Arkadaşlar ben tyt genel sıralamasında 445kdayım, ek puanlı sıralamada ise 60 bindeyim. Puanlarım ise genel: 292 ek: 314. Şimdi ben kendi bölümümle alakalı ön lisans programı tercih ederken 60kyı göz önüne alıp genel sıralamalara bakarak mı tercih yapacağım yoksa 314 puanı mı genel sıralamalar ile kıyaslayacağım?
İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda puanla tercih yapıldığını öğrendim. Şimdi ben hangi sıralamada oluyorum, neresi kesin gelir hiçbir fikrim yok. Beğendiğim bir bölümün taban puanı 314 benim de 314 gelir mi kaçar mı bilmiyorum. Sonuçlar çıktığında göreceğiz artık, bir şey çıkmazsa s*** olup sanayiye çalışmaya gideceğim.
bende sağlık meslek lisesi mezunuyum ek puanla 281 puan aldım 154 bininci oldum ege üniversiteside geçen sene 320 puan 184 bin sıralamayla almış benim ege banko mu oluyor anlayamadım
mubinilker
kullanıcısına yanıt
Kardeşim sonuç listesini gördüğümde ben de senin gibi ''heytt be her yer banko geldi'' diyordum ama işin aslı böyle değil maalesef. Sen şimdi ek puanlı sıralamada 154 bininci oldun ama bu sıralama sadece meslek lisesi mezunu ek puan alan öğrenciler arasında bir sıralamadır. Yani genel sıralamayla hiçbir ilgisi yok. Üniversite tercihi yaparken 281 ek puanına göre bölüm bakacaksın, bu durumda egeyi kazanman mümkün değil. Mesela att mezunuysan 280 taban puanın altındaki paramedik bölümlerine bakacaksın.
Puana göre tercih yapılmaz, her zaman sıralamaya göre yaparsın. Ek puanlı başarı sıralaması senin kendi bölümün ( meslek liselileri ) içindeki sıralaman. Oraya bakıp da yapamazsın. Ek puanlı 314 puanın var, bu puanı alan başka birinin sıralamasına bakıp o sıralama üzerinden tercih yapman lazım. ÖSYM nin bu sıralamayı vermesi gerekiyor ama vermemiş. Kendimden örnek vereyim aklında bir şeyler oluşsun. Benim puanım tyt 337, sıralama 227.000 ** Senin tahmini sıralama 275.000 (Tahmini) falandır. 314 puan alan birinin sıralamasını baz alıp o sıralamaya göre tercih yapmalısın. Ben düz lise mezunuyum Anestezi okuyacaktım fakat att deneyeceğim. Sana da tahminim anestezi gelir.
wearesorryserver
kullanıcısına yanıt
Ben sağlık meslek att mezunuyum. Çok büyük ihtimalle sıralamam 300k civarındadır, çünkü benim sıralamam 450k en fazla 150k falan ileri atar ek puanım.
Maalesef sadece paramedik değil anestezi de gelmiyor. İzmir'deki üniversitelere giremiyorum. Geriye sadece itfaiye kaldı, tercih listemin ilk sırasına ege itfaiye yazacağım sanırım.
@mubinilker Bana pm atmışsın ama benim üyelik onaylı olmadığı için cevap veremiyorum. İnternette şu videoyu buldum izlersen fikir sahibi olabilirsin biraz
Ben sağlık meslek att mezunuyum. Çok büyük ihtimalle sıralamam 300k civarındadır, çünkü benim sıralamam 450k en fazla 150k falan ileri atar ek puanım.
Maalesef sadece paramedik değil anestezi de gelmiyor. İzmir'deki üniversitelere giremiyorum. Geriye sadece itfaiye kaldı, tercih listemin ilk sırasına ege itfaiye yazacağım sanırım.
anestezi gelir
quote:
Orijinalden alıntı: Celay
369K ile kapatmış sen 300k ile gelmez diyorsun :D Ayrıca puanların düşeceği de söyleniyor, ilk ATT yaz sonlara anestezi yazarsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wearesorryserver -- 2 Ağustos 2018; 17:55:22 >
wearesorryserver
kullanıcısına yanıt
Ben İzmir'dekiler için gelmez demiştim. şehir dışına çıkıp yurt, yemek parası verecek kadar maddi durumum iyi değil. Bir de gösterdiklerin Bitlis, Kars gibi doğu şehirleri hep.
quote:
Orijinalden alıntı: Celay
Ben İzmir'dekiler için gelmez demiştim. şehir dışına çıkıp yurt, yemek parası verecek kadar maddi durumum iyi değil. Bir de gösterdiklerin Bitlis, Kars gibi doğu şehirleri hep.
devlet sana burs veriyor, rahat geçinirsin o burs ile
wearesorryserver
kullanıcısına yanıt
hayırlısı olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme