Şimdi Ara

Ehliyetsiz Motor Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
25.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ehliyetsiz motor kullanmanın cezası ne kadar ? Motor spor motorlardan

• İster 1300 cc ister 49 cc olsun yiyeceğin ceza farketmez. Bizim burda bir eleman yakalandı 400 TL ile 500 TL arasında bir ceza yedi. Ancak ruhsat sana ait değil ise ruhsat sahibinede ceza kesiliyor. Ve ruhsat sahibi mahkemeye çıkıyor. Motoru hemen çekici çağırıp çekiyorlar. Yani mümkünse ehliyet al, sonra uğraşır durursun bir ehliyet parası boşa, ceza olarak verme
  • bizim arkadaşta ehliyetsiz,kask yok,aynalar yok,ruhsat yok,egsoz baca borusu gibi, vergi,sigorta hiç birşey yoktu motorda kanuni 150'lik bişeydi

600 tl ceza yazdılar
  • Derhal aracın çekilip mahkemeye verilirsin. Motorunu geri almak için günlerce çile çeker üstüne en az 1000 tl para verirsin. Araba için 2000 tl yi bulmaktadır bu miktar. Bunu da boşver, en ufak bir kaza yapacak olursan tam anlamıyla ayvayı yersin ehliyetin yoksa. Kanunlar oldukça değişti bunu unutmayalım. Kesinlikle ehliyetsiz ana yollara çıkma, hemen ehliyet için bir sürücü kursuna yazıl ve motor kullansan bile ana yollardan uzak dur...
  • Ben yıllar önce kaza yapmıştım yayaya çarptım sigorta sayesinde yırttım ancak B ehliyetim vardı ruhsat sahibi olduğum için yinede ehliyet yetersizliğinden dolayı 600 TL yazdılar. Her türlü kaza ihtimaline karşı ehliyet şart.
  • ehliyetin yoksa her yönden kanun karşısında suçlusun.
  • İlk seferde 600 tl yedim 2. sefer yakalandım 1200 tl yedim mahkemeye çıkmadım ama sonuçta bu paraları ödedim birde üstüne a2 ehliyet aldım motosiklet 3500+600+1200 vergisi cartı curtu bana 6000 tl,ye geldi sonrada 2500 tl,ye satıp şahin aldım bir daha ehliyetsiz kullanmakmı yada ehliyetsiz birine araç vermekmi Allah korusun

Bunlara razıysan ehliyetsiz kullan şu an ehliyetsiz yakalanmanın cezası ne kadardır onuda bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin.K -- 4 Mayıs 2010; 16:19:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANIMI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kazaya sebebiyet verdiysen vay haline. Hapise kadar yolu var.
  • 600 15 gün içerisinde ödersen 400 geçen sene arkadaş yemişdi ceza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

Kazaya sebebiyet verdiysen vay haline. Hapise kadar yolu var.

+1 Allah Korusun birine çarparsan o zaman da yanarsın.
  • 2 sene ehliyetsiz motor kulandım trafik polislerinden trım tırım kaçtım piskolojim bozuldu ehliyetimi aldım motorun muayenesi yoktu polislerden kaçmaya devam ettim yakaladıklarında yalvar yakar zor kurtardım motorumu sonunda muayenesinide hallettim geçenlere trafik gene çevirdi plakanın yanlarındaki kesik yüzünden motoru bağlıyordu yalvar yakar zor kurtuldum :) gene trafikten kaçıyorum ne olcak benim halim bilmiyorum

