Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: STuSS

    Ya ilk aldığımız zamanlar annem tarifi tutturuoyordu fakat son yapılan 2-3 ekmek içine çökük oluyor.... Siz yapıyorsanız veya anne-babanız yapıyorsa nasıl yapıyorlar tarifini yazabilir misiniz?


    Mayayı fazla koyuyorlardır. Çok kabarıyor, fazla kabarıyor, pişirmeye başlayınca da çöküyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm


    quote:

    Orjinalden alıntı: STuSS

    Ya ilk aldığımız zamanlar annem tarifi tutturuoyordu fakat son yapılan 2-3 ekmek içine çökük oluyor.... Siz yapıyorsanız veya anne-babanız yapıyorsa nasıl yapıyorlar tarifini yazabilir misiniz?


    Mayayı fazla koyuyorlardır. Çok kabarıyor, fazla kabarıyor, pişirmeye başlayınca da çöküyor.





    Teşekkürler.... Bi farklı yapalım...
  • Mesajım, firma/un fiyatı içerdiği için, bölüm kurallarına uymadığı tarafımdan fark edilerek değiştirilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 21 Ocak 2009; 20:46:50 >
  • Bu ay itibarı ile ekmek yapma makinem 2 yılını doldurdu.
    "Gereksiz alet, kullanmazsınız, hevesiniz geçer" diyenlere inat her gün 1 ekmek yapmaya devam ediyoruz.

    Yalnız ekmek pişince teflon kaptan kolay kolay çıkmamaya başladı. Bayağı bi sallamak gerekiyor. Bazen 10 dakika kadar bekledikten sonra çıkarabiliyoruz.
    Makinemiz Simbo. Sizde de böyle sorun yaşanıyor mu?
  • Breville'de yaşanmıyor. Çünkü ilk günden beri pişirdiği ekmeği kimseye vermek istemiyor. Biz de alıştık.

    Son günlerde forumda hareket azaldı. Değişiklik olsun, bazlama ekmeği, kahvaltıda nefis gidiyor.

     Ekmek Yapma Makinası

    Çay, peynir, zeytin ve ısıtılmış ekmek...
  • Sayın Soberman, bir gün bu enfes görüntülere daha fazla dayanamayıp çoluk çocuk size kahvaltıya geleceğiz...Haber vermediniz demeyin...Selamlar.
  • Soberman usta merhabalar. Sitenden vaanilyalı ekmek tarifini deniyorum şu anda kabarma aşamasında yani mesajı yazdığım saatlerde. Fakat onda bir eksiklik var bana ilkten suyu az yada unu çok gibi geldi ben unu kenwood sıvı ölçek kabı cup olamadığı içim 2 kap koydum 650gr falan geldi ama makinenin tarifindedeki 1kg normal ekmek 380ml su alıyor senin tarifde ise 200ml az ben biraz daha koydum sen onu bende 280ml olarak değiştir derim benim fikrim sonra yapan arkadaşlar olmadı gibi tepkiler vermesinler benim görüşümdür tavsiyemdir kimseyi bağlamaz teşekkür ederim.

    Tarif çalışmalarında EYM tarifleri ağırlıklı olursa çok daha güze olur ara sıra bakıyorum sitede. Bir isteyin olursa bir mesaj atman yeterli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hassan01

    Sayın Soberman, bir gün bu enfes görüntülere daha fazla dayanamayıp çoluk çocuk size kahvaltıya geleceğiz...Haber vermediniz demeyin...Selamlar.


    Ne demek, şeref verirsiniz, ziyadesiyle memnun oluruz, buyrun gelin...

    @taxonera,

    Tarifleri denemene ve yorumların için teşekkür ediyorum. Ekmeksanati sitesindeki uygulamalarda öncelikle orijinal tarif incelenmekte, daha sonra bire bir uygulanmakta ve o tarifin uygulanması sonucunda ortaya çıkan mamulun de resimleri adım adım çekilmektedir. Yayımlanan resimler o tarife aittir. Dolayısıyla suyu değiştirmek için, değişmiş su oranı ile yeniden bir tarif uygulaması yapılmak zorundadır.

