Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün pişirdiğim De'longhi klasik ekmek,
    Soberman ustam Fransız ekmeği mükemmel görünüyor denemek istiyorum,yalnız benim bir sıkıntım var,buralarda çok çeşitli unlar satılmıyor,baklavalık böreklik un,tam tahıllı un ve mısır unu bulabiliyorum ancak. Fransız ekmeğinin asıl hamurunda kullandığınız ekmeklik un yerine benim baklavalık böreklik un olur mu? Bir soru daha,benim Beko da Fransız ekmeği programı yok,olan programlar;standart,köy ekmeği,tam buğday ekmeği,kepek ekmeği ve sandviç ekmeği..hangi programda pişirebilirim acaba?

     Ekmek Yapma Makinası




  • PM atıldı.

    Ekmek nefis görünüyor. Tebrikler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taxonera

    Arkadaşlar unlar hakkında bilgi istiyorum biraz araştırdım ama pek birşey anlamadım. Kül oranı var unlarıda ve tip 1-2-3-4-5-6 dite sınıflara ayrılmış durumda kül oranı az olanlar 0,50 ve daha az tip 1 randıman var birde 62-70 diye rakamlar kül oranı artıkça randımanı yükseliyor tip no büyüyor. Bugün 0,65 kül oranı en yüksek olanı aldım söke sinangil ve bizim undan daha yüksek ama fiyatı ucuzdu bu mesajı yaptığım sırama BM250 standart ekmek yapıyorum.

    Bu konuda yardımcı olabilecek olan bir arkadaştan değerli bilgilerini istiyorum.

    Ayrıca birşey belirtmek istiyorum ve püf noktası olabilir belki makine yoğurmaya başladıktan sonra bir süre sonra yani hamur şekli aldıktan sonra silikon slapatula ile kenerde kalan un parçalarını ortaya doğru ittirin piştikten sonra ekmeğin kenarlarında un parçaları kalmasın

    Teşekkürler iyi günler dilerim herkese

    Seninde farkettiğin gibi kül oranı ve tip nosu ters orantılı. 0,65 kül oranına sahip bir un 2.tip un sınıfına giriyor. 0,55 olanlar ise 1.tip...

    Kül oranı nasıl tespit ediliyor? Bize daha doğrusu yaptığımız ekmeğe yansıması ne şekilde oluyor? gibi sorulara detaylı bir şeyler yazmak istiyordum ama hafızamdaki bilgilerde tereddüte düştüm. Eğer ilgini çekiyorsa bir ara bu konulara da değinebilirim.

    Bu arada ben de bugün Luxell marka EYM aldım. İşyerinde iken acele bir uygulama yaptım. Kötü oldu tabi. Fransız ekmeği tarifine "hızlı program" ı çalıştırdım, zaman darlığından. Pişmedi, kabarmadı...

    Kısaca bu cihazla ilgili gözüme çarpanlara değinirsem;

    Cihazın kutusundaki özellikler yazısında bile türkçe karakterler çıkmamış. Kullanım kılavuzunda da pek çok imla hataları, kelimelerde harf fazlalığı veya eksikliği var. Genel olarakta çok anlaşılır değil. Bu yönden benden eksi not aldı. Ekmek kalitesini değerlendirebilecek henüz yeterli deneyimim olmadı.

    Bir de sorum olacak...

    Program başlatıldıktan sonra kalan toplam süreyi görebiliyoruz. Fakat bana yoğurma süresi de lazım. Çünkü bazı içerikleri sonradan örneğin: Yoğurma işleminin bitmesine 5 dakika kala eklemek istiyorum. Bunu görebilir miyim? veya bu yoğurma süresi zaten sabit bir değer midir? Sabitse kaçtır?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE


    Bir de sorum olacak...

    Program başlatıldıktan sonra kalan toplam süreyi görebiliyoruz. Fakat bana yoğurma süresi de lazım. Çünkü bazı içerikleri sonradan örneğin: Yoğurma işleminin bitmesine 5 dakika kala eklemek istiyorum. Bunu görebilir miyim? veya bu yoğurma süresi zaten sabit bir değer midir? Sabitse kaçtır?


    Sorunuz dikkatimi çekti yazayım dedim,benim aldığım EYM Beko ve yoğurmanın ikinci aşamasında ilave edilecek malzemeler için simyal sesi veriyor,bildiğim kadarıyla birçok makinede bu böyle,acaba sizinkinde yok mu merak ettim,ve bir de Soberman ustama bu programların süre ve aşamalarıyla ilgili bir sorum olmuştu beni De'longhi kullanma klavuzuna yönlendirmişti.Orda gördüğüm kadarıyla yoğurma süresi genel olarak sabit yalnı 1.yoğurma 2.yoğurma diye aşamaların süreleri farklı farklı,sizin EYMnin yoğurma süresini öğrenebilmek için sadece zaman ölçümü yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.Aşağıdaki DE'LONGHİ KULLANMA KLAVUZUNDAN BİR TABLO...

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KX25 -- 25 Şubat 2009; 11:13:33 >




  • EYM de pizza hamuru yapmak istiyorum,uygun bir hamur tarifi verebilecek olna varsa memnun olurum..
  • bizde birde korsan olarak üretilen teflon piyasası var ,tesadüfen yaşıyoruz vesselam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KX25

    Sorunuz dikkatimi çekti yazayım dedim,benim aldığım EYM Beko ve yoğurmanın ikinci aşamasında ilave edilecek malzemeler için simyal sesi veriyor,bildiğim kadarıyla birçok makinede bu böyle,acaba sizinkinde yok mu merak ettim,ve bir de Soberman ustama bu programların süre ve aşamalarıyla ilgili bir sorum olmuştu beni De'longhi kullanma klavuzuna yönlendirmişti.Orda gördüğüm kadarıyla yoğurma süresi genel olarak sabit yalnı 1.yoğurma 2.yoğurma diye aşamaların süreleri farklı farklı,sizin EYMnin yoğurma süresini öğrenebilmek için sadece zaman ölçümü yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

    Öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Cihazı işyerinde kullandığım ve sürekli başında duramadığım için uyarı sesi verip vermediğinden emin değilim. Ama bitiş sesinden harici duyduğumu hatırlamıyorum.

    Yoğurma süreleride zannediyorum seçilen programa göre değişiklik arz ediyor. Fakat verdiğin tablodaki değerler uyabilir. Başında durup bir kontrol etmem lazım heralde.

    Gelelim bugünkü denemelerime...

    Sabahtan "Normal ekmek", öğleden sonrada "Mısır ekmeği" yapmaya çalıştım. Normal ekmekte tamamen kılavuzdaki tarife sadık kalmaya çalıştım. Sadece kabartma tozu yerine yaş maya kullandım. Fena olmadı. Sadece tuzu biraz fazla geldi.

    Mısır ekmeğini ise "Tam buğday ekmeği" ayarını kullanarak yaptım. İki değişiklik yaptım. Biri: tam buğday yerine mısır unu ekledim. Normal unla yaklaşık aynı ölçüde...İkincisi: Katı yağ yerine sıvı yağ kullandım. Ama az miktarda. Birde yine kabartma tozu yerine yaş maya kullandım.

    Sonuç: Oldukça güzel ve lezzetli bir mısır ekmeğim olmuştu. Fakat dikkat edip az un koymama rağmen, tuzlu oldu biraz. O kusur da olmasaydı süper olacaktı.




  • HiGHWAYMOUSE;
    Rica etsem mısır ekmeğinin tarifini ve tambuğday ekmeği programının süresini yazabilir misin..Benim EYM Beko program süreleri aynı olmayabilir.
  • Orjinalden alıntı: mllm


    Hazır unlarda çökmeyle karşılaşmadık daha.
    Anacak kepek unu, tam tahıllı un gibi esmer unlarla kendi hazırladığımız karışımlarda yaptığımızda çökmeler yaşanıyor.

    Ben şu 3 nedenden biri olabileceğini düşünüyorum.
    1.si mutfaktaki ortam sıcaklığının düşük olması.
    2.si içide konan suyun ılık olmaması.
    3.sü de esmer unlara göre fazla kabarma olması sonra kendi ağırlığından çökmesi.

