Öncüllerde neler vardı Bir de hangisine kuram hangisine kanun diyordu öncüllerde haırlayanınız var mı?
newton için kuram, einstein için kanun diyordu ve tam tersi olması gerektiğinden yanlıştı sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: mr.p
newton için kuram, einstein için kanun diyordu ve tam tersi olması gerektiğinden yanlıştı sanırım
yalnız 2 yaptım ama emin değilim.Ne güzel sorular varken salak salak şeyler sordular.Fizikten başka her şeye benziyordu sorular
quote:
Orijinalden alıntı: V For Vendetta
yalnız 2 yaptım ama emin değilim.Ne güzel sorular varken salak salak şeyler sordular.Fizikten başka her şeye benziyordu sorular
Alıntıları Göster
2 ve 3 yaptım. o an psikolojim çok kötüydü ne yaptığımı bilmiyordum
Ben de 2-3 yaptım herkes feni kolay lokma sanmış ama çok canlar yakacak İkilemde bırakan çok soru vardı
quote:
Orijinalden alıntı: Emanes
Ben de 2-3 yaptım herkes feni kolay lokma sanmış ama çok canlar yakacak İkilemde bırakan çok soru vardı
bende 2 ve 3 yaptıma ma yalnız 2 olacak sanırım çünkü einstein ın kanunu bile yok
Yalniz 2
3. Sikta tam tersi olsa dogruydu sanirim
Yalnız 2 idi beyler.
Soruya göre düşünmek gerekiyor kuramlar deneysel kanunlar matematikseldir
quote:
Orijinalden alıntı: nexusnitro
Einsteina kanun diyordu diye hatırlıyorum ben öyleyse doğru oluyor ya :(???
quote:
quote:
soruyu fizik hocamiza sorduk newtonla einstein in tam tersi olacakmis yanliz2 dedi
quote:
Orijinalden alıntı: Gauas_1001
quote:
quote:
soruyu fizik hocamiza sorduk newtonla einstein in tam tersi olacakmis yanliz2 dedi
Sadece bu bilgilere bakilarak diyordu orda diye hatirliyorum. Yoksa normal olarak Newtonun kanunlari Einsteinin kuramlari vardir. Ama sadece oraya bakarak bu sonuca varamayiz. Newton deney Einstein Matematik demis yani 3.onculu destekliyor. Matematik kanundur. Deney kuramdir.
Ayni karisiklik Felsefede Aristo sorusundada var. Aristo kendisi deist fakat parcadaki bilgiler panteizmi acikliyor.
Kendimiz disardan bilgilerimizi katiyoruz Osymde bunun tam tersini istiyor sadece orda ne yaziyosa o.
bende ilk soruydu lan bide o bütün hevesim gitti o soru yüzünden
Bilimde kuram bir olgunun gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: eagac
quote:
Orijinalden alıntı: Gauas_1001
quote:
quote:
Sadece bu bilgilere bakilarak diyordu orda diye hatirliyorum. Yoksa normal olarak Newtonun kanunlari Einsteinin kuramlari vardir. Ama sadece oraya bakarak bu sonuca varamayiz. Newton deney Einstein Matematik demis yani 3.onculu destekliyor. Matematik kanundur. Deney kuramdir.
Ayni karisiklik Felsefede Aristo sorusundada var. Aristo kendisi deist fakat parcadaki bilgiler panteizmi acikliyor.
Kendimiz disardan bilgilerimizi katiyoruz Osymde bunun tam tersini istiyor sadece orda ne yaziyosa o.