|
Ekmek Yapma Makinası (141. sayfa)
-
-
Valla 12 senedir evde yapmaktayım ekmeği ilk 3/4 sene ekmek makinesinde yaptık ekmeği sonrasında ise karıştırıcı olarak kullandım, inanın zahmetli bir kim derse ki basit inanmayın , mayası çok geldi az geldi otomatik pişirme programı fiyasko hamur canlıdır tam kıvamında açacaksın veya fırına vereceksin , şu an hazne mil keçeler yine bitti ve asla bir daha kendi adıma ekmek makinesi almam ,en zayıf nokta karıştırıcı mil su kaçırmaya başladı mı at çöpe bir hazne fiyatı 250 300 lira sanki fırın alıyorum , kendim yoruyorum hamuru artık ve ekmeği de fırında pişiriyoruz durum bu bende , ama renkler ve zevkler herkeste farklı ve saygı duyarım şimdi 5 kg hamur yoğurma makinası araştırıyorum uygun bulursam alacağım , çevremde aileme gelip giden ekmekleri görünce hepsi ekmek makinesi aldı ama kimse devam edemedi ekmek yapmak öyle koy suyu koy un o pişirir olarak görmeyin, merak ve zaman isteyen bir iştir ben 12 senedir devam ediyorum. -
Cevap için teşekkürler -
merhabalar dostlar.
sinbo 4705 in ölçü kapları kayboldu da.
kaşık ve bardak olarak karşılıkları nedir ? elinde olan varsa net bi fotoğrafını çekebilir mi ?
teşekkürler.
-
Merhaba aynı makine bende de var ve benim de ölçü kapları kayıp 😃 ama önceki sayfalarda kap için 240 ml, büyük ölçek için 15 Gr, küçük için 5 Gr yazmışlar. Bunlara göre deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kenwood ekmek yapma makinam var.
Çok az kullandık.
Tertemiz eksiksiz aksesuarları ile beraber.
Satmayı düşünüyorum.
Düşünen özelden yazabilir -
Kimse bu makineler ile ilgilenmiyor galiba. Ekmek yapma makinesi alacağım ama bilgili birisi çıksada anlatsa. Herkes kendi makinesini övüyor.
Arada gaza geliyorum hepsi aynı, en ucuzu Kiwi marka alayım geçeyim diyorum. Sonra da Kiwi'nin blenderı var ve kalitesini biliyorum onun için vazgeçiyorum. Tefal veya yurtdışı Panasonic'lere kadar çıkıp tekrar başa dönüyorum.
Yurtdışı ürünlere bakınca da zaten Kiwi, Homend, Karaca, Arçelik ekmek yapma makinelerinin aynı tipte farklı markadalarda yurtdışında satıldığını görüyorum. Kalitesini bilemiyorum. Ben yapışmaz kaplamalı ürün kullanmak istemediğim için çoğunlukla çelik kullanmaya başladım mutfakta ama bu makineler mecbur kaplamalı olacak. Onun için bilindik iyi markaların kaplaması daha mı iyi olur gibi bir sürü soru var kafamda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gefeka -- 17 Aralık 2022; 16:56:16 > -
Koşu bandı gibi bir hevesle alınıp bir kenara atılır. Hiç bulaşma bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pandemi başından beri kendi ekmeğimizi yapıyoruz. Ve böylesi hoşumuza gidiyor ama yorucu oluyor bazen. Onun için bize hevesten çok kolaylık olur diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende Kiwi var . Toplasan 20 kere kullandım bir sorun çıkarmadı.Teflon kaplama. Yaptığı ekmeği beğenmiyorum. Kek gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu da damak zevkinizle alakalı tabi. Makinaya istediğiniz malzemeler ile yoğurtup, mayalandırıp fırına koymayı da deneyebilirsiniz. Belki fark olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son anda yakalayıp Homend Ekmek Yapma Makinesini aldım geçtim bakalım. Gönlüm Tefal'de kaldı ama fiyatı 4 katı idi.
-
anlatılcak bişey yok. ben 2009 dan beri kullanıyorum . ilk makinam moulinex di 9 sene kullandım bozuldu. amazondan russel hobs marka aldım. o da geyet iyi . tefal çok kötüydü aldım iade ettim. tırnağım değdi teflonu soyuldu . ev parası vermene gerek yok hepsi aynı mantık üzerine çalışıyor zaten. kullanımında bir zorluğu yok, beyin yerine et taşımayan herkes kullanabilir . herşeyi ölçüyle zaten . yanında bir ölçüğü kaşığı geliyor . küçük tarafıyla maya ve tuz atıyorsun büyük tarafıyla da şeker atıyorsun . istiyorsan en ucuzundan bi mutfak tartısıyla da unu ölçersin bitti gitti . ben tartıya para vermem diyorsan da hamur kulak memesi kıvamında olacak . inan hergün bakkaldan ekmek almak daha zor geliyor. bunda geceden koy sabaha el yakan ekmeğin var .
-
500 Gr una ,270-280 ml su,1.5 tatlı kaşığı kuru maya ile karışım yapıyorum.Nedense yaz boyunca son yaptıklarım ortası çöküyor.Bu suyun fazlalığından veya mayanın fazla ondan oluyor diye biliyorum.
Ayrıca çokta kabarmıyor,maya oranını azaltıp çoğaltmam fayda etmedi.Yaş mayada aynı.Kış aylarında sorun yoktu.Sorun nerde olabilir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çözebildiniz mi?
-
Sıcak aylarda çöktü,çözemedim.Bu soğuk dönemlerde çökmüyor.
-
şeker at mayalanmayı güçlendirir kuru maya instant maya kullanıyorsunuz değil mi
-
Konusu var mı diye araya araya buldum.
Daha önce neden almamışım dediğim aletlerden.
Karaca nın ürününü aldım. İnternet'e baktım herkes memnun.
Cihaz maliyetini sorun etmeyenler için iyi bir çözüm.
Akşamdan kuruyoruz sabah kahvaltıda mis gibi sıcacık ekmek hazır.
Karaca özelinde eksilerini yazacak olursam :
Malzeme kalitesi vasat
Hamur teknesini yerine oturtmak ve çıkarmak biraz zor.
Açma kapama düğmesi yok.
Bilgi ekranı daha detaylı olabilirmiş.
Ama yaptığı ekmeği yerken hepsi unutuluyor. Çok memnun kaldım.
Hepsiburada dan tartı hediyesiyle geçen hafta 4.000 liraya aldım. Fiyat da uygun sayılır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende simbo sbm-4705 modelini kullanacağım, gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Çocuk için kayısılı ekmek yapma fikri var aklımızda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. Hocam bende de Karaca ekmek makinesi var. Tüm malzemeleri kitapçığa göre koyup çalıştırıyorum. Yoğurma işlemi sonunda ekmek abuk bir şekil alıyor, hatta şekil bile değil, yamuk garip bir şey, çocukların oyun hamuru gibi Suyu artırıyorum şekil düzeliyor ama sanki içi hamur kalıyor ve tam pişmiyor. Kullananların ekmekleri kalıp gibi çıkıyor ve içi pişmiş görüyorum. Sizde böyle birşey oluyor mu, bir çözümü var mı acaba?
Teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X