    Tariflerin uygulanmasında (sizin de başınıza geldiğini tahmin ediyorum) en önemli etken un miktarının ölçümüdür. Cup ölçüsünde un ölçülürken elenmiş un baz alınmalıdır. Bu şekilde 1 Cup=120-125 gr. gelmektedir. Oysa bizler paketten bastırarak unu aldığımızda ve üstünü sıyırırken de bir miktar bastırdığımızda 1 Cup=160-180 gr. arası gelebilmektedir. Tarif uygulamalarında en fazla bu konuda sıkıntı yaşanmaktadır. Sizde aynı tarifin uygulanması esnasında Cup'a ununuzu bu şekilde koyarsanız sonucun farklı olduğunu göreceksiniz. Ayrıca aynı tarifte 1/3 Cup yoğurt ve iri yumurta mevcuttur. Normal yumurta 40-50 gr. gelmekte, iri boylar ise 70 gr.a kadar çıkabilmektedir. Bunlar da göz önüne alındığında sıvı miktarı sizin dediğiniz oranlara ulaşmakta.

    Bir başka taraftan yoğurtlu ekmek tarifindeki ölçüler de hemen hemen aynı olmasına rağmen siteye gelen yazılardan hep olumlu geri dönüşler aldım. Hiç bir şikayet bu güne kadar gelmedi.

    EYM tariflerinin fazla olmamasının sebebi eşimin ve çocuklarımın talepleri doğrultusunda uygulamaların yapılması. Yine de talebinizi dikkate alacağım.




  • Soberman Usta sana bir sorum olacak ben Hekimoğlu 10kg un aldım bunun 4 kilosunu bir kapa koydum bunun içine 1kg Söke Tam buğ unu karıştırdım. Şimdi ekmeklerimi bununla yapıyorum biraz besin değeri yüksek olsun dedim tam buğday ekmeğini sevmedim normalde esmer ekmeği daha doğrusu sevmem dışarıdan alınınca da yemezdim normal isterdim. Ayrıca bu yaptığım kaşırımla beraber Sökenin 7 Tahıllı ekmek kaşımını yaptım aynı şey geliyor başıma ne diye soracak olursan. Şu...

    ekmeği çıkardıktan sonra üst kısmında çökme meydana geliyor çıtır kabuklu olmuyor bunu ne zaman anladım senin vanilyalı ekmek tarifini yaptığım zaman farkı fark ettim. Bu yaptığım ekmeklerin çıtır kabuklu olmasını nasıl sağlarım, hayır sorun çıtır kabuk olup olması değil bıçak ile zor kesiliyor o yüzden.

    Yardımların için teşekkür ederim.

    Tabi bu soruma başka bir arkadaşın cevabı varsa onuda alabiliriz buraya sordum ki benim gibi sorunu olanlar varsa yardım alsınlar diye




  • Buda benim ekmek yapma makinam vede ekmaklerim.Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem,söke unun hazır ekmek unlarından alın ve tariflrini uygulayın kesinlikle tecrube sahibi oluyorsunuz.Birde tavsiyem ununuzu cup yada bardakla v.s değilde gramajla ayarlayın kesin sonuç elde edersiniz.Yarı kilo una 320 ml su ve 5-6 gr maya(2 tatlı kaşığı) süper ekmekler yaparsınız.Hazır ekmek paketlerinde kuru toz maya 6 gr. çıkıyor yarım kilo unla beraber.


     Ekmek Yapma Makinası



     Ekmek Yapma Makinası



     Ekmek Yapma Makinası



     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 9 Nisan 2009; 17:55:32 >




  • kenwood bm250 kullanan arkadaşlar kek ve çavdar ekmeğini hangi programda pişiriyorsunuz yardımcı olursanız çok sevinirim keki tatlı programında çavdar ekmeğini ise normal ekmek programında pişirdim kek tamamen hüsran oldu çavdar ekmeği ise normal ekmek kadar kabardı ve yumuşacık sünger gibi bi ekmek oldu benim bildiğim çavdar ekmeği küçük tıknaz ve içi dolu ağır olur bu ise yumuşacık keserken bile zorlandım o kadar yumuşak yani, kitapçında ise hiçbir bilgi yok siz bu çavdar ekmeği ve keki hangi programda yapıyorsunuz yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler......
  • @mbirol, makinen sadece ekmek yapma makinesi mi, yoksa aynı zamanda fırın mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm

    @mbirol, makinen sadece ekmek yapma makinesi mi, yoksa aynı zamanda fırın mı?