    3.sü bana daha mantıklı geliyor. Zira dışarda gördüğümüz kepek ekmekleri de normal ekmeklere göre hacimsiz oluyor.
    Mayayı biraz azaltıp denemenizi öneririm. Ekmek balki o kadar kabarmayacak ama kabarmadığı için çökmeyecektir.



    Bilgi için teşekkür ederim
    Suyu ve yağı ılıttım netice güzel oldu


     Ekmek Yapma Makinası




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KX25

    HiGHWAYMOUSE;
    Rica etsem mısır ekmeğinin tarifini ve tambuğday ekmeği programının süresini yazabilir misin..Benim EYM Beko program süreleri aynı olmayabilir.

    Aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım dostum...

    Tam buğday ekmeğinin süresi 900 gr.ekmek için 3:40. Ben bu programı mısır ekmeği için uyguladım. Bir kaç ufak değişikliklle beraber.

    - 1+1/3 kap su: Yaklaşık 200ml+66ml=266ml.
    - Ölçü aletinin büyük tarafı ile 2 ölçek sıvı yağ (Ben bunu göz kararı biraz döktüm)
    - 1 çay kaşığı tuz.
    - 2 tane kesme şeker (Toz şeker bulamadım o an için. )
    - 1+2/3 bardak tip1 un
    - 1+2/3 bardak mısır unu
    - Biraz da süt ekledim ama çok fazla değildi. 2-3 tatlı kaşığı kadardı sanırım.
    - Az bir ıslak mayayı, suda erittim ve onu ekledim. Bir buçuk çay kaşığı kadardı heralde maya.

    Bu kadar...Gayet lezzetli oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 26 Şubat 2009; 21:28:37 >




  • Bu arada bugün unun kül oranları ile ilgili biraz bilgi edindim uncu bir arakadaşımdan.

    Kül oranının tespiti için özel fırınlarda hamur yakılıyormuş. Ama tamamen kül olana kadar. Sonra bu kül miktarı tartılıyormuş. Atıyorum birimler (bu kadar yüksek değil ama anlaşılsın diye gr. olarak veriyorum.)100 gr. hamurdan kalan 55gr.kül ise kül oranı=0,55 olarak belirtiliyormuş. 65 gr. ise 0,65 kül oranı oluyor gibi...

    Bir unun kül oranı yüksek ise su kaldırması daha fazla oluyor ama unun beyazlığı, içindeki protein değeri kısacası "kalitesi" dediğimiz, düşük kül oranlılarda daha yüksek oluyor.

    70-75 kül oranına sahip olanlar ise "özel amaçlı un" olarak satılıyormuş. Genelde marketlerde satılan unlar bu sınıfta oluyor.

    Ayrıca belirteyim benim meslek fırıncılık. Biz normal halk tipi ekmek üretiminde çoğunlukla tip1 dediğimiz kül oranı 0,55 olan unları kullanıyoruz. Nadir olarak 0,65 kül oranlı tip2 un kullanıyoruz. Şunu söyleyebilirim ki: Tip2 de dahi yeterince kabarmış, genişlemiş, güzel renk almış, içi beyaz kısaca "iyi" diyebileceğimiz ekmek üretiminde zorlanıyoruz.

    Bu yüzden hele de 70-75 randımanlı unları tavsiye etmiyorum. O onları biz kullansak çıkardığımız ekmekleri kimseye satamazdık herhalde.




  • Meraklıları için de normal bir fırında taş veya tava (odun ekmeği değil) nasıl yapıldığına değineyim.

    Yaklaşık kazanın dönmeye başlaması ve kazanın durdurulması arasında geçen süre 60 dakikadır.

    İlk önce su doldurulur kazana. (Suyun sıcaklığı çok önemlidir ve özellikle yaz ayında su buzdolabından kullanılır veya suya buz eklenme ihtiyacı doğar. Hamur yoğrulma süresi içinde sürtünmeden dolayı ısınır. Suyun sıcaklığı öyle olmalıki, yoğurma sonunda hamur sıcaklığı 20 derece civarında olmalı. Bunu sağlayan su sıcaklığı yaz ayında 4-5 derecedir.)

    Sonra un eklenir. Belli bir tecrübeden sonra su miktarına uygun un miktarı rahatlıkla ayarlanabilir. Yoğurma işlemi başlatılır.

