Şimdi Ara

Eisa 2008-2009 Ödülleri belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Siz bir kalem aynen geçiniz EISA yı!

Sn.Prof ta yazmış 2 tane Hollandalı varmış diye!

EISA için bir dolu yabancı site/yorum okursanız ne olduğunu anlrsınız,dolayısıyla zaten Avrupalı bile cevabını güzel
    veriyor özellikle artık Phil TV le riçin

9803 te aynen "butik" ürün gibi kalır!
    9x seriside zaten hemen hemen öyle!
    Sadece Avrupada,ya Phil hastası yada enayisi veya yanlışıkla 9x serisi alan çıkar,aklı başında adam almaz bunları,
    alsa zaten bütün dünyada satarlardı ürünlerini,kala kala bir tek Avrupa kaldı,o da çok yakında bitiyor!

Bir arkadaş Phil aldım geri verip Samy/Sony ile değiştirmek istiyormuş,aynen kardeşim ver Phil i geri Sony al,
    bu kafana yatmazsa Samy al veya benim gibi Tosh al!

-------
    RGB_LED bana göre biraz kapalı kutu,çünkü Samy F96 ile yeterince sağlıklı deneyimler/yorumlar v.s yaşanmadı,kaldıki
    artık uyanmış bulunan tüketici>>fiyat-performans ürünlerine bakmaktadır,bugün fahiş fiyattan paneli al,iyi güzelde bu paneller
    bizi ancak 2-3 sene idare ya eder-ya etmez,kerizmi insanlar örneğin Phil 9x serisini şak diye para bassında alsın????
    Pio lar ne oldu,yaw 5 ay önce TR de 4/5 serisi Pio ların fiyatı felaket pahalı idi!6 ayda tepetaklak geri geldi!
    Uyanıklar malı çok az getirerek vaziyeti idare ediyorlar!ama ana üretici için bu yeterli değil,çünkü çok satması gerekiyor!

Phil bir kere Sony ile bu alemde asla boy ölçüşemez!
    X45x sadece(USA v.XBR8== USA/Japonya da satar ve "kapalı gişe oynar" gerisi yine teferuat!!!
    Herkes bunu bekliyor ama kimsenin aklına Phil gelmiyor(kaldıki çoğu adını bile bilmiyor,bu pazarlarda)

XBR8(X45x serisi) çıkınca görürsünüz,nasıl panel efsanesi olduğunu,diğeri ise her sene EISA ile oynuyor

Kaldıki sırada Sharp,Samy,Tosh var!!

Bu arada yine palavra RGB-LED lerin CR lerine sakın inanmayınız!
    Samy F96>>500.000;1 ama testte 180.000;1 çıktı(-/+%10 marjlı olarak) yaw 500.000 nerede 180.000 nerede
    Şimdi birileri yine uçuyor 1Milyon/2Milyon lara çıktılar,ulen bu kadar sallamayı acaba birileri yiyormu pek merak ediyorum

Şimdi LED lerde milyon ve çok yakında milyar CR ler görürseniz sakın şaşırmayın lütfen

--------
    Konu EISA ama hikaye olduğunu bir kere daha yazıyorum,bunların işleri 5/6 sene önce bitmişti,siz boşverin EISA notları ile panel almayı!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: joven

sony lcd tv ler x serisi hariç belki birazda w serisi diğer serileri ele alınacak tv ler değildir vasat yada vasatın altında ürünlerdir

Sn.Joven

Bütün ana üreticiler(Pio hariç),daima modellerini Giriş/Orta/Üst seviye olarak çıkarırlar!
    Bu panel işi başladığı günden beri böyle geldi ve böyle devam ediyor vede devam edecektir!!!

Dolayısıyla buradan Sony yi ele alırsak,bugün ve geçmişte panel işinde hiç bir zaman "vasat-altı"(kaldıki böyle bir terim/tanımlama ve sınıflama
    panel işinde söz konusu değildir,heleki Kore/Japon mallarında!!!)

Vasat lafıda zaten Sony için özellikle son 3 senedir asla söz konusu değildir!
    Zaten Sony o kadar kötüki,onun için dünyada yani global pazarda ilk 2 sırada Samy ve Sony vardır
    Herkes ucuz olduğu,kaldıki ne Samy nede Sony ucuzda değildir! bu iki markayı almıyor,çoğu modelleride zaten fiyat-performans ürünü bile değildir,
    sadece şimdilerde eski nesil TV lerin fiyatları düştüğü için bugünlerde çok ucuz rakamlara gelmiştir!

Ayrıca Üst seviye dediğimiz modellerde genelde her üreticide 1 model olur,3-5 model olmaz!!!
    Bugün W4x serisini,belki çoğu insan bilmiyor ama bu seri>>Giriş-Seviye" modeldir

2007/2008 model olarak,son 2 yılı ele alsak bile,giriş seviye panellerin bile oldukça iyi yerde olduğunu görmekteyiz,tek-tek model bazında ele alsak
    bir çok,modeli,oldukça üst seviyelerde görebiliriz+

Sadece 32D3500 bile buna delildir,buda Girş-Seviyedir ayrıca>>dünyada kabul edilmiş en iyi 32" dir 720p panellerde!
    X/W serisi ha keza...

Selamlar

• eskiden crt tv lerde sony philips başbaşa giderdi ama panel işinde sony aldı başını gitti phil dükkanı kapatmamak için uğraşırken sony yeni modellerle göz doldurmaya başladı bile.şimdi philipse eisa ödül verdi tamam ama bu tv nin fiyatı 10.000 ytlden aşağı satılmaz o yüzden benim için phil pek bir anlam ifade etmiyor artık zaten kuromu almadan önceden phile hiç balmazdım bile fiyatları yüzünden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

eskiden crt tv lerde sony philips başbaşa giderdi ama panel işinde sony aldı başını gitti phil dükkanı kapatmamak için uğraşırken sony yeni modellerle göz doldurmaya başladı bile.şimdi philipse eisa ödül verdi tamam ama bu tv nin fiyatı 10.000 ytlden aşağı satılmaz o yüzden benim için phil pek bir anlam ifade etmiyor artık zaten kuromu almadan önceden phile hiç balmazdım bile fiyatları yüzünden.

kuro'nun hangi modelini alacaksın dostum ?

birde ib gibi uygun satan yer varmı pio'ları ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

eskiden crt tv lerde sony philips başbaşa giderdi ama panel işinde sony aldı başını gitti phil dükkanı kapatmamak için uğraşırken sony yeni modellerle göz doldurmaya başladı bile.şimdi philipse eisa ödül verdi tamam ama bu tv nin fiyatı 10.000 ytlden aşağı satılmaz o yüzden benim için phil pek bir anlam ifade etmiyor artık zaten kuromu almadan önceden phile hiç balmazdım bile fiyatları yüzünden.

kuro'nun hangi modelini alacaksın dostum ?

birde ib gibi uygun satan yer varmı pio'ları ???

ben aldım dostum tv mi 2 aydır kullanıyorum 4280 xa modelini aldım.şu anda mediamarkette 2770 ytl gibi bir fiyatı var.ib de pioneer yok bu arada.

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sadece 32D3500 bile buna delildir,buda Girş-Seviyedir ayrıca>>dünyada kabul edilmiş en iyi 32" dir 720p panellerde!
    X/W serisi ha keza...

Selamlar

Merhaba

Sanırım 32D3000 olucak dediğiniz 3500ün 32" modelini hiç duymadım ya da ben bilmiyor olabilirim??
  • quote:

sony lcd tv ler x serisi hariç belki birazda w serisi diğer serileri ele alınacak tv ler değildir vasat yada vasatın altında ürünlerdir

