Şimdi Ara

Ek Puanlı Başarı Sırası Nedir Ne Değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Malum tercih dönemindeyiz. Kardeşim bu sene sınava girdi ve onun tercihlerine göz atarken bazı şeylere anlam veremedim. Dil bölümü okuduğundan öğretmenlik tercihi ister istemez işin içine giriyor. Ki bu durumda da öğretmen liselerinden mezun olan öğrencilerin ek puan almaları söz konusu. Kılavuza baktığımızda herhangi bir üniversitenin öğretmenlik bölümlerinin yanında 2 farklı sıralama var. birisi normal başarı sırası diğeri ise ek puanlı başarı sırası. bu sıralamalara baktığımda kafam baya karışmıştı benim ama üzerine biraz düşündükten ve biraz araştırma yaptıktan sonra işin mantığını anladım sonunda. Eğer benimle aynı duruma düşen birileri varsa diye bir konu açayım dedim yardımcı olmak adına.

Şimdi benim durumumdan bir senaryo çıkaracam ortaya. Düşünün ki dil puanından tercih yapabilecek toplam 100,000 kişi var. Mesela boğaziçi ingilizce öğretmenliği bölümü kılavuzda normal başarı sırasına göre 400. ek puanlı başarı sırasına göre 150. kişiyi almış geçen sene. bu durumda benim ilk anladığım ve aklıma gelen şey bu 2 sıralamanın da aynı kişiye ait olmasıydı. ama böyle bir şey yok. 2 sıralama türü tamamen birbirinden farklı. yani 2 farklı durum var eğer öğretmen lisesi mezunu iseniz ve öğretmenlik tercihi yapacak iseniz bakacağınız yer ek puanlı başarı sırasıdır. ve ek puanlı başarı sırasının karşılığı da sizin gibi ek puan alan kişiler arasındaki sıralamanızdır. yani başarı sıralaması sizin 100,000 kişinin içindeki sıralamanızdır. ama ek puanlı başarı sıralaması o 100,000 kişinin içinde misal 20,000 tane öğretmen lisesi mezunu varsa o 20,000 kişinin arasındaki sıralamanızdır.

yani A kişisi anadolu lisesi mezunu ise ve 390. sırada ise bu kişi geçen seneki duruma göre boğaziçi ingilizce öğretmenliğine girebilir.
    B kişisi anadolu öğretmen lisesi mezunu ise 3,000. ve ek puanlı başarı sırası 145 ise bu kişide aynı bölüme girebilir.
    C kişisi anadolu öğretmen lisesi mezunu ise 10,000. ve ek puanlı başarı sırası 300 ise bu kişi bu bölüme giremez.

kısacası 2 sıralama türü birbirinden tamamen farklı şeyler. birindeki sıralamanız ile diğerinden tercih yapmamalısınız. açık açık anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur. tercihleriniz hayırlı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.