Şimdi Ara

Laptop Ekran Kararması ( Sorun Çözüldü : )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı geceler dilerim :) benim bir sorunum sıkıntım var :D

hp laptop 4-5 yıllık son zamanlarda çalışırken fanından sesler geliyordu sanki birşey takılıyormuş gibi bende her seferinde mouse nin bulunduğu yerin sol tarafına bi tane patlatıyodum ses kesiliyordu :D

yine bir akşam böyle ses çıkardı zaten gergindim bir tane patlattım laptop tamamen kapandı :D ondan sonra power tuşuna bastım açılmadı.

sabah oldu içini açıp kurcalayım dedim :D neyse açtım açabildiğim kadar kurcaladım ettim derken sıra geldi geri takmaya :D takabildiğimi taktım ve en sonunda büyük bir heyecanla açma tuşuna bastım :D veeee açıldııı o an çok sevindim :D AMA O DA NE! laptop ta görüntü yok :D yani uzun lafın kısası dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldum

dedim herhalde şarjı falan az şarja taktım ama tık yok. çok silik gözüküyor yazılar akşam oldu el feneriyle bakıyom laptop çalışıyor herşey normal sadece görüntü çok karanlık

ondan sonra 3-4 kere daha açtım içini kurcaladım ettim ama hala aynı , araştırdığıma göre invertör arızasıymış bir tane florasan var ekranda ona giden kablolar falan bozulmuştur dediler

bir tane bilgisayarcıya sordum direkt monitör değişicek 200 dolar + işçilik dedi...

şimdi size sorum şu :) sizce ben ne yapmış olabilirim de laptopun içini açıp kapattığımda ekran sorunu çıktı ortaya acaba yanlış birşeye mi dokundum ( bu arada ne varsa dokundum :D )

bu invertör arızasını ben kendim giderebilirmiyim yoksa nerde değiştirmemi önerirsiniz ? yeni laptop alcak durum da yok bu aralar o yüzden bununla idare etmek zorundayım :)

zaman ayırdığınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 4 Mayıs 2012; 19:50:39 >

• Soketler, fisler dogru duzgun ve yerinde ise, isi bilen, size direk "oo ekran patlamis ver 3binlira" demeyecek tanidik, bildik birine goturmeniz ise yarayabilir.

Ama madem acip kapatabiliyorsunuz, bir kere daha acip ekrana giden, ekrani baglayan vs soketleri bir sokup takarsiniz, gozle gorulebilecek bir sey var mi bakarsiniz.

Insallah buradan yardimci olabilecek biri cikar.
  • teşekkürler sorun ekran invertör ü olduğu yönünde invertör de ekranın alt çubuğunda

o invertör florasan lamba görevini görüp aydınlatmayı sağlıyormuş. az önce invertör e ulaştım pembe kablo falan var bir kurcalıcam inşallah sonuca ulaşırım :)

nasıl kurcalasam acaba yani ne yapsam ? başka bir konuda bir üye kısa devre yaptır invertör kablosuna öyle olabilir demişti.
  • arkadaşlaaaaaar :D az önce demiştim ya invertör e ulaştım diye bi baktım bir soket çıkmış onu taktım laptopu açtım veee olduu
  • tebrikler hocam.. gerçekten takdir ettim.. önceden gorebilseydim konuyu ben sana tarif ederdim.. ama kendin yapabilmişsin.. 200 dolar + işcilik isten adamada bir gün vicdan gelir umarım..
  • Valla pek aciklayici birsey yazmamis olsam da belki bir kez daha laptopun icini acmaniz icin gerekli gazi vermis olabilirim :)

Sorununuzun hallolduguna sevindim. Hayirli olsun.
  • iyi dilekleriniz için teşekkürler : ) bu durum şuna benzedi , allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirirmiş sonra da buldururmuş

valla rahat yazzamıyom ekran klavyesinden dolayı

zamanında klavyeey ayran dökmüştüm tuşların yarısı çalışmıyor

klavyeyi değiştirtmeyi düşünüyorum bakalım : ) bu arada laptop hp paviilion serisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop ekran kararması
    9 yıl önce açıldı
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.