Sn. Joven,

Philips kullanıcısı olabilirsiniz, belki de imzanızdaki tv'ye verdiğinizi para yüzünden kabullenemiyorsunuz ama biraz lcd'den anlayan insanlar için bu ifadeler gerçekten çok komik
  • sevgili joven,
    forumda üzülerek bazı arkadaşların 10 bit panel teknolojisi küçümsediğini yada dikkate almadığını görüyorum. W serisi de dahil olmak üzere sony'de şimdilik 2 seri X ve Wserisi 10 bit panel olarak çıkıyor.
    Henüz Philips, 42'' rekor fiyatlarla 9.000YTL ile piyasaya sürülen aurea'sın da ve 9 serisi dahil olmak üzere bu teknolojiye geçebilmiş değil. Biliyorsunuz her üst teknolojinin bir maliyeti vardır. Şu an 10 bit paneli nerede aktive edeceğim diye düşünenler olması normaldır. Kaldı ki henüz bazı arkadaşlarımız Full HD yi bile gereksiz görürken !!!

Bugün Sony'nin giriş modeli dediği TV, D3500 serisidir ve en öenmlisi bu tv Full HD dir. Sony'nin 40'' ve sonrasında full HD den düşük bir serisi yoktur. Philips ise 5322 lerle hala daha insanlara Hd ready leri pompalamaya devam etmektedir. Samsung'da da, LG'de de , Panasonic'de de hala daha giriş modelleri hd ready dir. Bu açıdan baktığınızda bile görüntü kalitesine hangi firmanın daha fazla önem verdiğini, hangi firmanın başlangıç dediği modeli daha yukarı seviyelerden başlattığını ıskalamamış oluruz.

ayrıca başka bir topic de 10 bit- 17 bit konuları hakkında bir yazı yazdım. bildiğiniz tanıdığınız biri varsa Philips de sorarmısınız ?

quote:

• Philips 9903
    5bin mi olur 10 bin mi bilemem ama 10bit panel buyrun.
  • selam mokinto,
    verdiğiniz link dışında başka bilgi bulamadım. Philips kendi sitesinde şimdilik duyurmamış 9803 olarak ise var. Kontrast değerlerinde samsung'un abartı ünvanını misliyle ele geçireceği kesin. 10bit bu modelde belirtilmemiş. 9903 de olabilir. sizin verdiğiniz link de 9903 için Eylül ayı olarak belirtiliyor. dolayısıyla yazdıklarım şu an için geçerliliğini koruyan bilgilerdir. Bu model 2.999EU olarak belirtiliyor.Almanya sitesinde.

Bildformat Breitbild
    Helligkeit 500 cd/m²
    Dynamischer Bildschirmkontrast 2.000.000:1
    Reaktionszeit (normal) 2 (BEW Äquiv.) ms
    Betrachtungswinkel 176º (H) / 176º (V)
    Bildschirmgröße diagonal (Zoll) 42 Zoll
    Bildschirmgröße diagonal (cm) 107 cm
    Bildschirmtyp Full HD-LCD-Display, W-UXGA Act. Matrix , LED-Lux-Display
    Auflösung des Displays 1920 x 1080p
    Bild-Verbesserung Perfect Pixel HD Engine , Perfect Natural Motion , Perfekter Kontrast , Perfekte Farben , Anzeige mit breitem Farbspektrum , 3:2- bis 2:2-Bewegungs-Pulldown , 3D-Kammfilter , Active Control + Lichtsensor , 100 Hz Clear LCD , Jagged Line Suppression , Progressiver Scan , 1080p bei 24/25/30 Hz , 1080p bei 50/60 Hz , LED-Hintergrundlicht mit lokaler Dimm-Funktion , Segmentiertes LED-Hintergrundlicht
    Bildschirmoptimierung Nicht reflektierender Bildschirm
    Farboptimierung 2250 Billionen Farben 17-Bit RGB

Ambilight
    Ambilight-Funktionen Ambilight Spectra 2 , Lounge-Beleuchtungsmodus
    Dimm-Funktion Manuell und über Lichtsensor
    Ambilight-Beleuchtungssystem Breites LED-Farbspektrum

