardı. Sürücü adayı sürücü koltuğuna, gözetmen olan polis de sürücü yanına oturur, aracı dümdüz yolda 150 metre sürdürüp bir paralel park yaptırır sonrasında da ilçe emniyet müdürlüğünün yerini tarif edip "git al oradan ehliyetini" diyip bir sonraki adayın aracına binmek üzere araçtan inerdi.

özal zamanında ehliyet işleri çok laçkalaşmıştı, adam kör değilse bir olmasa bile ikincisinde ehliyeti kesin alırdı

• Herşeyi boşver.

El freni çek.

vitesi 1 e tak

ayagını debriyajdan milim milim çek

arabanın kafası kalkıcak devir düşücek. sonra tekrar debriyaja bas

5-6 kere tekrarla.

tebrikler aracın kavrama noktasını ögrendin bundan sonra hatasız kalkarsın.

Burası değişti. Kardeşim girdi geçenlerde oradan biliyorum. Yokuş kalkış, ani fren, L park, paralel Park, belli bir çizgide geri sürüş vb bir sürü şey yaptırıyorlar

• 2013 de aracı 3 kere stop ettirdim sınavdan 94 almıştım. O zamanlar bakmıyorlardı sanırım stopa. Bide bu araç stop ettirince ehliyet iptal etme olayı dünyanın en saçma olayı çünkü arabaya yabancılık olabilir. Ne var yani. Adam kendi arabasında stop ede ede öğrenir önemli olan trafikte ne yapıyor ona bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

2013 de aracı 3 kere stop ettirdim sınavdan 94 almıştım. O zamanlar bakmıyorlardı sanırım stopa. Bide bu araç stop ettirince ehliyet iptal etme olayı dünyanın en saçma olayı çünkü arabaya yabancılık olabilir. Ne var yani. Adam kendi arabasında stop ede ede öğrenir önemli olan trafikte ne yapıyor ona bakmak lazım.

Nasil 3 stopla gecebildin ? Ciddi mi bu?

O aracla zaten egitim aliyorsun. Sizde farkli miydi? Bu arada kucumsemek icin demiyorum ama her stopta puan kiriliyor ve bildigim kadariyla 1 stop tolere ediliyor ama 2 ve 3 direkt tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Temmuz 2021; 16:2:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

O aracla zaten egitim aliyorsun. Sizde farkli miydi? Bu arada kucumsemek icin demiyorum ama her stopta puan kiriliyor ve bildigim kadariyla 1 stop tolere ediliyor ama 2 ve 3 direkt tekrar.

Alıntıları Göster

Evet kalkarken 2 kere üst üste stop ettirdim hemde bayır aşağıydı :) sonra bide dönüşte 1 kere stop ettirdim. Ama aracı iyi sürdüğümü söylediler ben kalırım diye düşünüyordum 94 alınca baya şaşırmıştım aslında :)

• quote:

Alıntıları Göster

Puanlama vardı önceden. Şimdiki gibi öyle direk in demiyorlardı. Önceden aracı stop ettirdin mesela devam ediyordun. Şimdi stop ettir direk indiriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paetzold

Puanlama vardı önceden. Şimdiki gibi öyle direk in demiyorlardı. Önceden aracı stop ettirdin mesela devam ediyordun. Şimdi stop ettir direk indiriyorlar.

Alıntıları Göster

Tamam ondan bahsediyorum zaten. 3 stoptan dolayi kaybettigin puanla 94 puan olmamali normalde ama burasi Turkiye :)

• quote:

Tamam ondan bahsediyorum zaten. 3 stoptan dolayi kaybettigin puanla 94 puan olmamali normalde ama burasi Turkiye :)

Alıntıları Göster

Hocam trafiği görmüyor musunuz kimlerde ehliyet var  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.