    Ekmek makinası,Mikrodalga,fırın ve ızgara özelliklerine sahip muhteşem bir ürün.
  • selam ekmekciler cemiyeti...
    arkadaslar size bir sorum olacak annemin dogum gunu yaklasiyor. Simdi emekli de oldugu icin vakti cok. boyle seyleri de cok sever.
    alayim diyorum bi tane EYM ama forumu okudukca emin olamadim. Tavanin yavas yavas sıyrılması filan derken.
    sizce alinabilecek en iyi urun hangisidir. yardimlariniz cin simdiden cok tesekkurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orjinalden alıntı: mllm

    @mbirol, makinen sadece ekmek yapma makinesi mi, yoksa aynı zamanda fırın mı?

    Ekmek makinası,Mikrodalga,fırın ve ızgara özelliklerine sahip muhteşem bir ürün.


    Güzel ama biraz pahalı bi ürünmüş. Gerçi mutfakta 3 alet yerine bir tek onu koyuyorsun.
    Güle güle kullan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taxonera

    Soberman Usta sana bir sorum olacak ben Hekimoğlu 10kg un aldım bunun 4 kilosunu bir kapa koydum bunun içine 1kg Söke Tam buğ unu karıştırdım. Şimdi ekmeklerimi bununla yapıyorum biraz besin değeri yüksek olsun dedim tam buğday ekmeğini sevmedim normalde esmer ekmeği daha doğrusu sevmem dışarıdan alınınca da yemezdim normal isterdim. Ayrıca bu yaptığım kaşırımla beraber Sökenin 7 Tahıllı ekmek kaşımını yaptım aynı şey geliyor başıma ne diye soracak olursan. Şu...

    ekmeği çıkardıktan sonra üst kısmında çökme meydana geliyor çıtır kabuklu olmuyor bunu ne zaman anladım senin vanilyalı ekmek tarifini yaptığım zaman farkı fark ettim. Bu yaptığım ekmeklerin çıtır kabuklu olmasını nasıl sağlarım, hayır sorun çıtır kabuk olup olması değil bıçak ile zor kesiliyor o yüzden.

    Yardımların için teşekkür ederim.

    Tabi bu soruma başka bir arkadaşın cevabı varsa onuda alabiliriz buraya sordum ki benim gibi sorunu olanlar varsa yardım alsınlar diye


    Şu sıralar havalar soğuk olduğu için mutfağınız iyi ısıtılmıyorsa ekmek yapımı için en olumsuz zamanlar. Soğuk ortam mayalanmayı geciktiriyor. Dolayısıyla EYM programları 27-30 derecelik sıcaklıklar baz alınarak hesaplandığından ön görülemeyen sıkıntılar yaşanabiliyor. Önlem olarak en azından ekmek teknesinin sıcak su ile çalkalanması, suyun normalden daha sıcak konulması, malzemelerin oda sıcaklığında olması, daha uzun süreli program seçimi vb. denenebilir. Sizin sıkıntınızın altında da böyle bir sebep yattığını düşünüyorum. Tarif olarak da, un, su, tuz ve mayadan müteşekkil karışımları fransız ekmeği programında yukarıdaki uyarıları da dikkate alarak denerseniz çıtır çıtır ekmekler yapacağınızdan eminim.




  • Bende 4705 ile aranıza katıldım sevgili arkaşlarım.

    şu anda ekmek fırında bakalım sonucunu fotoğraflar ile paylaşacağım.

    ilk ekmeğimiz bakalım nasıl olacak
  • evet arkadaşlar işte size ilk denemem..

    görsellik olarak güzel olmadı ama lezzet olarak cok güzel oldu..

    değirmende öğütülmüş tam esmer buğday unu ve marketten alınmış beyaz unla %50 oranında karışımla yapılmıştır.

    ekmeğimin üzeri cöktü



     Ekmek Yapma Makinası




     Ekmek Yapma Makinası




  • @yaman53,

    EYM hayırlı olsun. Güle güle kullan.

    İçinde sanayi tipi maya kullanılmamış, tamamen ekşi mayadan yapılma; Yulaflı Doğal Ekmek:

     Ekmek Yapma Makinası


    Uygulama ve detaylı bilgi:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/yulaflfd_dof0al_ekmek.html




  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.