    Yaklaşık 40 dakika sonra tuz katılır ve 10 dakika kadar bu şekilde çevrilir.

    50.dakika civarında maya katılır.Mayanın daha çabuk etkin olması isteniyorsa suda eritilip katılır. Yoksa kuru olarak doğrandığıda olur. Mayamiktarı mevsime göre değişiklik gösterir. Soğuk havalarda maya ihtiyacı nerdeyse iki katına çıkar.

    Son 5 dakikada eğer ekşi maya olarak kullanılacak hamur bırakılmışsa, o ilave edilir ve 60. dakika civarında işlem sonlandırılır.

    Hamur duruma göre biraz kazanda 15-20 dakika dinlendirilir ve hamur kesme makinesine yollanır. Oradan hamurlar teker teker dinlendirme makinesine düşer ve 10-15 dakika orda dinlendirilir. Sonra şekil verme makinesine düşerler. Oradan tavalara dizilir ve istim odalarında buhar eşliğinde tekrar dinlendirilir. Yeterli büyüklüğe ulaşınca fırına doğru yollanır. Fırınlara ilk konduğu anda istim=buhar verilir ki dış kabuk renk alsın. Bu yapılmazsa renksiz ekmekler çıkar. Yaklaşık 15-18 dakikalık pişme sonucunda ekmeğimize kavuşuruz.

    Kazanın dönmeye başlaması ve ilk ekmeğin çıkış zamanı ise yine yaklaşık 3 saattir.




  • Eve gelince yeni bir deneme yaptım. Mutafkta ne buldumsa içine attım desem yeridir.

    Türk kahvesi, Sıcak çikolata tozu, kesme şeker, maya, ceviz, su, un, tuz...

    Fotoğrafı aşağıda. Oldukça da lezzetli oldu yaw...





     Ekmek Yapma Makinası




  • Tarif için çok teşekkür ediyorum, kül oranının ne olduğunu çok merak ediyordum,ilginç gerçekten..son yaptığınız karışım da süper görünüyor..Dün gece pişen Günlük Fransız ekmeğim,sabah kahvaltıda yarısını yedik:))

     Ekmek Yapma Makinası
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdaryakup


    Orjinalden alıntı: mllm


    Hazır unlarda çökmeyle karşılaşmadık daha.
    Anacak kepek unu, tam tahıllı un gibi esmer unlarla kendi hazırladığımız karışımlarda yaptığımızda çökmeler yaşanıyor.

    Ben şu 3 nedenden biri olabileceğini düşünüyorum.
    1.si mutfaktaki ortam sıcaklığının düşük olması.
    2.si içide konan suyun ılık olmaması.
    3.sü de esmer unlara göre fazla kabarma olması sonra kendi ağırlığından çökmesi.

    3.sü bana daha mantıklı geliyor. Zira dışarda gördüğümüz kepek ekmekleri de normal ekmeklere göre hacimsiz oluyor.
    Mayayı biraz azaltıp denemenizi öneririm. Ekmek balki o kadar kabarmayacak ama kabarmadığı için çökmeyecektir.



    Bilgi için teşekkür ederim
    Suyu ve yağı ılıttım netice güzel oldu



    EYM mi yeni aldım ben ve şimdiye kadar 4 ekmek pişirdim,bunlardan ikisinin üzeri çökü nedeni ise içine koyulan ağır un,yaptığım ekmeklerden birinin içine tam tahıl karışımı diğerine ise mısır unu katmıştım bunlarda çökme oldu,diğer ekmeklerde ise çökme olmadı.. Aşağıdaki resim de EYM ile hazırladığım hamur ile yaptığım pizza tarifini ekmeksanati.com dan aldım,süper oldu...

     Ekmek Yapma Makinası




  • Arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıldan beridir SİNBO SBM-4705 modelli ekmek yapma makinasını kullanıyorum. Ancak yoğurma bıçağı teflon olmasından dolayı biraz aşındı, çıkarırken falan kenarını çizmişiz. Tabi içime sinmiyor yenisini alayım dedim.
    Gittim yetkili servisine küçücük yoğurma bıçağına 15 - TL istediler.
    Bu fiyat sizce de fahiş değil mi?????
    Sinbonun yedek parçada fiyat standardı yok mu?????
    Uygun fiyata alabileceğim tavsiye edeceğiniz bir yer var mı????
    Başka marka ekmek yapma makinalarından bıçağı uyan model var mı????

    İlginiz için teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beyzadefetih

    Arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıldan beridir SİNBO SBM-4705 modelli ekmek yapma makinasını kullanıyorum. Ancak yoğurma bıçağı teflon olmasından dolayı biraz aşındı, çıkarırken falan kenarını çizmişiz. Tabi içime sinmiyor yenisini alayım dedim.
    Gittim yetkili servisine küçücük yoğurma bıçağına 15 - TL istediler.
    Bu fiyat sizce de fahiş değil mi?????
    Sinbonun yedek parçada fiyat standardı yok mu?????
    Uygun fiyata alabileceğim tavsiye edeceğiniz bir yer var mı????
    Başka marka ekmek yapma makinalarından bıçağı uyan model var mı????

    İlginiz için teşekkür ediyorum.


    Hemen hemen hepsi Çin malı olduğu için teflon kabı da bıçağı da birbirine uyuyor.
    İstanbul'da bu tip küçük ev aletlerinin yedek parçalarının satıldığı yer var mı acaba?
    Muhtemelen sadece buçağı değil, tüm kabı 15 liraya buluruz.
    Ben de kabını değiştirmek istiyorum.




  • arkadaslar merhaba, gecen hafta BİM'in kampanyasindan LX9220 aldim. ancak kullanma klavuzu ne yazikki cok kotu hazirlanmis. iyiki forumumuz var vallahi

    ilk denemeyi yapacagim, ne yazikki ancak icinde herseyi olan hazir cavdar karisimi bulabildim. bakalim sonuc ne olacak
  • Merhaba,
    1,5 kg lık ekmek yapma makinesi almak istiyorum. Moulinex'in Home Bread XXL Pide ve Baget yapabilen modelinin üzerinde duruyorum. Sayın Soberman ın yorumlarını bekliyorum lütfen. Sayın Candogan62 siz ürün seçtiniz mi? İncelemelerinizin sonuçlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pink_white

    Merhaba,
    1,5 kg lık ekmek yapma makinesi almak istiyorum. Moulinex'in Home Bread XXL Pide ve Baget yapabilen modelinin üzerinde duruyorum. Sayın Soberman ın yorumlarını bekliyorum lütfen. Sayın Candogan62 siz ürün seçtiniz mi? İncelemelerinizin sonuçlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler..



    pink_white, selamalar !

    Kalabalık bir aile olduğumuzdan , 4 aydan beri hergün Moulinex XXL de 1,5kg lık tam ekmek yapmaktayım, zaman zaman 2 ekmek yaptığımızda oluyor.
    Makinada bir problem yok güzel çalışıyor.Daha önce hiç ekmek yapma makinası kullanmadık onun için diğer markalara göre + sı nedir bilemiyeceğim, sadece en büyük ekmek çıkaran makina bu + sını biliyorum.
    Eksilerine gelince ,display ışıklandırılmamış ve rakkamlarla semboller küçük.
    1.5 kg ekmek güzel kabarınca cama yaklşıyor üstü güzel pişmemiş oluyor,onun için 1 kg ekmek kabın içinde kaldığından dolayısı üstü daha güzel pişiyor.Kanımca bu problem tüm markalarda aynı.
    Birde kabı yerine oturturken dikatli olup tam ortalayıp iki tarafından eşit bastırarak takmak gerekiyor aksi takdirde iç kaplamanın üst bölümlerine takılıp yerinden kaldırıyor.
    Ekmek yapımındaki tecrübelimi sorarsanız, malzeme sıralamarına, gramajlara ve ölçülere harfiyen uymak gerekiyor .Ben sadece süt tozu yerine yağlı süt kullanıyorum ölçümde 500 ml sıvının 100 ml si süt oluyor.
    Un kaliteside çok önemli, çarşı pazar satılan açık unlar problemli güzel sonuç olmak zorlaşıyor .

    HERKESE KOLAY GELSİN .




  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.