Şimdi Ara

Eisa 2008-2009 Ödülleri belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • European LCD-TV Panel Brand Philips Model 42PFL9803
    The new 42PFL9803 with Perfect Pixel HD Engine solves two of the most critical challenges in current LCD TV technology: black level and motion blur. Thanks to its genius LED backlight, featuring 2D Dimming control over 128 individual areas, the 42PFL9803’s black level can now compete with the best plasma-TV sets. The Clear LCD 100Hz technology, meanwhile, reproduces crystal-pure images that are also naturally fluid thanks to Philips’s extremely sophisticated motion compensation algorithm. The picture-sensitive Ambilight is another smart feature exclusive to Philips. Sound quality is better than average, but this does not compromise aesthetics: the loudspeakers are, in fact, invisible! Finally, this TV is all set for multimedia content thanks to its DLNA (Digital Living network Alliance) standard network connection.

European Plasma-TV Panel Pioneer Model KURO PDP-LX6090Description

The Pioneer PDP-LX6090 is a superb plasma TV whose advanced functions bring out the very best results from Blu-ray, DVD and standard TV signals. Thanks to an amazingly low black level - Pioneer calls it KURO - this set’s contrast ratio is sky-high. The result is an impression of immense depth and crisp detailing, the like of which have not been seen on a plasma-TV before. Professional users can tune to ISF standards, to view films exactly as their directors intended: 1080p/24 with correct colours and cinema-like movements at 72 frames per second. However, myriad other settings are equally accessible through a lavishly specified menu system. The final layer of optimization is a light sensor that automatically enhances the picture in response to individual room lighting conditions.

Best Value LCD-TV Panel Samsung Model LE40A557/577

Now here’s a pleasant surprise: this Samsung provides Full-HD LCD-TV at a price that previously would have purchased only an HD-Ready set. This brings High-Definition Blu-ray content, in its ‘native’ 1920x1080p resolution, within the reach of ordinary consumers - there is even an exciting 24p Real Movie Mode to provide a magical cinematic experience in domestic living rooms. The picture quality is really good, the contrast ratio is well above average and the response time is sufficiently swift to avoid viewing discomfort. With three HDMI-connections the Samsung LE40A557/577 is unequivocally a real bargain.

European Best Value Plasma-TV Panel Panasonic Model VIERA TH-46PZ85
    The first-ever 46-inch full HD plasma TV screen delivers not only big-screen impact but also excellent picture quality, thanks to Panasonic’s advanced V-Real 3 Pro image processing. Intelligent Frame Creation technology offers 900 lines of moving picture resolution, while the 24p Real Cinema function accommodates 24 frames-per-second sources. Plus there’s 100 Hz Double Scan to eliminate flickering, and the set delivers more vivid colouring from x.v. Colour gamut signals. Last but not least, the VIERA Link via 3 HDMI is a real convenience boost, permitting the set to control compatible companion products such as DVD and Blu-ray players, and home cinema systems. This plasma TV is outstanding for its price.

http://www.eisa.eu/eisa/awards/2008-2009

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 16 Ağustos 2008; 12:37:53 >

• neyse panasonicte varmıs arada nasıl olmaz dedim

European Best Value Plasma-TV

Panasonic

VIERA TH-46PZ85
  • sağol dostum
  • JVC nin projeksiyonda odul almasina sasirmadim..
  • Sonuncusunda açıklama panasonic e ait doğru ama başılık yanlış olmuş düzeltebilirseniz..........
  • samsung un 6 serisi girememiş bu klasmana. o kadar problem çıkartırsa normal bir durum.buda demek oluyor ki 5 serisinin performansı 6 serisine göre daha iyi. açıklamada Blu-Ray oynatıcılarda en doğal renkleri verme konusunda başarılı bulunmuş.fakat bu bir sürpriz olarak görülmüş açıklamanın başında bunu belirtiyor. Saygılar
  • Eisa konusunda daha önce başka bir topic de yazdıklarımı buraya eklesem mi bilemiyorum. acaba TV de Philips'in olmadığı bir Eisa seçimi olacak mı çok merak ediyorum. Eisa gibi saygın bir organizasyonun sonuçlarının birçoğu eleştirilmeye çok açık.

DH yi okuyanlar bence daha iyi seçimler yapabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

samsung un 6 serisi girememiş bu klasmana. o kadar problem çıkartırsa normal bir durum.buda demek oluyor ki 5 serisinin performansı 6 serisine göre daha iyi. açıklamada Blu-Ray oynatıcılarda en doğal renkleri verme konusunda başarılı bulunmuş.fakat bu bir sürpriz olarak görülmüş açıklamanın başında bunu belirtiyor. Saygılar

Samsung 5 serisi fiyat/performas oranına göre o ödülü almış. 6 serisi daha iyi ancak şimdilik pahallı. Tabi fiyatlar AB pazarına göre. Bizde farklılık gösterebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

Eisa konusunda daha önce başka bir topic de yazdıklarımı buraya eklesem mi bilemiyorum. acaba TV de Philips'in olmadığı bir Eisa seçimi olacak mı çok merak ediyorum. Eisa gibi saygın bir organizasyonun sonuçlarının birçoğu eleştirilmeye çok açık.

Geçen yıl ödül alan Philips 9732 gerçekten iyi bir televizyondu ve benim bir yakınıma almıştık. O kadar ki bazı standart yayınları HD mi SD mi anlayamıyorsun. Ancak fiyatı geçen yıl çok yüksekti. Philips ödül almış bu TV de de fiyatı muhtemelen yine çok yüksek tutacaktır.
  • philips in tv leri ile mukayese ederek sony almıştım. o yüzden iyi biliyorum. kötü olmamakla beraber bence ortalama görüntü kalitesine sahipler ve Eisa dışında Philips'e sahip çıkan başka hiçbir kurum yok.

Son 1 yılda sony başta olmak üzere diğer Japon ve Kore firmaları teknolojik olarak iyice fark attı LCD lerde. Bu arada Philips dünya pazarında LCD lerde diğer firmalar kadar ileri gidemedi son zamanlarda. sadece ambilight özelliği ile fark yaratıyor. Bu teknolojinin de hem astarı yüzünden pahalı, hem de faydası-zararı tartışılır olduğundan Philips'i bence aşağı çekiyor.
    Bence Philips Ambilight teknolojisini LED yapacağı yerde , daha önce LCD panelleri LED yapmaya çalışsaydı, yada Sony gibi 10 bit panel üzerine çalışsaydı, markası için daha iyi olurdu. Hele hele en pahalı modeli olan aurea , bence son derece ucuz bir dizayna sahipti. renkli ışıklar yayabilen kasası ucuz mika-plastik kullanılmış gibi görünüyordu, doğrusu özellikle bu tv yi dizayn olarak beğenen hiçbir arkadaşım olmadı şimdiye kadar.
    Tabii ki zevkler değişir. ama philips in bu konudaki ısrarı bence kendisine yarar getirmiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Alsancak2007

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077
    Eisa konusunda daha önce başka bir topic de yazdıklarımı buraya eklesem mi bilemiyorum. acaba TV de Philips'in olmadığı bir Eisa seçimi olacak mı çok merak ediyorum. Eisa gibi saygın bir organizasyonun sonuçlarının birçoğu eleştirilmeye çok açık.

Geçen yıl ödül alan Philips 9732 gerçekten iyi bir televizyondu ve benim bir yakınıma almıştık. O kadar ki bazı standart yayınları HD mi SD mi anlayamıyorsun. Ancak fiyatı geçen yıl çok yüksekti. Philips ödül almış bu TV de de fiyatı muhtemelen yine çok yüksek tutacaktır.

• eisa avrupalı tek üreticiye sahip çıkıyor ama philips bu fiyatlarla avrupadada silinir pazar sony,samsung un elinde.
  • İyi akşamlar

1-EISA işide,espriside bitti artık,bu neye benzer biliyormusunuz.....kendileri çalıp-kendileri oynuyor.....
    Heleki panel işinde,olayın asıl belirleyici arenasıda,bu markaların "global pazarlarda neler yaptıklarıdır" gerisi ise hikaye,kaldıki
    "ödül" alan TV leri,insanlar o "manyelda" alsalardı,bugün panel pazarında durumlar çok farklı olurdu!

2-Bizim Vestel-Arçelik gibi özellikle panel işinde,nasılki her bir şey ithal ve Çin/Kore ağırlıklı ise!!
    Vede sadece bunu Türkiye de Montajlayanlar "TÜRK" ise........
    Phil de aynı bizim yerli montajcılar gibi,bütün kullanılan malzeme elemanları;Kore/Çin/Taiwan ağrılıklı.....
    kaldıki bizd een azından montajlayanlar yerli,Philde ise bunlar bile Çinli/Koreli

3-NXP,her ne kadar Avrupalı gibi görülsede bütün olay Kore/Japon/Çin/Taiwan dörtlüsünde bitiyor+kullanılan bazı Lisanslar da
    hariç!

4-PZ85 ödül alıyor ama PZ800 almıyor,sadece bu kıstas bile durumu çok net özetliyor,acaba hangi kriterlere baktılarda 85 i 800 den
    daha iyi gördüler!!
    85de>>42/46" var
    800"de>>42"/50" var ve 1080p için 50" den ufak ebatlı modeli ödül alıyor>>bundanda herhalde kriter olarak SD ye baktılar ve
    pixel-pitxh ve ufak ebatın SD deki avantajına binaen ödül verdiler>>tam komedi

5-Pio ya ödül vermek için değerlendirmeye bile almak gerekmiyor,çünkü bu panel EISA üstü bir değerde!

6-Samy A5x serisini ise,bir taraftan bu işe oturtmak mümkün olabilirken,bu seri Tosh XF350 in ciddi altında bir seviyede!(kaldıki XF350
    orta-üst seviye bir panel!!!)

------------------------
    EISA seneler evvel esprisini kaybetmiş bir kurumdur,bunlar 90 ların sonunda/2000 lerin başında panel olayı başlayınca,bu işin altından kalkamadılar,çünkü
    bunlar hala ""CRT devrindeki uygulamalarında kalmışlardır""
    Hoş kimse bunlara bakarak ne panel alıyor nede böyle "yemlemelere" gelecek "ENAYİ" müşteri kalmadı global pazarda

Bu pazarın,bugün ve gelecekte 2 çok ciddi belirleyici domine eden ülkesi vardır>>USA ve Japon dahili pazarı!!!!
    Bu pazar malın %70/75 lerini idare etmektedir!! gerisi teferruattır!

Kıta Avrupasına geçersek>>Samy ve Sony bu ligdeki,2 takımdır,bu lig zaten 2 takımlı bir ligtir yine gerisi teferruattır!
    USA ya bakıyoruz 3 takımlı bir görmekteyiz>>burada liderlik Samy-Sony arasında el değiştiriyor,3. olarakta Sharp vardır+
    Japonya pazarına bakıyoruz,bir takımlı bir lig görmekteyiz>>Sharp(pazarın %55/56 sı)sonra ciddi olarak Sony>>Samy kimse
    kapısından bile geçirmez oralarda
    Hatta Japonlar kısaca panel/LCD filan demez>>Sharp derler bu TV nin adına

İyide şimdi bu pazarların hangisinde Phil var(Japonya da adını bile bilmezler Phil in!)
    USA da bilirler,ama buradan çıktılar,girmek için atraksiyonlar yapıyorlar(malum fiyatları yüzünde!)
    Avrupalı,senelerce direndi bu Phil i tutmak için,hatta "geçirmece" fiyatlarına bile katlandılar senelerce!
    Ama sonunda baktılarki.....çok fazla gıdıklandıklarını anladılar...ve Samy-Sony ye geçtiler.........................

-------------------
    Bugün panel aleminde,böyle "ödüllerin" hiç bir kıymet-i harbiyesi kalmamıştır,heleki "EISA" nın!

RGB-LEDBacklit,1,5 sene önce ilk olarak Samy den geldi ticari olarak(F96 serisi) ama fiyatından dolayı dünya pazarı hiç tutmadı!
    Sharp bu yüzden D64 lerde,bu uygulamayı tam uygulacakken,vazgeçti ve Slim-Line v.s ile olayı götürdü(USA version D64 ler)
    Halbuki bu RGB-LED işide Sharp ındır,kaldıki bu bir "yeni teknolojide" değildir!!!>>>Classic-panel işinde>>iyileştirme uygulamasıdır!
    Şimdilerde zaten Sony X45x serisinde(46"/55" ebatlı modellerde) sonbaharda ilk olarak USA dan başlayarak(XBR8 serisi)çıkıyor ve
    yine pazarın Lideri olacaktır!!
    Phil ise,zaten o fiyatla USA ya bir kere Vize alıp giremez
    Sadece,hala azda olsa bir kısım "enayi" müşterinin bulunduğı kendi kıtasında,belki satar,o fiyata malını!
    --------------------------

Beri yanda,Pio yu bir kenara bırakırsak,yine şaibeli ve "siyasi" bir değerlendirme!
    Phil ise,yine "gazlama" işi!

Ancak bu arada,özellikle Phil 9x serileri iyi TV lerdir,adamlar LGD nin çok kaliteli montajlı+5100Chipsetli(sorunlarına rağmen)+IPSalpha modüllü
    TV leri ile iyi iş çıkarıyorlar,ancak fiyat aşırı pahalı ve hala tartışılan "Judder" sorunları+hala çıkan/çokacak F/W v.s ile çok değişik
    konumdalar!Ödülden ziyade,bunlara bakmak lazım,kaldıki Phil ödül aldı diye millete TV leri beleş dağıtmıyor

Selamlar

• albani

baya bilgilisiniz sanırım bu konularda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gelibolu63

albani

baya bilgilisiniz sanırım bu konularda.

sen yenisin galiba

ek: sadece reklam aklıma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 18 Ağustos 2008; 0:20:45 >
  • Albani usta döktürmüşsün
    ellerine klavyene sağlık...................