Unterstützte Display-Auflösung
    Computerformate 640 x 480, 60 Hz , 800 x 600, 60 Hz , 1024 x 768, 60 Hz , 1280 x 768, 60 Hz , 1360 x 768, 60 Hz , 1920 x 1080i, 60 Hz , 1920 x 1080p, 60 Hz
    Videoformate 480i, 60 Hz , 480p, 60 Hz , 576i, 50 Hz , 576p, 50 Hz , 720p, 50, 60 Hz , 1080i, 50, 60 Hz , 1080p, 50 Hz, 60 Hz , 1080p, 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz

Sound
    Sinus-Ausgangsleistung (RMS) 2 x 15 W
    Verbesserung der Soundqualität Automatische Lautstärkeeinstellung , Digitale Signalverarbeitung , Dynamic Bass Enhancement , Grafik-Equalizer , Smart Sound
    Soundsystem Virtual Dolby Digital , BBE

quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

Philips 9903
    5bin mi olur 10 bin mi bilemem ama 10bit panel buyrun.

• quote:

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

quote:

Orjinalden alıntı: albani

X/W serisi ha keza...

Selamlar

Merhaba

Sanırım 32D3000 olucak dediğiniz 3500ün 32" modelini hiç duymadım ya da ben bilmiyor olabilirim??

Evet 32D3000 olacaktır+
    Bu model Pany LDX7/70 serisi ile birlikte,dünyadaki en iyi 720p paneldir(32" kategorisinde)

Ama toplam renk kalitesi ve diğer bazı uygulamarladna dolayı bana göre en iyisi Pany LDX serisidir!!!
    "Buzzing" sorunu bu paneli 2.sıraya çekmiştir!
    İyiden öte çok çok iyi bir paneldir,notu 9/10 dur(dikkatinizi çekerim)!!! halbuki yeni 2008 model Pany LXD85 ise 8/10 not alabilmiştir+
    Siyah çok iyi değildir(IPSalpha modül dolayısıyla),Sony de daha iyidir!
    Renk/Resim Pany de çok iyidir+

Bu ikisi haricinde birde Phil in model no.sunu unuttuğum en üst seriden bir panel vardır+

Bunlar en iyi 32" 720p modellerdir++

Selamlar

• Mümkündür. Lcd Compare benim ve bir çok kişinin yeni panel duyurularını takip ettiği bir site. Genel olarak verilen bilgileri daha sonradan da ürün özelliklerinde görebiliyoruz .
    Belki panel 10 bit olarak çıkmaz ve bilgi yanlış olarak kalır ama zaten önemli olan bizim gözlem yeteneklerimizin fiyatı belirleyen teknik özelliklerde uyumluluğudur. Tabiki yanlış anlaşılmasın benim gözüm 10 bit ile 8 bit arasını ayırt eder etmez demek istemiyorum ama şu var Joven arkadaşımız gibi 9632 alma kararı aldığım bir arifede samsung 40m87 almışdım.Tv ile zaman geçirdikce bir takım şeyleri hem farkediyorsunuz hem alışıyorsunuz.(Klasik Lcd sorunları benimde bazı yayınlarda başıma geldi).
    Samsung çıkıp şu kadar kontrast oranı belirtiyor e işde gerçek testler görünen görüntü derken o değerler bir fos çıkıyor. Yok Philips 3 ms tepki süresi derken yada pixel plus hd derken bakıyorsunuz e iyide fark nerede diyorsunuz. Sadece bir gün 52 x3500 ü görmüşdüm ondada animasyon vardı evet evimde olsun istedim o tv yi ama yani kabul edelim işde x3500 devrini doldurdu 10 bit panel piyasadan geçdi ama bunu çatır çatır farkedebileceğimiz 10 bit panel şöyleydi diye bir örnek en azından bu forumda okumadım.
    Başa dönersek Eisa kesinlikle Philipsi seviyor buna eminim ama Sony nin sunduğu teknoloji farkının! 1000 euro daha fazla edip etmeyeceği ve bunu işde budur diye bizim gözlemleyip gözlemleyemeyeceğimiz de tartışılır.
    Ha bu arada samsung en iyisi yorumu oluşmasın bu arada. Sd yayınlarda hayaletlerimle beraber mutluyuz.

