Hepa Filtre Çeşitleri Doğru mu?
Merhaba forum halkı. Nereye açacağımı bilemedim aslında konuyu.
Evimde iki adet hava temizleme cihazı var. Kendilerinden çok memnunum. Ancak filtre maliyetleri arttıkça artıyor. Bende farklı alternatifler neler olabilir diye araştırırken FAF Filtre'yi gördüm.
Kendilerine de sordum ama doğru düzgün cevaplar veremiyorlar. Konuya vakıf değiller sanırım. Bende burada bu işi yapan anlayan varsa belki yardımcı olur diye açtım bu konuyu.
Sitesinde çeşitli hava temizleme cihazları için filtreler var. Genelde aynı özellik türleri var bunun içinde bir özellik listesi yapmışlar. Örneğin mavi hepa filtre var alerji için diyorlar, mor var antibakteriyelmiş falan. Böyle ayrımlar var mı acaba hepa filtrelerde. Renkleri belki kendileri belirlemiştir ama hepa filtre böyle özelliklerine göre ayrılıyor mu yani bu mümkün mü yoksa hepsi aynıda acaba satış taktiği bunlar?
Böyle bir listeleri var ama tam olarak özelliği nedir. Birbirinden ayıran ektenler nelerdir yazmıyor. Mesela bazılarında Uv. Ti02 yazıyor ki bu da benim anladığım ultraviyole ışık olmadan bir işe yaramıyormuş.
Kullandığım cihazlar winix zero ve arzum optima air.
Boş sprey şişeler hakkında bilgisi olan var mı?
Merhaba arkadaşlar.
Koronavirüs pandemisi başlangıcında alkollü dezenfektanlara yoğunlaşmıştık. Ancak bir müddet sonra nefes problemleri yaşamaya başlayınca dezenfektan olarak elektrolize su (hipokloröz asit) kullanmaya başladık. 2 sene oldu sanırım, makinesini aldık evde kendimiz yapıyoruz ve kullanıyoruz.
Kullanılan cihaz ve en önemli kısmı olan sprey başlık aşağıdaki resimde işaretlediğimden.
Bu başlıklar çok güzel. Sis gibi püskürtüyor. Çok güzel dağılıyor. Ancak sorunları çok çabuk bozulmaları.
Aşağıdaki ürün gibi özellikle çiçek sulama için kullanılan ve sise benzer püskürtme yapan ürünler var.
Bunlarda da içindeki metal yay hemen paslanıyor. Paslı ürün kullanmak istemiyoruz.
Araştırdım ama bu konuda bir detay bulunmuyor.
Acaba bu işlerden anlayan birileri var mıdır? Tamamı plastikten yada paslanmayacak malzemeden oluşan sprey şişeleri var mıdır? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımı çok makbule geçer.
Saka 8 adet damacana su 141 TL - Bisu
Bisu'da Saka Su'nun 8'li ön ödemeli paketi 141 TL. Malum fiyatlar 20'nin üzerine çıktı. Farklı kampanyalar falan bulursam onları kullanırım ama bulamazsam hazır indirimli paketim var oradan sipariş veririm diye düşündüm.
Merhaba. Dezenfektanların zararlarını görmeye başladıkça alternatif arayışına girdim ve daha önce de kısaca bakıp kulak arkası ettiğim Fakir HypoClean'den yola çıkarak hipokloröz asit ve sodyum hipoklorit nedir diye araştırmaya başladım. Ancak işin içinden çıkamadım.
Fakir, cihazın hipokloröz asit ürettiğinden bahsetmiş ama aralarda da sodyum hipoklorit ürettiğini yazıyor. İkisi aynı anda mı oluyor anlamadım.
Ayrıca ucuza satılan ve aynı işi yaptığını söyleyen cihazların bazılarında hipokloröz asit, bazılarında sodyum hipoklorit ürettiği yazıyor.
Bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen aydınlatabilir mi? Hangisi seçilmeli? Neye dikkat edilmeli? Nasıl tercih yapılmalı?
Ev ortamında ne kadar etkin olduklarını ölçme imkanımız olmadığı için doğru tercih yapmak istiyorum.
https://tr.thebirthsite.com/post/difference-between-sodium-hypochlorite-and-hypochlorous-acid//
Dalan Granül Sabun Doğal Zeytinyağlı 2kg 26,90 TL
|
|
Bu durumdaki Samsung s8 plus alınır mı?
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 316
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 132.306 (Bu ay: 107)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 186 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri