Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar... Arçelik k 2720 cihazımı 1 haftadır kullanıyorum... Yapmadığım şey kalmadı.... Ben açıklamaya kalkarsam nanyı yedik :D bu yüzden siz sorun ben cevaplayayım... Eve aldık ama 18 yaşında bir erkek çocuğu olarak ben yapıyorum yorumlarıma güvenmek size kalmış... ;) şuanda da makinayla yaptığım sütlacı yiyorum :D

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun biz ufak bir sorun yaşadık ama çözdük. Makineden bende çok memnunum geçenlerde tepsisinde baget yaptım harika oldu. Sutlac, kek yada reçel yapmayı düşünmüyorum çünkü bunları yapmak için gerekli emeği harcadiktan sonra makineye yapacak birşey kalmıyor. Örneğin, kek yapmak için hamuru dışarıda cirpip makinaya koymak biraz garip hamurunda ayarlasa tamam, dışarıda ayarladigim hamuru dökerim tepsiye veririm fırına :)
     Ekmek Yapma Makinası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Webche teşekkürler inşallah daha çok kullanacağız... Yaşadığım tek sorun cihazın kapağının ya sağından ya solundan hafif bir buhar çıkması... Su damlasınhaline gelip damlıyor ya :) ... Birde arkasındaki 2 delikten bayağı buhar çıkıyo ama zaten onlar buhar boşaltma deliği... Mesela ekmek yapıyorum ve kapağını açıyorum ... İki kapak arasında delikli olan yerlerden su damlıyor sizdede oluyormu ? Ben kapağın ön kısmındaki 2 adet silikonu çıkardım bir sonraki pişirmemdede deneyeceğim... Evet sizdede bu sorunlar varmı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan ve iki yandan belirli noktalardan buhar çıkıyor ama içerisinde ekmek pistigi zaman ic kısımda damlalar olmuyor. Sutlac falan denemedim belki onda oluyor dur. Birde kazanı mutlaka kurulayin dış tarafında kuflenme olabiliyormus. Bu arada internette yaptığım gezintiye göre EYM yi genelde evin erkekleri kullanıyor sanırım :) Biraz önce yaptığım büyük ekmeği kestim mükemmel her yeri aynı oranda kabarmış dayanamadım bu saatte bir büyük dilimi götürdüm :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeğin çok kabardığından şikayetçi olanlar var... Kullandığım mayadanmıdır nedir 900gramlık ek ümeği cama deymeden yapıyor... Gayette dolgun ve pişkin oluyor... Tabiki daha kabarık olmasını isterseniz formulü veriyorum... Köy ekmeği modu :) çok pis kabartıyor... Şeyi sorucsm o kuçuk camının içi buhar yapıyor... İki taraftanda değil camın içi yapıyor sanki 2 kat cam var gibi sizdede oluyormu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeğin kabarmasi cokmedigi müddetçe sorun değil mayayi tarif dışı dengeleyebilirler. Cam zaten çift cam evet buhar yapması normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wot-blitzci

    Ekmeğin çok kabardığından şikayetçi olanlar var... Kullandığım mayadanmıdır nedir 900gramlık ek ümeği cama deymeden yapıyor... Gayette dolgun ve pişkin oluyor... Tabiki daha kabarık olmasını isterseniz formulü veriyorum... Köy ekmeği modu :) çok pis kabartıyor... Şeyi sorucsm o kuçuk camının içi buhar yapıyor... İki taraftanda değil camın içi yapıyor sanki 2 kat cam var gibi sizdede oluyormu?

    Eğer Tariflerdeki ekmekleri yapiyor san onlar max 800gr. 900gr lık tarifin nedir ve hangi mayayı kullanıyorsun. Yaptığın ekmeklerin resimlerinden koyda basari ni görelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek bitti akşam koyup sabah yapacağım yapıncada atarım... Bende hassas terazi var ... Onunla 500gram un katıyorum... 320ml su var oda 300gram geliyor... Diger malzemelerde 50 gram... 870 gram tutuyor tam pişmiş ekmek... Yuvarla 900 :D ...Hatta ölçerkenki halinide atarım size ;) ekmek güzel kabarıyor ve asla sönmüyor... Ama çok kabardığı söylenemez bu yüzdende köy ekmeği modunda yapıcam tam kabarmış halini atacağım ;) mayayı sormak isterim... İnstant kuru kullanmıyorum... Normal kuru kullanıyorum... Siz ne kullanıyorsunuz yada en iyi kabartan hangisi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aslında marka sormuştum ben D.Oetker yada pakmaya instant mayalarini kullanıyorum ikiside iyi sonuç veriyor. Ekmeğin gramajina gelince kullanma kılavuzunda 800gr diyor :) Neden köy ekmeği prg kullanıyorsun kendi prg mükemmel yapıyor zaten .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webche -- 27 Aralık 2015; 0:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köy ekmeği modunu denemenizi öneririm... Bence 2-3 kat daha sünger gibi yapıyor... Şuan tam huğday ekmeği verdim bakalım ne zaman çıkacak... Kepeklisi güzeldi tam huğdayıda denemek gerek... Asıl merak ettiğim bildiğimiz tost ekmeği gibi uzun süre yumuşak gidecek dışı tam pişmemiş yani tam bir tost ekmeği yapabilirmiki ? Varmı bildiğiniz formül ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wot-blitzci kullanıcısına yanıt
    Ben hep tam buğday ekmeği yaptığım için kendi programını kullanmam gerekiyor diğer programlar onun için uygun değil. Tam buğday ekmeğinin kendine has işlemleri var 45c lik ön ısıtma uzun mayalama 3 defa mayalayip yogurma mayalama esnasında içeriyi tam buğday fermantasyonuna uygun ısıtma gibi. Seninkinin resmini bekliyorum :)
    Fırından yeni çıktı 800gr Tam buğday.

     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webche -- 27 Aralık 2015; 23:31:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Ben hep tam buğday ekmeği yaptığım için kendi programını kullanmam gerekiyor diğer programlar onun için uygun değil. Tam buğday ekmeğinin kendine has işlemleri var 45c lik ön ısıtma uzun mayalama 3 defa mayalayip yogurma mayalama esnasında içeriyi tam buğday fermantasyonuna uygun ısıtma gibi. Seninkinin resmini bekliyorum :)
    Fırından yeni çıktı 800gr Tam buğday.

     Ekmek Yapma Makinası
    2720 kullanma kılavuzundaki tam buğday tarifini yaptım. Sonuç? Yine kapağa yapışma. Kapak temizlemekten illallah dedim.

    Üstelik maya için tarifte 2,5 küçük kaşık demişler, ben 1,5 küçük kaşık ve hem de aktif kuru maya koydum ki dörtte bir oranında instant kuru mayadan zayıftır ve üstelik, mayalanma süresinin bitmesine 30 dakika varken pişmeye geçmeye mecbur kaldım.

    Oysa makinenin kapağı fotoğraftaki gibi yukarıdan kabarma payı bırakılacak şekilde tasarlansaydı, o muhteşem kabarmış ekmek gibi ekmekler yapabilirdik. Arçelik'in 2720'yi en az 3-4 cm. yüksek tasarlaması gerekirdi.

    Şimdi işin yoksa kapak temizle. Bu ne ya.


    @webche


     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 3 Ocak 2016; 18:09:14 >




  • Bu makine aşırı kabartıyor sorun bu. ve dediğin gibi biraz daha yüksek olsa belkide piyasanın en iyisi olurdu çünkü kabaftmada sınır tanımıyor. Şöyle bir guzelligide var kabarmasi zor tarifleri (mısır, tam buğday vs) iyi kabartıyor bin hiç beyaz unsuz tam buğday ekmeği yaptım meselâ. Arçelik k 2720 Gulutensiz ekmek yapmak için mükemmel bir seçim olur aslında. @lektem hangi marka un kullanıyorsun daha az kabaran unlar mı secmeliyiz diye düşünüyorum ben söke dışında bir un denemedim henüz.
    @lektem
     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webche -- 3 Ocak 2016; 2:11:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Bu makine aşırı kabartıyor sorun bu. ve dediğin gibi biraz daha yüksek olsa belkide piyasanın en iyisi olurdu çünkü kabaftmada sınır tanımıyor. Şöyle bir guzelligide var kabarmasi zor tarifleri (mısır, tam buğday vs) iyi kabartıyor bin hiç beyaz unsuz tam buğday ekmeği yaptım meselâ. Arçelik k 2720 Gulutensiz ekmek yapmak için mükemmel bir seçim olur aslında. @lektem hangi marka un kullanıyorsun daha az kabaran unlar mı secmeliyiz diye düşünüyorum ben söke dışında bir un denemedim henüz.
    @lektem
     Ekmek Yapma Makinası

    Ben de tam buğday unu ağırlıklı tarifler yapıyorum. 450 gram unla yapılan tariflerde 400 gram tam buğday, 50 gram beyaz un şeklinde bir formül uyguluyorum. Tam buğday unum Alaybeyi tam buğday miksi. Konya'dan özel getirtiyorum. Beyaz un olarak da Söke, Kalecik, vs. kullanıyorum. Oranı az olduğundan etkisi de büyük olmuyor.

