Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekmek makinesinde yaş maya kullanabilirsiniz. 400-500 gram arasındaki un esas alınarak hazırlanan tariflerde 12-14 gram arası yaş maya kullanarak ekmek hazırlayabilirsiniz.
    Mayayı, karışıma en son ve elinizle parçalayarak atmanız yeterli.
    Sonuca bakarak, mayayı azaltma veya artırma kararı alabilirsiniz.
    Benim makinemde bu miktarda yaş maya yeterli geliyor.
    Öte yandan, yaş mayayı dondurucuya koyabilir, istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.
    Böylece maya israfı da azalmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meta80

tadı da güzel oldu

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Tepesi içine kaçmış ekmekler...

• Yoğurma kısmı; bulunduğu yerdeki contalardan kurtulup tamamen çıktı. Makine şimdilik çalıştığından kazan arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrotek

Yoğurma kısmı; bulunduğu yerdeki contalardan kurtulup tamamen çıktı. Makine şimdilik çalıştığından kazan arıyorum.

Benim eilme öyle bir ürün geçti. Yoğurma milini, muslukların montajında kullanılan silikon şeritle sıkıştırıp kendimce onarmayı başardım. Teflon bant diye de geçer. Şu videodaki ürün.
    Mustafa Kırımhanyoutube
    Kendir Sarma
    https://www.youtube.com/watch?v=E3nJkc_GB0o

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: Elektrotek

Yoğurma kısmı; bulunduğu yerdeki contalardan kurtulup tamamen çıktı. Makine şimdilik çalıştığından kazan arıyorum.

Benim eilme öyle bir ürün geçti. Yoğurma milini, muslukların montajında kullanılan silikon şeritle sıkıştırıp kendimce onarmayı başardım. Teflon bant diye de geçer. Şu videodaki ürün.
    Mustafa Kırımhanyoutube
    Kendir Sarma
    https://www.youtube.com/watch?v=E3nJkc_GB0o

Öyle kendirle veya teflonla yaparsam evdekiler ekmekleri yemezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 22 Şubat 2016; 18:51:55 >

• Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Teflon bant, ekmeğe temas etmiyor. Haznenin altında kalıyor. Yoğurma haznesindeki teflon gibi ekmeğe temas etme durumu yok yani.
  • Merak ettiğim bir şey var. Geçen malzemelri akşamdan koyup sabaha ayarladım saati uyanmadan bi 40 dakka önce Alarm çaldı ekmeği cikarttim çok kötü kabarmamis taş gibi ekmek çıktı. Sanırım suyun içinde bekleyen malzemeler yüzünden olsa gerek. Bunu önlemek için ne yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende beko 2515 alarak aranıza katıldım n11 den 189 tl ve cok guzel sonuçlar aldım 4-5 deneme sonucunda :) ama bazı arkadasların dediği gib hiç fazla kabarma olayı olmadı
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ekmek Yapma Makinası Ekmek Yapma Makinası Ekmek Yapma Makinası

• 10 yil olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

Merak ettiğim bir şey var. Geçen malzemelri akşamdan koyup sabaha ayarladım saati uyanmadan bi 40 dakka önce Alarm çaldı ekmeği cikarttim çok kötü kabarmamis taş gibi ekmek çıktı. Sanırım suyun içinde bekleyen malzemeler yüzünden olsa gerek. Bunu önlemek için ne yapılabilir?

Bunu önlemek için ekmeği, başında durmadan yapmamak gerek her şeyden önce.

Onun dışında, gecikmeli program uygulayacaksan, o tarifi önce, başında durarak test etmelisin.
    Tüm ölçüleri gramı gramına not etmelisin.
    Testte kullandığın unun aynısını kullanmalısın.

Bozulabilecek malzemeler kullanmamalısın. Yumurta, süt gibi.

Mayanın suyla temas etmemesine çok dikkat etmelisin.

vs. vs.

• ilhan24 İ kullanıcısına yanıt
    Ekmek güzel görünüyor. Tebrikler.
    Bu tarifte kaç gram un kullandınız?
    Hamurun kıvamı birazcık da olsa cıvık mıydı?
    Tepedeki hafif içeri göçüklük, bana onu düşündürdü.
  • teşekkür ederim. ekmeksanatı diye sitede videolu anlatım var hamuru onun dediği gibi sert kıvamda yaptım. standart ölçü 500 gr un desede 600 gram olmustur sertleşmesi için kasık la fazladan ekledim. bim in ununu kullandım migrosunkinide kullandım ikisindende memnun kaldım. en son dün söke un aldım 7 tahıllı karısımı ona hiç eksra un koymadan 500 gr un ile güzel sonuç aldım tavsiye ederim dısı az sert oldu ama içi ve tadı çok güzel oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan24

teşekkür ederim. ekmeksanatı diye sitede videolu anlatım var hamuru onun dediği gibi sert kıvamda yaptım. standart ölçü 500 gr un desede 600 gram olmustur sertleşmesi için kasık la fazladan ekledim. bim in ununu kullandım migrosunkinide kullandım ikisindende memnun kaldım. en son dün söke un aldım 7 tahıllı karısımı ona hiç eksra un koymadan 500 gr un ile güzel sonuç aldım tavsiye ederim dısı az sert oldu ama içi ve tadı çok güzel oldu

Hazır un karışımlarına gerçekten de hiç ilave yapmamak en iyisi. Müdahaleler, ilave malzemeler sonucu olumsuz etkileyebiliyor.
    Bu arada ekmek makinesinin kapasitesinin üstünde malzeme koymamaya dikkat etmeni öneririm. Sonuçta
    vasat malzemeyle üretilmiş Çin malı hepsi. Bir süre sonra motoru eline alabilirsin. :)

• Ekmek makinesinde yaş mayayla ekmek yapabilen var mı arkadaşlar? Hiç deneyen oldu mu?
  • Selamlar arkadaşlar ben de annem için ekmek yapma makinası almaya karar verdim. Paslanmaz çelik gövdeden oluştuğu için ve sinbo hakkında olumlu yorum çok gördüğüm için Sinbo SBM-4712 modelini almaya karar verdim. Bu makineyi kullanan var mı? Tecrübeli arkadaşlardan yorum almak isterim ya da önereceğiniz başka bir model varsa da önerilere açığım. İsteğim 900 gram ekmeği rahat bir şekilde yapmak. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle Sakarya'dan merhaba, Günlük 2 çocuklu 4 kişilik bir aile için 350 gr ekmekten yaklaşık 3 ekmek tüketmekteyiz. 1 adet 350 gr ekmek fiyatı 1,50 TL.
    30gün X 3ekmek X1,50TL = 135,00 TL aylık ekmek gideri olmaktadır. Misafirinde geldiğini farzedersek ortalama ortalama 150,00 TL etmektedir.

Yukarıdaki hesabı göz önünde bulundurursak 4 kişilik bir aile için Ekmek Yapma Makinesi (EYM) almak uygun olur mu? Elektrik tüketimi, su, ekmek ununa katılan diğer malzemeleri göz önünde bulundurulduğunda EYM almak ekonomik olur mu? 40 yaşındayım. Çocuklu yaşlarda ortalama 10 yaşına kadar köyde odunda pişirilmiş köy fırın ekmeği yedim. Yaklaşık 30 yıldır da şehirde fırından aldığımız içine ne katkı maddesi koyduklarını ve ne şekilde üretildiğini(hijyen mi?) bilmediğimiz ekmeği tüketmekteyiz. Sakarya'da ekmek fiyatlarındaki artış ve standart ekmek yeme alışkanlığını değiştirme nedeniyle EYM almaya karar verdim. Ne bileyim, içinde ceviz, fındık, badem, üzüm, zeytinyağı, tereyağı, bazı baharatlar vb... katabilmeliyiz. İnternette araştırmalarımda alınabilecek modelleri aşağıda belirttim. Sizin önerebileceğiz farklı kaliteli EYM var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1) Panasonic SD2502 Stainless Steel Bread Maker (Türkiye'de bulamadım.)
    2) Tefal Uno 350,00 TL, Tefal Bread & Baguettines 500,00 TL, Tefal Nutri Bread Ekmek Yapma Makinesi 700W 650,00 TL
    3) Korkmaz A 405 Bready Ekmek Makinesi 450,00 TL
    4) Profilo PBM1000W 650W Ekmek Yapma Makinesi 218,00 TL
    5) Beko BKK 2515 Ekmek Yapma Makinesi 189,00 TL
    6) Arçelik K 2720 Yeni Ekmek Yapma Makinesi 240,00 TL.
    7) Sinbo SBM-4712 Paslanmaz Çelik Gövdeli Ekmek Yapma Makinesi 290,00 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemli77 -- 3 Mayıs 2016; 17:13:59 >

• ilhan24 İ kullanıcısına yanıt
    Undan fark edebilir içine 1 tane yumurta kırıp deneyin kabartıyor yumurta

• Arkadaşlar, hayırlı olursa inşaallah aşağıdaki EYM'yi aldım. Profiloyu almamdaki sebep, Sloganında olduğu gibi dayaklı ev aletleri üretmesi. Evimde 2 parça profilo ürünü var. Yıllardır kullanıyorum. Şu ana kadar hiç bir arızasıyla karşılaşmadım. Fiyat olarak gayet ideal ve kaliteli ürünleri var. Umarım, iyi ekmekler yaparım. Emeğe saygı duyan arkadaşlara buradan gösteririz.

KULLANMA KLAVUZU

urun.n11.com
    Ekmek Yapma Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    http://urun.n11.com/ekmek-yapma-makinesi/profilo-pbm1000w-ekmek-yapma-makinesi-P44269043

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

PROFİLO PBM1000W EKMEK YAPMA MAKINESI 650 W 11 PROGRAMLI

Ürün özellikleri

Performans
    Güç: 650 W
    11 farklı program
    Maksimum hamur kapasitesi 1000g
    3 farklı pişirme ayarı: 500, 750, 1000 g
    3 farklı kızartma fonksiyonu: Beyaz, orta, esmer
    Konfor
    Sıcak tutma fonksiyonu
    Pişirme süresince malzeme ekleyebilme imkanı
    1 adet dikdörtgen, 2 adet baget pişirme haznesi
    Aksesuarlar
    Çelik yoğurma kancalı ekmek kalıbı
    2 adet baget ekmek kalıbı
    Ölçü kabı
    2 uçlu ölçü kaşığı
    Yoğurma kancasını çıkartmak için ekstra kanca
    Teknik özellikler

Genel Özellikler
    Marka Profilo
    Ürün ismi/ticari kodu PBM1000W
    Dahili parça numarası 000000000000404734
    EAN numarası 4.242.006.246.372
    Brüt ağırlık (Kg) 6,60 kg
    Net ağırlık (kg) 5,00 kg

• daha güzel ekmek yapmak için farklı marka unlar deniyorum en son metrodan ekmeklik un aldım ve şu ana kadar tadı kabarması ekmek dokusu yumuşaklığı en iyi sonucu bununla aldım kendi markasıyla satılan un üreticisi söke un 25 kg pakette 35 tl civarına satılıyor alma imkanı olan arkadaşlara tavsiye ederim. ekmek fırınlarından da alabilen olursa aynı sonucu alır sanırım ben çok fırın gezdim un veremeyiz dediler
  • en iyi ekmek makinası hangisi
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.