Şimdi Ara

Ekonomide Almanya, Fransa, Kanada ve Türkiye'yi Birim Hesabıyla Kıyaslamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • japonyada çalışan bir işçi (bizdeki Amele yani) 190.000 YEN para almaktadır

Japonya'da herhangi bir marketten 1 litre orta kalite süt almak isterseniz 186 YEN ücret ödemeniz gerekir.
    500 gramlık beyaz ekmeğin ücreti 184 YEN'dir.
    1 kilogram Beyaz Pirinç 430 YEN olurken;
    12'li yumurta 225 YEN karşılığında alınmaktadır.
    1 kilogramlık yerel peynir 1.920 YEN olurken;
    1 kilogramlık derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü 880 YEN'dir.
    1 kilogram bifteğin 1.855 Yen olduğu Japonya'da
    1 kilogramlık elmanın fiyatı 710 YEN olarak belirlenmiştir.
    1 kilogram muz 325 YEN, 1 kilogram portakal 590 YEN ve 1 kilogram Domates 700 YEN'dir.
    Patatesin kilogram fiyatı 399 YEN, Soğanın kilogram fiyatı ise 360 YEN'ken, 1 baş marul 200 YEN'e satılmaktadır.
    1 Şişe orta kalite şarap almak isterseniz 1.250 YEN ödemeniz gerekir.
    Japonya'da bir paket Marlboro marka sigaranın fiyatı 450 YEN'dir.

kaynak
    Alfa Haber Ajansı
    Japonya Asgari Ücreti 2020 - Asgari Ücret Ne Kadar? - Güncel Gündem Son Dakika Haber
    https://www.alfahaberajansi.com/ekonomi/japonya-asgari-ucreti-2020-asgari-ucret-ne-kadar-h324.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Mayıs 2020; 20:29:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorian Man

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bu nasıl bir egodur? Yanlış düşünüldüğünü sezdiysen bunu "düzgün" bir şekilde izah edersin.
    Gören de pandemi krizinden önce nefis durumdaydık da, gelişmiş ülkeler farklı biz farklı etkilendik. Senelerdir bu iş böyle ve hiçbir zaman da denk olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 28 Mayıs 2020; 15:29:48 >
  • Kıyaslamayı yapan da biliyor sayısal değerlerin birebir uymadığını. Bu kıyaslama bizdeki asgari ücretin 1600 TL olduğu zamanlarda başladı. Çünkü aynı olmasa da sayısal değer olarak yani birim sayısı olarak kıyaslanan asgari ücretimiz örneğin Almanyadakine yakındı. Tabi şimdi enflasyonun etkisiyle bizdeki birim sayısı artmak zorunda kaldı ama anlatılmak istenen aradaki refah seviyesindeki uçurumdu. Bazıları aradaki bu uçurumu fark edemiyor, kafa basmıyor çünkü. Olay bundan ibaret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    A Haber ve türevlerindeki yandaş ana akım medya çalışanlarının yaptığı şey bu demek ki. Zira Batı bizi kıskanıyormuş, biz süper durumdaymışız. Öyle algılatıldı, halen daha devam ediyor. Benzini onlardan daha pahalıya alıyormuşuz, A Haber'in yalancısıyız valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 27 Haziran 2020; 15:2:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede insanlar aç. İnsanlar işsiz. Milyonlarca kişide işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya. Almanya ile sürekli kıyaslamalar görüyorum ve açıkçası bana bir gülme geliyor. Bir tarafta son 2-3 yıldır bütçe fazlası veren ve üretim yapan bir ülke , diğer tarafta her yıl katlanarak eksiye düşen ve üretim yapmayan aksine tüketim çılgınlığı yaşayan bir ülke.

He illa bir kıyaslama yapıcam diyorsanız kıyaslamanız gereken ülkeler avrupa değil orta asya ülkeleri.

Siyaset yapmayın olmuyor. Ekonomi hiç yapmayın komik oluyor.

Devir taraf tutma devri değil. Devir soru sorma , hesap sorma ve çözüm üretme devri.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.