Şimdi Ara

Hepa Filtre Çeşitleri Doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum halkı. Nereye açacağımı bilemedim aslında konuyu.

Evimde iki adet hava temizleme cihazı var. Kendilerinden çok memnunum. Ancak filtre maliyetleri arttıkça artıyor. Bende farklı alternatifler neler olabilir diye araştırırken FAF Filtre'yi gördüm.

Kendilerine de sordum ama doğru düzgün cevaplar veremiyorlar. Konuya vakıf değiller sanırım. Bende burada bu işi yapan anlayan varsa belki yardımcı olur diye açtım bu konuyu.

Sitesinde çeşitli hava temizleme cihazları için filtreler var. Genelde aynı özellik türleri var bunun içinde bir özellik listesi yapmışlar. Örneğin mavi hepa filtre var alerji için diyorlar, mor var antibakteriyelmiş falan. Böyle ayrımlar var mı acaba hepa filtrelerde. Renkleri belki kendileri belirlemiştir ama hepa filtre böyle özelliklerine göre ayrılıyor mu yani bu mümkün mü yoksa hepsi aynıda acaba satış taktiği bunlar?

Böyle bir listeleri var ama tam olarak özelliği nedir. Birbirinden ayıran ektenler nelerdir yazmıyor. Mesela bazılarında Uv. Ti02 yazıyor ki bu da benim anladığım ultraviyole ışık olmadan bir işe yaramıyormuş.

Kullandığım cihazlar winix zero ve arzum optima air.

• up

• gefeka G kullanıcısına yanıt
    Hocam hepa yani High Efficient Particulate Arresting filtre, tutuş performans sınıfna göre Hepa 11-13 diye isimlendirilir. 13 den sonra ULPA ya (ultra hepa) olarak isimlendirilir. Belli boyuttan küçük partikülleri filtrelemeye yarar. Ancak koku moleküllerini tutamaz.

Bunun yanı sıra aktif karbon ise, koku moleküllerini kendine çeken moleküler bir yapıya sahiptir. Fiziksel bariyer olarak değilde iyonik olarak çalışır.

Bunun harici titanyum, altın, gümüş vb kaplamalar daha çok antibakteriyel görev görerek filtrede bakteri oluşumunu engellemeyi amaçlar.

Sizin sorunuzun detayını tam anlayamadım ancak makineye uyumlu yeterli kalitede herhangi bir filtre iş görecektir.

Buraya sorun isterseniz, belki uyumly üretimleri vardır.

blc® endüstri
    BLC Endüstri Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    https://www.blcendustri.com/en

Ek: titanyum dioksit UV fln yazmışlar şimdi farkettim. Titanyum dioksit, UV blokeri olarak, renklendirici olarak vs kullanılır. Bu tip bir filtrede ne işi var anlamadım. Makinede UV lambası varsa belki filtre yıpranmasın diye kullanılmış olabilir ancak nasıl kullandılar, sanırım kendileri de bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Temmuz 2024; 19:41:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.