Şimdi Ara

Einstein Newton Sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Einstein kuram hatta özel görelilik kuramı genel görelilik kuramı newton ise yasalarla ilgilenmiş newton yasaları diye bir olay var senin şıkda tam tersini demiş einstein kanun newton ise kuramcı demiş tam tersi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenKedi

Einstein kuram hatta özel görelilik kuramı genel görelilik kuramı newton ise yasalarla ilgilenmiş newton yasaları diye bir olay var senin şıkda tam tersini demiş einstein kanun newton ise kuramcı demiş tam tersi olacak

Tabi hocam dediginizde sonuna kadar haklisiniz fakat soruda sadece bu bilgilere bakilarak diyordu yani siz kendi bilginizi katiyorsunuz isin icine. Eger orda Einstein ve Newton demese baska bilmedigimiz iki bilim adamini soylese yine yorumunuz ayni yonde mi olacakti. Sadece bu sorudan Einsteinin gorelilik gibi kuramlarini ya da Newtonun yasalarini nasil bileceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • einstein sorusunun cevabı 2 ve 3 rahat ol sorular açıklanınca dedi dersin
  • Bilmezsek nasil 3 onerme dogru oluyr o zaman

• Gençler cevap yalnız 2 . Hocaya sorduk. Orda öyle yorum yapamıyormuşuz. Ve ayrıca 3'deki yorum yapsak bile yanlışmış.
  • Soruda ust kisimda yazan bilgiye gore 3.oncul cikarilabiliyor.

• Sorunun tamamini hocaniza nasil gosterdiniz sizin anlayip hocaya soylediginizle sorunun kendi kurgusu farkli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagac

quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenKedi

Einstein kuram hatta özel görelilik kuramı genel görelilik kuramı newton ise yasalarla ilgilenmiş newton yasaları diye bir olay var senin şıkda tam tersini demiş einstein kanun newton ise kuramcı demiş tam tersi olacak

Tabi hocam dediginizde sonuna kadar haklisiniz fakat soruda sadece bu bilgilere bakilarak diyordu yani siz kendi bilginizi katiyorsunuz isin icine. Eger orda Einstein ve Newton demese baska bilmedigimiz iki bilim adamini soylese yine yorumunuz ayni yonde mi olacakti. Sadece bu sorudan Einsteinin gorelilik gibi kuramlarini ya da Newtonun yasalarini nasil bileceksiniz.

Soruda kesinlikle yalnizca bu bilgilere bakilirdi demiyordu. O baska bir soruydu. Eger oyle yaziyorsa 2 ve 3 olabilir

• Ben oyle hatirliyorum hocam birkac kisiye daha sormak lazim.

• Bilimsel bilgi sorusunda oyle diyordu bence. Hem einstein ve newtondan bahsederken diger soru gibi bir deneye falan degil. Cevap %90 yalniz 2 dir

• Yalnız 2 olacak bu sorunun cevabı kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagac

Sorunun tamamini hocaniza nasil gosterdiniz sizin anlayip hocaya soylediginizle sorunun kendi kurgusu farkli bence.

Bro zaten 3'te kastetdiği olay da yanlışmış. Arkadaşın biri baya düşünmüş soruya. Ordan ezberinde kalanı hocaya söyledi.
  • Neyse hocam yanlis yaptiysakta cokta onemli degil.

• meb 9.sınıf fizik kitabi sayfa 40 bilimsel teori gözlenen bir doğa olayıyla ilgili genellemelerin açıklamasıdır.aynı sayfanın devamında hareketle ilgili çalışmalarıyla kendini bilim düntasına kanıtlayan newton ın hareketle ilgili bilinen 3 temel yasayı açıkladıktan sonra hayatının geri kalanını bu konuyla ilgili, en az 1 teori geliştirmek için harcadiğını fakat bunda başarılı olamadığını biliyor musunuz? 2 3 olamaz diyenlere gelsin
  • hala yalnız 2 mi
  • 2-3 bence de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdakilere göre dedi diye hatırlıyorum..yukarıdakile göre demezse zaten 3. Öncül yanlış,yukarıdakilere göre dediğine göre yine o çıkmıyo kuram veya kanunla ilgili destekler bi nitelik vermemiş ben böyle düşündüm..

• Bazi arkadaslar sadece bu bilgilere bakilarak demiyordu ali mehmetli soruyla karistiriyosunuz diyor zaten bende suphelenmeye basladim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana_96

meb 9.sınıf fizik kitabi sayfa 40 bilimsel teori gözlenen bir doğa olayıyla ilgili genellemelerin açıklamasıdır.aynı sayfanın devamında hareketle ilgili çalışmalarıyla kendini bilim düntasına kanıtlayan newton ın hareketle ilgili bilinen 3 temel yasayı açıkladıktan sonra hayatının geri kalanını bu konuyla ilgili, en az 1 teori geliştirmek için harcadiğını fakat bunda başarılı olamadığını biliyor musunuz? 2 3 olamaz diyenlere gelsin

Kardesim guzel yerden yakalamissin. Bende 3.onculu bi turlu ispatlayamamistim.

• soruyu hocamıza sordum 2-3 kesin cevapmış
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.