Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
96.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekmek makinalarındaki tavalarda ve karıştırıcıda bulunan teflon, hamurun yoğurulma esnasında aşırı sürtünmeden dolayı aşınarak hamura karışmaktadır. Günde 1 ekmek yapıldığı zaman 6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.
    Benim kullandığım Sinbo marka ekmek makinasında bu durumu gözledim. Ancak, teflon malzemenin yapısından mı yoksa kalitesiz oluşundanmı kaynaklandığını bilemiyorum. Aşınacağını bilerek satışa sundukları için bu tavalar firma tarafından garanti kapsamı dışında tutulmuştur.
    Kanserojen olan teflon maddesine maruz kalmamak için ekmek makinası kullanılmaması ya da ekmek makinası yerine mixer kullanılması ya da elle yoğurulması gerektiğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 18 Haziran 2008; 17:44:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imagestore

    Ekmek makinalarındaki tavalarda ve karıştırıcıda bulunan teflon, hamurun yoğurulma esnasında aşırı sürtünmeden dolayı aşınarak hamura karışmaktadır. Günde 1 ekmek yapıldığı zaman 6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir. Tavadan aşınarak çıkan bu teflon hamura karışmak suretiyle direkt vücudumuza girmektedir.
    Benim kullandığım Sinbo marka ekmek makinasında bu durumu gözlemledim.
    Aşınacağını bilerek satışa sundukları için bu tavalar firma tarafından garanti kapsamı dışında tutulmuştur.
    KANSEROJEN OLAN TEFLON MADDESİNE MARUZ KALMAMAK İÇİN EKMEK MAKİNASI KULLANILMAMASI ya da ekmek makinası yerine mixer kullanılması veya elle yoğurulması gerektiğini düşünüyorum.


    @imagestore,

    Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Teşekkür ederim.

    EYM'nin teflon kaplı ekmek kazanı bir çok kişi iin soru işareti oluşturduğundan değişik mahfillerde gündeme gelmektedir. Bir kere şunu söylemek gerekir ki, marka ve kalite ne olursa olsun tüm EYM kazanları çizilmez ve yapışmazdır ki, karıştırma, yoğurma rahat olsun, ekmek kolayca çıksın. Diğer taraftan EYM'ler bizde henüz kullanılmasına rağmen ABD ve AB'de uzun zamandır teflon olarak kullanılmaktadır.

    Belki kavram olarak yanlış anlaşılan bir konu var, bir kısmı teflonun kendisini tamamen kullanılmaz olarak var sayıyor, bir kısmı ise teflonun kendisi kullanılabilir, ancak çizilince, delinince, atınca kesinlikle kullanılamaz gibi bir düşünce hakim.

    Kısaca açıklamak gerekirse sağlık açısından sıkıntılı görülen iki durum söz konusu olup, birincisi aşırı ısınma sonucu salınan gaz, ikincisi de üretim esnasında kullanılan kimyasaldır.

    Teflon parçacıklarının hamura karışması, sindirim sistemi sayesinde vücuttan atılmasıyla sonuçlanmaktadır.

    EYM'de kullanılan kazanın çizilmez ve yapışmaz yüzeyini oluşturan teflon kullanımı esnasında anılan eşik sıcaklıklarına ulaşılamadığı, ayrıca markalı ürünlerin ölçümlerinde PFOA kimyasalı eşik değerlerin altında çıktıkları için toplumu yönlendirecek ifadelerde biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

    EYM kazanında kullanılan teflondan ziyade, asıl sanayi tipi ekmek yapmak amacıyla beyazlatma ve oksidasyon için katılan bazı kimyasalların sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

    Konu hakkında daha detaylı bilgi için:

    EYM ekmek kazanlarında kullanılan teflon zararlı mıdır?

    Ben de sizin gibi elle yoğurma ve fırında pişirmeyi şiddetle öneriyorum, ancak kesinlikle EYM kanserojen diye değil, ekmeği san'at olarak yapmak, tadı ve görüntüsünü unuttuğumuz kıtır kabuklu, çiğnemlik nefis ekmekleri tekrar yiyebilmek için.




  • bu imagestore denen kişiye inanmıyorum ekmek satışları sanırım azalıyor burda gelmiş eym kullanmayın diyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kartopu2

    bu imagestore denen kişiye inanmıyorum ekmek satışları sanırım azalıyor burda gelmiş eym kullanmayın diyor


    Hayır o sadece bir EYM mağduru!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koko69


    quote:

    Orjinalden alıntı: kartopu2

    bu imagestore denen kişiye inanmıyorum ekmek satışları sanırım azalıyor burda gelmiş eym kullanmayın diyor


    Hayır o sadece bir EYM mağduru!



    Arkadaşın Sinbo EYM mağduru olduğunu biliyoruz, inşallah 6 ay önce alıp kullandığı ve imalat hatasından ötürü dibi bıçak tarafından çizildği için kullanamadığı kazanını değiştirebilmiştir.

    Temenni edelim bu arada tüm EYM'ler de onun mağduru olmasınlar.




  • selamlar;
    uzun süredir tefalin ekmek yapma mak. aruyırum yanılmıyorsam 3001 modeli çelik gövdeli olan modeli çok güzel bulsam hemen alıcam ama hiçbiyerde yok,bunu satan biyer biliyormusunuz..
  • doğubank bodrum katta merdiven altındaki dükkanda bulabilirsiniz fiyatı sanırım 140-150 ytl civarındaydı
  • dostum cevap için sağol ama bu tefal ekmek yapma makinasını izmir de bulabileceğim biyer biliyormusunuz
  • Sinbo hakkında Sanayı Bakanlığına yazdığım şikayete bu gün cevap geldi. Diyorlar ki;

    İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre; garanti belgesi ile birlikte satılmak zorunda olan bir ürün, iki yıl süre ile tüm parçaları ile birlikte garanti kapsamında olup; satıcı, garanti belgesi kapsamındaki malların garanti süresi içersisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değişen parça bedeli, ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.

    Görüldüğü gibi Sinbo tava garanti kapsamında değildir deyip işin içinden çıkamaz 2 yıllık garanti süresince tavayı değiştirmekle yükümlüdür. Değiştirmezse;

    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamına giren bu tür uyuşmazlıkların çözüm yerleri, ilgili Yasada da belirtildiği şekilde; illerde “Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü”, ilçelerde “Kaymakamlık” bünyesinde oluşturulan “Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri” ile “Tüketici Mahkemeleri”dir. Bu mahkemelerde açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.

    Tabi bu kadar uğraşmaktansa 25 milyon değerinde olan bir tavayı satın almak daha kolay diyecek herkes. Ben de bunu bildiğimden yazdığım cevabi yazıda;

    İlginiz için teşekkürler. Benim şikayetim kişisel değildi. Sinbo firması ekmek makinası içindeki tavayı düşük kalitede teflonla kaplamakta ve garanti kapsamında değildir diyerek makinanın satın alındığı tarihten itibaren tüm müşterilerinin bir kaç aylık kullanım sürelerinde tavayı tekrar tekrar satın almalarını sağlamakta ve bu yolla haksız kazanç elde etmektedir.

    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=sinbo&s22.x=18&s22.y=9&loc=ara sitesinde ki şikayetlerden de görebileceğiniz gibi bu firmanın tüm ürünleri satın aldıktan bir kaç gün sonra arızalanmaktadır.

    Şikayetimin bu yönden incelenmesi ve kalitesiz Çin malları ithal edip pazarlayan bu ithalatçı firma hakkında gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

    Bakalım buna ne diyecekler ...
    Arkadaşların bilgilerine sunulur.




  • merhabalar
    12 Temmuzda Essenso ekmek yapma makinesi aldık 3.gün çalışmaz oldu forum bornovadaki satıcı firma servise götürmemizi istiyor ,3. günde servise gitme tavsiyesinde bulunan bir firmanın diğer ürünlerindeki sorunlarda tavsiyesi ne olur acaba ?, ben pek merak etmiyorum açıkçası umarım sizde
    (bu markanın ekmek yapma makinesini ve pazarlamasını yaptığı diğer marka ürünleri almayı düşünen arkadaşlar) merak etmezsiniz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mihmandar4477

    merhabalar
    12 Temmuzda Essenso ekmek yapma makinesi aldık 3.gün çalışmaz oldu forum bornovadaki satıcı firma servise götürmemizi istiyor ,3. günde servise gitme tavsiyesinde bulunan bir firmanın diğer ürünlerindeki sorunlarda tavsiyesi ne olur acaba ?, ben pek merak etmiyorum açıkçası umarım sizde
    (bu markanın ekmek yapma makinesini ve pazarlamasını yaptığı diğer marka ürünleri almayı düşünen arkadaşlar) merak etmezsiniz...


    Geçmiş olsun. Öncelikle Essenso'nun hangi modelinden bahsediyorsunuz, öğrenebilir miyim? Ayrıca gönül rahatlığıyla ve tecrübeme dayanarak EYM'lerin büyük çoğunluğunda donanım olmasa da program hatası olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle canınızı sıkmayın. Benim de Esse'den aldığım DeLonghi evde hiç çalışmamıştı, yenisini verdiler. Bir başka DeLonghi'nin de yeterince pişirmediğini tespit ettik, onu da değiştirdiler. Benzeri hatalar Real'de aldığım Moulinex'te oldu, seri olarak alınmış olan Moulinex'lerin 1 kg ekmek yapan EYM'lerin tamamında ekmekleri hamur bıraktığını gördük, geri verinceye kadar dilimizde tüy bitti. Hiç canınızı sıkmayın, EYM'ler tamir edilmez, arızalı olan alınır, yerine yenisi verilir. Önemli olan moralinizi bozmamanız, evinizi nefis ekmeklerden mahrum bırakmamanız.

    Esse konusunda beni tek üzen müşteri memnuniyeti konusunda özürlü bir firma. Kazara bir mal aldınız, mümkünü yok geri verip parasını alamazsınız. Ancak mahkeme ile bunu başarabilirsiniz. Bu bakımdan ben Ankara'da Esse'lere protesto ederek girip alış veriş yapmıyorum. Her yerde de bu durumu belirtiyorum.




  • biz sinbodan memnunuz ama yorumları okudum da ekmek diil hapla beslenesim geldi
  • Evet Ankaradaki esselerden alış veriş yapılmaması konusunda ben de sizinle hemfikirim. Müşteri memnuniyeti sıfır maalesef. Ben de esseden EYM aldım. Hamur karıştırıcı metal parçasını kaybettik yenisini 14 milyona sattılar. Makine zaten 100 milyon bile değil. En ufak parçasından hemen kazığı yiyorsunuz. Ayrıca ne yapsam ne etsem ekmeğin üstü hep çöküyor. Bir kaç deneme daha yapıcam gene olmazsa geri vermeyi deniyeceğim. Alırlar mı bilmiyorum ama sonuna kadar uğraşmayı deniyeceğim.
  • @afpturk,

    Her şeyi tam yaptığını düşünerek beklemek ve neticede hayal kırıklığı, sorunun nerede olduğunu bilememek, Sinbo'larda başıma gelmişti. İnanın, sıvıları artık damlalıkla ölçüyordum yine de ekmeklerin tepesi çöküyordu.

    Bu günler de geçecek ve nefis ekmekleri kendinize ve sevdiklerinize sunacaksınız, tarifleri yaparken de el-göz kararı deyip CUP filan kullanmayacaksınız. Sadece sabır, zaman ve kaliteli bir EYM.

    Esse'den aldığınız EYM'nin modeli nedir? kullandığınız malzeme, markası ve kullanım sırası nedir? Biraz bilgi verebilirseniz belki yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar.
  • Teşekkürler soberman. Biraz olsun moralimi düzelttin. Herşeyin başında olduğu gibi bu işin temelinde de sabır yatıyor galiba. Essede satılan iki model var benim aldığım ise çift karıştırıcılı ve dikdörtgen hazneli olanı. Kitapçıktaki tariflerinde önce su, süt vs. gibi sıvıları koyun sonra üzerine un, tuz, şeker gibi katı malzemeleri koyun sonrada unun içinde hafif bir çukur açıp toz mayayı koyun kapağı kapatın programlayın ve pişirin diyor. Tabi bu arada ekmeğin boyunu, rengini ve programı seçiyorsunuz. ben en temel programı seçiyorum. Ölçülerimde o program için kitapta yazan ölçüler. Ekmeğin içi iyi pişiyor rengi de fena değil tadı da ama üstü maalesef içeri doğru çöküyor. Bir türlü kabarmıyor. Maya olarak da Dr. Öetker instant maya kullanıyorum. Belki mayası fazladır diye maya oranını azalttım olmadı, süt az diye sütü arttırdım olmadı, un az diye unu arttırdım olmadı,sonra şekerdi tuz du derken oynamadığım malzeme kalmadı :)




  • Sıralamada bir hata var galiba. Tuz ve Şeker, Maya ile temas ettirilmemelidir. Bu nedenle öncelikle sıvılar, sonra tuz, şeker arkasından un ve en üstüne de maya konulur. Delik melik açmaya gerek yoktur, üstüne serpmek yeterlidir, hatta mümkünse dışarıda bir yerde un ve mayayı iyice karıştırmak gerekir.

    Benim naçizane tavsiyem, mümkünse 1,5 Cup damacana suyu (soğuk ya da sıcak olmasın 20-25 derece civarında), 1 büyük ölçek şeker, 1 büyük ölçek zeytin yağı, 1 küçük ölçek tuz karıştırın. Arkasından suyun yüzeyini kaplayacak şekilde 4.5 Cup Söke Beyaz unu koyun. Son kullanım tarihi geçmemiş olsun. (Ankara'da iseniz Çift Leylek tavsiye ederim) En üstüne de 1,5 küçük ölçek Dr. Oetker İnstant maya serpiştirin. Mayanın da taze olmasına dikkat edin. Temel ekmek programını ve koyu kabuk rengini seçin. İlk karıştırma ve yoğurma anında MUTLAKA hamur cıvık ise 1 büyük ölçek un, kuru ise 1 büyük ölçek suyu ilave ederek tekrar hamuru kontrol edin, gerekirse aynı şekilde un veya su ilavesine devam edin.

    Sonuçta tekrar çökme görürseniz canınızı sıkmayın, EYM hava alıyor ya da program arızası olabilir, durumu ifade edin, değiştireceklerini umuyorum.

    Bahsettiğiniz çift bıçaklılardan kullandım. Benim beğenmediğim plastik kokusu ve tariflerinin daha büyük bir modeline uygun olarak hazırlanmış olması idi (Çin'deki fabrikada bir kaç model üretiliyor). Tüketicilerine önem vermemesi canımı sıktı. Üst kapak maalesef basık olduğu için en ufak taşmada doğrudan tepeye yapışıyor ve içerisi berbat oluyor. Ancak, mağazalardan birinde aynı EYM'de hazır karışımla yapılmış bir ekmek gördüm, görüntü mükemmeldi.

    Bir başka seçenekte, Essenso'nun yedek hazneli dokunmatik modelini almak. Aldım, test ettim, özellikle yuvarlak kazanla yapılan ekmekler çok hoş. Bu günlerde indirimde olduğu için az bir fark ile alınabilir.

    http://www.ekmeksanati.com/documents/essenso_bm1309.html

    Umarım iyi haberlerinizi alırız.




  • İlginiz ve tarifiniz için çok teşekkür ederim. Mesajınıza koyduğunuz linki de inceledim. Çok güzel ve faydalı bilgiler vermişsiniz. Emeğinize sağlık. Bir kaç deneme daha yapıcam ve sonucu size bildireceğim.
    Tekrar teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afpturk

    İlginiz ve tarifiniz için çok teşekkür ederim. Mesajınıza koyduğunuz linki de inceledim. Çok güzel ve faydalı bilgiler vermişsiniz. Emeğinize sağlık. Bir kaç deneme daha yapıcam ve sonucu size bildireceğim.
    Tekrar teşekkürler


    Sonuç ?
  • var ama evde duruyo boş boş yatıyo

    doğru dürüst tarif bulamadık yapmaya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: makisss

    var ama evde duruyo boş boş yatıyo

    doğru dürüst tarif bulamadık yapmaya



    Çok üzüldüm. EYM konusunda alınıp da bir tarafa atılma maalesef çok yaşanmakta.

    Aşağıya sizin için bir tarif yazıyorum. Çeşitleyerek deneyebilirsiniz. Memnun olacağınızı sanırım.





