Şimdi Ara

Ehliyetsiz Sürücünün Neden Olduğu Hasarı Sigorta mı Karşılar Kasko mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Zaten tahmini yazmış exper , Servisin liste fiyatını bekliyorlar kesin sonuç için 15000₺ filan olursa araç perte ayrılır zaten ederi ne ki :)

Bu değer kaybı davasını kazayı yapan sürücüye mi yoksa ruhsat sahibine karşı mı açıcam? Bi de bu işi benim kaskom halletmiyor mu benim mi açmam gerek davayı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • befazi kullanıcısına yanıt
    Davayı sizin açmanız gerekiyor. Kasko kendi masrafları için ehliyetsiz sürücünün peşine düşer.

Normal şartlarda kusur oranına bakılıp karşı tarafın sigorta sirketinden önce sizin tuttuğunuz eksperin raporuna göre değer kaybi istenir. Sigorta şirketleri genelde ilk etapta bu parayı vermek istemez ve siz sigorta tahkim komisyonuna başvurursunuz ve onlar karşı tarafın sigorta şirketinden parayi tahsil edip size öderler. Bu işlemler ehliyetsiz bir sürücü üzerinden nasıl yürür orasını tam kestiremiyorum.

Bence siz hiç uğraşmayin bunlarla. Bu işi önceden yapmış bir avukata vekalet verin. Hepsi hepsi 75 liraya noterden vekalet vereceksiniz. Devamında eksper ve dava için 600-700 lira para harcarsiniz. En fazla 1 yıl içerisinde bütün masraflarınızi geri alırsiniz. Ben oyle yaptim. Şu an dava asamasındayız. Bu aralae avukatların en sevdiği iş bu

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    O zaman arabanın pert olması benim için daha güzel bir çözüm 1 yıl uzun bir süre. Pert olmuş olsa direk kaskodan paramı alır yoluma devam ederim dava filan uğraşmam.
    Sizinde başınıza benzer bir olay geldi galiba hocam dava filan uğraştığınıza göre
  • Evet bende yaşadım benzer bir olay ama tabi ehliyetli bir kişiydi. Karşı taraf %100 kusurlu çıktı ve bende değer kaybı davası açtım vekalet verdiğim bir avukat aracılığıyla. Bilirkişi 5000 lira değer kaybı verdi aracıma. Avukat tahmini yarısını alırız diyor. Bakalim hayırlısı artık.

• Bir inceleyin.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96462864&p=1

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam araç pert olmaz da tamir olursa bana dava yolu görünüyor gibi duruyor. Yardımlarınız için çok sağolun...
    Bir şey değil, siz yine de konuya vakıf bir sigortacıyla detaylı konuşun.
  • Değer kaybı için illa dava Şart değil.
    Önce karşı Tarafın sigortasından talep edin hayır derlerse dava açın.
    Verdikleri rakamı beğenmezseniz tahkime gidin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dec_chaos D kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi olur da mahkeme filan uğraşılmaz. Ehliyetsiz olması kuşkulandırıyor sigorta şirketi üstlenmez gibi geliyor ama denemekte fayda var.
    tecrübeyle sabittir..
    Yol Yöntem budur..
    4300 TL hasar sonrası Anadolu sigorta ile anlaştık ve yaklaşık Onbeş gün içinde yaklaşık 2000 TL değer kaybı tazmin edildi hesabıma..

Ehliyetsiz sürücünün neden olduğu bi değer kaybı ama bu, sizinkide mi böyle olmuştu ?

Ne farkeder ki. Ehliyetsizlik sürücüyü tamamen haksız bırakıyor bu durumda. Sigorta şirketi öyle yada böyle o sürücüden hem kaskonuza ödeyeceği tamir vs. Masraflarını hem de diğer tazminatları alacaktır..
    Ayrıca Sigorta arabaya ait sürücüye değil..
    Siz karşı Tarafın sigortasından talep edin..
    Büyük ihtimal sorunsuz ödeyeceklerdir..
    Ödemezlerse Dava yolu her zaman açık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 20 Nisan 2016; 0:18:59 >
  • Bu arabada 7000 bilemedin 8000 hasar var.
    Değer kaybı olarak 3000 makul olacaktır..

Anladım hocam dediğiniz doğru, zaten sigortanın amacının mağdurun mağduriyetini gidermek olduğunu biliyorum. Dediğiniz gibi yapacağım durum netleşsin burdan da arkadaşları bilgilendireceğim. Sizde çok sağolun bilgilendirmeniz için bizde yaşaya yaşaya tecrübe edinicez artık

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.