Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar. Bi kaç gün önce 2010 Model Doblo aracımlar bir kaza geçirdim. Çok şükür sağlıksal bir sıkıntım yok.
Hemen kazaya geçicek olursam kavşak geçisi sırasında geçirdim kazayı. Bana çarpan araç kavşaklarda geçiş önceliğine uymadı ve kaza gerçekleşti. Bana çarpan sürücü ehliyetsiz ve kaza raporunda %100 kusurlu gösterilmiş durumda. Aracımın kaskosu ve sigortası tam surumda aynı zamanda bana çarpan aracında kaskosu ve sigortası bulunmaktadır.
Önemli olan nokta bana çarpan sürücü ehliyetsiz olduğundan bende oluşan hasarı karşı tarafın kaskosu mu öder sigortası mı ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Sizin hasarınızı karşı tarafın trafik sigortası öder,onun aracı ehliyet sahibi olmayan biri kullandığı için kaskosu karşılamaz,cebinden yaptırır.
emreoztan354
kullanıcısına yanıt
Sağolun hocam, araç pert olabilir inşallah karşı tarafın sigortası yamuk yapmaz yoksa şahıstan almak zorunda kalabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: befazi
Sağolun hocam, araç pert olabilir inşallah karşı tarafın sigortası yamuk yapmaz yoksa şahıstan almak zorunda kalabilirim.
ne alaka. senin kaskon zaten senin yerine herşeyi halledecek. kimden alması gerekiyorsa ondan alacak parayı. ama bu araç pert filan olmaz hava yastığı açılmamışsa.
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
quote:
ne alaka. senin kaskon zaten senin yerine herşeyi halledecek. kimden alması gerekiyorsa ondan alacak parayı. ama bu araç pert filan olmaz hava yastığı açılmamışsa.
Alıntıları Göster
sen hem sigortadan hem kaskodan talepte bulun. onlar o sürücüyle ne yapacaklarına karar versinler.
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
quote:
Hava yastıkları çalıştı maalesef, daha serviste liste fiyatı çıkarmadıkları için pert mi tamir mi olacağı belli değil
kilicogluK
kullanıcısına yanıt
Kaskodan açtırdım dosyayı, kasko hallediyormuş işlemleri, karşı taraftan kimden alacaklarsa
quote:
Kaskodan açtırdım dosyayı, kasko hallediyormuş işlemleri, karşı taraftan kimden alacaklarsa
klasik donanımhaber sallama cevapları. Arkadaşım kaskon varsa ki görünen o var karşı tarafa rücu edecek .Karşı tarafın trafik sigortası yada kaskosu hiçbir ödeme yapmaz. Allahtan kaskon var yoksa başın derde girmişti.
airarmadaA
kullanıcısına yanıt
Yanlış anlamadıysam kasko benim zararımı kendisi karşıladıktan sonra, kendi zararını karşı taraftan karşılayacak.
quote:
Yanlış anlamadıysam kasko benim zararımı kendisi karşıladıktan sonra, kendi zararını karşı taraftan karşılayacak.
size vuran kişinin ehliyeti hiç mi yok , yoksa el mi konulmuş?
Spirited
kullanıcısına yanıt
Henüz 18 yaşında ehliyeti yok, herhangi bir el koyulma durumu yok yani
quote:
Henüz 18 yaşında ehliyeti yok, herhangi bir el koyulma durumu yok yani
gecmis olsun.
ancak pert olacak gibi bir hasar gozukmuyor fotoda. ayrica pert olmazsa deger kaybi davasi acin. sonucta siradan bir kaza degil.
befazi
kullanıcısına yanıt
geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Spirited
geçmiş olsun.
hocam sizin aracın kaskosu sizin aracı yapar , sonrasında parasını karşı tarafın sigortasından alır, karşı tarafın sigortası da ehliyetsiz olduğu için kişiden parayı alır
Jeopol
kullanıcısına yanıt
Servisin vereceği liste fiyatına göre belli olacakmış, pert diye düşünmemim sebebi hava yastığı filan açıldı masraf çok çıkarsa eğer uğraşmazlar pert ederler heralde.
Spirited
kullanıcısına yanıt
Çok sağolun hocam
hayrul52
kullanıcısına yanıt
Anladım hocam çok sağolun. Ayrıca misal araba tamir olursa eğer aracımın değer kaybı için nasıl bir yol izlemem gerek acaba ?
Kasko bu işi halleder sonra ehliyetsiz sürücüye rücu ederler. Karşı taraftaki eleman hem sizin hem de kendi aracının masrafını cepten ödemek zorunda kalır ama o sonraki iş. Her türlü değer kaybı davası açmanız lazım. Çok kolay hir işlem. Avukatin birine vekalet vereceksiniz sadece. Kaskonuz olmasaydı işiniz çok zordu.
bahamanB
kullanıcısına yanıt
Eyvallah hocam experle konuştum bugün dün araca bakmış tahminen 7500₺ yazmış bu şekilde olursa pert olmayacak heralde.
befazi
kullanıcısına yanıt
7500 az bence. Sadece hava yaatiklarina 7-8 yazıyorlar Değer kaybı davasi sonucu bu miktarın yarısı kadarını sigorta şirketindrn alırsınız diyeceğim ama ehliyetsiz sürücü olduğu için orada da çarşı karışır. Kaza yaptığınız vatandaşa söyleyin kenara bir 20 bin ayırsın