Şimdi Ara

Ekonomik Faturasız Türk Telekom Tarifeleri [ANA KONU] (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.388
Cevap
20
Favori
253.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: karaofke

Avea'nın 2 GB'den sonra 128 kpbs olarak sunduğu neti Vodafone'nin 96 kpbs netinden daha yavaş. Vodafone kullandığım zamanlar neti daha verimli kullanabiliyor, facebook veya twitter'da herhangi bir sayfayı açmak veya sürekli girip çıktığım sayfaları açmak için çok uzun beklemiyordum. Avea'da sürekli web zamanaşımına uğruyor. 12 gün var faturaya sıkıldım bu durumdan.

bu bulunduğunuz yerle alakalı olsa gerek, resim ve video dosyaları dışında web de gezinirken bir sıkıntı yaşamıyorum ben. 2g de pingler çok yüksek oluyor belki öyle kullanıyorsunuzdur nasıl olsa hız düştü diye...

bulunduğum yer ile alakalı olabilir ama 128 kpbs internet hızını da kullanıcılara sağlayamıyorsa avea internet paketi sunuyorum dememeli bence :) Merkezdeyim. 3g sürekli açık duruyor ama 4-5 kb download hızım var

• quote:

quote:

quote:

Avea'nın 2 GB'den sonra 128 kpbs olarak sunduğu neti Vodafone'nin 96 kpbs netinden daha yavaş. Vodafone kullandığım zamanlar neti daha verimli kullanabiliyor, facebook veya twitter'da herhangi bir sayfayı açmak veya sürekli girip çıktığım sayfaları açmak için çok uzun beklemiyordum. Avea'da sürekli web zamanaşımına uğruyor. 12 gün var faturaya sıkıldım bu durumdan.

bu bulunduğunuz yerle alakalı olsa gerek, resim ve video dosyaları dışında web de gezinirken bir sıkıntı yaşamıyorum ben. 2g de pingler çok yüksek oluyor belki öyle kullanıyorsunuzdur nasıl olsa hız düştü diye...

bulunduğum yer ile alakalı olabilir ama 128 kpbs internet hızını da kullanıcılara sağlayamıyorsa avea internet paketi sunuyorum dememeli bence :) Merkezdeyim. 3g sürekli açık duruyor ama 4-5 kb download hızım var

haklısınız laf çok icraat yok malesef :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

quote:

Orijinalden alıntı: DRaGoRYoN

quote:

quote:

Mesaj yarım geldi arkadaşlar.Düzelttim sizden cevap bekliyorum.Canımı sıkmaya başladı bu durum.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

vergiler bildiğiniz üzere yüzde ile alınıyor. bende son iki faturaya baktığımda vergi miktarlarının farklı olduğunu görüyorum. aralık ayı 25 liralık faturanın vergisi 7 lira iken ocak ayında 44 liralık faturanın vergisi 12 lira mesela. şunu söyleyeme çalışıyorum, aldığınız hizmetteki fatura tutarını etkileyen değişimler (paketler, cihazlar vs.) verginizi de değiştiriyor. cihazı yeni aldıysanız onun vergileri eklenmiş olabilir.

4 kalem vergi olması lazım faturanızda, % lik dilimleri de belli buna göre bir hesaplayın fatura tutarınıza göre. farkındaysanız devlet tek kalemde %25 vergi bile alabiliyor :)
    Özel İletişim Vergisi (5%)
    Özel İletişim Vergisi (%25)
    Katma Değer Vergisi (%18)
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit)

ek: böyle yazınca ne kadar soyguncu bir politika izlendiği daha belli oldu, %25+%18+%5+1.31TL... operatörlere kızmaya gerek yok vergiyi koyanlar bizi soyuyor resmen

Hocam bakın anormallik bende devam ediyor hala...Sizin yukardaki yazdığınız bütün vergi kesinti oranların aynısı benim faturamda da var...Ama sizin yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak benim faturamda şu vergilerde var yazıyorum dikkatlice bakın:) yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak;
    TGM Ruhsat ücreti 1,21 TL
    Özel iletişim Vergisi 3,08 TL
    Özel İletişim Vergisi 2 1,01 TL

Yani toplamda benden alınan vergiler ise şunlar;
    Özel İletişim Vergisi (5%) 0,47 TL
    Özel İletişim Vergisi (%25)  1,45 TL
    Katma Değer Vergisi (%18) 2,73 TL
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit) 1,31 TL

TOPLAM=11.26 TL vergi ödüyorum ve bu son iki aydır durum böyle...10 aydır bu tarifedeyim diğer 8 ayda böyle bir durum söz konusu değildi.

Son iki aydır bana böyle saçma sapan vergi kesintisi geliyor işte bu durum canımı çok sıkıyor.Daha önceki aylarda bu kadar vergi kesintisi yok...Ayrıca Note 2 yi tarifeye ek olarak 4 ay önce almıştım.Önceki aylarda bir sorun yok son iki aydır bu vergi saçmalığı muhabbeti canımı sıkmaya başladı...Verginin vergisini alıyorlar kafayı yiyeceğim

hocam % 25 indirim ile yeni nesil 500 kullanıyorsan + dakika ve sms sınırını aşmıyorsan + ücretli bir servis kullanmıyorsan + banka, yarışma vs. gibi yerlere sms atmıyorsan, kısaca faturanı artıracak bir servis kullanmıyorsan + cihazın aylık taksidi 91 TL. ise ;

sana aylık 120 TL. civarı fatura gelmesi lazım, kaç geliyor???

Hocam Tarife ve Cihaz ücreti konusunda sıkıntım yok ve onlarda bir problem yok yani doğru.Benim canımı sıkan tek durum bu kadar vergi kesintisi...10 aydır yeni nesil 500 tarifesini kullanıyorum...Son iki aydır bu kadar vergi kesintisi yapılmaya başladı.Özellikle bu son faturamın vergi kesintilerini yukarda yazdım.4 tane Özel iletişim vergisi kesintisi var bu kadar saçmalık olmaz ki.(4 farklı Özel iletişim vergiside neymiş)Son iki faturadır her ay yaklaşık 11 TL vergi kesintisi yapıyor bu Adiler...Yukardaki yazdığım vergi kesintilerine dikkatlice bakarsınız ne dediğimi anlarsınız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Galaxy S3 ile pc bağlantısı hız rekorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

quote:

quote:

quote:

Mesaj yarım geldi arkadaşlar.Düzelttim sizden cevap bekliyorum.Canımı sıkmaya başladı bu durum.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

vergiler bildiğiniz üzere yüzde ile alınıyor. bende son iki faturaya baktığımda vergi miktarlarının farklı olduğunu görüyorum. aralık ayı 25 liralık faturanın vergisi 7 lira iken ocak ayında 44 liralık faturanın vergisi 12 lira mesela. şunu söyleyeme çalışıyorum, aldığınız hizmetteki fatura tutarını etkileyen değişimler (paketler, cihazlar vs.) verginizi de değiştiriyor. cihazı yeni aldıysanız onun vergileri eklenmiş olabilir.

4 kalem vergi olması lazım faturanızda, % lik dilimleri de belli buna göre bir hesaplayın fatura tutarınıza göre. farkındaysanız devlet tek kalemde %25 vergi bile alabiliyor :)
    Özel İletişim Vergisi (5%)
    Özel İletişim Vergisi (%25)
    Katma Değer Vergisi (%18)
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit)

ek: böyle yazınca ne kadar soyguncu bir politika izlendiği daha belli oldu, %25+%18+%5+1.31TL... operatörlere kızmaya gerek yok vergiyi koyanlar bizi soyuyor resmen

Hocam bakın anormallik bende devam ediyor hala...Sizin yukardaki yazdığınız bütün vergi kesinti oranların aynısı benim faturamda da var...Ama sizin yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak benim faturamda şu vergilerde var yazıyorum dikkatlice bakın:) yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak;

Yani toplamda benden alınan vergiler ise şunlar;
    Özel İletişim Vergisi (5%) 0,47 TL
    Özel İletişim Vergisi (%25)  1,45 TL
    Katma Değer Vergisi (%18) 2,73 TL
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit) 1,31 TL

TOPLAM=11.26 TL vergi ödüyorum ve bu son iki aydır durum böyle...10 aydır bu tarifedeyim diğer 8 ayda böyle bir durum söz konusu değildi.