    Aşırı kabarmaya çare olarak yapılabilecekler belli aslında.

    1. Küçük miktarlarla çalışmak. Mesela maksimum 350 gram un içeren tarifler yapmak.
    2. Tuz miktarını yarım ölçü kaşığı artırmak.
    3. Maya miktarını yarım ölçü kaşığı azaltmak.
    4. Şeker, pekmez, bal gibi mayayı coşturan malzemeleri tarif dışında bırakmak veya çok az kullanmak.

    Bu maddelerden hepsini bir arada uygulamayacağız. Sadece birini uygulayıp sonuca bakacağız. 1. maddeyi denedim, hamur yine kapağa yapıştı. Sanırım en etkilisi 3. madde. Mayayı azaltacağız. Veya Arçelik, herkese daha yüksek kapaklar dağıtacak. Koskoca otomobil firmaları, arızalı, hatalı araçlarını servise çağırıp ücretsiz onarıyorken Arçelik'in herkese, özel ürettirdiği, daha yüksek boylu kapaklardan dağıtması tuhaf kaçmaz bence. Ürünü alıp tüketici hakem heyetine gitsek, kusurlu tasarımdan dolayı bizi haklı bulurlar ve Arçelik'e yaptırım uygularlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzanAkkor

    quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Bu makine aşırı kabartıyor sorun bu. ve dediğin gibi biraz daha yüksek olsa belkide piyasanın en iyisi olurdu çünkü kabaftmada sınır tanımıyor. Şöyle bir guzelligide var kabarmasi zor tarifleri (mısır, tam buğday vs) iyi kabartıyor bin hiç beyaz unsuz tam buğday ekmeği yaptım meselâ. Arçelik k 2720 Gulutensiz ekmek yapmak için mükemmel bir seçim olur aslında. @lektem hangi marka un kullanıyorsun daha az kabaran unlar mı secmeliyiz diye düşünüyorum ben söke dışında bir un denemedim henüz.
    @lektem
     Ekmek Yapma Makinası

    Ben de tam buğday unu ağırlıklı tarifler yapıyorum. 450 gram unla yapılan tariflerde 400 gram tam buğday, 50 gram beyaz un şeklinde bir formül uyguluyorum. Tam buğday unum Alaybeyi tam buğday miksi. Konya'dan özel getirtiyorum. Beyaz un olarak da Söke, Kalecik, vs. kullanıyorum. Oranı az olduğundan etkisi de büyük olmuyor.

    Aşırı kabarmaya çare olarak yapılabilecekler belli aslında.

    1. Küçük miktarlarla çalışmak. Mesela maksimum 350 gram un içeren tarifler yapmak.
    2. Tuz miktarını yarım ölçü kaşığı artırmak.
    3. Maya miktarını yarım ölçü kaşığı azaltmak.
    4. Şeker, pekmez, bal gibi mayayı coşturan malzemeleri tarif dışında bırakmak veya çok az kullanmak.

    Bu maddelerden hepsini bir arada uygulamayacağız. Sadece birini uygulayıp sonuca bakacağız. 1. maddeyi denedim, hamur yine kapağa yapıştı. Sanırım en etkilisi 3. madde. Mayayı azaltacağız. Veya Arçelik, herkese daha yüksek kapaklar dağıtacak. Koskoca otomobil firmaları, arızalı, hatalı araçlarını servise çağırıp ücretsiz onarıyorken Arçelik'in herkese, özel ürettirdiği, daha yüksek boylu kapaklardan dağıtması tuhaf kaçmaz bence. Ürünü alıp tüketici hakem heyetine gitsek, kusurlu tasarımdan dolayı bizi haklı bulurlar ve Arçelik'e yaptırım uygularlar.

    Alıntıları Göster
    Ereyon İnternetten Alışverişin Güvenilir Adresi
    Kenwood Bm250 Ekmek Yapma Makinesi Fiyatı ve Özellikleri | Ereyon
    http://www.ereyon.com.tr/urun/kenwood-bm250-ekmek-yapma-makinesi.aspx?ref=akakce&v=1.11.9



    BM 250 STOKLARA GİRMİŞ.

    450 modeli iyidi değilmi bunun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    Ereyon İnternetten Alışverişin Güvenilir Adresi
    Kenwood Bm250 Ekmek Yapma Makinesi Fiyatı ve Özellikleri | Ereyon
    http://www.ereyon.com.tr/urun/kenwood-bm250-ekmek-yapma-makinesi.aspx?ref=akakce&v=1.11.9



    BM 250 STOKLARA GİRMİŞ.

    450 modeli iyidi değilmi bunun.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Konuyla ilgili sayfaların büyük bir kısmını okudum. Sinbo ve Arçelik için tavsiyeler ağırlıkta gibi.
    Ama küçük ev aletleri konusunda Fakir markasına takıntılı bir güven içerisinde olan ben yine gidip Fakir alacağım sanırım.
    Gerçi Fakir ile ilgili de olumsuz yorum yok gibi. Bu arada @lektem gibi bazı kullanıcılar oldukça uzun zamandır konuyla ilgili soruları bıkmadan yanıtlamış yol göstermişler.
    Çok teşekkürler. Fakir markası için de bir tavsiye var mıdır acaba??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dlrkrg

    Merhaba,
    Konuyla ilgili sayfaların büyük bir kısmını okudum. Sinbo ve Arçelik için tavsiyeler ağırlıkta gibi.
    Ama küçük ev aletleri konusunda Fakir markasına takıntılı bir güven içerisinde olan ben yine gidip Fakir alacağım sanırım.
    Gerçi Fakir ile ilgili de olumsuz yorum yok gibi. Bu arada @lektem gibi bazı kullanıcılar oldukça uzun zamandır konuyla ilgili soruları bıkmadan yanıtlamış yol göstermişler.
    Çok teşekkürler. Fakir markası için de bir tavsiye var mıdır acaba??
    Profilo pbm1000w kullanan ve sorun yaşayan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    http://www.ereyon.com.tr/urun/kenwood-bm250-ekmek-yapma-makinesi.aspx?ref=akakce&v=1.11.9


    BM 250 STOKLARA GİRMİŞ.

    450 modeli iyidi değilmi bunun.

    BM250'yi kullandım ve iade ettim. Neden?
    1. Ekmeğin içini iyi pişirmiyor. Hep bir çiğlik hissediliyor.
    2. Kapak altında kalan metal vidalar, 2-3 kullanımda paslandı.
    Göründüğü kadar kaliteli değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dlrkrg

    Merhaba,
    Konuyla ilgili sayfaların büyük bir kısmını okudum. Sinbo ve Arçelik için tavsiyeler ağırlıkta gibi.
    Ama küçük ev aletleri konusunda Fakir markasına takıntılı bir güven içerisinde olan ben yine gidip Fakir alacağım sanırım.
    Gerçi Fakir ile ilgili de olumsuz yorum yok gibi. Bu arada @lektem gibi bazı kullanıcılar oldukça uzun zamandır konuyla ilgili soruları bıkmadan yanıtlamış yol göstermişler.
    Çok teşekkürler. Fakir markası için de bir tavsiye var mıdır acaba??


    Fakir, birazcık pahalı olması nedeniyle daha az tercih ediliyor. Her yerde bulmak da kolay değil. Yedek parça fiyatı (yoğurma haznesi, yoğurma kolu, motor, vb.) uygunsa tercih edilmemesi için başka bir neden bilmiyorum doğrusu. Satın almadan önce servise bir telefon açıp parça fiyatları öğrenilirse, sonradan yaşanabilecek pişmanlıkların önüne geçilebilir.

    Philips bir makine geçti elimden. Yoğurma haznesinde sorun vardı. Hazneye 80 TL para istediler. Arçelik'te aynı parçayı 25-35 TL arasında bulabiliyorsunuz oysa.




  • dlrkrg D kullanıcısına yanıt
    Aklın yolu birdir, Sinbo yada arçelik den birini seçmeni öneririm 5 yıldır Arçelik kullanıcısıyım daha yeni bozuldu bende yeni modeline geçtim sinboyu da küçümseme oda çok iyi bu alanda. Yedek parçanın ucuz olması dışında Birde bu işlerde acemi isen internette araştırdığın zaman bu iki marka alakalı çok konu bulursunuz daha ilk günden iyi ekmekler yapma firsatiniz olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.