Şimdi Ara

Ehliyeti aldıktan 7 yıl sonra ilk defa araç kullanacağım lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ehliyeti 2008 yılında aldım ancak görevim dolayısıyla ne araba alabildim nede kullanabildim.Şimdi 2011 model pejo bipper marka bir araç aldık.Ben ne yapmalıyım.Araba kullanma konusunda son derece deneyimsizim.Benim niyetim eski bir araba almaktı ancak takas nedeniyle araba elimize geçti.Şimdi bana verebileceğiniz tavsiyeler nedir.Ben ilk defa araç kullanacağım için vurmaktan ve çarpmaktan çok korkuyorum.Öğretmen olduğum için 15 tatildeyiz şu anda.Şimdi sizlerin yorum ve tavsiyelerini dinliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

direksiyon tecrübesi olan bir arkadaşınızı yanınıza alıp boş bir arazide pratik yapmaktan başka yol yok.. müsait bir arkadaşınız yok ise, şehir içi sürüş dersleri veren özel eğitmenler var, onların araçlarında yolcu koltuğunda da gaz fren oluyor, acemi sürücüler hata yaptıkları anda duruma müdahale edebiliyorlar. bence en güzeli bu şekilde birkaç ders almanız.

Alıntıları Göster
    Bir arkadaş falan denmiş ama alınmayın Öğretmek farklı bir durum. Herkes kullanabilir ama öğretemez. Ben kaç kişiden öğrenmeye çalıştım ancak Sürücü kursu hocalarından öğrenebildim. Çünkü trick noktaları öğretmeyi onlar biliyor. Yoksa herkes ayağını yavaşça debriyajdan kaldır hafifçe gaza bas demeyi biliyor. Benim tavsiyem durumunuz varsa bir sürücü kursuna gidin ehliyetinizin olduğunu ama pratik tecrübenizin olmadığını pratik yapmak istediğinizi söyleyin. Onların arabasında çift fren çift debriyaj var.Hem öğreten hem de öğrenen daha rahat. Böylelikle eğitiminizin sonunda trafikte de eğitim yaparak bu işi tamamlarsınız, biraz daha tuzlu olur tabii ama gerektiği gibi öğrenirsiniz.
  • En büyük tavsiyem tam öğrenmeden trafige cikma sana da bize de zarar. Ayrica kendin hakkında biraz bilgi versen iyi olur cunku araban olmamis olabilir ama kullanmayi hic mi bilmiyosun(nasıl ehliyet aldin sorusu da beraberinde geliyo) yoksa biraz biliyo musun? (yani en azından duz yolda kaldırabiliyo musun?)
    Mesela arabayi yokusta kaldirabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle gidip aracınıza kasko yaptırın hocam. Daha sonra size sürücülük konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaşınız veya akrabanızdan yardım isteyin. 5-6 gün sakin bir sürüş alanında günlük çalışma yapın. ( dur-kalk, park etme, dönüşler...vb ) daha sonra tekbaşınıza oraya buraya gideyim derken öğrenir gidersiniz. Pratik yapmadan şoför olunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Öncelikle gidip aracınıza kasko yaptırın hocam. Daha sonra size sürücülük konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaşınız veya akrabanızdan yardım isteyin. 5-6 gün sakin bir sürüş alanında günlük çalışma yapın. ( dur-kalk, park etme, dönüşler...vb ) daha sonra tekbaşınıza oraya buraya gideyim derken öğrenir gidersiniz. Pratik yapmadan şoför olunmaz.
    Boş bir pazar alanına git durmayı kalkmayı vites geçirmeyi öğren.Sonra sokak aralarında sür.Trafiğe çıkmaya hazır hissettiğinde yanına birisi ile birlikte trafiğe karış zaten yavaş yavaş elin kolun alışır sonra güvenin cesaretin gelir 2-3 sefer tek çıktıktan,arabaya alıştıktan sonra hazırsın zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Boş bir pazar alanına git durmayı kalkmayı vites geçirmeyi öğren.Sonra sokak aralarında sür.Trafiğe çıkmaya hazır hissettiğinde yanına birisi ile birlikte trafiğe karış zaten yavaş yavaş elin kolun alışır sonra güvenin cesaretin gelir 2-3 sefer tek çıktıktan,arabaya alıştıktan sonra hazırsın zaten

Alıntıları Göster
    hiç birşey bilmiyorum herşeyi unuttum.Arabayı aldık ama arabayı pazar alanına kim götürecek onu bile bilemiyorum.Birde en büyük korkum debriyaj , fren ve gazın yerini karıştırıyorum.birkeresinde frene bascama gaza bastım sanayide gittim focusa çaktım önden arabanın ön kaput açılmadı adam ağzı açık kaldı beni izledi.durduk yere birsürü tamir parasından çıkmıştım.Neyseki kullandığım araç brodwaydi.Ben şimdi napıyım.lütfen yardım edin bu acemi ötesi şöföree.Çok küfür yiyecem ben ya hayırlısı...Arabayı vurmasak arabada gram boya izi çizik yok yaa...

• quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Alıntıları Göster
    Merhaba hemşerim,

arabaya kasko yaptırarak olaya başlamak eftal. Teorik olarak biliyorsunuz zaten ehliyet varmış, boş trafiksiz alan da çalışma yaparak pratik kısmını da aşabilirsiniz. Bunları yaparken yanınızda araba kullanmayı bilen tanıdık/akraba olursa çok daha iyi olur. Yalnız bu kişileri sinirlenmeyen, sinirlenince dili dolaşan kişilerden değilde; sakin, öğretmeye hevesli (genç olanlar bu konuda daha başarılı) olanlardan seçerseniz lehinize olur.

Bu konuda en uygun yer pazar alanları toprak alanda patinaja düşme ve kızaklama fren olayını da öğrenmiş olursunuz. Önceden Pazar Pazarı çok müsaitti ancak 2 ay önce gördüm faaliyet alanı yapılıyor şimdi nasıl bilemiyorum. Cumartesi ve Perşembe pazarı alanları oldukça müsait. Birde rampa da mutlaka dur-kalk ve iki araç arasına park olayını yapmalısınız. Rampa olarak kurtuluş böreğin altında ki rampa daima uygun olur.

Saygı ve Sevgilerimle.

• Git en pahalısından kasko yaptır sen gerisi gelir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Git en pahalısından kasko yaptır sen gerisi gelir
    direksiyon tecrübesi olan bir arkadaşınızı yanınıza alıp boş bir arazide pratik yapmaktan başka yol yok.. müsait bir arkadaşınız yok ise, şehir içi sürüş dersleri veren özel eğitmenler var, onların araçlarında yolcu koltuğunda da gaz fren oluyor, acemi sürücüler hata yaptıkları anda duruma müdahale edebiliyorlar. bence en güzeli bu şekilde birkaç ders almanız.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bir arkadaş falan denmiş ama alınmayın Öğretmek farklı bir durum. Herkes kullanabilir ama öğretemez. Ben kaç kişiden öğrenmeye çalıştım ancak Sürücü kursu hocalarından öğrenebildim. Çünkü trick noktaları öğretmeyi onlar biliyor. Yoksa herkes ayağını yavaşça debriyajdan kaldır hafifçe gaza bas demeyi biliyor. Benim tavsiyem durumunuz varsa bir sürücü kursuna gidin ehliyetinizin olduğunu ama pratik tecrübenizin olmadığını pratik yapmak istediğinizi söyleyin. Onların arabasında çift fren çift debriyaj var.Hem öğreten hem de öğrenen daha rahat. Böylelikle eğitiminizin sonunda trafikte de eğitim yaparak bu işi tamamlarsınız, biraz daha tuzlu olur tabii ama gerektiği gibi öğrenirsiniz.

• quote:

+1000000

• Nick konu uyumu

• Ben de hiç deneyimim yokken araba aldım . bir arkadaşa öğretmesi için ricada bulundum. 15 dk dur kalk öğretti, sonra ya Allah deyip trafiğe çıktık. Çıktıktan sonra öğrenmem daha kolay oldu. Evin yaninda tur atarak olmaz bu iş. Tabi benim ilk araban broadway idi. Çarpsam da acımazdım ama çarpmadım hiç.

• tearsofteacher T kullanıcısına yanıt
    Yapmaniz gereken elinizdeki pejoyu satip Tam otomatik vites bi arac almaniz

• Bu işin pratik yapmaktan başka çözümü yok, pratk için en uygun zaman gece herkes uyuduğunda çıkmak...