Son iki aydır bana böyle saçma sapan vergi kesintisi geliyor işte bu durum canımı çok sıkıyor.Daha önceki aylarda bu kadar vergi kesintisi yok...Ayrıca Note 2 yi tarifeye ek olarak 4 ay önce almıştım.Önceki aylarda bir sorun yok son iki aydır bu vergi saçmalığı muhabbeti canımı sıkmaya başladı...Verginin vergisini alıyorlar kafayı yiyeceğim

hocam % 25 indirim ile yeni nesil 500 kullanıyorsan + dakika ve sms sınırını aşmıyorsan + ücretli bir servis kullanmıyorsan + banka, yarışma vs. gibi yerlere sms atmıyorsan, kısaca faturanı artıracak bir servis kullanmıyorsan + cihazın aylık taksidi 91 TL. ise ;

sana aylık 120 TL. civarı fatura gelmesi lazım, kaç geliyor???

Hocam Tarife ve Cihaz ücreti konusunda sıkıntım yok ve onlarda bir problem yok yani doğru.Benim canımı sıkan tek durum bu kadar vergi kesintisi...10 aydır yeni nesil 500 tarifesini kullanıyorum...Son iki aydır bu kadar vergi kesintisi yapılmaya başladı.Özellikle bu son faturamın vergi kesintilerini yukarda yazdım.4 tane Özel iletişim vergisi kesintisi var bu kadar saçmalık olmaz ki.(4 farklı Özel iletişim vergiside neymiş)Son iki faturadır her ay yaklaşık 11 TL vergi kesintisi yapıyor bu Adiler...Yukardaki yazdığım vergi kesintilerine dikkatlice bakarsınız ne dediğimi anlarsınız...

hattı yeni aldın ve yeni hat alımında ödenmesi gereken vergileri 12 taksitte ödüyorsun sanırım, eğer öyleyse Özel İletişim Vergileri;

1- Yeni hat alımındaki Özel İletişim Vergisi ( 2012 yılında 37 TL. idi / 12 = 3,08 TL. )
    2- İnternet kullanımındaki Özel İletişim Vergisi ( % 5 ) = 0.47 TL.
    3- Konuşma + SMS Özel İletişim Vergisi ( % 25 ) = 1.45 TL.

Özel İletişim Vergisi 2 1,01 TL ne onu anlayamadım

ama yüzdelik bir oran verilmediğine göre maktu bir vergi olması gerekir, belki de yeni hat alırken ödenen bir vergidir ve 12 taksidin bir aya düşen kısmıdır, tam anlamadım, sadece bir tahmin...............

• DRaGoRYoN@ mümkünse faturanızın ekran görünsünü burada paylaşabilirmisiniz bu öiv 2 faturanızda nasıl gözüküyor merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capo24 -- 16 Şubat 2013; 3:10:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

taahutumun 10. ayina giriyorum ve bende mobilvizyon iptalinden sonra alinan para 35.5 tl. nasil sizde 40 olmus anlamadim.

Hocam ben taahhut vermedim. Numara tasima ile geldim ilk alti ay 30 sonrasinda 35 olacakti ama olamadi avea hemen gecirdi. Oda yetmedi sacma sapan numaralara mms atmisim diye faturami sisirdi. Zaten mms le ne işim olur wiber, whats app, tango, wechat ve bunun gibi onlarca program mail face twitter ve sınırsız internet varken kim mms ile uğraşır.

akıllı telefonlarda 600 karakter ve üzeri sms ler mms olarak gönderiliyor. Size sms miş gibi gözükebiliyor telefonda. Buna dikkat edin.

• arkadaşlar AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş., fiyatları güncelleme hakkına sahiptir. Bu sözleşmemizdede yazar. Yani ilk 6 ay 30 sonra 35 tl idi neden 38 oldu derseniz cevabı bu. Ayrıca diğer oparatörlerin bu tarfieye karşı alternatif sunmaması aveanın zam yapmasında etken olmuştur.

ayrıca avea ş.e.ç tarifesinde internet kullananlara bir duyuru.

SEÇ BAĞLAN internet paketinizi 18.12.2012 tarihinden önce aldıysanız internet erişim hızınız 1GB adil kullanım hakkı dolduktan sonra 128kbps'a düşer ve bu hızdan fatura kesim tarihinize kadar devam eder.
    Eğer bu tarihten sonra aldıysanız hızınız 1Gb adil kullanım hakkı dolduktan sonra 96kbps'a düşer.

kaynak:http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Paketler/SECBaglanPaketiFaturali

ve eğer avealı ve faturalı değilseniz veya avealı değilseniz size güzel bir teklif
    http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Tarifeler/FaturaliyaTransfer

yeni nesil 500 kullanmıyor olsaydım ve avealı olmasaydım geçerdim. Şu an için daha iyisi yok gibi.

• Avea abone alımına kapattığı bizim hatlara istediğini yapabilir aslında

Niye hız artırımı veya kota yükseltmesi yapmıyor ?

Kaç kişi vardırki bu tarifeyi kullanan

• Teklif gelsin hattımı taşıırımm

• 2 gb sonrası hız çok aşırı yavaş. Cepnet bundan iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

Avea abone alımına kapattığı bizim hatlara istediğini yapabilir aslında

Niye hız artırımı veya kota yükseltmesi yapmıyor ?

Kaç kişi vardırki bu tarifeyi kullanan

yapsa bizim için iyi olur da niye yapsın ki.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

2 gb sonrası hız çok aşırı yavaş. Cepnet bundan iyiydi.

Benimki SEÇ 500 paketi,1 gb sonrası 128 kb,
    idare ediyor,en azından cepnetten iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lauren_blanc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hacker_127

quote:

arkadaşlar merhaba
    yaklaşık 1 haftadır 2 gb hakkımı doldurmama(300 mb hakkım var daha şu an) rağmen İnternet hızım çok yavaş. 3g full çekiyor.(an itibari ile ölçtüm 36 kps)

müşteri hizmetlerini aradım
    ilk aramamda şebeke ayarlarını sıfırlayacaklarını söylediler. sıfırladılar olmadı.
    ikinci aramayı yaptım. bu sefer cihazımın destekleyeceği farklı bir ayar göndereceklerini söylediler. farklı bir ayardan da kastettiği avea gprs wap ayarıymış. tabi yine çözülmedi.
    üçüncü arayışımda daha önce aradığımı söyledim. müşteri temsilcisi tutturdu 12 saat önceki kullanımınızdan 300 mb kalmış şimdi bitirmiş olabilirsiniz diye dedim 1 haftadır böyle 12 saat önce de böyleydi yani. bunu kabul ettirince tutturdu sim kartınızı başka telefona takın ordan deneyin interneti. diyorum bu saatte nerden bulayım başka telefon. yok illa bunu yapacakmışım. sorun çözüm yöntemine bakın.(başlarından savma yöntemi de olabilir) sonunda şebeke ayarlarını tekrar sıfırladılar sorunum hala çözülmedi.

kısacası bu gece avea müşteri hizmetlerinden dolayı gözümdeki değeri düştü. böyle bir müşteri hizmeti anlayışı olmaz.

neyse bunları paylaştıktan sonra böyle sorun yaşayan başka kimseler var mı ve sorunun çözümü hakkında görüşleri olan var mı?

sayın mağdur . :D hayırlı günler ben de zamanında nokia 5800 xm cep telefonumda böyle bir sorunla karşılaşmıştım. sonuçta electronic malzeme kul yapısı olduğu için her türlü denemeye açık oluyo . avea da kullanıdığım 1 gb data da indirme yaparken sizin kadar yavaş olmasa da bendeki hız 70-80 kbps ye falan düşüyordu. tarifeyi kontrol ettiğimde henüz paketin bitmediğini görüyordum. bir yazılım güncellemesi iyi gelir . ben sürekli cfw attığım için hızı bir anda fark ettim virüs bulaşmıştı . hız 3.6 mbps ye çıkıvermişti.

edit: nokia 5800 en fazla 3.6 mbps net destekliyor.
    edit: imla .

teşekkürler cevabınız için ama telefonumu formatlayalı 1 ay oldu olmadı. dr. web adlı virus programı ile kullanıyorum. virus yok gibi duruyor. formatlamadan çözüm olsa çok mutlu olurum o kadar resmi programı yedekleyip format atmak çok sıkıcı ve uzun iş.

