Şimdi Ara

Ekonomide Almanya, Fransa, Kanada ve Türkiye'yi Birim Hesabıyla Kıyaslamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bahsi geçen ülkelerde yaşayan insanların alım gücü daha yüksek, bu çok normal. çünkü sanayi alanında müthiş üretimleri var. ya da destekçileri var. ve mutlaka yer altı kaynaklarını ülke ekonomilerine katıyorlar. sanayilerini geliştirip diğer ülkelerin sanayi geliştirmelerine bir şekilde engel olup tarım yapmaya yönlendirmişlerdir.

tabi bunu burdaki insanlar kabul etmezler,kanıt belge vs isterler. hiç tarih bilmezler halbuki insanlık tarihi sömürge sistemlerini anlatmakla geçer

ancak bizim ülkemizde atatürkümüz sonrası neredeyse üretim ya yok ya da fason üretim var. yani ithalata dayalı üretim. bu da dövizler karşısında tl'nin her zaman güçsüz ve kırılgan olacağını ve dahi ithal edilen malların her zaman ülkemiz insanı için pahalı olacağı anlamı taşıyor.

ayrıca yer altı kaynaklarımızın da ne kadarı ülke ekonomisine kazandırılıyor bu da tartışma konusudur.

biz üretim trendini kaçırdığımız için,patentler çoktan alındığı için söz gelimi amerikayı yeniden ve tekrar keşfetmemiz gerekiyor hem de aşağı yukarı her konuda.
    bu sorunu çin bile sağdan soldan bütün ürünleri kopyalayarak aşmıştır.bunu tam olarak nasıl başardılar? orası da uluslararası hukuk mahkemelerinde saçma sapan savunma yaparak kendilerini gülünç duruma düşürmüşlerdir ancak yaptıklarından vaz geçmemişlerdir ve şimdi geldikleri üretim ve arge noktası herkesin malumudur.gerçi amerikanın bir dönem çin'in üretim yapabilmesi için desteklediğini de okumuştum.

işte bu noktada endüstri 4.0 ile bir çıkış kapımız var ancak bu model de bize pek uygun değil aslında.çünkü bu model insansız üretim manasına geliyor. bizdeki en büyük sıkıntılardan biri insan fazlalığı ve buna bağlı işsizlik.bu yüzden endstri 4.0'a geçişimiz yine olumlu karşılanmayabilir.tabi geçeblirsek

karışık konular.çok ayrıntı var ve hepsi birbirine bağlı.

son söz kim hangi ülkedeki insanı kendisine örnek alıyorsa,nerede yaşamak istiyorsa oralara gitmesi lazım. bizim burası kısa-orta vadede onların refahına ulaşamaz bence.

• yani kıssadan hisse; onların ekonomisi bizden iyi okumaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • building07 B kullanıcısına yanıt
    Kıssadan hisse İngiltere'de, Fransa'da, Kanada'da şu kadar birime şu kadar alışveriş yaptım yazmak isteyen yazsın ama birim hesabıyla ekonomileri kıyaslamak saçma. Sadece konu kirliliği. Her yerde aynı konu var. Beyefendi İngiltere'de şu kadar birime şunları aldım yazmış. Sonra da bizi kötülemiş. Öteki Kanada, beriki Fransa yazmış. Halbuki 1 pound 8 lira, 1 euro 7,4 lira ve 1 Kanada doları 4,9 lira.

Birim hesabı yapabilmek için bu para birimlerinin bizim para birimiyle eş değer olması lazım ama değil.

Ekonomi iyi mi kötü mü uluslararası finans kuruluşlarının yaptıkları ülkeler sıralamasında Türkiye'nin yeri belli. Bu sıralamalara bakarak ekonomi iyi yada kötü denilebilir. Ama birim hesabı ile hiç bir sonuca varılamaz.
  • MAF10 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam direk birim hesabiyla orantilamak sacma ama o ülkede ortalama aylık maaş ile türkiyede ortalama aylik bi maaşa neler alınabilecegini kıyaslalak daha mantıklı olur

• birim hesabı doğru iyi kötü calısan bir şey ortalama halka anlatmak için. boşuna bok atmayın
    japon yeni çok dert ise 1 turk birimi = 100 japon birimi olarak alın iyi kötü aklınızda fiyatlar oturur

gavurlar big mac endeksi yapınca iyi biz birim endeksi yapınca mı tü kaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 26 Mayıs 2020; 14:15:16 >
  • türkiyeyi o gelişmiş ülkelerle kıyaslamak ayrı bir kafa ama türkiyeyi savunmak için de böyle hesaplar yapmak apayrı bir kafa
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAF10

Kıssadan hisse İngiltere'de, Fransa'da, Kanada'da şu kadar birime şu kadar alışveriş yaptım yazmak isteyen yazsın ama birim hesabıyla ekonomileri kıyaslamak saçma. Sadece konu kirliliği. Her yerde aynı konu var. Beyefendi İngiltere'de şu kadar birime şunları aldım yazmış. Sonra da bizi kötülemiş. Öteki Kanada, beriki Fransa yazmış. Halbuki 1 pound 8 lira, 1 euro 7,4 lira ve 1 Kanada doları 4,9 lira.

Birim hesabı yapabilmek için bu para birimlerinin bizim para birimiyle eş değer olması lazım ama değil.

Ekonomi iyi mi kötü mü uluslararası finans kuruluşlarının yaptıkları ülkeler sıralamasında Türkiye'nin yeri belli. Bu sıralamalara bakarak ekonomi iyi yada kötü denilebilir. Ama birim hesabı ile hiç bir sonuca varılamaz.
    Bir pound'ın 8 lira, bir euro'nun 7,4 lira olması önemli değil burada.Önemli olan iki ülkede benzer işleri yapan insanların ortalama kazandığı para.Bunu karşılaştırmak içinde genel olarak asgari ücretler kıyaslanıp İngiltere'de asgari ücretli şu kadar litre benzin alıyor Türkiye'de bu kadar tarzı kıyaslamalar yapılıyor.Bu kıyaslamaların yapılma amacı da senelerdir birileri tarafından çok iyiyiz ekonomimiz uçuyor, IMF geldi borç istedi verin dedim tarzı laflarla beyni uyuşturulan insanların biraz durumun farkına varmasını sağlamak.Yoksa zaten İngiltere, Almanya, Japonya gibi ülkeler bizim klasmanımızda değil bile.Bunun farkında olan insanların zaten bu kıyaslamalara bakmasına gerek yok, amaç farkında olmayanlarda farkındalık yaratmak.

• Evet fiyatlarj böyle olabilir fakat asgari ücretleri de ona göre. 196.000 yen asgari ücretleri var.

Gayette birim fiyattan kıyaslama yapılabilir saçma değil. Biri armut biri elma değil ikisi de para. Birbirine çevirebilirsin. 1$=1TL değilse çevir amerikadaki asgari ücreti TL’ye öyle hesabını yap.

• ne boş adamsın ya birim hesabı yapamıyorsun bari asgari ücret üzerinden oranla
  • Birim para önemli degil

Emegin karşılığı önemli

1 aylik emek almanyada 5 ps4 pro ediyor

Turkiyede yarim ps4 pro bile etmiyor

1 aylik emekle amerikada 2.5 iphone 11 aliniyor

1 aylik emekle burda 0.3 iphone 11 aliniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roxio kullanıcısına yanıt
    Boşverin bu tipler ülke aslında çok iyi demek için bin takla atıyor.

• Direk blok troll detected şu durumda bile ekonomiyi iyi göstermeye çalışıyorlar adamlar 50 euro ya 50 sterline marketten ne alabiliyor sen 50 tl ye ne alabiliyorsun bunu kıyasla ama artik halk yemiyor bilginiz olsun alım gücüne bakıyor.

• Alım gücü ve birim paradan ziyade ülkedeki insanların %40'ı asgari ya da daha düşük ücretle çalışıyor.

Edit; tek kaynağım bu:

Başka da bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 27 Mayıs 2020; 11:23:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MAF10

O zaman sen ya ekonomiden anlamıyorsun ya da matematik bilmiyorsun

• İngiltere'de o kadar ekonomi okudum bir sk. anlamadım

• Birim vs saçmalıktır karşılaştırma şöyle yapılır:
    Temel harcamaları maaşının kaçta kaçını oluşturuyor. Alım gücün ne kadar yüksek ? Buna bakılır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim konuya sanırım forumun en zeki!!! kullanıcıları yorumda bulunmuşlar. Yazımın sonuna kadar okumadıkları belliyken siyasetten bahsetmediğim halde beni bir siyasi partiyle bağdaştıran, ekonomi iyi ya da kötü demediğim halde ekonomiyi övdüğümü iddia edenler çoğunlukta. Ben kendim bile bilmiyordum böyle kastettiğimi . Sağolun zeki!!! kullanıcılar.
  • Hayata dair hiç bir şeyden haberi olmayan iktidar muhaliflerinin yeni malzemesi.
    Bu şekilde hem mutlu oluyorlar. Salın olsunlar.
  • Almanyada ortalama maaş 2500 euro, türkiyede 2900 tl. Birim hesabı gayet mantıklı. Aklınca birim hesabı yapanlarla dalga geçmişsin ama japonyada ortalama maaş 3000 dolar. Yenin değersiz olması bir şey ifade etmiyor yani.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.