Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cesar2005 C kullanıcısına yanıt
    bende bu iki model arasında kaldım.siz karar verebildinizmi
  • Moulinex XXL kazanı ile uyumlu olan başka markanın kazanını kullanan/bilen var mı?
  • 3 aydır tefal nutribread kullanıyorum ; çok memnunum, sağlıklı ve temiz ekmekler yapıyorum ailem için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrotek

    Moulinex XXL kazanı ile uyumlu olan başka markanın kazanını kullanan/bilen var mı?

    Bu makinelerin bu gibi parçalarını, özellikle birbirine uymayacak şekilde yapıyorlar gördüğüm kadarıyla.

    Yalnız, bende Arçelik 2710 vardı. 2720'yi aldım sonradan ve gördüm ki yoğurma haznesi ve bıçağı birebir aynı. (Sadece haznenin boyu 1-2 parmak fark ediyor.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Bu makine aşırı kabartıyor sorun bu. ve dediğin gibi biraz daha yüksek olsa belkide piyasanın en iyisi olurdu çünkü kabaftmada sınır tanımıyor. Şöyle bir guzelligide var kabarmasi zor tarifleri (mısır, tam buğday vs) iyi kabartıyor bin hiç beyaz unsuz tam buğday ekmeği yaptım meselâ. Arçelik k 2720 Gulutensiz ekmek yapmak için mükemmel bir seçim olur aslında. @lektem hangi marka un kullanıyorsun daha az kabaran unlar mı secmeliyiz diye düşünüyorum ben söke dışında bir un denemedim henüz.
    @lektem


    ocam ben mi yanlış yapıyorum bir şeyleri?

    tahıllı ekmek yaparken köşeleri tam karıştıramıyor unlu kalıyor, kabartma olayını nasıl yapıyorsunuz, sizinkiler tepeye vuruyormuş, benimki yarısını bile geçmiyor bir sorun mu var?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi

    quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Bu makine aşırı kabartıyor sorun bu. ve dediğin gibi biraz daha yüksek olsa belkide piyasanın en iyisi olurdu çünkü kabaftmada sınır tanımıyor. Şöyle bir guzelligide var kabarmasi zor tarifleri (mısır, tam buğday vs) iyi kabartıyor bin hiç beyaz unsuz tam buğday ekmeği yaptım meselâ. Arçelik k 2720 Gulutensiz ekmek yapmak için mükemmel bir seçim olur aslında. @lektem hangi marka un kullanıyorsun daha az kabaran unlar mı secmeliyiz diye düşünüyorum ben söke dışında bir un denemedim henüz.
    @lektem


    ocam ben mi yanlış yapıyorum bir şeyleri?

    tahıllı ekmek yaparken köşeleri tam karıştıramıyor unlu kalıyor, kabartma olayını nasıl yapıyorsunuz, sizinkiler tepeye vuruyormuş, benimki yarısını bile geçmiyor bir sorun mu var?

    Kenarlarda un kalıyorsa, yumuşak uçlu, silikon malzemeden üretilmiş bir spatulayla kenarlarda kalan hamurları, ana hamur kitlesine katıver. Bende de oluyor. Öyle yapıyorum. Her makinede olabilecek bir sıkıntı bu. Belki biraz da su miktarı az geliyordur. Hamur, normalden daha kuruysa kenarlardaki parçaları toplayamıyordur.

    Kabarmada sorun yaşıyorsan, bunun birçok nedeni olabilir.


    • Tuzu fazla koymak.
      Mayayı az koymak.
      Hamurun kuru olması.
      Malzemelerin soğuk olması.
      Mayanın bayat olması.
      Ekmeğin kısa programla pişirilmeye çalışılması.



    vs.

    Uyguladığın tarifi yazarsan, tarif üstünden formüle etmeye çalışalım.

    Ben, ekmek hamuru yeterli kabarmaya ulaşmadığında, pişmeye 2-3 dakika kala programı iptal ediyorum ve hamuru, kendi kendine kabarmaya bırakıyorum. Pişme sürecinde kaydedeceği kabarma miktarını da hesaplamaya çalışarak "Tamam, bu kadar iyi. Biraz da makine kızmaya başladığında kabaracak. Hemen fırınlama programını başlatayım" diyorum ve böylece kabarmanın gerçekleşmesini sağlıyorum.




  • hocam kepekli ve beyaz unda sorun olmuyor sanırım bir kaç denemede onu çözdüm.

    şimdilik sorun köşelerde un kalması onu da elle yapın dediniz deneyeceğim.

    fakat 7 tahıllı un almıştım, bunu tam bugdaay programına göre düzenleyip o ölçülerde koydum, çok kötü oldu, içi çiğ kaldı sanırım bu 7 tahıllı unlarla yapamaıyoruz? veya özel bir süre karışım mı isteniyor?

    cevizi falan da ta en başta atmıştım onun da etkisi olabilir ?
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    7 tahıllı, hazır un karışımlarında benim gördüğüm, ekstra malzeme koymamanın daha iyi olacağı yönünde.
    Bunu, fabrikanın uzmanları en optimum şekilde formüle etmişler. Ekstra ceviz koyman, o formülü bozmuş olabilir.
    Bazen bu gibi ürünleri, marketlerde klimaların çok yakınına koyuyorlar. Bizim mahalledeki Migros öyle mesela.
    Kışın, ısıtmanın tam altında kalıyor. Bu tip saklama koşulları da unu ve içinde maya varsa, o mayayı etkiliyor olabilir.

    Paketten çıkan mayaları kullanıyorsan, o mayalardaki son kullanma tarihlerine de dikkat etmek lazım.
    Ben mayanın SKT ile unun SKT'inin farklı farklı olduğu durumlar gördüm birkaç defa.

    Ceviz gibi ek malzemeyi en baştan atmak ise tabii ki önemli bir hata.
    Hamur daha kendine gelmeden, gluten dokuyu oluşturmadan, o dokuyu parçalayacak nitelikte malzeme
    atmak, mutlaka nihai ürünü etkileyecektir.


    Ürün ambalajında "standart program" ile yapın deniyorsa, o şekilde yapmak gerek.

    Kısacası, hazır karışımlarda kutuda ne deniyorsa o yapılmalı, ekstra malzeme koymaktan kaçınmalı, kutuda belirtilenler dışında ekstra malzeme koyulmamalı bence.
    Ben o şekilde daha başarılı sonuçlar elde ettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    7 tahıllı, hazır un karışımlarında benim gördüğüm, ekstra malzeme koymamanın daha iyi olacağı yönünde.
    Bunu, fabrikanın uzmanları en optimum şekilde formüle etmişler. Ekstra ceviz koyman, o formülü bozmuş olabilir.
    Bazen bu gibi ürünleri, marketlerde klimaların çok yakınına koyuyorlar. Bizim mahalledeki Migros öyle mesela.
    Kışın, ısıtmanın tam altında kalıyor. Bu tip saklama koşulları da unu ve içinde maya varsa, o mayayı etkiliyor olabilir.

    Paketten çıkan mayaları kullanıyorsan, o mayalardaki son kullanma tarihlerine de dikkat etmek lazım.
    Ben mayanın SKT ile unun SKT'inin farklı farklı olduğu durumlar gördüm birkaç defa.

    Ceviz gibi ek malzemeyi en baştan atmak ise tabii ki önemli bir hata.
    Hamur daha kendine gelmeden, gluten dokuyu oluşturmadan, o dokuyu parçalayacak nitelikte malzeme
    atmak, mutlaka nihai ürünü etkileyecektir.


    Ürün ambalajında "standart program" ile yapın deniyorsa, o şekilde yapmak gerek.

    Kısacası, hazır karışımlarda kutuda ne deniyorsa o yapılmalı, ekstra malzeme koymaktan kaçınmalı, kutuda belirtilenler dışında ekstra malzeme koyulmamalı bence.
    Ben o şekilde daha başarılı sonuçlar elde ettim.



    hocam peki bu karıştırma işi normal mi?

    2 bardak tahıllıdan koyup 1 bardak beyaz koyuyoruz. neden kurtulamıyoruz bu beyaz undan? su yerine süt koysak ne olur misal? veya ayçiçek yerine zeytinyağı? bunlar hep deli sorular kafamda :d

    bir de bu 7 tahıllı undan koyarken 3 saat 40 dakka süren bi program var onu seçmeli miyim? standardı 3 saat.




  • urun.n11.com
    Ekmek Yapma Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/bkk-2515-ekmek-yapma-makinesi-P56711521


    urun.n11.com
    Ekmek Yapma Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/arcelik-k-2720-yeni-ekmek-yapma-makinesi-P63554791


    Bu ürünler arasında ne fark var acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joong

    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/bkk-2515-ekmek-yapma-makinesi-P56711521

    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/arcelik-k-2720-yeni-ekmek-yapma-makinesi-P63554791

    Bu ürünler arasında ne fark var acaba?

    sen ne şanslı adamsın yahu, ben 2 gün önce 200 e aldım şimdi 189 olmuş. ikisi de aynı hocam, al bekoyu. ben memnunum ekibi toplayıp tarif paylaşırız.




  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam aldıktan sonra buralardayız.
  • Kenwood BM250 Ekmek Yapma Makinesi kullanıyorum çokk memnunum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    7 tahıllı, hazır un karışımlarında benim gördüğüm, ekstra malzeme koymamanın daha iyi olacağı yönünde.
    Bunu, fabrikanın uzmanları en optimum şekilde formüle etmişler. Ekstra ceviz koyman, o formülü bozmuş olabilir.
    Bazen bu gibi ürünleri, marketlerde klimaların çok yakınına koyuyorlar. Bizim mahalledeki Migros öyle mesela.
    Kışın, ısıtmanın tam altında kalıyor. Bu tip saklama koşulları da unu ve içinde maya varsa, o mayayı etkiliyor olabilir.

    Paketten çıkan mayaları kullanıyorsan, o mayalardaki son kullanma tarihlerine de dikkat etmek lazım.
    Ben mayanın SKT ile unun SKT'inin farklı farklı olduğu durumlar gördüm birkaç defa.

    Ceviz gibi ek malzemeyi en baştan atmak ise tabii ki önemli bir hata.
    Hamur daha kendine gelmeden, gluten dokuyu oluşturmadan, o dokuyu parçalayacak nitelikte malzeme
    atmak, mutlaka nihai ürünü etkileyecektir.


    Ürün ambalajında "standart program" ile yapın deniyorsa, o şekilde yapmak gerek.

    Kısacası, hazır karışımlarda kutuda ne deniyorsa o yapılmalı, ekstra malzeme koymaktan kaçınmalı, kutuda belirtilenler dışında ekstra malzeme koyulmamalı bence.
    Ben o şekilde daha başarılı sonuçlar elde ettim.



    hocam peki bu karıştırma işi normal mi?

    2 bardak tahıllıdan koyup 1 bardak beyaz koyuyoruz. neden kurtulamıyoruz bu beyaz undan? su yerine süt koysak ne olur misal? veya ayçiçek yerine zeytinyağı? bunlar hep deli sorular kafamda :d

    bir de bu 7 tahıllı undan koyarken 3 saat 40 dakka süren bi program var onu seçmeli miyim? standardı 3 saat.

    Daha önce de dediğim gibi 7 tahıllı hazır karışımlara, ilave bir müdahale etmemek en iyisi. Çünkü bunu hazırlayan gıda mühendisleri, vs. bunu en iyi şekilde formüle etmişler. Olsa olsa, bal, vs. gibi malzemeler katılabilir. Zaten ambalajlarında "Pişirme Önerisi" diye ne katılabileceğini belirtirler.

    Ama kendin, tam buğday unuyla ekmek yapıyorsan ve bu hazır karışım bir un değil de saf tam buğday unuysa, bunun içine beyaz un koyabilirsin. Koymaya da bilirsin. Tam buğday ununa beyaz un koyma nedeni, yemesi daha kolay bir ekmek elde etmek. Hani böyle nasıl desem, boğazdan daha yumuşak geçen bir ekmek elde etmek. Fakat beyaz un koymasan da pekala yenilebilir bir ekmek olur. Ben, 300 gram tam buğday, 100 gram beyaz un şeklinde tarifler yapıyorum genelde.

    Su yerine süt koyabilirsin. Ama karıştırıp koy. Yani mesela 100 ml süt ve 200 ml su gibi. Tamamı süt olan tarifleri ben pek başarılı bulmadım. (7 tahıllı HAZIR karışım ve diğer karışım çeşitleri için bu geçerli değil. Ambalajdaki tarifte ne yazıyorsa onu koymalısın. Süt konulabiliyorsa tarifte belirtirler zaten.)

    Ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanılabilir. Hatta zaten ilk önerilen yağ zeytinyağı ve yanı sıra tereyağıdır. Ayçiçek yağı kullanılmasını öneren bir tarife ben hiç denk gelmedim desem? :)

    7 tahıllı unla yapılan ekmek için, belirtilen program önerisi genellikle "En az 3 saat süren bir program seçiniz" şeklindedir. Ben, standart programın kullanılmasını öneriyorum. Uzun programlarda fazla bir kabarma meydana gelebilir çünkü. Ekmek kapağa yapışabilir. Sıkıntı olur. 3 saatlik programı uygularken, baktın 2 saat 55 dakika sonunda hala hamur çok basık duruyor. Makineyi durdur. Hamurun kendi kendine kabarmasını bekle. Pişme sırasında kaydedeceği max. %20 civarındaki bir kabarmayı da hesaba katarak, uygun kabarma seviyesine ulaştığında FIRINLAMA programını elle kendin başlat. En garantilisi bu olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joong

    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/bkk-2515-ekmek-yapma-makinesi-P56711521

    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/arcelik-k-2720-yeni-ekmek-yapma-makinesi-P63554791

    Bu ürünler arasında ne fark var acaba?

    İkisi de birebir ayın ürün ama 189 TL'lik fiyat bana biraz fazla düşük geldi. Makinede bir kusur olup olmadığına dikkat etmek lazım.
    Bir de bu model, daha önce bu sayfalarda da belirtmiştim, 400 gramdan fazla unun kullanıldığı tariflerde sıkıntı çıkarıyor. Ekmek çok kabarabiliyor, kapağa yapışabiliyor. O nedenle 400 gram üstüne çıkmamak lazım. Mayayı da en fazla 1 küçük kaşık koymak gerek. 1,5 küçük kaşıkla kapağa yapışan ekmekle karşılaşmak kuvvetle muhtemel.




  • Teşekkür ederim hocam ilginiz için.
  • İlk aklıma gelen Arçelik modeliyle kıyaslamak ama servis gezerek bulmak zor. Ellerinde çoğu parça bulunmuyor.

    Elimde pbm1000 olduğundan acelesi bulunmuyor. Aramamın sebebi daha uygun fiyatlı bir kazan bulmak. Bu şekilde kullanan belki forumda bulunur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joong

    Teşekkür ederim hocam ilginiz için.

    Rica ederim. Bilgimiz dahilinde olan her konuda seve seve yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrotek

    İlk aklıma gelen Arçelik modeliyle kıyaslamak ama servis gezerek bulmak zor. Ellerinde çoğu parça bulunmuyor.

    Elimde pbm1000 olduğundan acelesi bulunmuyor. Aramamın sebebi daha uygun fiyatlı bir kazan bulmak. Bu şekilde kullanan belki forumda bulunur.



    Arçelik, Beko, Sinbo dışındaki markaların kazanları, bildiğim kadarıyla "fahiş" denebilecek fiyatlardan satılıyor. Arçelik'te kazan 30 TL civarındayken, diğer markalarda 70-80 TL'den başlayan fiyatlar çekebiliyorlar.

    Sizin sıkıntınız tam olarak nedir?
    Kazanda mı deformasyon oluştu?
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.