Dün gece birden sigorta attı. O anda bilgisayar bişey olmadı sandım. hatta bilgisayarı gece boyunca kullandım. Fakat bu sabah bilgisayarı açtığımda windows 7 açılışından sonra hoşgeldiniz yazısı gelmeden ekran kapanıyor bidaha gelmiyordu. Güvenli modda çalıştırdım ve windows açıldı ve forumda bi kaç inceleme yaptıktan sonra sorunun ekran kartı driverinda olduğunu düşündüm ve driveri tekrar yüklemeyi denedim. Fakat güvenli modda ne silmeme nede yeinden yüklemem izin verdi win7... Yine forumda inceleme yaptıktan sonra ram ve ekran kartını çıkartıp yerlerini değiştirdim. Fakat yine açılışta aynı sorunla karşılaştım Bende çareyi temiz bi formatta buldum fakat aynı sorun yine baş gösterdi ve win7 yine açılmadı.
EEE yok artık dedikten sonra ubuntu kurmaya karar verdim fakat ondada usbden kurulumu seçtikten sonra kurulum ekranına gelmeden ekran yine kapandı. yok artıkkkkkk demekten alamadım kendimi.
Düşüncem sorun ekran kartıda ama neden???
Yardım bekliyorum :D :D
Şimdiden teşekkürler.
Sorun HDD de olabilir, çalışırken birden elektrik kesilmesi durumunda HDD zarar görme ihtimali çok yüksektir. Onun dışında sigorta atması bilgisayar kaynaklı mıydı? Eğer öyleyse PSU hasar görmüş olabilir. Ekran kartının harici güç bağlantısı vardır muhtemel olarak o kısımdaki arıza da bu soruna yol açabilir. Önce bir PSU bulup onunla test etmenizi öneririm.
Hdd sorun yok sanırım. Hddleri söktüm Ubuntuyu usbden çalıştırdım aynı sorun yine devam. Fark ettiğim bi nokta herhangi bir tam işletim sistemi görüntüsü vermiyor. Yani işletim sistemi tam performans çalışmak istediğinde görüntü kesiliyor. Güvenli modda win7 çalışmıştı mesela. Neden olabilir sence?? Ubuntunun ilk boot seçenekleri geliyor. Ordan Run to ubuntu dedikten sonra arayüz açılması sırasında görüntü yine gidiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme