Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi güveç olayına girdik tarifte yazıldığı gibi
    malzemeyi hazırladık koyduk üzerini alüminyum folyo ile örttük
    fırınlama modunda çalıştırdık
    60 dakika sonra bakacağız
    heves işte bugün evdeyiz
  • dilimli ekmek

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• @meta80 merhabalar,

Sanırım ilk ekmeğiniz bu, ellerine sağlık güzel olmuş makinayı güle güle kullanın.

Benim tecrübelerime göre ekmeğiniz üstünün az çökük olmasının iki sebebi olabilir ya sıvı fazla veya maya fazla.Soberman arkadaşımız ne der bu konuda aynı fikirdemi bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reordinary

ımmm mütüş duruyo hocam ustalarıma bişey danışıcam şimdi bizimkiler normal beyaz un , pakmaya , tuz kullanarak yapıyolar exsta bişey yok tadıda açıkçası tatmin edici deyil. bugunden itibaren olaya el koyucam, un çeşitlerini gördüm yulaf ,çavdar, köy ekmeği karışımı bunları temin edip sütünü t.yağını karıştırıp yapılan ekmek tat olarakta ilk yaptıklarımıza benzemez demi ..

@Reordinary merhabalar.

Eğer değişik unlar kullanmada bir tavsiyede bulanabilirsem.Beyaz un miktarına artı olarak en fazla %20 değişik unlardan kullanınız.
    Birde ben Yuva mayayı tercih ediyorum daha önce Pakmaya da kullandım.

• güveç için fırınlama modunda ki 60 dakika
    tam pişme olmadı ben yedim ancak eşim tekrar pişirdi
    kıyma olsaydı pişmiş olurdu
    kuşbaşı et pişmedi
    hatta tavuk eti de olsaydı pişerdi

@soberman
    Ekmeği hangi tür bıçak ile dilimlemeyi tercih ediyorsunuz? Marka olarak neyi ve neden tavsiye edersiniz?
    tavsiyeden ziyade elimizde olan
    sollingen (büyük marketlerin birinden almıştık) şu tahta geçmeli 6lı bıçak setlerinde olan
    kenarı tırtıllı büyük bıçağımız var onunla kesiyoruz
    saygılar
  • güveç az pişmiş

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• şuan Tam Buğday Unlu Ekmek yapımına başlamış bulunmaktayım, ustalardan yorum bekliyorum

2 cup tam buğday unu

2 cup normal beyaz un

300 ml su

1,5 tsp instant maya

2 tsp tuz

2 tbsp zeytinyağı

eyer olursa SSS geçerim sabahda bitane daha atarım fırına
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Tesadüf eseri bu topicden çok faydalandım. Özellikle @sobermana çok teşekkür ediyorum.Deneyim ve paylaşımlarını bizlerden esirgemediği için.
    Geçenlerde şok marketlerde 50 YTL Sinbo'nun 4706 aldık.Hiç bu konuda tecrübemiz olmadığı halde @sobermanın dediği gibi tepe kümbetli,altın sarısı renkte ekmekleri aldık.Fakat 500gr ekmek çıkardığı için bizim gereksinlerimize cevap vermedi.
    Basit Ekmek sinbo 4706
    sırasıyla...(Not: 1 cup 200ml ifade ediyor sinbo 4706 da)
    1/2 cup ılık su,
    1 büyük ölçek zeytin yağı,
    1 cup suyun yüzeyini örtecek şekilde un,
    1 küçük ölçek tuz unun bir tarafına,
    1 büyük ölçek şeker unun diger tarafına,
    1/2 cup un bunların üstünü örtecek sekilde yayılır,
    sonra 1 küçük ölçek instant maya yaygın şekilde dökülür.
    Sonra makinayı çalıştırın..Kümbetli üzeri yarılmış ekmeğinizi afiyetle yiyin..:D

Bu temel tarif ve işlem sırasıyla bir çok denemelerim oldu.Basit makinayı her şekilde değerlendirebiliyorsunuz.
    Bu da benden bir tarif biraz keke benzeyen hafif çikolatalı ekmek...

Ayrı bir kaba 1/2 miktarında ılık süt+su koyun beraberinde 1 yumurta ile çırpın...
    içine 3 büyük ölçek şeker ve bir paket vanilya tekrar çırpın...(Şekeri keyfinize göre belirleyebilirsiniz.)
    karışımı hazneye akıtın.
    sonra 1 cup un dökün,
    1/2 küçük ölçek tuz ve 2 tatlı kaşıgı kakao
    üzerine tekrar 1/2 cup un,
    3/4 küçük ölçek instant maya yaygın dökün..
    Makinayı bir tertip yoğurma modunda çalıştırın...
    işlem bitince
    ekmek modunda tekrar çalıştırın.
    Bip sesi gelince
    buzdolabında beklemiş rendelenmiş kare bitter çikolata,
    göz kararı ezilmiş fındık,
    ve çok az tarçın atın..
    yaklaşık ekmek modunda bşlamsından 2.5 saat sonra fırınından alın.
     Ekmek Yapma Makinası

tepesi çökmedi çok kabarınca cama yapıştı..

çünkü makinanın kek modu yok yüzden ama problem etmeyin çok lezzetli hafif bir ürün çıkıyor.

Makina çok hoş ama küçük 5 kişilik aileye yetmeyince bunu anneme verip yerine daha uygun makina alalım dedik delongi gittiğimiz yerlerde yoktu.Peşin 210 YTL tefalde satılan moulinex xxl 180ytl normal satışı YKM bulduk. dünya kadınlar günü nedeni ile birde 50 ytl daha indirim yapınca makinayı 140 ytl aldık.
    İlk denememizi yaptık sanırım iyide oldu.

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_erdem1 -- 9 Mart 2009; 20:21:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Reordinary

şuan Tam Buğday Unlu Ekmek yapımına başlamış bulunmaktayım, ustalardan yorum bekliyorum

2 cup tam buğday unu

2 cup normal beyaz un

300 ml su

1,5 tsp instant maya

2 tsp tuz

2 tbsp zeytinyağı

eyer olursa SSS geçerim sabahda bitane daha atarım fırına

ilk ekmeğim tadı ilk yaptıklarımızdan farklıydı güzel , yanlız un az geliyo galba baya cıvıktı yarım su bardağı beyaz un ekledim

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• Tüm Ekmek Dostlarının Mevlid Kandillerini kutlar, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

Tam Çavdar ekmeği (Cevizli) ve Erzurum halis dut pekmezi:
     Ekmek Yapma Makinası

Ağzımızın tadı hep yerinde olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Tüm Ekmek Dostlarının Mevlid Kandillerini kutlar, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

Ağzımızın tadı hep yerinde olsun...

İyi dileklerne ben de katılıyor ve can-gönülden "Aminn.." diyorum.

Bu arada Hocam,

O yukarıda bir mesajımda bahsetmiş olduğum Sinbo'nun mikserinin siparişini verdim. Epeyidir böyle bir cihaz aklımdaydı. Belki dandiktir ama fiyatı ucuz olduğu için riske girsem de denemek istedim.

http://www.hepsiburada.com/sinbo-smx-2718-el-mikseri/productDetails.aspx?categoryid=22022&productid=mtsinbosmx2718

Gelince izlenimlerimi paylaşmaya çalışırım.

Ayrıca Luxell EYM'nin kaybolan yoğurma kolu ile ilgili süreci merak edenler için; Servise söyledik. Bir sonraki diğer siparişlerle birlikte gelir dedi. Yaklaşık 15 gün sonra...

• Moulinex XXL maknada yaptığım basit ekmek tarifi..Sinbo 4706 yaptığım tariften modifiye bir tarif.
    (Not: 1 cup 200ml ifade ediyor sinbo 4706 da ölçü olarak onu kullandım.Kap miktarınızı ona göre ayarlayın.)
    Sırasıyla,
    1,5 cup ılık su,
    2 büyük ölçek zeytin yağı,
    2 cup un yaygın şekilde dökün,
    dökülen unun bir tarafına 1,5 küçük ölçek tuz,
    diger tarafına 2 büyük ölçek şeker,
    2 cup un kapatacak şekilde dökülür,
    2 küçük ölçek instant maya yaygın şekilde dökülür.

programı 1000 gr , kızarma seviyesi 3, menü 3 yapıp
    çalıştırın.

