Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar unlar hakkında bilgi istiyorum biraz araştırdım ama pek birşey anlamadım. Kül oranı var unlarıda ve tip 1-2-3-4-5-6 dite sınıflara ayrılmış durumda kül oranı az olanlar 0,50 ve daha az tip 1 randıman var birde 62-70 diye rakamlar kül oranı artıkça randımanı yükseliyor tip no büyüyor. Bugün 0,65 kül oranı en yüksek olanı aldım söke sinangil ve bizim undan daha yüksek ama fiyatı ucuzdu bu mesajı yaptığım sırama BM250 standart ekmek yapıyorum.

    Bu konuda yardımcı olabilecek olan bir arkadaştan değerli bilgilerini istiyorum.

    Ayrıca birşey belirtmek istiyorum ve püf noktası olabilir belki makine yoğurmaya başladıktan sonra bir süre sonra yani hamur şekli aldıktan sonra silikon slapatula ile kenerde kalan un parçalarını ortaya doğru ittirin piştikten sonra ekmeğin kenarlarında un parçaları kalmasın

    Teşekkürler iyi günler dilerim herkese
  • Herkese ve özellikle ekmek dostlarına mutlu, huzurlu, barış içinde yeni yıllar dilerim...

    Yeni yılın ilk fotoğrafları benden olsun.

     Ekmek Yapma Makinası

    Baharatlı Tam Buğday Ekmeği Detay..

     Ekmek Yapma Makinası

    İrmikli Beyaz Yoğrulmayan Ekmek Detay...

    Uygulamalı tarif ve fotoğrafların nerde olduğunu biliyorsunuz...




  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende öncelikle herkesin yeni yılını kutlar ve ekmek dolu bir yıl dilerim.
    Yoğunluktan bir süre bende konuyu takip edemedim anlaşılan bayağı ekmek sevdalısı aramıza katılmış. Burada deneme aşamasında olsada bir kaç fikir vermek istiyorum belki denemek isteyen olur; Öncelikle cevizli ekmek gerçekten çok güzel oluyor ve bunu biraz zenginleştirerek yapabileceğiniz fındık ezmeli ekmek oldukça zevkli bir deneyim olabilir, klasik delonghi tarifinin yanısıra yoğurma esnasında fındık ezmesi katılabilir bu konuda benim tercihim fiskobirlik fındık ezmesi oldukça güzel tadı var tabii bu durumda ezmede şeker bulunduğu dikkate alınarak şeker oranı azaltılmalı. İkincisi aynı tarifli ekmeğe yoğurma esnasında biraz kaşar rendelemek, buda gerçekten müthiş bir tat katıyor ekmeğe ve birazda dokuyu yumuşak tutuyor. Daha da fantazi yapmak isterseniz bir önerim daha var; Kestaneli ekmek
    Bunlar tabii günlük ekmek için biraz masraflı olabilir bende zaten hergün böyle ekmek yemiyorum ama arasıra insan kendini şimartmalı değilmi ?
    Bu arada bir ipucu eğer şeker yerine bal koyuyorsanız ve ölçü kabını kullanıyorsanız önce yağı sonra balı koyarsanız bal kaba hiç yapışmadan tamamen dökülür. ( Daha önce yazıldıysa mazur görün)
    Vesselam,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 5 Ocak 2009; 22:11:25 >




  • Kenwood BM250 Normal Beyaz Ekmek tarifine zeytin ilave edildi.

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası




  • Arkadaşlar ben ekmeğin üzerine çörekotu veya susam koymak istiyorum ama kabarma esnasında hamurum üstü kuru olduğundan üzerine yapışmıyor acaba pişirmeye geçmeden bir iki dakika önce fırça ile su sürsek haliyle yapışır sanırım ama gene tecribesi olan arkadaşlara sormak istedim. var deneme yapan
  • Ekmek makinenin kendi tarifindeki 1000gr ölçülerine göre yapıldı. Bir daha yapmayacağım çünkü zeytin esmer bir renk verdi bu yüzden
  • Evet, zeytinler parçalandığı için ekmeği karartıyor.
    Çözüm olarak şunu önerebilirim:
    2. karıştırma süresini öğrenip, zeytinleri makinenin öttüğü 2. karıştırma süresinin başında değil, son 1 dakikasında katarsanız çok parçalanıp hamuru kakartmasını önlemiş olursunuz.
  • Ekmek yapma makinası bir harikalık bence su zamana kadar alan hiç pişman olmamıştır.bir tek kilo alınca ondan pişman olmuştur. ama ekmek zaten tüketilen bişey ve kendin yapmak kadar güzel bişey yok diyebilirim sana bence annene alacagın en güzel hediye çecimi marka konusunda fakir markasını önermiyorum ben çok pişman oldum çünkü ben derim ki tefalden şaaşma ve en kullanışlı ürün budur. olay budur ....
    http://www.eniyial.com/index.php?target=products&product_id=24639




  • quote:

    Orjinalden alıntı: duygu.donmez1985

    Ekmek yapma makinası bir harikalık bence su zamana kadar alan hiç pişman olmamıştır.bir tek kilo alınca ondan pişman olmuştur. ama ekmek zaten tüketilen bişey ve kendin yapmak kadar güzel bişey yok diyebilirim sana bence annene alacagın en güzel hediye çecimi marka konusunda fakir markasını önermiyorum ben çok pişman oldum çünkü ben derim ki tefalden şaaşma ve en kullanışlı ürün budur. olay budur ....
    http://www.eniyial.com/index.php?target=products&product_id=24639


    duygu.donmez1985 takma adlı değerli üyemiz forumumuzu bugün üye olarak onurlandırmış ve aniden makineli tüfek gibi verdiği yanıtlara, açtığı konulara bakılırsa tüm ucuz ve kaliteli ürünlerin (tabii ki kendisinin hiç bir ilgisi olmadığı) EniyiAl.com sitesinde olduğunu düşünmekte.

    Sıcak fırsatlarda "oh be, nihayet rcoyuncak.com diye başka bir site önermiş" diye sevinirken, sitenin sayfasının altında bir not ilişti gözüme:

    Copyright © RCOyuncak.com | Bu site bir EniyiAl.com alışveriş zinciri üyesidir.

    İmza: Salak.




  • Ekmekle ilgili değişik denemeler de iyi oluyor.
    Mesela Kabaklı ekmek. Malzemeye yarım bardak kadar rendelenmiş balkabağı koydum. Rengini turuncu yaptı ama tadını fazla alamadım. Birde kabarmayla ilgili problem vardı.

    Zeytinli ekmek için kahvaltıdan kalan zeytin ezmesinden 1 kaşık kattım rengini biraz kararttı. Birkaç kaşık da kıyılmış zeytin ekledim. Bence gayet güzel ve lezzetli oldu.

    Kabaklı turuncu ekmek ve zeytinli ekmeklerimin resimleri.

     Ekmek Yapma Makinası

    Kabaklı
     Ekmek Yapma Makinası

    Zeytinli
     Ekmek Yapma Makinası

    Zeytinli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsirin -- 8 Ocak 2009; 18:52:40 >




  • ekmeklerin bayatlama süreli normal fırın ekmegi kadar midir?

    Ayrıca yaptıgınız ekmekler hangi ekmek ceşitine benziyor daha cok (Odun,Taş,Yoksa pamuk gibi bişiler mi)
  • Benim izlenimim daha çabuk bayatlıyor. Daha doğrusu küfleniyor. 2 gün içinde yenirse tazeliğini koruyor. Buzdolabında bekletilirse daha uzun ömürlü olabilir.
    Ekmekler bir çeşit tava ekmeği oluyor. Ekmeklerin dokusu daha çok kek gibi. Bu nedenle birçok arkadaş "kekimsi" ekmek olarak adlandırıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: [ Chery ]

    ekmeklerin bayatlama süreli normal fırın ekmegi kadar midir?

    Ayrıca yaptıgınız ekmekler hangi ekmek ceşitine benziyor daha cok (Odun,Taş,Yoksa pamuk gibi bişiler mi)

  • quote:

    Orjinalden alıntı: [ Chery ]

    ekmeklerin bayatlama süreli normal fırın ekmegi kadar midir?

    Ayrıca yaptıgınız ekmekler hangi ekmek ceşitine benziyor daha cok (Odun,Taş,Yoksa pamuk gibi bişiler mi)



    Normal fırın ekmeği ile kıyaslamak için EYM'de un, su, tuz ve mayadan oluşan bir ekmek yapın. Fransız ekmek programını kullanın. Bayatlamadan ziyade kuruduğunu, kurumuş haliyle de haftalarca bozulmadan kaldığını göreceksiniz. Fırın ekmeklerinin içine zeytin, şeker, yağ, balkabağı, çokomel, fındık ezmesi, kestane püresi vb. doldurun bakalım. koruyucu koymazsanız ne kadar küflenmeden duracak?

    Genel yapı olarakta tava ekmeğini andırıyor, içine bolca ıvır-zıvır (kusura bakmayın, normal ekmeğe göre diyorum) konulunca da (kıvam da tutturulamazsa) kek'e benzemesi de normaldir. Hele mayayı artırıp, hızlı moda da alırsanız bildiğinizden farklı bir yapı ortaya çıkar.

    Ayrıca ekmeğin konulmayacağı tek yer buzdolabıdır. Buzdolabı bayatlama sürecini hızlandırır. Saklamada ideal olanı, ekmeği çıkardıktan 2 saat sonra güzelce dilimleyip derin dondurucuya kaldırmaktır. Derin dondurucudan çıkarılıp ısıtılan ekmek adeta taze gibi olur, ancak ısıtılmış ise hemen tüketilmelidir.

    Size şöyle diyelim; EYM'de güzel ekmek yapıyorsanız ( sıkı, kuru, çökmüş yani gluten ağı bozuk yapıda olmayan) ve bir müddet bu ekmeği yemiş iseniz, sıradan sanayi tipi ekmek yemek istemiyorsunuz. Canınız bir müddet farklı bir tat ve lezzet arıyor, ancak bu sanayi tipi ekmek değil, emin olun...

     Ekmek Yapma Makinası

    Aranılan lezzetlerden biri: Gerçek tam buğday unlu ekmek.




  • Arkadaşlar!
    bu forumdan edindiğim izlenimlerle Kenwood BM-250 MODELİNİ KİPA dan 135 ytl ye aldım.üründen gayet memnunum.ekmek olarak leziz ekmekler yemeğe başladım.edindiğim izlenim;Ekmek ypma makinasına sıcak su koydığum zaman hamurun çok daha iyi daha iyi kabardığı,ekmeğin daha güzel olduğudur.mevsimin kış olmasından olabilir.kesinlikle sıcak su öneriyorum.denemenizi ve izleniminizi yazmanızı rica ediyorum.
    ayrıca kenwood makinanın içinden çıkan tarifleri de aşağıda verdim.
    kenwood ,unun ölçüsünü gram olarak vermiş.ben onu yaklaşık olarak ml değerini karşısına verdim.benim kullandığım ölçü buydu en azından.
    hepinize afiyet olsun:)


    Normal beyaz ekmek (Program 1)

    MALZEMELER 500g ekmek 750g ekmek 1Kg ekmek
    Su 245 ml 290 ml 380 ml
    Bitkisel yağ 1tbsp 1,5 tbsp 1.5 tbsp
    Ekmek unu 350g-(700 ml) 450g-(900 ml) 600g-(1200 ml)
    Yağı alınmış süt tozu 1tbsp 4tsp 2tbsp
    tuz 1tsp 1,5 tsp 1,5tsp
    şeker 2tsp 1 tbsp 4 tsp
    Toz kuru maya 1tsp 1,5 tsp 1,5 tsp

    Brioche Ekmeği (program 4 )
    MALZEMELER 500g ekmek 750g ekmek 1Kg ekmek
    süt 130 ml 220 ml 380 ml
    yumurta 1 2 2
    Tereyağ erimiş 80g 140 g 180 g
    Ağartılmamış beyaz ekmek unu 350 g(700 ml) 500 g(1000 ml) 600 g(1200 ml)
    tuz 1 tsp 1 tsp 1,5 tsp
    Şeker 30g 60 g 80 g
    Toz kuru maya 1,5 tsp 2 tsp 2.5 tsp

