Şimdi Ara

Ehliyeti aldıktan 7 yıl sonra ilk defa araç kullanacağım lütfen yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kesinlikle arkadaşların dediği gibi kurs araçlarıyla bir süre eğitim alın. Tam olarak duramadan, hadi durdun diyelim aracı kaldıramadan trafiğe çıkmak demek direk arabayı sanayiye bırakmak demektir. Trafikte ne yazıkki çok değişik durumlar olabiliyor. En sağdan gidip sola dönen mi dersiniz, durduğu yerden arkasından akan trafiğe rağmen geri gelip dönmeye çalışan mı dersiniz... Yanılmıyorsam saati 60-70 lira gibi bir şeydi özel derslerin, 5 gün 2 şer saat ders alırsanız siz fazlasıyla ilk pratiği kazandırır. Belki biraz masraflı görünüyor ama emin olun trafikte olası bir kazada far bile kırılsa 500 lira oluyor :)
  • 1. Kısmen tenha yerlerde alıştırma yapın.
    2. Yokuşta yarım debriyaj olayını defalarca sıkılmadan çalışın.
    3. Stop ettirirseniz hiç telaş yapmayın zira tecrübeli sürücüler de bunu yapabiliyorlar. Arkadan hemen kornaya asılırlarsa takmayın, onlar mal magandalar, rahat olun.
    4. Yüksek hızlara çıkmak için ustalaşmayı bekleyin.
    5. En önemlisi tüm sürücülerin aynı aşamalardan geçtiğini bilin ve kendinize güvenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tearsofteacher T kullanıcısına yanıt
    kesinlikle kendine güvenmek yok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

öncelikle şöyle 1-2 hafta yanında biri varken mahalle aralarında sür, yokuş kalkış dur kalk ve seri hamlelerini geliştir reflexlerin açılır zaten. Sonra yavaş yavaş trafiğe çık.

Burda ban yememek adına kelime vermek istemediğim tipler gelip kendine güven, tek başına trafiğe çık, alışırsın diyebilir bakma onlara kesinlikle !!!!, direk yola çıkıp başımıza bela olma. Kendileride burda hem öyle konuşur hemde trafikte şöyle yaptılar böyle yaptılar der. Bizi geçtim kendi canında tehlikede olur.
  • Ben ehliyet sınavında her denileni yapmıştım hocalar daha önceden şöförlüğüm olduğunu dahi sanmışlardı şuan bende senin gibiyim 7 senedir yatıyor ehliyet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insan araba kullanmayı nasıl unutabilir benim babam 20 yıl önce aldı arasıra araba kullanıyor ama biliyor
  • 6 yıl sonra konuyu hortlatıyım.Malesef 3 sene önce arabamı sattım hala arabasızım bir miktar param var onada altın aldım.Otomatik araba alamayacağım gibi manuel araç daha mantıklı geliyor şuanda.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.