Bizleri bilgilendirdin çok teşekkürler..............
  • Panasonic ve Samsung'un alt serilerinin aldığı ödül fiyat /performans oranına göre en iyi TV ödülür.
    Üst modelleri olan Samsung 6 serisi ve Panasoic 800 serisi tabiki daha iyidir. Ancak En iyi TV oldukları anlamına gelmez.
    Bu nedenle burada yanlışlık yok.

Geçen yıl ödüller Haziran ayında açıklanmaştı. O zaman için Philips 9732 bence en iyisiydi ve ödül hakkıydı. Sony X3500 daha sonra çıktığı için ödül almayı kaçırmış olabilir. Yoksa sonra Sony de defalarca Eisa'dan defalarca ödül almıştır.

Lcd katagorisinde Philipse gelince 9803'ü de hiçbirimiz görmedik. Ancak rakibi Sony x4500 olacak. Eisa 'nın bu 2 modeli kıyaslama imkanı bulmuş olduğuna inanıyorum. Demekki yakın gelecek artık led TV.
    LedTV Fiyatlarında ani bir şekilde düşeceğine inanıyorum. Çünkü bu konuda üretici sayısı artmaya başladı.

Henüz hiçbirimiz Pioner 5090 'u görmedi ancak plazma konusunda ödülü hakketmiş olacabileceği konusunda hemfikiriz.

• slm, albani sorum size, 2-3 hafta önce özelliklerine bakıp Philips 32pfl7433 aldım. Sizin bu model hakkındaki fikirleriniz nedir, sizce geri verip Samsung ya da Sony`mi alayım. Lütfen cevap verirmisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: md24

slm, albani sorum size, 2-3 hafta önce özelliklerine bakıp Philips 32pfl7433 aldım. Sizin bu model hakkındaki fikirleriniz nedir, sizce geri verip Samsung ya da Sony`mi alayım. Lütfen cevap verirmisiniz.

acele etme dostum ben 2 gün önce albani'ye pm atmıştım önce onun cevabını bekliyorum sonra sen
  • Herkes EISAya dokundurmus. Ama durum öyle degil.

1-EISAnın ödül verdigi ürünler gerçekten iyi ürünler. Neden bunu tartısmıyorsunuz? Philips9803 için kötü bir tv diyeniniz var mı? Yok o zaman eisa ödül verince niye kötü oluyor?

2-Ayrıca madem EISA denen ödüllendirme sistemi şaibeli ya da olay çarpıtılıyor milyarlarca dolar degerindeki markalar sony,panasonic,canon,sharp,philips.... etc... niye gidip bu EISA denen degerlendirme kurumuna kardesim benim ürünlerimi degerlendirme hakkın yok benim marka adımı kullanamazsın diyemiyor.

3-Sirketler hukuku geregi bir markanın adını alıp kullanacaksınız bu o kadar basit bir sey degil ve hatta o ürün hakkında insanlara yanlış bilgi vereceksiniz. Bunu yapmak bayagı cesaret ister hele hele açılacak tazminat davaları vs düsünülürse...

4-EISAdan sadece philips ödül almıyor ki. SONY,SHARP,PANASONIC aklınıza gelebilecek bütün iyi marka ürünleri ödül alabiliyor...

5-Sonuç olarak arkadaslar PHILIPS 9803 çok güzel bir LCD tvdir. Düsünsenize SONY, PANASONİC ... her ne ise bile bunu elestiremez mi. Siz buna bu ödülü veriyorsunuz ama bizim ürünler ne oluyor diyemez mi. Elbette diyebilirler ama onlarda PHILIPS 9803ün iyi bir tv oldugunu kabul ettikleri için durumu kabul etmek zorundalar zira kendilerinin ürünlerini degerlendirmeye alınmaması için EISA denen kuruma yaptırım yapmaları ya da ürünlerini degerlendirmeye almamaları konusunda önlerinde kullanabilecekleri kanuni hakları var.

6- Bazen panasonic silip süpürür ödülleri, bazen samsung tek LCD ödülü yok onlarca dalda ödül var.
    Ve ister kabul edin ister etmeyin tüketici davranışlarını belirlemede bu ödüllerin büyük rolü var. Boşuna verilmiyor bu ödüller. Fakat aldıgınız ürün eger bir ödül almıssa içiniz daha rahat eder, daha güvenli bir sekilde alısveris yaparsınız.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 18 Ağustos 2008; 17:08:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

İyi akşamlar

1-EISA işide,espriside bitti artık,bu neye benzer biliyormusunuz.....kendileri çalıp-kendileri oynuyor.....

Selamlar

Ustam biz 9603 filan derken adamlar 9803leri çıkarmış ve eylülde de x45lerin karsısına dikmeye hazırlar.. Buna ne diyorsun?

Ayrıca EISAnın vice presidentlarına baktım 2 tane hollandalı var...

Selamlar..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.