• Listede Sony neden yok? X serisi ile yer alması lazımdı.
  • selam mokinto,
    yazdıklarınızda birçok haklılık payınız var. şu bir gerçek ki hangi alanda olursa olsun, kalite artışları için basamak basamak ödenen farklar azımsanmayacak düzeydedir. öyleki giriş modeli bir ürün ile , en üst model arasında kimi zaman 2-3 misline varan fiyat farklarıyla karşılıyoruz. ancak unutmamalıyız ki onu geliştirmek için sarf edilen enerji de bir o kadar fazladır.
    son günlerde olimpiyat oyunlarını az çok herkes seyrediyordur. sporcuların 1 milisaniye fark ile kazandığı yarışları yada kırdığı rekorları da izliyorsunuzdur. işte o noktaya ulaşabilmenin inanılmaz bir çalışma gerektirdiğini çok iyi kavrıyorsunuz. bu açıdan bence ders niteliğinde olimpiyatlar.
    bu 10 bit farkını aslında şak diye anlayacağız ama elimizdeki imkanlar buna şimdilik izin vermiyor. ama bu da yaygınlaşacak. hatta 12 bit paneller de ileride konuşacağız sağ kalırsak. Çünkü hdmi 1.3 12 bit , ps3 12 bit destekleyebilen teknolojiler. demek ki 3-4 yıl içinde olacaklar şimdiden belli gibi. bunlar hep zaman meselesi. içeriği bulur da izlerseniz eminim farkı farkedersiniz. diyeceksiniz ki şu an yok. evet şu an sadece sony bu teknolojileri destekliyor kamerasıyla filan. ama tv bir günlük bir ürün değil. bakın bugün benim tv yi almak isteyen biri olsa satarım üste para koyar full hd alırım, hatta 10 bit alırım. ama işte değiştirmek o kadar kolay olmuyor.
    her neyse bunlar tabii ki herkesin kişisel tercihine giriyor. biz bilgi verelim. isteyen değerlendirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

Mümkündür. Lcd Compare benim ve bir çok kişinin yeni panel duyurularını takip ettiği bir site. Genel olarak verilen bilgileri daha sonradan da ürün özelliklerinde görebiliyoruz .
    Belki panel 10 bit olarak çıkmaz ve bilgi yanlış olarak kalır ama zaten önemli olan bizim gözlem yeteneklerimizin fiyatı belirleyen teknik özelliklerde uyumluluğudur. Tabiki yanlış anlaşılmasın benim gözüm 10 bit ile 8 bit arasını ayırt eder etmez demek istemiyorum ama şu var Joven arkadaşımız gibi 9632 alma kararı aldığım bir arifede samsung 40m87 almışdım.Tv ile zaman geçirdikce bir takım şeyleri hem farkediyorsunuz hem alışıyorsunuz.(Klasik Lcd sorunları benimde bazı yayınlarda başıma geldi).
    Samsung çıkıp şu kadar kontrast oranı belirtiyor e işde gerçek testler görünen görüntü derken o değerler bir fos çıkıyor. Yok Philips 3 ms tepki süresi derken yada pixel plus hd derken bakıyorsunuz e iyide fark nerede diyorsunuz. Sadece bir gün 52 x3500 ü görmüşdüm ondada animasyon vardı evet evimde olsun istedim o tv yi ama yani kabul edelim işde x3500 devrini doldurdu 10 bit panel piyasadan geçdi ama bunu çatır çatır farkedebileceğimiz 10 bit panel şöyleydi diye bir örnek en azından bu forumda okumadım.
    Başa dönersek Eisa kesinlikle Philipsi seviyor buna eminim ama Sony nin sunduğu teknoloji farkının! 1000 euro daha fazla edip etmeyeceği ve bunu işde budur diye bizim gözlemleyip gözlemleyemeyeceğimiz de tartışılır.
    Ha bu arada samsung en iyisi yorumu oluşmasın bu arada. Sd yayınlarda hayaletlerimle beraber mutluyuz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.