Ekmek Yapma Makinası

Şunu itiraf etmeleyim. Sinbo 4706 tepe kısmını daha iyi kızartıyordu.2 Kişilik bir aile iseniz mutlaka tavsiye ederim. Moulinex i markası ve hesaplı olduğu için aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_erdem1 -- 9 Mart 2009; 20:23:16 >

• Değerli Soberman, çok sağolun, size ve tüm arkadaşlara nice hayırlı, mübarek kandiller diliyorum..
  • Bende herkesin kandilini kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ben bunu çözemedim,ekmek kabın dışına taşmadığı halde üstü tam güzel pişmemiş oluyor.

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 9 Mart 2009; 0:19:03 >
  • @g.y.m hangi modda ve ölçüde çalıştığınızı bilmiyorum ama açma kapama düğmesi altında kızartma veya kabuk seviyesini belirleyen düğme var onu en koyu ekmek dilimi formuna getirin. programı 1 veya 3 e getirin. 700 gr lık yapıyorsanız 1000 sevyesine 1000 gr lık yapıyorsanız 1500gr getirin.Isıtma süresi olarak arasında sadece 5 dk fark ediyor. Dr Oetker veya kenton taze instant mayayı kullanın. İstediğiniz ekmek kalitesini bu şekilde alabilirsiniz.
    (Not: 1 cup 200ml ifade ediyor sinbo 4706 da bu tarif ona göre verilmiştir.)
    Sırasıyla,
    1,5 cup ılık su,
    2 büyük ölçek zeytin yağı,(yanına tereryagı dahada kızarmasını istiyorsanız.)
    önce 2 cup un yaygın şekilde dökün,
    dökülen unun bir tarafına 1,5 küçük ölçek tuz,
    diger tarafına 2 büyük ölçek şeker,
    sonra 2 cup un kapatacak şekilde dökülür (toplam 4 cup ediyor),
    üzerine 2 küçük ölçek instant maya yaygın şekilde dökülür.

1 cup ---240 ml---1 normal su bardağı(Yani makinadaki ölçek zımbırtısına bile gerek kalmıyor..)
    1 büyük ölçek corba kaşığı 15 ml,
    1 küçük ölçek tatlı kaşığı 5 ml,
    1 cup un -- 160-180 gr una karşılık geliyor..(Üzeri hafifce bastırılmış silme un)
    moulinex tariflerinde verilen gramajlı un tarifleri ile bu ölçüleri uyguladığınızda hemen hemen buna denk düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_erdem1 -- 9 Mart 2009; 20:25:40 >

• Arkadaşlar şöyle bir fikirde bulunmak istiyorum.

Belliki , un ,şeker ,süt, maya ,sıvının ısısı, sıvı miktarı ve oda ortam ısısı hattâ maya markası bile ekmek yapımını etkiliyor.

Bu saydığım sebeblerden dolayısı mutfak terazizisi kaçınılmaz diyorum.

Forumda ölçüleri sıvılarda mililitre olarak ,ağırlıklar da gram olarak ,tuzda ,şekerde ve yağda küçük büyük ölçek olarak verelim.

Ayriyeten güzel Türkçemizi korumak açısından illaki "kupa" yazılacaksa , "cup" kelimesini kullanmayalım derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 9 Mart 2009; 18:14:30 >
  • Son yapmış olduğum ekmekteki denememden sonra bir tecrübemi daha aktarmak istiyorum.

Ben şimdiye kadar çarşıdan aldığım açık unlarla ekmek yapmıştım ve kötü kalite un almışım bunu yeni fark ettim. Ekmeklerimde kıvam tutturmak çok zor oluyordu.