    Ekmek ruloları(hamur) program 8

    MALZEMELER 1 Kg
    Su 240 ml
    yumurta 1
    Beyaz ekmek unu 450 g-(900 ml)
    Tuz 1tsp
    şeker 2tsp
    tereyağ 25 g
    Toz kuru maya 1,5tsp

    Tsp=5 ml çay kaşığı
    Tpsp= 15 ml yemek kaşığı




  • alperturk arkadaş hayırlı olsun aynı makineden ama benim problemim var tekne yoğurma esnasında yerinden çıkıyor(ama bazen takarken tak diye bir ses oluyor o zaman çıkmıyor ve tekneyi taktığımda panel tarafı aşağı doğru olduğu zaman çıkma yapmıyor) ve alttaki mil boşa dönüyor tabi bu durumda yoğurma bitene kadar başında beklemek icap ediyor 500grlık ekmekte pek olmuyor ama 750gr ve 1000gr da oluyor sizde böyle bir durum söz konusu mu eğer size zahmet olmaz ise tekne takılı iken bir fotoğrafı çekip buraya gönderebilirmisiniz. Yoksa servise götürmek zorunda kalıcam sanırım ama hiç içimden gelmiyor.

    Kullanan diğer arkadaşlarda bu konuda yardımcı olurlarsa iyi olur.

    Teşekkür ederim.
  • ben genelde 1 kg lık ekmek yapıyorum.(daha doğrusu eşime devrettim,o yapıyor )çok şükür herhangi bir sorun yok.gayet lezzetli ekmekler oluyor.fotoyu daha sonra yükleyebilirim ancak.
    saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taxonera

    alperturk arkadaş hayırlı olsun aynı makineden ama benim problemim var tekne yoğurma esnasında yerinden çıkıyor(ama bazen takarken tak diye bir ses oluyor o zaman çıkmıyor ve tekneyi taktığımda panel tarafı aşağı doğru olduğu zaman çıkma yapmıyor) ve alttaki mil boşa dönüyor tabi bu durumda yoğurma bitene kadar başında beklemek icap ediyor 500grlık ekmekte pek olmuyor ama 750gr ve 1000gr da oluyor sizde böyle bir durum söz konusu mu eğer size zahmet olmaz ise tekne takılı iken bir fotoğrafı çekip buraya gönderebilirmisiniz. Yoksa servise götürmek zorunda kalıcam sanırım ama hiç içimden gelmiyor.

    Kullanan diğer arkadaşlarda bu konuda yardımcı olurlarsa iyi olur.

    Teşekkür ederim.

    Sayın Alperturk, sanıyorum bir müddet kullandıktan sonra bu tür olaylar yaşanabiliyor.Benim Sinbo 4709 da yoğurma sırasında karıştırıcılar yerinden çıkmaya başlamıştı.Serviste tam 1 ay bekledikten sonra ilgilileri aradım ve kazanla beraber değiştirip gönderdiler.Onlara da teşekkür ediyorum bu arada.Gerçi 1 aylık süre pek makul bir süre değil ama yine de genel merkez hemen ilgilendi..Sorun biraz da burdaki servisten kaynaklandı sanırım.Kolay gelsin.




  • Ya ilk aldığımız zamanlar annem tarifi tutturuoyordu fakat son yapılan 2-3 ekmek içine çökük oluyor.... Siz yapıyorsanız veya anne-babanız yapıyorsa nasıl yapıyorlar tarifini yazabilir misiniz?


    Makina marka : ALASKA BM 2000 ...
  • Merhaba,

    Bende de Kenwood BM250 var.Ekmek pişirme kabının yerinden çıkması sorunu bende de vardı.Bu kabı tutan makinenin kenarındaki tırnakları elimle uğraşıp düzelttikten sonra bu sorunu bir daha yaşamadım.Yalnız milin boşa dönmesi yada takılması sorununu bende yaşıyorum.Bu sebeple zaman ayarlı ekmek yapma keyfim çağunlukla hüsrana uğruyor.Servise götürmeye üşeniyorum.Birde yoğurma esasında köşelerde kalan unlar spatula ile karışıma katılması gerkiyor.Bütün bunlar da, akşamdan programlayıp sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanma keyfimize turp sıktı.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.