sorunun formatla ilgisi olmadığı açık. bende de 3g çok yavaş bölgemde olmasına rağmen. sanırım altyapı eksikliği var çok kişi girince yavaşlıyor. bn de şikayette buluncam yakın zamanda

1 ay kadar önce çok hızlı bir netim vardı. son 15 gün çekilmez derece de yavaşladı. bir dosya indirmeye çalıştım hız 3-4 kbyi geçmedi. ben de bir kaç gün daha müşteri hizmetlerini arayım çözüm olmazsa tarife aramaya geçeceğim. ben aveayı sırf interneti var diye kullanıyorum o da böyle sıkıntılı ise avea kullanmanın anlamı kalmıyor.

başka telefonda da denedim hala yavaş.

demekki sorun bende değil avea'da.
    3 kb ile dosya indirmeye çalışıyorum şaka gibi.
    biraz önce yine aradım müşteri hizmetlerini genel bir sorun varmış çözmeye çalışıyorlarMIŞ. ne zaman çözüleceğine dair herhangi bir süre veremezmiş. bekleyin diyor. bu da böyle bir saçmalık işte ama sonunda avea sorunun bende olmadığını kabul etti.(ne şebeke ayarlarımı sıfırlamaya çalıştı ne de avea gprs wap ayarlarını yeni bir ayar adı altında göndermeye)
    son günlerde avea gözümdeki değerini iyice kaybetti.

aynı sorun bendede var kotamı aşmadığım halde . S2 kullanıyorum bir bakıyorsun hız 8 mbps ye dayanıyor bir bakıyorsun 90 kbs çok rezil bir durum

• Tüm avealı sinema severler. Sizlere sesleniyorum.

- Sırf ucuza getirmek için Vodafonelu yada Turkcelli birinden sinema şifresi istemekten bıkmadınızmı?
    - Sizde sinemaya giderken bir bilet alana bir bilet bedava olsun istiyormusunuz?

O zaman haydi bize destek olun Avea sesimizi elbet duyacaktır. Avea facebook sayfasından ve twitter @Avea yada @AveaDestek sayfalarından Talebinizi bildirin.
    Ayrıca Twitter #AvealıFilmeDoysun kısmındanda desteklerinizi bekliyoruz.

Avealı Filme Doysun istiyoruz

ilgili Konu Linki :http://forum.donanimhaber.com/m_71968432/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71968432 desteklerinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runo15 -- 21 Şubat 2013; 16:57:33 >

• Yeni Nesil 500 tarifesindeyim ocak/2013 fatura 20,75 tl gelmiş neden bu kadar düşük geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

tarifeler gerçekten tahrik edici

yıkılan paket iyi bir seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: runo15

Tüm avealı sinema severler. Sizlere sesleniyorum.

- Sırf ucuza getirmek için Vodafonelu yada Turkcelli birinden sinema şifresi istemekten bıkmadınızmı?
    - Sizde sinemaya giderken bir bilet alana bir bilet bedava olsun istiyormusunuz?

O zaman haydi bize destek olun Avea sesimizi elbet duyacaktır. Avea facebook sayfasından ve twitter @Avea yada @AveaDestek sayfalarından Talebinizi bildirin.
    Ayrıca Twitter #AvealıFilmeDoysun kısmındanda desteklerinizi bekliyoruz.

Avealı Filme Doysun istiyoruz

ilgili Konu Linki :http://forum.donanimhaber.com/m_71968432/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71968432 desteklerinizi bekliyoruz.

tebrik ederim, mantıklı bir organizasyon. Katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Diricans_RM

Yeni Nesil 500 tarifesindeyim ocak/2013 fatura 20,75 tl gelmiş neden bu kadar düşük geldi.

online işlemlerden fatura detayını görüntüleyip buraya aktarırsanız yorum yapılabilir

büyük bir ihtimal taahhüt karşılığı indiriminiz var.......
  • 3-4 aydır 40 küsür ödüyoruz 500 dk'lık pakete. 30 tl civarı ve sınırsız internetli bir alternatif yok mu arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.