    Klasik Ekmek Tarifi


    Malzemeler:


    750 gr. Ekmek için:


    315 ml. Damacana veya arıtılmış su (R/O Su kullanıldı).

    2 tam 3/4 Cup Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un (Ankara Un Çift Leylek kullanıldı).

    1 Cup Tam Buğday Unu (Ankara Un Tek Leylek kullanıldı).

    1 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Zeytin Yağı.

    1 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Şeker.

    1 tam ½ Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.

    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya.


    1.000 gr. Ekmek için:


    415 ml. Damacana veya arıtılmış su (R/O Su kullanıldı).

    3 Cup Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un (Ankara Un Çift Leylek kullanıldı).

    1 tam 1/4 Cup Tam Buğday Unu (Ankara Un Tek Leylek kullanıldı).

    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Zeytin Yağı.

    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Şeker.

    2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.

    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya.


    D İ K K A T !!!

    Uyarı: Bu tarif temel alınarak;

    Tam buğday unu yerine aynı ölçüde Genel amaçlı un veya Ekmeklik un kullanılarak beyaz ekmek,

    Tam buğday ununu 1/2 Cup azaltarak aynı miktarlarda Çavdar, Yulaf gibi farklı unlarla değişik ekmekler,

    Zeytin Yağı yerine Tereyağ, Şeker yerine bal, pekmez,

    Suyu 1 Cup azaltarak aynı miktarda süt ilavesi,

    Yoğurma işleminin son 5 dakikasında verilen sinyalde karıştırılmak üzere 1 Yemekkaşığı (TBSP/Tablespoon/Büyükkaşık) mavi haşhaş, keten tohumu, ıslatılmış ve süzülmüş domates kurusu, ceviz vb. karışımlar,

    ilave edilerek oldukça çeşitli ekmekler yapılabilir.



    Yapılışı:


    Temel tekniklerde EYM Ekmeği yapımında anlatıldığı aynı sıra aynen takip edilir. Buna göre:


    EYM kapasitesine göre ya 750 gr., ya da 1.000 gr.lık tarif tercih edilir.


    Uyarı: Malzemelerin Oda sıcaklığında olması gerekmektedir.


    Uyarı: Malzemeler konulmadan EYM hamur kazanı içinde karıştırma bıçağının yerleştirilmiş olduğundan emin olunuz.


    EYM'nın hamur kazanına sırasıyla su, yağ, tuz, şeker ve üzerine Tam buğday unu ve Genel amaçlı un ya da ekmek ununun tamamı dökülür, en üste İnstant maya serpilir.

    Uyarı: Sıcak havalarda mayanın erken gelmesini önlemek için soğuk su kullanmanız önerilmektedir.

    Uyarı: Geciktirmeli program uygulanacak ise unun suya karışarak Mayanın su ile erken temas etmesini önlemelisiniz.


    EYM'nın hamur kazanı makine içinde yerine yerleştirilir.


    Temel Beyaz ekmek programı (genellikle 1 numaralı program), 750 gr. veya 1 kg. ağırlık, koyu ekmek kabuğu rengi seçilir, start tuşuna basılarak program başlatılır.


    Uyarı: Tüm tariflerin kullanılan malzeme, sıcaklık, mevsim, yükseklik gibi dış etkenler nedeniyle kontrolü gerektiğinden EYM Ekmeği tekniğinde detaylı anlatıldığı gibi ilk yoğurma anında hamur kıvam kontrolu yapılarak kuru ise 1'er Yemekkaşığı su, cıvık ise kuru ise 1'er Yemekkaşığı un ilavesi ile kulak memesi kıvamı yakalanır. Aşırı un ilavesi yapılıp hacim büyür ise taşmaması için EYM durdurulup fazla hamur alınır, EYM çalışmaya devam edilir veya program baştan başlatılır. Alınan kısım atılmayarak buzdolabına konur ve bir sonraki hamura ilave edilir.


    Program bittikten sonra EYM'ndan çıkarılmadan 10 dk. beklenir, dikkatlice çıkarılarak hava alabilmesi için ızgara üzerinde pamuklu beze sarılarak dinlendirilir.


    Afiyet olsun.


    Bu tarife göre yapılan ekmeğin resmi:



    Bu tarifin orijinali ve başka tarifler aşağıdaki linkte mevcuttur:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.