Son yaptığım ekmeği kalite unlarla yaptım marka söylemek istemiyorum, inanılmaz fark oldu,bir daha açık un satın almayacağım.
  • @g.m.y Türkçe'ye göstermiş olduğunuz hassiyetinizi anlıyorum. Cup olarak ifade ettiğim sadece bir cm, mm, vb bir ölçü ifadesidir. Eğer bunların öz Türkçe ifadesi varsa ama lütfen doğru bir şekilde iletin sayenizde bilgi dağarcığımıza ekleme fırsatı yaratmış olursunuz.. Öz Türkçe olarak ifade edersem ona kupa demem konuşma lehcesinde kab , yazı lehçesinde kap derim. Bkz.. Türk Dil Kurumu
    @Soberman takdirleriniz ve vermiş olduğum yalnış bilgileri düzelttiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Almış olduğum Sinbo 4706 çıkan kap 200ml ölçüsündeydi bende onu bir cup sanıyordum. Tariflerimi değerlendirecek arkadaşlar lütfen 200 ml olarak değerlendirsinler. Avustralya ve Kanada ölçü değerlendirmelerinde 1 cup 250 ml Amerikan Ölçüsü olarak 240ml değerlendiriliyor.
    Mutfak tartımız yok ama olmayanlar için kepekli ekmek tarifini vermek istiyorum.
    Bu sefer doğru bir şekilde sırasıyla,
    330 ml su+süt,
    30 ml zeytinyağı,
    çok az tereyağ,
    400 ml kepekli unu yaygın şekilde dökün,
    10 ml (2 tsp veya küçük ölçek) tuz,
    30 ml (2 tbl veya büyük ölçek)şeker,
    400 ml unu yaygın dökün,
    üzerine 7,5 ml instant maya dökün.
    Program 1 , Ağırlık 1500, kızarıklık 3 seçtim.
     Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• ohhaa konuya bak
    neler oluyor burda
    afiyet olsun ekmeklere bakın hele
  • quote:

Orjinalden alıntı: b_erdem1

@g.m.y Türkçe'ye göstermiş olduğunuz hassiyetinizi anlıyorum. Cup olarak ifade ettiğim sadece bir cm, mm, vb bir ölçü ifadesidir. Eğer bunların öz Türkçe ifadesi varsa ama lütfen doğru bir şekilde iletin sayenizde bilgi dağarcığımıza ekleme fırsatı yaratmış olursunuz.. Öz Türkçe olarak ifade edersem ona kupa demem konuşma lehcesinde kab , yazı lehçesinde kap derim. Bkz.. Türk Dil Kurumu
    @Soberman takdirleriniz ve vermiş olduğum yalnış bilgileri düzelttiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Almış olduğum Sinbo 4706 çıkan kap 200ml ölçüsündeydi bende onu bir cup sanıyordum. Tariflerimi değerlendirecek arkadaşlar lütfen 200 ml olarak değerlendirsinler. Avustralya ve Kanada ölçü değerlendirmelerinde 1 cup 250 ml Amerikan Ölçüsü olarak 240ml değerlendiriliyor.
    Mutfak tartımız yok ama olmayanlar için kepekli ekmek tarifini vermek istiyorum.
    Bu sefer doğru bir şekilde sırasıyla,
    330 ml su+süt,
    30 ml zeytinyağı,
    çok az tereyağ,
    400 ml kepekli unu yaygın şekilde dökün,
    10 ml (2 tsp veya küçük ölçek) tuz,
    30 ml (2 tbl veya büyük ölçek)şeker,
    400 ml unu yaygın dökün,
    üzerine 7,5 ml instant maya dökün.
    Program 1 , Ağırlık 1500, kızarıklık 3 seçtim.
     Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

b_erdem1 merhabalar,

Cup'u sadece siz kullanıyorsunuz diye yazmamıştım, herkes kullanıyor diye ,demekki ölçü birimi imiş.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.Beni bu konuda araştırmaya ittiğiniz için teşekkür ederim.Ama bu cup ölçü birimindede baya bi karmaşa olduğunu kabul etmek lazım.Bir sürü değişik cup var.Sinboninki Japon cup'u gibi .

http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_(unit)

Kab tarafından düşünmemiştim ,demekki bu cup da bizim kab dan alınmış.

Ekmek yapımında herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 10 Mart 2009; 6:20:45 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.