Şimdi Ara

Ehliyetsiz Motor Kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
25.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Af çıkmadığı sürece ödemeniz zorunlu ha ödemem diyorsanız Asgari'den Hapis yatarsınız ceza bedeliniz kadar ödemiş olursunuz.

evinize kısa bir süre sonra Adliyeden Tutanak gelecektir. o Tutanak elinize geçtiği andan itibaren 15 günlük yanılmıyorsam %25'lik bir indiriminiz mevcut.

600 TL ise 400-450 TL arası birşey ödeyeceksiniz. ayriyetten kasksızlık cezası var vede yanlış hatırlamıyorum 132 TL'ye çıkartıldı kask cezası.
  • merak ettim model ne
  • küba 100 cc siyah .Kask cezası 66 tl yazıyo
  • aq ben böle işin yaa lise 3 de dersaneye gideyim diye para biriktirelim dedik başımıza gelenlere bak..! a2 16 yaşına inse de başkaları yanmasa bari...
  • bi de merak ediyorum da emniyette ceza yazılırken motorun ruhsatı vardı şimdi bu ceza bana mı yoksa ruhsata mı yazıldı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pizzacı46 -- 23 Ağustos 2011; 13:00:23 >
  • 550 lira ehliyetsizlikten ceza yiyip mahkemeye çıktım. O arada plakaya 150 lira ceza kesmişler. Vergi dairesine 1 ay boyunca gidip geldim. Ama plakaya yazılı ceza çıkmadı. Sonra peşini bıraktık. Bi 5-6 ay sonra eve yazı geldi borcu ile ilgili. Ödemediğimiz için önce 2 ye sonra 3 e katlamış. 450-500 küsür de plakaya ödedim.
    Ödediğim o faiz ZEHİR ZIKKIM olsun diyorum. Sen sen ol ehliyetsiz motora bulaşma.
  • beyler yaklaşık 1milyar küsür cezam var bunu en az kaç taksite böldürebilirim ?????????????????????
  • kasksızlıktan kuzenime 132 yazmışlardı

dostum ehliyetsizlik. 600 TL NET. İNDİRİMLE 450 TL
    250 TL Ruhsat sahibine

ha motoru çektilermi muane sigorta vs varmıydı onlarda extra para

bu kıstaslar olmadığı sürecek indirimli olarak ödeyeceğin tutar 450 TL+kask cezası
  • peki bu cezayı en az kaç taksite böldürebilirim???
  • taksitlendirirsen sanırsam indirimden yararlanamıyorsun yalan söylemiş gibi olmiyim bilemiyorum tam olarak ve sormadım ceza yediğim zaman taksit yapılıyormu diye bende ehliyet almak için çalışırken işe geç kaldığım için motorumla gitmek zorunda kaldım rutin kontrolden yazdılar verdim bütün maaşı..
  • oha ben arabadan ucuzdur diyodum cezası araba kadar varmış.
  • açık ve net ehliyetsiz motosiklete bi-nil-mez !!
  • ç
  • ehliyetsiz binilmez diye birşey yok binebilirsin seni bağlayan yok, başına bir şey gelmediği ve yakalanmadığın sürece tabiki problemde olmaz ancak kesin bir gün yakalanırsın, çünkü uygulama çok yapıyorlar, ara yerlerde de, anlamazsın bile, belki bir kaçarsın iki kaçarsın 3 yada 5 sonrakinde yakalanırsın her seferinde yemez. sonra motor bağlanır, bir dünya ceza gelir, birilerine birşey olursa hapsede girersin. bi ehliyet için değmez. ama macera , heyecan, atraksiyon istiyosan senin bileceğin iş kimseye laf düşmez. sen sormuşsun buradakiler söylemiş....
  • Dün karar verdim B sınıfı ehliyetim var ve a2 ehliyeti için kursa yazıldım. Toplamda herşey dail 495 tl gibi tutacağını söylediler.

Kurs kapsamında sadece motor derslerine girip daha sonra da zamanı geldiğinde imtahanlara girmem gerekiyormuş.

Şu ana kadar hiç motorsiklet kullanmadım ama bisiklet ve arabayı düzgün şekilde kullanabiliyorum.

Motorsiklet eğitimi için istersem 2*45 dk lık eğitimi 50 tl ye verebileceklerini söylediler.

Aslında motoru aldıktan sonra yamaha riding academy gibi bir organizasyona katılmak istiyorum ancak bu eğitim bana uygun olur mu o konuda aklımda soru işaretleri var. Şu anda direksyon sınavını geçmek için ne önerirsiniz.

1- Motor alıp ara sokaklarda deneyerek öğrenmek (belki bir tanıdığın da yardımını alarak)

2- Kursa ek ücret ödeyrek ders almak (çok verimli olmayabilir adamları pek gözüm tutmadı)

3- Yamaha-riding academy ye katılmak (ankarada da düzenleniyor mu bilmiyorum)

• iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Time_Shift_42 -- 18 Şubat 2012; 10:30:29 >
  • liseye giderken almıştım 17 yaşında veriliyor zaten a2. 2008de 600 bana 122 babama(ehliyetsiz kişiye motor vermekten) ceza yeyince ehliyeti aldım o gün bugündür ehliyet sormuyorlar polis gördüğümde yavaş yavaş gidiyorum ehliyet sorsun gözüne sokuyum diye ama sormuyorlar artık :(
  • Ehliyet o aracı kullanmak için gerekli eğitimleri aldığınız ve o aracı kullanma izniniz olduğunu belirten temelde karton parçasından başka bir şey değil. Bizim memlekette ehliyet kursları sadece o dikdörtgen kağıt parçasını vermekten öte işe yaramayan kurumlar olunca, ehliyeti, sorulduğu sıklıkla ölçüyoruz.

Ehliyetsiz araç kullanmanın mecburiliği, falan yoktur. Bence hem araçları trafikten men etmeliler hem de cezaların artırılması gerekir. (Aynı şey alkollü araç kullanımında da mutlaka aracın trafikten men cezası da eklenmeli) Zaten 2 cümleden uzun eğitim vermiyorlar kurslarda, sürüş dinamiği nedir ne değildir yüzlerce bilinçsiz adam motorlarla çıkıyor yollara üstüne bir de artçı alıp başkalarının da hayatını tehliyete atıyorlar. Ehliyetsiz tüm araç sürenlere tek temennim tez elden yakalanarak ceza yemeleridir.
  • arkadaşlar ehliyetsiz binilmez - pizzacıysan 2 kez binilmez - yetiştirecem diye basıyolar gaza
  • Bende ehliyetsiz polise yakalanmıştım.600 Lira kesti bide kasksız olduğum için 132 lira 732 lira bi ceza ödedim.Bende öğrendim ehliyetsiz motora binilmiceni
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.