Dur kalk ve dönüşlerde sıkıntıyı atarsan, aslında yoğun trafikte kullanmak en kolayı...çünkü çok yavaş ilerliyo

• Hocam en önce üzerinizdeki panik havasını atıp sakin olun.
    Araba sürmenin olmazsa olmazı bu. atla deve değil, sonuçta 3 tane pedal,bir vites bi sinyal kolu, hepsi bu. Gözünüzde büyütmeyin. Hiç kimse annesinin karnından usta şöför olarak doğmuyor. Kendine güven ve sakinlik. Hepsi bu. önce boş bir alanda dur kalk yapın. Geri geri gidin. İki tane taş parçası koyup aralarına park etme çalışması yapın.
    Trafiğe çıkınca da aynalara bakmayı ihmal etmeyin. düz yolda gitmekte zaten bişey yok, ekstra olan tek şey şerit değiştirmek. Orda da önemli nokta aynalara bakıp arkada, sağda solda araba var mı yok mu onu kontrol etmek. kör nokta denen bişey var: Yandaki araba öyle bi yerde oluyor ki, ne dikiz aynasında ne yan aynada gözüküyor, ona çok dikkat etmek lazım. Sakin olun ve dikkati elden bırakmayın yeter.

• tearsofteacher T kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Siz öğretmen olarak söyleyeceğimi daha iyi anlarsınız, bir konuyu çok iyi bilmek onu iyi öğretebilmek anlamına gelmez.

Ben ne kadar iyi araç kullansamda size onu iyi öğretemem, o yüzden bu işin uzmanlarından destek alın. çok değil saati 70-80TL ye defansif ve ileri sürüş teknikleri hocası bulabilirsiniz. Zaten altyapınız varsa birkaç saate halledersiniz.

Ama kesinlikle pekiştirmeden trafiğe çıkmayın derim, Maldan ziyade sizin ve başkalarının canı için.

Saygılar, kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lanseloth

Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Siz öğretmen olarak söyleyeceğimi daha iyi anlarsınız, bir konuyu çok iyi bilmek onu iyi öğretebilmek anlamına gelmez.

Ben ne kadar iyi araç kullansamda size onu iyi öğretemem, o yüzden bu işin uzmanlarından destek alın. çok değil saati 70-80TL ye defansif ve ileri sürüş teknikleri hocası bulabilirsiniz. Zaten altyapınız varsa birkaç saate halledersiniz.

Ama kesinlikle pekiştirmeden trafiğe çıkmayın derim, Maldan ziyade sizin ve başkalarının canı için.

Saygılar, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    sakın araç kullanıcaksan 1 bira bile olsa alma yoksa ben gibi arabayı aldıktan 6 ay sonra ehliyetine el koydurursun

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

sakın araç kullanıcaksan 1 bira bile olsa alma yoksa ben gibi arabayı aldıktan 6 ay sonra ehliyetine el koydurursun

Alıntıları Göster
    Hocam etrafınızda sabırlı, sakin ve öğretebilecek biri varsa işinizi görür, öyle biri yoksa bir sürücü kursuna yönelin. ORadaki eğitmenler kendi aracınızda da ders verir. Bipper tarzı bir araç aldığınızdan zaten kendi aracınızla başlamak daha iyi olur, özellikle park ederken vs. binek araçlara göre dikkat edeceğiniz noktalar farklıdır. Bir de yoksa aracınıza park sensörü (hatta kamera daha iyi olur) taktırın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Hocam etrafınızda sabırlı, sakin ve öğretebilecek biri varsa işinizi görür, öyle biri yoksa bir sürücü kursuna yönelin. ORadaki eğitmenler kendi aracınızda da ders verir. Bipper tarzı bir araç aldığınızdan zaten kendi aracınızla başlamak daha iyi olur, özellikle park ederken vs. binek araçlara göre dikkat edeceğiniz noktalar farklıdır. Bir de yoksa aracınıza park sensörü (hatta kamera daha iyi olur) taktırın derim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar arabayı almaktan vazgeçtim yorumlarınıza dayanarak daha düşük modelli birşey bakıyorum.Malum çoğu arkadaş baya bir yorum yapmış.Sizden araç tavsiyesi istesem ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tearsofteacher

Arkadaşlar arabayı almaktan vazgeçtim yorumlarınıza dayanarak daha düşük modelli birşey bakıyorum.Malum çoğu arkadaş baya bir yorum yapmış.Sizden araç tavsiyesi istesem ?

Alıntıları Göster
    Hocam çok acemiyseniz eğer bence 3'e 5'e bakmayın gidin kısa bir süre özel eğitim alın ,hem sizin açınızdan hemde aracınız açısından daha iyi olur.Bu arada ara sokaklara tek başınıza girmeyin,çoluk çocuk çıkabilir önünüze Mazallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.