• 6-7 ay önce arkadaşla yakalattık bi motoru bir arkadaştan emanet almıştık polisten kaçılacak gibi bi motor değildi o yüzden kaçamadk yakalandık kullanan arkadaşımdı 600 tl ceza yedi motorda plaka ya yoktu şahi numarası da kazınmıştı(tabi bizim haberimiz yok) nese 600 ceza yedi arkadaş 2 gün snra ödedi indirim sayesinde 400 ödedi.. motoru çektiler tabi motoru ordan almak için şasi numarası ve plaka gerekli bizde motoru orda bıraktk. sahibine parasını verdik.. öle vahim bi durum bn şu anda da her gün ehliyetsiz çıkıyorum benimki mecburi ve ana yollardan uzak duruyorum ve bi ben batmanda kalıyorum burda pek karışmaz polisler motorlara çünkü plakasız motorla plakalılardan daha çok..normalde yakalattığımz motora da karışmazlardı ama polise chooper motorla makas atınca onlar da yakaladılar.. :)) ama ehliyetsiz çıkma derim yani vereceğin 400 tl ile git ehliyet al ömrün boyunca kullan daha iyi.. yok illa çıkacam diorsan ana yollara çıkma elinden geldikçe ara sokaklardan gitmeye baq. ayrıca polis görünce heyecan yapma yanlarında dikkatli dikkatli geç karışmazlar:)) ama ehliyet al derim..

• ehliyetsiz motor kullanip, bunun hakkinda taktikler verip, tuyme konusunda tartisanlar.. umarim ve insallah motorunuzu elinden alirlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

ehliyetsiz motor kullanip, bunun hakkinda taktikler verip, tuyme konusunda tartisanlar.. umarim ve insallah motorunuzu elinden alirlar..

Hocam herkes ehliyetsiz çıkma demiş, sen bir şeyler gördün de benim mi gözümden kaçtı..
  • geçen yaz yedim bende işe giderken rutin kontrole takıldım.

motorun herşeyi tamdı. kaskım vardı sinyaller egzost,muane sigorta vergi herşey vardı. ancak ehliyetim yoktu.

hiç yalvarıp yakarmadım rutin kontrol kaçarım yoktu.. hiçbirşey demedim yanımda ağlayıp zırlayan birisi vardı
    polis döndü bana hayırdır sustun filan dedi ne dememi bekliyorsunuz teşekkürmü ediyim.. görevinizi yapıyorsunuz yapacak birşey yok dedim
    valla kardeş aylık kotamızı dolduruyoruz keyfimizden yazmıyoruz filan dedi eyv dedim ehliyet neden almıyorsun yaşında tutuyor dedi ( işe gidiyordum öğrenciyim,ay sonu maaşımla alacaktım) alıcaktım ay sonu çalışıyorum dedim ehliyetin parasını devlete vericem işe geç kaldığım için aldım motoru zaten ayın sonuna gelmişim biyerim kaşınmıyor ceza yiyim diye gezeyim dedim bak sana güzellik yapıcam motoru bağlamıycam dedim ehliyetli birisini getir dedi yoldan çalıştığım yerin paketcilerinde birisi geçti ona teslim ettirdim

ruhsat annemin adınaydı.
    ruhsat sahibine yazmadı
    motoru bağlamadı
    eve yazı gelmeden gittim ödedim normalde 600tl idi 450 tl verdim çıktım 1 ay yatırdım motoru garajda ehliyetimide aldım şimdi keyfim yerinde yardırıyorum tın tın geziyorum ama hala psikolojik olsa gerek polis gördümmü tüyesim geliyor :D

• Ehliyetini al rahat rahat motorun zevkini çıkar
  • bende scooter alacam ama ehliyet yok
  • 2, el bir motor satın aldım ancak motorun satışını almadan kağıtlarını kaybettim (temiz kağıdı vs,) bu kağıtları çıkarmak için ne yapmalıyım,motor urfadan bir ajans'tan alınmış (plaka yok) acil yardım gerekli
  • ev ile okul arası uzak olduğundan motor aldırdım.motorla gidip geliyorum.11.sınıfım.bu sezonu yakalanmadan bitirdim sayılır.ama çok korkuyorum :D benim de psikolojimi bozdu bu iş.

geçenlerde çarşıya bisikletle çıkmıştım.polis gördüm. nereye kaçıcağımı şaşırdım.bisikletle bi cayırıyom :D. kendi kendime gülmekten kırıldım sonra.
  • beyler ben k.maraşta pizzacıda servis elemanı olarak çalışıyorum 2 gün önce ceza yedim ehliye kask yok .Üzerime kayıtlı bir mülk de yok bu cezayı ödemesem ne olur ya da af çıkar mı lütfen yardım edin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.